לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-12-2008, 03:23
  ashd0 ashd0 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.09.08
יחס לא הוגן כלפי חיילת

שלום.
יש לידידה לי איזו בעיה.
היא עשתה קורס מסויים בטכני ח"א, ושובצה לבסיס תל נוף.
יש לה ת"ש 7 מכל מיני סיבות ככה שהיא עושה שם יומיות.
היא גרה בחדרה שזה מרחק 95 ק"מ מהבית לבסיס (ע"פ ת"ש 7 יש לה קל"ב).
בגלל המרחק הרב והשעות הלא אנושיות (לצאת ב-6 בבוקר מהבית, ולחזור ב-7 בערב),
היא ביקשה לעבור לשרת בקרייה או בבסיס קרוב יותר לבית.
המשקית ת"ש עשתה ביקור בית והמליצה על המעבר.
גם המפקדים הישירים שלה המליצו על המעבר.
במוסך שהיא אמורה לעבוד כביכול, יש 2 מפקדים (רב סרנים).
אחד מהם גם המליץ על המעבר, אבל הרב סרן השני שהוא במעמד יותר גבוה,
לא המליץ בטענה ש:
"חסרים לי חיילים ולא כל יום אני מקבל חיילת כזאת טובה, קשה למצוא חיילים כאלה כיום".
רציתי לדעת מה אתם חושבים על המקרה? האם אותו רב סרן פועל כמו שצריך מבחינה חוקית?
האם הוא יכול שלא לחתום על המעבר ולא להמליץ מהסיבות הנ"ל?

תודה רבה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-12-2008, 14:43
צלמית המשתמש של RedBlossom
  RedBlossom RedBlossom אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ashd0 שמתחילה ב "יחס לא הוגן כלפי חיילת"

כמה דברים,

דבר ראשון - לצאת ב-6 בבוקר מהבית, ולחזור ב-7 בערב זה נורמלי לחלוטין, ואם היא מתלוננת על זה, זה ממש עצוב. קח לדוג' אותי, אני יוצאת בשעות האלו וחוזרת בשעות האלו ולפעמים אחרי כי אין לי טרמפ, ושלא תבין לא נכון, הבסיס שלי נקרא קל"ב, אני משרתת בגלילות וגרה בחולון, לפני כן שירתתי בת"א, והייתי מגיעה הרבה יותר מאוחר. יש אנשים שמגיעים ב8 הביתה ויוצאים ב5 וחצי בבוקר ולא מתלוננים. אם היא תעבור לקריה או לכל מקום כזה ,אני לא מבטיחה לך שזה יעזור לה - יש פקקים במרכז, ועובדה, אם לא היו פקקים, הייתי מגיעה הביתה בחצי שעה.
שתקח בחשבון את העובדה שזה לא ממש יעזור לה לעבור לקריה.

דבר שני, כל דבר שקשור במעבר יחידה - טופס 55 וכד' - המפקדים יכולים להמליץ ויכולים לא להמליץ.
לכל אחד יש את הסיבה שלו, והם יכולים לכתוב מה שבא להם. מה שהם לא יכולים לעשות, זה למנוע מהבקשה לעבור הלאה - כלומר, זו רק המצלה לעבור או לא, זה לא דוחה את הבקשה.
בסופו של דבר, מי שמחליט אלו גורמים יותר בכירים מהמפקדים שלה.
אין פה עניין של חוקיות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 13-12-2008, 17:28

מעניין, זה בדיוק מה שאני חושבת עליך.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Pan1c שמתחילה ב "תקשיבי, עברתי כבר על הרבה..."

לך יש את המגמה לכתוב שטויות, מצטערת להודיע לך.
לכל דבר שאני כותבת כאן זה בוודאות נכון, ואתה מוזמן לבדוק את זה.
יש אנשים שמקבלים הת"ש 7 גם לא על "בעיות מטורפות", זה שהיא יוצאת ב6 וחוזרת ב7 לא אומר כלום על כלום. במקום שתנסה לעבור לקריה - ששם שהיא תקום בערך באותה שעה ותחזור באותה שעה, שתחשוב על לעבור לבסיס שבאמת קרוה אליה.

