25-10-2008, 05:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,176
|
|
אכן אתגר!
במקור נכתב: "דג פילה ורדון".
זה שילוב מאד לא שיגרתי.
ראשית - הרדון: זה גז אציל, כבד ורדיואקטיבי מאד, היכול לגרום לסרטן הריאות, ועל כן לא הייתי משתמש בו בכלל!
שנית - הדג: הגדרה קצת כללית מדי. איזה דג? יש כל כך הרבה, עם תכונות כל כך שונות.
שלישית - עניין הפילה: אישית אני מעדיף פיל ולא פילה, כי טעמו הרבה יותר "פילי" ולא חיוור כמו בשר הפילה. בכל אופן - די קשה למצא איטליז שיספק לך פילה טריה, ולא קפואה. גם זה - בערבון מוגבל, כי כידוע רק בסיס החדק הוא טוב לאכילה, כך שהפחת הכללי (אם אינך משתמש ביתר למטרות אחרות) הוא בסביבות ה- 98%, מה שלא רק מייקר את החלק האכיל, אלא גורם לך לבעיה ענקית של איך להכניס פילה במשקל 4500 ק"ג, (פחות 8 ק"ג מבסיס החדק) לפח האשפה, ומי יוריד את זה?
עצתי לך ללכת על שילוב מרענן של דג עם חצילים. גם זה כרוך בלא מעט טירחה, כי כדי להשיג את החמרים הבסיסיים למתכון, צריך תחילה למצוא לים שלם. את זה חוצים בזהירות, על מנת לקבל חצילים. את חצי הלים בול......
|