|

15-11-2008, 23:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.05
|
|
|
הרשימה שלי:
1. נתניהו
2. גדעון סער
3. יובל שטייניץ
4. גלעד ארדן
5. בני בגין
6. בוגי יעלון
7. עוזי דיין
8. עוזי לנדאו
9. ציפי חוטובלי
10. רובי ריבלין
11. משה כחלון
12. פלמ"ח זאבי (אם יבחר להתמודד)
13. יאיר שמיר
14. זאב ז'בוטינסקי הנכד
15. מיכאל איתן
16. לימור לבנת
17. אהוד יתום
18. אפי איתם
19. גבי אביטל
20. יולי אדלשטיין
ובאשר לדן מרידור, אסף חפץ, פנינה רוזנכלום, וסילבן שלום ולא להתראות...
מקומות 70, 71, 72, 73 וכו'...אם נגיע לימים כאלה... הבחירה שלהם לא תשנה כלל 
ליכוד צריך להיות ימין, אין כזה דבר "מרכז" זה מינוח שהמציאו לאותם אלה חסרי עמוד שידרה אידיאולוגי/מוסרי, כמו אלה ממפלגת המרכז, אלה מקדימה, ואלה משינוי.
לימין פנים חיוביות רבות, אני מאמין שבראש ובראשונה יושר, מוסריות ושכל ישר צריכים לייצג את הליכוד, אין דבר כזה: "ימין קיצוני" זה מינוח והמצאה של התקשורת, יש אנשים שהתפכחו או שהיו מפוכחים עוד קודם, ויש את ההזויים שחיים בבועה של שקר עצמי וציבורי - השמאל.
הציבור בהחלט יכול להרגיש שייכות לאנשים כמו בני בגין, ובוגי יעלון מבחינת יושרה, מוסריות, הבנת המציאות וראייה אידיאולוגית, כמו גם אנשים כציפי חוטובלי, ועוזי לנדאו.
ברמת יצוג האזרח הקטן, זכויות, עשייה פרלמנטרית, הציבור יוכל להזדהות עם משה כחלון, גלעד ארדן, גדעון סער.
ברמת התנועה עצמה, יש דור המשך שמצביעי ליכוד מסורתיים יוכל להתחבר אליהם - יאיר שמיר, זאב ז'בוטינסקי הנכד, וכמובן בגין.
הדתיים הלאומיים ימצאו אמון באנשים כמו אפי איתם, פייגלין, וגם בני בגין בגלל הנאמנות האידיאולוגית שלו ועצם היותו אדם ישר, מוסרי וערכי.
במרקם כזה של אנשים, אי אפשר לתייג את הליכוד כמפלגת של אנשים מסוג אחד.
אלא אנשים שמשתייכים להרבה פלחים באוכלוסיה שיש ביניהם חיבור רעיוני, אידיאולוגי, ברצון לפעול באמת לטובת הציבור, אנשים שמזוהים עם טובת העם, ביטחון המדינה, חוקים סוציאלים, מצע כלכלי עם קבלות וכו'...
רוב האנשים שעומדים לבחירה קשורים למפלגה בכל הרמות שהזכרתי, נכון שיש כמה אופורטוניסטים שרוצים להסתנן פנימה, אבל בניגוד לליכוד וקדימה של שרון, הם מיעוט זניח, ולא הרוב.
בשיטת הפריימריס של היום, חברי המרכז לא מחליטים אלא כלל המתפקדים, קומבינות פוליטיות לא יעמדו על הפרק, אני מאמין ומקווה שגם שיריונים לא יעשו, אלה שדורשים שיריונים הם אלה שיודעים שהמתפקדים לא רוצים אותם בפנים, הטובים באמת יבחרו בזכות מי שהם ומה שהם עשו.
לכן אני לא באמת חושש מטיפוסים כמו אסף חפץ, דן מרידור וסילבן שלום, שלא יבחרו במקומות ריאלים פשוט כי המתפקדים יודעים מי הם.
אני כמובן אשמח מאוד אם יבחרו גם מועמדים משדרות, אשקלון, נהריה, אנשי גוש קטיף, בוגרי מלחמת לבנון השניה כמו גם אנשי אסטרטגיה, אנשי מדע, אנשי היי טק ותעשייה.
אני יוצא מתוך הנחה שהליכוד הולך לחצות בבחירות הקרובות את גבול ה-30 מנדטים, מה שאומר שיש מקום להכניס בעשיריה השלישית אנשים מרקעים אלה. ככה אפשר יהיה לחבר את הציבור ולהפוך את הליכוד חזרה למפלגת העם.
|
|