ל-ashd0, לא אמרתי שזה אנושי. אמרתי שאני מודעת לכך שיש מלא אנשים שעוברים את זה מדי יום - ובבסיס שלה צריכים להקל עליה מבחינת שעות הגעה על כך שיש לה הת"ש 7. גם לאנשים שאין להם הת"ש 7 מקלים עליהם.
כמו שכתבתי לPan1c, שתנסה להגיע למקומות שבאמת קרובים אליה ולא לקריה - כי זה נוח.
(כמו הטכני שזה שעה בערך מחדרה).

ישן 13-12-2008, 23:56
  ashd0 ashd0 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.09.08
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי Pan1c שמתחילה ב "תגדירי את "מי שרוצה". אם אבא..."

עדיין לא הוגש טופס 55.

היא מחכה להמלצה ולחתימה או משהו כזה (לא ברור לי למה) של אותו רב סרן, ורק אז להגיש את הטופס.
משקית ת"ש עשתה ביקור בית וביקור נוסף שאותו רב סרן ביקש לעשות.
לפי מיטב ידעתי, ביקור בית תקף לשנה. אותו רב סרן אמר שהוא לא מוכן להמליץ/לחתום אם לא יתקיים ביקור נוסף.
(משהו לא כחוק?)
אני מניח שבמכתב המצורף לטופס 55 היא אכן תציין את המרחק מהבית לבסיס (95 ק"מ-דיי גבולי).
מה גם, שהיא עדיין מעקבת את הבקשה לטופס בגלל שהיא ממש לא רוצה לעסוק כפקידה או משהו כזה במהלך השירות הסדיר שלה.

היא כנראה תבקש לפנות לקב"ן שבוע הבא.
אני מתאר לעצמי שהמלצה שלו יכולה ממש לעזור בנידון.
האם אותה המלצה ועצם הפנייה לקב"ן, יכולה להשפיע מבחינת פרופיל/סעיפים וכ'ו,
או שאך ורק המלצה?
ישן 14-12-2008, 19:26

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי ashd0 שמתחילה ב "[indent]עדיין לא הוגש טופס..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ashd0
עדיין לא הוגש טופס 55.

היא מחכה להמלצה ולחתימה או משהו כזה (לא ברור לי למה) של אותו רב סרן, ורק אז להגיש את הטופס.
משקית ת"ש עשתה ביקור בית וביקור נוסף שאותו רב סרן ביקש לעשות.
לפי מיטב ידעתי, ביקור בית תקף לשנה. אותו רב סרן אמר שהוא לא מוכן להמליץ/לחתום אם לא יתקיים ביקור נוסף.
(משהו לא כחוק?)
אני מניח שבמכתב המצורף לטופס 55 היא אכן תציין את המרחק מהבית לבסיס (95 ק"מ-דיי גבולי).
מה גם, שהיא עדיין מעקבת את הבקשה לטופס בגלל שהיא ממש לא רוצה לעסוק כפקידה או משהו כזה במהלך השירות הסדיר שלה.

היא כנראה תבקש לפנות לקב"ן שבוע הבא.
אני מתאר לעצמי שהמלצה שלו יכולה ממש לעזור בנידון.
האם אותה המלצה ועצם הפנייה לקב"ן, יכולה להשפיע מבחינת פרופיל/סעיפים וכ'ו,
או שאך ורק המלצה?

לגבי הדרישה של הביקור בית - מומלץ לבדוק את החוקים של העיניין והאם הוא יכול לעשות דבר כזה לאחר שהיה לה כבר ביקור בית. לדעתי זה לא תקין.
לגבי המשך שירותה, האם היא עברה קורס? על איזה תקן היא נמצאת? אם היא על תקן מסויים, סביר להניח לאחר שהיא תעבור אז ישימו אותה בתפקיד המצויין בפרטים שלה.

היא יכולה ללכת לקב"ן הוא בהחלט יכול לעזור לה עם המלצה מצידו בנוסף שהיא צריכה לשרת יותר קרוב. הוא יכול להוריד לה על סעיף נפשי, אבל זה לא יהיה טוב בשבילה. הוא אפילו יכול לשרתת אותה מהצבא - תלוי כמה מצבה חמור. בכל אופן, עדיף לה לפנות לקב"ן. שתתחיל לעשות בעיות - תבקש ראיונות עם המפקד יחידה אם היא יכולה, שתדבר עם כל מי שהיא יכולה. שתנסה למצוא מישהו שיכול להוציא אותה משם.

ל-Pan1c -
לפי מיטב הבנתי ומניסיוני האישי - כל מפקד חייב לחתום על טופס55 - אם זה לא להמליץ או לא - הוא חייב. אין דבר כזה "לא בא לי" זה לא החלטתו, ולא החלטת המפקד שלו.

