23-10-2008, 14:59
|
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 26.07.08
|
|
ציטוט:
|
מה הכוונה חתימת BOM בקבצי הPHP?
|
זאת חתימה שנוצרת בקבצים כאשר שומרים אותם בקידוד UTF-8.
חפש על זה בפורום, דובר על הנושא המון...
ציטוט:
וכנראה שלא הבנת אותי נכון, הבעיה היא שאני כן שומר על "הזחות" (אני מניח שזאת המילה בעברית? ) נכונות לכל אורך הקוד, אבל כשיש חלקים שונים של HTML במקומות שונים בקוד - זה לא יוצא מושלם כמו קוד הPHP עצמו.
|
עדיין איני בטוח שהבנתי.
איפה אתה שומר על הזחות (כן, זו המילה הנרדפת ל-Tab) לכל אורך הקוד - HTML ו\או PHP?
ציטוט:
|
איך אתה משלב HTML בPHP שלך?
|
אאל"ט (אם אני לא טועה), יש לפחות 3 דרכים שונות לשילוב פלט HTML עם קוד הצד שרת (PHP במקרה שלנו).
אחת היא בעזרת Template כפי שהציע tnadav1.
אני אישית לא מוצא את זה כ"כ חיוני להשתמש ב-Template. אולי אני טועה, ואתה תרגיש שזה כן חיוני.
השנייה היא פשוט להוציא את הפלט מתי שצריך. (פחות עדיף. אבל יש מקרים שזה "בסדר").
לדוגמא:
קוד PHP:
echo '<div class="post">', $post_content,'</div>';
השלישית היא יצירת קבצים עם מחלקות המכילים את הפלט.
לדוגמא:
קוד PHP:
#----------------------------------------------------
// File name: skin_main.php
class skin_main
{
function article($id, $content)
{
echo '<div class="article_id_"',$id,'>',$content,'</div>';
}
}
#----------------------------------------------------
// File name: main.php
include 'skins/skin_main.php';
$skin = new skin_main;
$r = mysql_query('/*...*/');
while($data = mysql_fetch_array($r))
$skin->article($data['id'], $data['content']);
----------------------------
אלו 3 דרכים שאני מכיר וזוכר כרגע.
הדרך השנייה (הוצאת הפלט באופן מיידי) היא הכי פחות נוחה כאשר רוצים לבצע שינויים מסוימים בפלט (החלפת תגים וכו'), אבל היא הכי יעילה והכי פחות מסובכת.
הדרך השלישית (שימוש בקבצים שמכילים את הפלט) היא בינונית מבחינת הסיבוכים כאשר רוצים לבצע שינויים. הרי יש צורך לגשת לקבצים, והגישה האידיאלית היא יצירת ממשק Web שבעזרתו משנים את הפלט.
הדרך הראשונה (שימוש ב-Template) היא הכי נוחה, מאפשרת שינוי קל ומהיר ביותר, ניתן לאחסן את המידע במסד ולבצע הרבה מניפולציות... כמו כן ניתן ליצור יותר בקלות ממשק Web נוח למשתמש שבעזרתו הוא ישנה את הפלט. אבל הדרך הזו הכי פחות יעילה ו"גוזלת" משאבים יחסית לקודמות.
אני באמת מנסה למצוא כבר ממזמן דרך כלשהי לשילוב הדרך הראשונה והדרך השלישית, אבל בינתיים לא מצאתי. גם לא מפורסם פתרון יעיל יותר באינטרנט ככה שסביר להניח שאין, נכון לעכשיו.
|