26-10-2008, 17:48
|
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 31.07.06
|
|
|
גם זו עבירה על החוק וגם שם הורסים בתים בצדק
אבל, כמו שאני מבין את הרגשות של המתנחלים שהרסו להם את הבית אני מבין את חלק מהנסיבות שבגללן ערבים בישראל בונים בלי רשיון. עד היום ממשלות ישראל לא השכילו ליצור תוכניות מתאר ראויות לשמן ביישובים הערביים ולחלק מהתושבים שם אין ברירה אלא לבנות בלי רשיון אחרת לא יהיה להם איפה לחיות. אחרים בונים איך שבא להם משיקולי רווח כספי. כאמור, יש הריסת בתים מנימוקים של אי חוקיות גם במגזר הערבי. באחד מהמקרים שבהם הרסו כמה וכמה בתים ביפו בשארה בא להפריע וחטף כדור גומי בתחת. לא הצטערתי יתר על המידה. הריסת הבתים לא בהיקף גדול, אבל כך גם במגזר היהודי. אני עצמי התגוררתי בדירה שכורה במשך שנה וחצי בהרצליה ורק אז הסתבר לי שהמבנה כולו פיראטי לחלוטין.
על כל פנים, אין מה להיתמם: לבנייה ביו"ש יש מרכיב פוליטי מובהק. המתנחלים מקימים שם מבנים באופן לא חוקי מסיבות פוליטיות/אידיאולוגיות (המאחזים לא מוקמים משום שמתנחלים החליטו להקים בית ואין להם מקום אחר, מסודר, לעשות זאת) וממשלת ישראל הורסת את המבנים האלה משום שהם מפריעים לה מסיבות פוליטיות (שאפשר להסכים להן או לא, זה השיקול של ממשלה נבחרת). זה לא עניין טכני גרידא של בנייה לא חוקית נוסח סגירה לא מאושרת של מרפסת ברמת גן.
|