ישן 14-12-2008, 20:16
  Pan1c Pan1c אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.06
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי RedBlossom שמתחילה ב "[QUOTE=ashd0][indent]עדיין לא..."

תגידי יש לך בעיות של הבנת הנקרא? איפה אמרת שהוא לא חייב לחתום? אמרתי שהוא לא חייב להביא סיבה שלכאורה נשמעת מוצדקת, הוא יכול להנפיץ איזה שקר כלשהו העיקר שהחיילת תשאר.

את חיה נראה לי באיזה סרט, מפגישה או שתיים עם קב"ן בשביל שיעזור לה לעבור בסיס ממש לא יוציאו אותה מהצבא. מה את חושבת שהיא תבוא לבקש מהקב"ן המלצה לעבור בסיס והוא יוציא אותה מהצבא? יש מגמה של כמה שפחות לשחרר מצה"ל ואם המלצה לעבור בסיס זה מה שיפתור לה את הבעיה אז למה לשחרר אותה?

בנוגע לביקור בית - לא הבנתי מה הבעיה, מה לא חוקי? הוא לא דרש את הביקור בית, הוא אמר שהוא רוצה לבקר בשביל לבחון שוב פעם את המצב. היא יכולה להגיד לו לא ואז הוא כמובן לא יכול להכריח אותה, אבל במידה והיא תגיד לו לא זה יראה חשוד והוא לא ימליץ לה. לדעתי כן שווה שהוא יבוא, יראה את המצב ואם המצב באמת גרוע אז אני מאמין ומקווה שהוא ימליץ.
ישן 14-12-2008, 20:42

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי Pan1c שמתחילה ב "תגידי יש לך בעיות של הבנת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Pan1c
תגידי יש לך בעיות של הבנת הנקרא? איפה אמרת שהוא לא חייב לחתום? אמרתי שהוא לא חייב להביא סיבה שלכאורה נשמעת מוצדקת, הוא יכול להנפיץ איזה שקר כלשהו העיקר שהחיילת תשאר.

את חיה נראה לי באיזה סרט, מפגישה או שתיים עם קב"ן בשביל שיעזור לה לעבור בסיס ממש לא יוציאו אותה מהצבא. מה את חושבת שהיא תבוא לבקש מהקב"ן המלצה לעבור בסיס והוא יוציא אותה מהצבא? יש מגמה של כמה שפחות לשחרר מצה"ל ואם המלצה לעבור בסיס זה מה שיפתור לה את הבעיה אז למה לשחרר אותה?

בנוגע לביקור בית - לא הבנתי מה הבעיה, מה לא חוקי? הוא לא דרש את הביקור בית, הוא אמר שהוא רוצה לבקר בשביל לבחון שוב פעם את המצב. היא יכולה להגיד לו לא ואז הוא כמובן לא יכול להכריח אותה, אבל במידה והיא תגיד לו לא זה יראה חשוד והוא לא ימליץ לה. לדעתי כן שווה שהוא יבוא, יראה את המצב ואם המצב באמת גרוע אז אני מאמין ומקווה שהוא ימליץ.

וואי, אתה חייב לנוח.
לגבי הפסקה הראשונה שלך, קראתי ברפרוף, אין לי כוח לשטויות ככ אבל :
ציטוט:
הוא לא חייב לחתום
הוא חייב לחתום. וזהו.

לא אמרתי שהוא יוציא אותה מהצבא על פגישה או שתיים, אמרתי שאם מצבה חמור ככ אז היא תוכל להשתחרר, ואני מכירה מספיק אנשים שיצאו מהקב"ן, מה שנקרא ב3 שניות. (3 שניות זה בערך חודש).

כנראה, שאם למישהו יש בעיה בהבנת הנקרא, זה לך. אז תקרא, תפנים, תחשוב ותגיב. אני לא באה להתווכח איתך על כל מילה שתגיד - אין לי כוח לזה, זה לא מעניין אותי ולא אכפת לי.

לגבי הפסקה האחרונה - אתה ממש משנה את התגובה שלך ב180 מעלות מהקודמת, שוב - תקרא, תפנים, תחשוב ותגיב. אולי תעשה את ההליך הזה ביותר זמן, ייצא לך יותר.

המלצתי להרבה אנשים לנוח, אבל אתה באמת צריך לנוח, אז תנוח. באמת.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:55

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר