08-11-2008, 14:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.10.08
|
|
מניסיון אישי...
אתה חייב לשים סדר עדיפויות כזה, שאתה בוחר מקצוע שמעניין את הטריגרים שבאופי שלך, ולא מקצוע שנחשב ויכול לסייע לך גם בעתיד. תבחר ראשית, לפי מידת העניין שלך בתפקיד.
אני שמתי את מקצוע התוכניתן בדירוג גבוה, ולמרות שהמבחנים אליו לא היו קשים מדי עבורי (אך לא עברתי, אונקי-דונקי...) אני הרגשתי פספוס, כי יוכלו היו לשלוח לי מיונים לתפקידים אחרים (ומעניינים באמת) שדירגתי נמוך.
חשבתי מדי על מה יהיה בעתיד, ושכחתי אם זה קודם באמת מעניין אותי.
למזלי, הסתדר לי תפקיד טוב אחרי שהתגייסתי.
תכניתן שמתחיל את התקופה האזרחית שלו, יכול למצוא עבודה שבה כבר ישלמו לו סכומים גבוהים מאוד. אבל כדי להתפאר בתואר הזה, צריך להיות מישהו שאוהב את זה. כמו שנהג מירוצים צריך שיהיה לו איזה טריגר למירוצים, ולא בשביל הכסף נטו.
עכשיו,
כשאתה מדרג את העדיפויות שלך למקצועות, אתה עשוי לקבל מיונים לכל המקצועות האלו ולא רק לראשון שדירגת. אם תקבל מיון לפקחי טיסה, ולא עברת, ישלחו לך בהמשך גם מיונים לתפקידים של מפענחי תצלומי אויר וכדו' (כל עוד תאריך הגיוס שלך לא נקבע למועד מוקדם מהמיונים). וגם הפוך, אם דירגת הפוך...
מפענח תצלומי אויר זה תפקיד מעניין אחושישלינקיונג. הוא חושף אותך לעולם מיסתורי שעד היום לא ידעת עליו הרבה, ויש בו הרבה אפשרויות להתפתח וללמוד עוד ועוד. גם בסוף 3 שנים, קשה להישאר אדיש לתצלום לוויני נוסף של בסיס אויב ולא לפענח את מה שקורה בו.
פקח טיסה הוא תפקיד גם מעניין. פירטתי עליו בדיון של מישהי אחרת...
|