לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-09-2008, 19:11
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי eyalpa שמתחילה ב "מישהו שם פשוט מטורף ברמות..."

חוק המחשבים אומר שהטכנולוגיה רצה כל כך מהר, שאסור להתרגל לעבודה בפורמט גודל מסויים.
אתמול 4 ג'יגה היה הרבה? היום זה כלום...
אם תמונה של 12 מגה-בייט מפחידה אותך היום, אז אתה צריך להתרגל לזה שמחר הדיסקים של 1 טרה או אפילו כפול מזה, יעלו כמו שהיום עולים חצי טרה.
כרטיסי זיכרון קצת יקרים היום, אבל מחר 16 ג'יגה יהיה ב 200 שקל...

זה כיוון די הגיוני ואם אתה מתחשב בפאקטור הזה, לא צריך לפחד מ MP עצבני.
אבל זה עדיין ידרוש ממך לשדרג את שאר המערכות מסביב (כמו למשל המחשב האישי שלך שינסה לעבד את התמונה בפוטושופ) ולשמור בצורה כבדה מאוד.
אם תמונה עוברת אצלי עריכה שהיא מעבר ל Auto levels, בד"כ אני שומר גרסה של PSD כדי לשמור על העריכה מבלי לאבד איכות (במידה ומישהו יבקש אותה ממני להדפסה / מכירה וכו'). שמירה של PSD של 6 מ"פ זה 24 מגה-בייט ואפילו יותר... אני לא רוצה לחשוב מה זה PSD של 21 מ"פ

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-09-2008, 19:05
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי coolpix שמתחילה ב "שטויות...כרטיסי 8 ג'גה עולים..."

זה ממש מטורף.
גם בעבודה בפוטושופ, למשל, אני ממש מרגיש את ההבדל בעבודה ב 12 מ"פ מה-D700 לעומת ה 6 מ"פ מה-D70. הכל נהיה כבד ומגושם יותר.
לוקח יותר זמן להעביר 100 תמונות (או כל מספר) מהכרטיס למחשב, אני מוצא את עצמי ממלא את הדיסקים מהר יותר (גם דיסק שבשימוש וגם את הדיסק החיצוני של הגיבוי)... ובתאכלס, אני ממש מסכים עם מה שכתב יוסי קרמר (טד)... מתי לעזאזל אני אדפיס משהו שאשכרה מצדיק 12 מ"פ ?

אני נהנה מה-FF ומה VF הנהדרים של ה D700.
אם היתה גרסא של 6-8 מ"פ, בהנחה מסויימת במחיר... אני חושב שבדיעבד הייתי מעדיף משהו כזה.
אל תשכח שזה גם משפיע על מהירות העבודה של המצלמה...

ישן 19-09-2008, 17:49
צלמית המשתמש של coolpix
  coolpix coolpix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "זה ממש מטורף. גם בעבודה..."

מטורף כבד ומגושם.. אבל כמות הפרטים וגמישות הקובץ לטעמי מכפרות על הכול....
ביצוע ריטושים בעיקר שינויים בליקפיקציה. פשוט תענוג לעבוד עם קבצים שכאלו (עבדתי על כמה וכמה קבצים מה1ds החדשה) החיסרון באמת זה נפחים נורא גדולים ואיטיות מסויימת של המצלמה/מחשב אבל בסגנון צילום שלי זה לא מפריע כלל.. (שוב אישית לי)
קרה לא פעם בעבר שרציתי להדפיס בהדפסה דיי גדולה חלק כולשהו מהתמונה שצולמה עם ה30d ואחריי קרופ ואין ספור אינטרפולציות לא הצלחתי להגיע לתוצאה שרציתי....
"There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough - there has to be vision, and the two together can make a good photograph." Robert Frank

ישן 19-09-2008, 18:04
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי coolpix שמתחילה ב "מטורף כבד ומגושם.. אבל כמות..."

זה עוד עניין שהזכיר טד.
יש נטיה לאנשים לבנות על קרופים בתמונות בעלות רזולוציה גבוהה.
הרעיון אומר שככל שהקובץ שלך דחוס ביותר פיקסלים, כך ההקרפה שלך תהיה טובה יותר.
מצד שני, ככל שהחיישן דחוס יותר, אתה רואה בצורה טובה יותר את הפגמים בעצמית שלך (החל מליכלוך, שריטות ועד לרמת הליטוש של העדשות).
כמובן, שתמיד כשתסתכל על צילום מעדשה מסויימת, לא משנה מה הרזולוציה, בתמונה הגדולה זה יראה אותו הדבר. אבל אם אתה נכנס פנינה יותר ויותר, אתה מבחין בבעיות, וכשאתה מבצע הקרפה, זה בדיוק מה שאתה עושה.

כדאי בד"כ לא לבצע הקרפה אלא מראש לצלם בצורה מדוייקת.
גם אם תעשה קרופ קטן, ותשמור על רזולוציה סבירה של 6 מ"פ, אתה תוכל לבצע הדפסות בגדלים גדולים מאוד ללא בעיה (תוך שאתה מתחשב כמובן במרחק הצפיה, כשהמטרה היא תמונה רגילה, ולא מפה שצריכה להיות מאוד מפורטת ממרחק 0, וגם גדולה מאוד פיסית).

ישן 19-09-2008, 18:42
צלמית המשתמש של coolpix
  coolpix coolpix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "זה עוד עניין שהזכיר טד. יש..."

מבין אותך ותומך לחלוטין בדעה שתמיד צריך לצלם מראש נכון וכו.. אבל לפעמים יוצאים תמונות כאלו שרק לאחר הצילום מחליטים לקרופ פה ושם ולהבליט משהו מסויים וכו.... בעיניין השריטות לכלוכים וכו.. בכול זה אפשר לטפל בריטוש פשוט... בכול אופן אני ישמח לקבל את ה21 מגה פיקסל הללו להרבה צילומים שונים ומשונים... לדוגמא תכשיטים... בהדפסה גדולה צריכים לראות הרבה הרבה פרטים ושהיו כמה שיותר ברורים/בוהקים/מושכים את העין.. ובלי מצלמה כזו דיי קשה להגיע למצב שכזה.. עקב כך עד עכשיו הייתי מצלם בעיקר עם פורמטים בינוניים ומעלה.. (פילמים) עכשיו יש לי את הצא'נס לנסות ולעשות את זה ללא כול הסירבול וללא עלות של 6אלף דולר לגוף..
"There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough - there has to be vision, and the two together can make a good photograph." Robert Frank

נערך לאחרונה ע"י coolpix בתאריך 19-09-2008 בשעה 18:45.
ישן 19-09-2008, 22:01
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי coolpix שמתחילה ב "ברגע שהיא תיהיה אצלי (בעזרת..."

קודם כל, אל תהיה כל כך בטוח. המחיר של ה D700 בניו-יורק עומד על 3,000 דולר.
הדולר 3.6 מה שעושה את ההמרה המיידית לשקלים על סכום של 10,800 שקלים.
אני קניתי בקמרה אילת בסכום של 10,999 שקלים בלבד.

מקווה שגם ה 5D soup2 תגיע למחירים כאלה. לי זה מאוד השתלם.
בנוגע ל 700, אני ממש מבסוט ממנה.
בדקתי את הפיצ'רים החדשים כמו צילום עם LV בפוקוס ידני (תוך התקדמות פנימה במסך)... זה גאוני.
הצלחתי לצלם את הירח עם ה 1000 מ"מ של אלול בצורה כל כך מדוייקת, שאם יש טישטוש כלשהו, זה כבר מגבלות העדשה או איכות האטמוספירה בדרך ממני לירח... כי יותר חד מזה פשוט אי אפשר היה להוציא.

צילמתי איתה בחתונה בתנאים שה-D70 פשוט לא היתה מצליחה (עם 50 1.4) והתוצאות הפתיעו אותי מאוד.
מהר מאוד התרגלתי לעבודה איתה ולתפריטים שלה, אבל יהיה לי קשה לחזור אחורה... בעיה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:12

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר