לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-11-2008, 16:50
צלמית המשתמש של nanak_k
  nanak_k nanak_k אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.04.04
שאלה DPI והכנת תמונות להדפסה?

שלום לכולם,
אני רוצה להתחיל לערוך את התמונות שלי מהטיול, חלק גדול מהתמונות ילך להדפסה לצורך אלבום של הטיול וחלקן ייללך להגדלה. כך שאני רוצה לערוך את התמונות שכל אחת מהן שאני עורך תהיה מוכנה להדפסה והגדלה לפי הצורך.

שאלותי הן כאלו:
המצלמה שלי קנון 20 די מייצרת פלט של 72 DPI באיכות LARGE FINE(רוב התמונות צולמו ב JPEG) האם ישנה משמעות לשינוי הDPI בפוטושופ בזמן עריכת התמונה(ע"י שימוש בחלון ה image size)? או שזה לא באמת משפיע על ה DPI?
מה באמת משמעות הDPI?
על איזה פרמטר כדאי לי לשנות את הDPI? האם לשנות ל 300/200/150? אני ארצה להגדיל תמונות ל 50*70 לפחות אם לא יותר.
האם לשמור את התמונות על JPEG? או שניתן לשנות את הפורמט של התמונה מ JPEG לפורמט אחר? והאם יש לכך בכלל משמעות?
האם ניתן לצלם ב JPEG ומלכתחילה המצלמה תיצור פלט בעל DPI גבוה יותר כמו ב RAW שהיא יוצרת פלט בעל 240 DPI?

אודה לכל מי שיוכל לעזור לי מכיוון שהנושא ממש חשוב לי.
ננק

My gallery at flickr: http://www.flickr.com/photos/nanak__khadya/ enjoy

נוספו תמונות לגלריה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-11-2008, 17:44
צלמית המשתמש של -mAoz-
  משתמש זכר -mAoz- -mAoz- אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.09.06
שלח הודעה דרך MSN אל -mAoz- Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nanak_k שמתחילה ב "DPI והכנת תמונות להדפסה?"

בוא נעשה סדר בדברים.
משמעות ה-DPI היא צפיפות הפיקסלים בהדפסה (מספר הפיקסלים לאינצ'), מה שישפיע על גודל ההדפסה בפועל, DPI נמוך יותר - הדפסה גדולה יותר, ועל איכותה, DPI גבוה יותר - איכות הדפסה טובה יותר. אין לכך השפעה על גודל הקובץ עצמו (כמות הפיקסלים שבו).
לגבי שינוי ה-DPI בפוטושופ, אם התיבה Resample Image אינה מסומנת, אז שינוי ה-DPI לא יגרור שום שינוי בגודל הקובץ, אלא רק על גודל ההדפסה. אם התיבה הנ"ל תהיה מסומנת, אז שינוי ה-DPI יגרום לאינטפולציה על התמונה (כלפי מעלה או כלפי מטה), כלומר ישנה את גודלה (את כמות הפיקסלים שבה).
כשאתה משנה את ה-DPI מבלי להשפיע על גודל הקובץ (תיבת ה-Resample Image אינה מסומנת), אתה יכול לראות את השינויים באים לביטוי על גודל ההדפסה (בס"מ, מ"מ או אינצ'ים, תלוי איך זה מוגדר אצלך), בזמן שהגודל בפיקסלים נשאר זהה. בצורה זאת אתה יכול לשנות את ה-DPI עד שתגיע לגודל ההדפסה הרצוי, או לחלופין, לשנות את גודל ההדפסה וה-DPI ישתנה בהתאם.
אך יש לשים לב לשני דברים - א. בהגדלות מאוד גדולות תצטרך להגיע ל-DPI מאוד נמוך, מה שישפיע לרעה על איכות ההדפסה. אפשר לפטור זאת בכך שבין כה לא יסתכלו על התמונה מקרוב, אך יש מצבים בהם יהיה עדיף לבצע אינרטפולציה חכמה (יש תוכנות מיוחדות לכך, אני לא יודע איך זה עובד בפוטושופ) כדי לשפר את מראה ההדפסה (כמובן שזה לא יוסיף פרטים).
ב. יש אמצעי הדפסה מסוימים שעובדים הכי טוב עם ערכי DPI מסוימים וכדאי להתאים את התמונות אליהם. כדאי לברר זאת עם המעבדה בה מדפיסים.
ברגע שצילמת JPG אני לא יודע אם יש טעם להמיר לפורמט אחר. בכל מקרה, ל-DPI שמוגדר ע"י המצלמה (72) או ע"י תוכנת ה-RAW (240) אין משמעות, כל עוד שניהם מוציאים קבצים של 8 מ"פ.

נערך לאחרונה ע"י -mAoz- בתאריך 19-11-2008 בשעה 17:56.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:19

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר