לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-10-2008, 15:29
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
דבר ראשון הייתי ממליץ לבדוק אם מקור הניתוקים הוא לא בעיית סינכרון של המודם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Big Joe שמתחילה ב "שאלה כפולה: DLINK 624 והמלצה על תחליף"

תנסה לבדוק האם בעת הניתוקים נורת ה-ADSL במודם מהבהבת או כבויה, במידה ויש בעית סנכרון צריך לבדוק את איכות הקו, את הפילטרים ויתכן שיש בעיה במודם עצמו ויש להחליפו.

במידה והבעיה היא לא בסנכרון, ישנם מספר גורמים אפשריים לתקלה:
א) בעיה בראוטר - כמו כל רכיב אלקטרוני, גם הראוטר יכול להתקלקל. לעיתים איפוס הראוטר והגדרתו מחדש פותרת בעיות כאלו. יש גם לשים לב לטמפרטורה של הראוטר, אם הוא נמצא באזור לא מאוורר מספיק או ליד מכשירים אחרים הפולטים חום רב הוא עלול להתחמם יתר על המידה ולהפסיק לעבוד כמו שצריך.
ב) ניצול כל הרוחב פס העולה. פרוטוקול ה-TCP/IP זקוק לרוחב פס עולה על מנת לשלוח "אישורי מסירה", כאשר כל רוחב הפס העולה מנוצל ע"י תוכנה כלשהי, תורגש איטיות עד כדי הרגשת ניתוק (איטיות כ"כ גדולה שכאשר אתה ניגש לאתר אתה מקבל TIMEOUT בדפדפן). יש לבדוק במקרה כזה אלו תוכנות זוללות רוחב פס עולה (תוכנות שיתוף קבצים, שליחת קובץ באימייל או העלתו לפורום, סקייפ או תוכנות VOIP ווידאו-קונפרנס אחרות או אפילו וירוסים ששולחים מידע מהמחשב שלך) והאם אתה מנצל את כל רוחב הפס העולה שמסופק לך במסגרת חבילת ההתחברות. קח בחשבון שכל המחשבים ברשת מנצלים רוחב פס משותף.
ג) מספר חיבורים במקביל. ישנן תוכנות (כגון תוכנות שיתוף קבצים) אשר מבצעות מאות אם לא אלפי חיבורים במקביל (כדי להוריד ולהעלות מידע מכמות גדולה ככל הניתן של משתמשים אחרים). הדבר גורם לעומס עצום על הראוטר ועלול לגרום לתקיעתו. יש להגדיר בתוכנות מעין אלו כמות קטנה יותר של חיבורים במקביל.
ד) במידה והרשת האלחוטית לא מוגנת, יתכן ומישוה משתמש לך ללא אישור ברשת, ואז סעיפים ב' ו-ג' תקפים גם עליו. תוודא שהרשת מוצפנת ומוגנת.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-10-2008, 16:17
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Big Joe שמתחילה ב "תודה על התשובה המפורטת"

דיברתי על רוחב פס עולה ולא על יורד, ובמקרה שלך, בהנחה שאתה בחהילה סטנדרטית, רוחב הפס העולה שלך אמור להיות 10% מרוחב הפס היורד כלומר כ-64KB/S (שהם 512KBIT/S)

תוכנות כגון אמיול או ביטורנט, כל עוד לא הגבלת אותן, יכולות בקלות לחמוס לך את כל רוחב הפס העולה.

דבר נוסף אותו הייתי בודק הוא האם מדובר בניתוק מהאינטרנט או בחוסר יכולת לגלוש.
את זה אתה יכול לבדוק במספר דרכים כגון לפנות לספקית האינטרנט שיבדקו כל כמה זמן אתה מתנתק ומתחבר מחדש לאינטרנט, או ע"י שימוש בתוכנה שתעקוב אחרי כתובת ה-IP שלך (כל פעם שאתה מתנתק מספקית האינטרנט ומתחבר מחדש אתה מקבל IP אחר. אני, אישית, משתמש בתכונה נלווית לשיורת DYNDNS הכוללת משלוח אימייל אלי כל פעם שכתובת ה-IP שלי משתנה, כך אני יכול לעקוב, גם כשאני לא בבית, אם יש לי ניתוקים).

אם הבעיה היא של ניתוקים מספקית האינטרנט (ה-IP מתחלף) אזי יש סיכוי שהבעיה היא או בראוטר או שמשהו מוזר מתרחש אצל ספקית האינטרנט שלך (נדיר מאוד, באמת נדיר, אבל אתה יכול לנסות לבקש מהם שם משתמש זמני כדי לבדוק זאת).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:22

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר