לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-11-2008, 12:58
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
גמלה לאלמנות צהל שנשאו בשנית-אושר בקריאה 1.

היה כאן מרוץ נגד הזמן לאשר בקריאה ראשונה את החוק הצודק הזה. באם לא היו מאשרים אותו עכשיו כל העבודה של הרבה זמן הייתה יורדת לטמיון. בכנסת הבאה הוא יאושר בקריאה שניה ושלישית. זהו אחד החוקים הצודקים הגואל את אלמנות חברינו אשר נתנו את חייהם למען שאנו הנשארים נוכל לחיות בכבוד. עד היום האלמנות "נאלצו" לחיות חיי חטא עם בני זוגם החדש ללא נישואין ואם רצו להקים בית חדש ולגדל ילדים היו צריכות לעשות "שמיניות" באויר.
זהו אחד החוקים הצודקים לאחר 60 שנות מדינת ישראל.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.inn.co.il/images/toolbar/logo.jpg]
חדשות
תאריך הדפסה: ז' חשון תשס"ט, 05 נובמבר 08 12:50

אושר בקריאה ראשונה: גמלה לאלמנות צה"ל שנישאו בשנית

הכנסת אישרה לפני זמן קצר בקריאה ראשונה, פה אחד ובתמיכת 72 ח"כים את הצעת החוק של יו"ר סיעת האיחוד הלאומי-מפד"ל ח"כ אורי אריאל, ח"כ יואל חסון מקדימה וח"כים נוספים, לפיה ימשך תשלום הגמלה לאלמנת צה"ל שנישאה מחדש.

לדברי אריאל, "חשיבותו של החוק היא בהוצאת אלמנות צה"ל מחיי מחתרת. המצב בו אלמנת צה"ל אינה יכולה לקיים חיי משפחה כאחד האדם הינו בלתי נסבל, ומוטלת הייתה עלינו חובה מוסרית לתקן זאת

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-11-2008, 05:12
  offerd offerd אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.04.05
ובאותה הזדמנות שיסירו את החרפה עם אלמנות צבא היבשה והים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "גמלה לאלמנות צהל שנשאו בשנית-אושר בקריאה 1."

למי שלא יודע
או למי שידע ושכח...

עיזר וויצמן בהיותו שר בטחון וכידוע "מקורב" לנושאי חיל האוויר "דאג" לאלמנות טייסים ח"א בדרך מאוד מקורית.
טייס שהיה עולה לאוויר היה חותם על טפסי גיוס לקבע שהיו מופעלים רטרו-אקטיבית אם חס וחלילה היה נהרג בתאונה. ההטבה הזו יצרה מצב שאלמנות טייסי מילואים היו זכאיות לגמלה גבוהה בהרבה מאלמנות אנשי מילואים ביבשה ובים שהיו נטולי "הפטנט של עייזר".

גם תביעה לבג"צ נדחתה מהטעם הממש מקורי שהשוואת התנאים של האלמנות ביבשה ובאוויר "תעלה ממון רב" שאין בידי אוצר המדינה.

להצטרפות לרשימת התפוצה של עפר דרורי, שלח דוא"ל ל:
drori-post+subscribe@googlegroups.com

להצטרפות לרשימת התפוצה של אתר הגבורה, שלח דוא"ל:
gvura+subscribe@googlegroups.com

ישן 06-11-2008, 08:13
צלמית המשתמש של האזרח

התגלה באסון המסוקים...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי offerd שמתחילה ב "ובאותה הזדמנות שיסירו את החרפה עם אלמנות צבא היבשה והים"

חשבתי שכבר הגיעו לאיזה "פתרון יצירתי"...
הדבר התגלה כשנפגשו כמה אלמנות מהאסון והתברר שיש כאלה שוות וכאלה שוות הרבה יותר...
זה יכול לקרות כנראה רק באיזה מדינה פרימיטיבית אי שם במזרח התיכון.

ישן 06-11-2008, 08:35
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.07.08
מצבות מהלכות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "גמלה לאלמנות צהל שנשאו בשנית-אושר בקריאה 1."

ביום הגיוס למילואים הייתי שואל את השאלה (סמן V במקום הנכון): אם תהרג האם אתה מבקש כי לאחר מותך אלמנתך (באם קיימת) תהיה זכאית להנשא בשנית.

הטופס היה מושמד עם סיום המילואים. ואם חלילה האדם היה נהרג, המידע היה נחשף בפני האלמנה.

אני מאמין שרב חיילי המילואים להם יש אישה היו בוחרים להתיר לה להנות מהגמלה גם לאחר נישואיה.

באופן אישי אני לא מבין את התועלת של להחזיק מצבות מהלכות ללא יכולת להנשא בשנית ולהוליד ילדים. במיוחד בקרב לא מעט נשים בשנות ה- 20 - 30 לחייהן.

יתכן ויש קבוצות אוכלוסיה בהן האישה וילדיה אמורים להשאר בבית החם - ונישואים שניים הם מעשה שלא מקובל - לצורך כך יש לאפשר למילואמניק לקבוע מה יעשה לאחר מותו.

היבט נוסף הוא מה קורה לכל הזוגות שחיים ללא נישואין (האם מי שחי עם אישה 3 שנים באותו בית וטרם נישא פחות קשור אליה למי שנשא אישה לפני חודשיים ללא מגורים משותפים?). החברה בישראל השתנה ויש להתאים את החוק למציאות.
הייתי נותן את הדעת גם על "חברות" של....
ישן 06-11-2008, 08:50
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל

חבר מתאריך: 16.02.04
מצטער, אבל לא חושב שלאדם יש זכות לכבול את אשתו לאחר מותו,
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "מצבות מהלכות"

מקובל או לא.
בכל אופן, לשאלתך השניה יש כלל גדול: צריך לשים את הגבול איפשהו. אחרת תגיע גם לשאלה, "האם מישהי שלא הייתה מוגדרת חברה שלו אבל הייתה מאוהבת בו ובסתר הוא בה זכאית לפיצוי יותר מאשה ששנאה את בעלה המילואימניק ורווח לה כשהוא נהרג?"
אין מה לעשות, כל מערכת צריכה הגדרה. ובפרט כשמדובר בהרבה כסף לאורך שנים.
(אם כי מן הסתם בג"ץ יורה או כבר הורה לצה"ל להשוות את מעמד הידועות בציבור, כי זו מגמה בג"צית כבר כמה שנים - להשוות, ובמקרים מסויימים לתעדף, את מעמד הידועים בציבור מול נשואים).

המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

ישן 06-11-2008, 10:40
צלמית המשתמש של האזרח

יש נכסים והפרשות לפיצויים ...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "מה לגבי משק בית של שלישיה? בן..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
האם אתה זכאי לפיצויים מהמדינה כי המעסיק שלך נהרג במלחמה והעסק קרס? (אני לא יודע, אני באמת שואל..)

אם העסק נסגר (לא חשובה הסיבה) יש פיצויים המופקדים בקרנות פנסיה. אם המעביד לא הפריש והעובד לא הקפיד על כך ולא שמר על זכויותיו, המדינה לא תפצה אותו.
החל מ1.1.2008 קיים חוק פנסיה ממלכתי לכולם והעובד חייב לבדוק אם מופקדים כספים שנגבים ממנו ומהמעביד.

ישן 06-11-2008, 10:23
צלמית המשתמש של ISHPUZ
  ISHPUZ ISHPUZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.04.05
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "קומונה היא משפחה/זוג? כרגע..."

לא צריך ללכת רחוק מדי. לפי ויקיפדיה ההגדרה הצבאית היא:
ציטוט:
חוק משפחות חיילים שנספו במערכה (תגמולים ושיקום) מגדיר "בן משפחה של חייל שנספה במערכה":
"(א) מי שהייתה אשתו של הנספה ביום מותו, ובכלל זה אשה שלפני מות הנספה גרה יחד עמו וביום מותו הייתה ידועה בציבור כאשתו - כל עוד לא נישאה לאחר.
(א1) מי שהיה בעלה של הנספה ביום מותה, ובכלל זה גבר שלפני מות הנספה גר יחד עמה וביום מותה היה ידוע בציבור כבעלה כל עוד לא נישא לאחרת."

כלומר, ידועים בציבור (עם כל העמימות שבהגדרה) גם כן נכנסים לקטיגוריה.
וזכור לי אפילו מקרה בו בן זוג של אל"מ קיבל זכויות של אלמן צה"ל, משום שהוכיח שקיימו משק בית משותף. ולא, לא נראה לי שהיה לו אישור של הרבנות לכך שהוא נשוי לבן זוגו...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:16

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר