|

05-10-2008, 10:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
|
סבב אחרון לפני כניסה ללופ
ציטוט:
חשבת מדוע הם חושבים כך ?
כי מספרים להם סיפורים על "כיבוש" ו"דיכוי" שאין להם שום קשר למציאות...
====נכון לא נלחמנו לא כבשנו לא דיכאנו - זוהי המציאות ?
ציטוט:
העובדות נכונות האשמה אינה בנו. מדינות ערב הן שגרמו למעשה.
אם כך, מדוע ישראל צריכה לשלם את המחיר? מדוע שהאשמים, לשיטתך, לא ישלמו על פשעיהם?
===== מי שאשם משלם את המחיר ומי שמשלם את מלוא המחיר הם הפלסטינאים הפזורים במחנות פליטים ברחבי העולם. ישראל איננה נדרשת ואינה משלמת כל מחיר. למעט מחיר הדמים בשעת מלחמות שנכפו עלינו ואלו שלא נכפו עליו וכתוצאה מטרו רצחני ואלים המופעל כנגדנו ללא כל הצדקה.
ציטוט:
בזאת אשמתנו גדולה. "משחר נעורינו" לא השכלנו לקרב אותם, להתייחס אליהם כשווים אל שווים לתת להם את מלוא זכויות האזרח ולחייב אותם במלוא חובותיו. היום להחזיר את הגלגל אחורה (אם בכלל משהו מעונין ? ) זהו תהליך קשה ומואכב, אבל לדעתי עדין אפשרי.
מה עוד אפשר לתת להם שלא קיבלו עדיין? שוויון זכויות מלא, הזכות לבחור ולהיבחר לכנסת, אמצעי תקשורת משלהם, זכות להשתמש בכל שירותי ומוסדות המדינה, זכות להשכלה גבוהה, יכולים לנוע בחופשיות בארץ ומחוצה לה, פטור משירות צבאי ומציות לחוק - מה עוד? נכון שמה שאנחנו דורשים מהם הוא מוגזם באורח קיצוני (שיהיו אזרחים נאמנים ושומרי חוק)...
===== כבר כתבתי ולא אפרט שוב. אבל איזה אחוז מהם מעורב במוסדות ממשלתיים וציבוריים וכמה מגיעים לדרגות בכירות, מה מצב תוכניות מתאר, מדוע אין פתוח אזורי תעשיה, מדוע אחוז האבטלה אצלם הגבוה ביותר ורמת החינוך אצלם נמוכה ביותר. - בטח תשובתך האוטומטית היא כל בגלל שהם ערבים ולא מסוגלים.
ציטוט:
זה מה שיקרה אם נמשיך בדרכינו הנלוזות ולא "נתפוס עצמינו" לפני שיהיה מאוחר מדי. זהו תהליך שמובילים אותו מצדדי ארץ ישראל השולטת על כל השטח מהים עד לנהר הירדן ולא אלו הקוראים לחזרה לגבולות שימנעו זאת.
ומה יקרה ביום שבו ערביי ישראל יהפכו לרוב בתוך "גבולות אושוויץ"? לאן תציע לסגת אז?
==== אם ננהג בתבונה הם לעולם לא יהפכו לרוב. רמת הילודה שלהם מתקרבת לזו שלנו ולנו יש "בונס" של זכות השיבה - רק שיהודים ואלו המוכרים בסביבתם כיהודים יממשו אותו.
ציטוט:
אם מסקנתך היא שזה מה שאני רוצה אז טעות בידך - בזה אני מנסה להלחם כנגד כל המתלהמים בפורום זה.
נכון, אתה לא רוצה להיות בן חסות - אתה כבר בן חסות, לפי ההתבטאויות שלך...
==== לא הבנתי למי אני בן חסות
באשר להתלהמות אני מבקש את סליחתך
ציטוט:
כדי שתפתח ספרי הסטוריה ותלמד כיצד הגיע אירופה למה שהגיע היום. מה קרה בסקנדינביות, מה קרה בבלקן, מה קרה בשתי מלחמות עולם. דם רב נשפך עד שהגיעו ( ? ) אל ה"מנוחה ואל הנחלה" - אם הגיעו בכלל. מדוע שלא נסיק מסקנות ונחסוך את הדם ?
ואיך הגיעה אירופה אל המנוחה והנחלה? אולי כדאי שתפתח את ספרי ההיסטוריה ותתעדכן?
==== במלחמות נוראות של הכל בכל, הרג הרס וחורבן. והיום גרמניה ה"מנוצחת" מנהלת את אירופה ואולי אפילו את העולם. אם לכך אתה שואף - סחתיין.
ציטוט:
ומה היה גורל הלוחמים והמלחמה ? עד היום אנחנו משלמים את מחירה.
בזכות אלו שלא הסכימו להתפשר ולהיכנע ולהתמזג במרחב, העם היהודי קיים היום. תאר לעצמך שמרד החשמונאים, למשל, היה נמנע, כי העם היהודי היה מעדיף, על פני מלחמה ביוונים, פשוט להתייוון ולהיטמע במרחב ההלני (וזה היה הרבה יותר קל ונעים - לתרבות ההלנית היה הרבה מאוד מה להציע)? איפה היינו היום?
==== טענתי היא שהעם היהודי של היום איננו אותו עם יהודי של אז והמרידות רק גרמו לנו לגלות, לעזיבת הארץ ותפיסתה ע"י גורמים אחרים שקנו זכויות עליה, תוך כדי מימוש בפועל לא כהבטחת אלוהה.
ציטוט:
אינני יודע מהיכן אתה שואב מסקנה זו. מרבית אומות העולם מעריכים את מעשינו ושוחרים לפתחנו. חסרי יכולת ? - יכולתנו פזורה בכל העולם ו"מזינה" אותו בתחומים במשרעת רחבה ביותר.
הממ, מעניין מאיפה... העולם, כמוך, אוהב יהודים כשהם כנועים ונחמדים וחלשים. ברגע שהיהודים מפגינים עוצמה, העולם מפסיק לאהוב אותנו. ככה זה, אחרי שהעולם התרגל ליהודי הקטן, ליהודי הנודד, ליהודי החלש והמותקף... קשה לשנות הרגלים של 2000 שנה...
==== כפי הניראה אינך מצוי בתחום התרומה הגדולה של מדינת ישראל לכלכלת העולם. בתחומי: החקלאות, המים, ההי-טק ולצערי גם בנושא הנשק המתוחכם.
נכון, שהדבר איננו נעשה מתוך אהבה אלא מתוך הכרה ראלית בחוזקה ובחוסנה של מדינת ישראל.
ציטוט:
כון רבים אינם מוכנים לקבל קריאות להשמדה, לרצח עם, לנקם טוטלי ולבטויים הגובלים בנאציזם - אבל בשום פנים ואופן לא במעשים
אבל מעניין שאף אחד לא בא בטענות לאירן... את הנאציזם לא תמצא בקרבנו, אלא בקרב ידידיך הערבים...
==== אינני עושה "סדר" בכל העולם - אותי מענינת בראש וראשונה ההתנהגות שלנו ומוסריותנו
ציטוט:
מה אתה מצפה שאכתוב שאין לנו זכויות. זכויותינו שרירות וקיימות לגבי כל שטח ארץ ישראל. הבעיה שבמהלך שנות גלותנו "התמלאה" הארץ ב"גויים" (מוסלמים) ואין ביכולתנו לממש את מלוא זכויותינו ואנו נאלצים להסתפק במימוש חלקם בלבד
כן, דן, לשיטתך, אין לנו זכויות על ארצנו. יתרה מכך, אתה קורא למסור, מרצוננו, את אותם מקומות בארץ שלהם יש לנו את הזיקה הגדולה ביותר לידי האויב, שכאשר ישלוט בהם ימחק כל בדל של זהות יהודית ובכך ינתק אותנו סופית מכל קשר או זיקה לארץ - ואז, באיזה זכות נחזיק במעט שיוותר בידינו?
כמה פעמים אצטרך לכתוב שיש לנו זכויות בארץ ישראל ואתה בשלך.
חוץ מזה מפת ותנאי ההסדר שלי שונים לחלוטן משלך. על פי התנאים שלי (לידיעתך לאאני בין מקבלי ההחלטות) אסור לאפשר הקמת מדינת טרור לידינו ואם זה לא יסתייע ימשך המצב הנוכחי עד שיבשילו התנאים. אצלי אין הסדר ללא תנאי והתנאי היסודי הוא המשך קיומה של מדינת ישראל בטוחה, צומחת ופורחת והעיקר ללא טרור-לא מפנים ולא מבחוץ.
ציטוט:
לא אנחנו ולא הערבים הם הבעלים הבלעדיים של ארץ ישראל.
יש לי חדשות בשבילך - על חבל הארץ הקטנטן הזה (ארץ ישראל המערבית) יכול להיות רק בעל בית אחד. אין בו מקום לשתי מדינות. אז זה אנחנו או הם. את מי אתה מעדיף?
==== אולי אתה צודק - אבל המציאות היא אחרת. אין ברירה וחייבים לחלק. ברירת נמחדל היא להשאיר ת המצב דהיום עד שהפלסטינאים יהפכו לרוב.
ציטוט:
גם העובדה שהערבים (המוסלמים) שולטים על מרביתו של אזור הים התיכון, איננה ניתנת למחיקה
נכון - כרגע.
ציטוט:
לפיכך עלינו להסתגל, מבלי לותר על זכותנו להקים את מדינתנו היא מדינת ישראל בתוך שטחי ארץ ישראל
כבר וויתרנו - או, יותר נכון, נאלצנו לוותר - על רוב ארץ ישראל. המעט שנותר, ממערב לירדן, שייך אך ורק לנו, והערבים ייאלצו להסתגל (או שמא אתה חושב שהם פרימיטיביים ונחותים עד כדי כך, שהם אינם מסוגלים להסתגל...).
==== ראה תגובה למעלה
ציטוט:
ולהשתלב בעולם הסובב אותנו. לא לרדת לרמתו אלא להעלות אותו עד כמה שאפשר ועדין אפשר
הנה עוד אחד עם הזיות על השתלבות במרחב - אולי גם נצטרף לליגה הערבית, כמו שהזוי אחר הציע? המרחב הזה רואה בנו נטע זר, ולעולם לא יקבל אותנו לתוכו. צריך להשלים עם העובדות הבלתי נעימות, ולא לנסות לכפות את האשליות של חלקנו על המציאות.
==== הבה נתחיל עם הערבים אזרחי מדינת ישראל ואח"כ נמשיך הלאה.
ציטוט:
אני מרגיש כישראלי גאה בעל יכולת בלתי נדלית. עצם העובדה, שחרף כל תנאי הפתיחה, הגענו למה שהגענו מדברת בעד עצמה
אם כך, מדוע, כדבריך, "אין ביכולתנו לממש את מלוא זכויותינו"? הרי יש לנו, כישראלים, יכולות בלתי נדלות...?
==== יכולות בתחומי מדינת ישראל - לא יכולות שליטה על עם אחר.
ציטוט:
לדידי אין מוסר כפול. מה שמותר לנו - מותר להם ומה שאסור לנו - אסור להם
ובכל זאת, אין לך בעיה עם "מעשי משובה" כמו ירי הקסאמים או הנסיונות החוזרים ונשנים לרצוח יהודים בגלל היותם יהודים...
===== מהיכן אתה מסיק מסקנה זו - אני תמיד בעד תגובה ראויה למפגעים, תוך כדי השתדלות (לא מניעה טוטלית) למזער את הפגיעה באזרחים תמימי דרך. ההבדל בינינו בסוגיה זו שעבורך אין ערבים תמימי דרך - כולם פושעים כולם מחבלים.
ציטוט:
אין כל הצדקה לטרור אלים ורצח. קיימות דרכי מחאה בלתי אלימות, שהישגיהן עולות על האלימות. ישנם כאלו הפוחדים שיום אחד הגזרה תרגע
אם כך, איפה תנועת השלום הערבית? אתה יודע, זו הבלתי אלימה... איפה "שלום עכשיו" הערבית? איפה "גוש שלום" של הערבים? איפה?
===== כבר כתבתי בקושי אני מתייחס ליהודים/ישראלים אז מה אתה דורש ממני לפרש את הערבים