לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-12-2008, 06:24
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בלבנון לא הושגו מטרות מגלומניות שמתחילתה לא היו ברי השגה
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי StrAtoS שמתחילה ב "לשקול אם אנחנו רוצים לנצח או להפסיד"

כניסה קרקעית, בלתי שקולה, תשחק לידיהם של החאמאס. הם מצפים לה ומיחלים לה.

זה יהיה כמו פיל הנכנס לחנות חרסינה העושה נזק רב ואיננו מביא כל תועלת לעצמו. אפילו אם תלכוד את כל צמרת החאמאס, תשמיד את כל מצבורי הנשק - תשיג רגיעה זמנית. כבר שהינו בלבנון ובעזה, תקופות ארוכות והטרור משם לא נפסק וכמובן כשיצאנו (הרי לא נשב שם לנצח) הוא התפרץ במלוא עוזו.

אינני נגד כניסה קרקעית, אם אנשי הצבא יחליטו שהיא דרושה, מתוך שיקול דעת מעמיק. כאשר בוחנים ומתכננים גם את נתיב היציאה בכבוד, תוך כדי הישג. אני נגד כניסה מתלהמת, עם קביעת מטרות בלתי ראליות ומבלי לקבוע לוח זמנים מדוקדק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-12-2008, 08:29
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
אכן יש בעיה של הגדרת מטרות ויעדים, אולם הדבר עמוק יותר ממה שתארת.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "בלבנון לא הושגו מטרות מגלומניות שמתחילתה לא היו ברי השגה"

הטעות שלנו, הן בלבנון והן בעזה היא שאנחנו מנסות לקחת את תפקיד ה"מושיע".

המלחמה בעזה היא נגד הפלסטינים, לא נגד ארגון ספציפי, במיוחד לאור העובדה שארגון החמאס נבחר ברוב קולות מוחץ ברצועה, כאשר היתה ידועה להם טוב טוב מה האג'נדה של ארגון זה ואת תוצאות עלית החמאס לשלטון.

אחד הדברים שמעצבנים אותי במיוחד זו הצביעות ביחסנו כלפי הערבים. מצד אחד התעקשנו לתת להם עצמאות ודמוקרטיה, והוספנו לעשות כאשר התעקשנו כי לא תהינה הגבלות כלשהן לגבי המועמדים בבחירות (להזכירך, שקלו לאסור על חמאס להשתתף), אך כאשר העם אמר את שלו והצביע ברוב קולות מוחלט לארגון העוין את ישראל, לפתע מסירים ממנו את האחריות ואף מנסים להתעלם מתוצאות הבחירות בכך שמגמדים את החמאס חזרה לארגון טרור בניגוד למה שהוא באמת, ארגון אשר נבחר ברוב קולות על מנת ליצג את הפלסטינים.

אם בבחירות בישראל היתה הבחרת ברוב קולות מפלגה אשר מצע הבחירות שלה היה לירות טילים על מדינה אירופית נאורה (בלגיה, לדוגמא), אני בספק אם היינו מקבלים מהאירופאים יחס סבלני ועדין כפי שפהלסטינים מקבלים מאיתנו.

ישן 31-12-2008, 08:40
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "אכן יש בעיה של הגדרת מטרות ויעדים, אולם הדבר עמוק יותר ממה שתארת."

אנחנו מנסות ???

הצביעות היחסנו עם הערבים קיימת מאז ומעולם בתולדות ישראל העולם הערבי/פלשתינאי.

אכן החמאס לא היה אמור להשתתף בבחירות, וההסכמה שישתתף היתה זלזול בהסכמים וחוסר קריאת המפה הפוליטית שהזמינה שינוי כנגד הפתח ה"גנבים" ע"פ התושבים.
אבל עדיין זכותנו המלאה כמדינה להתנער מארגון שאנחנו דאגנו להכתיר כשליט הזמני, מאחר והוא התנער ממחויבויות כלפינו, ואנחנו כלפיו וכן האלה. זהו בדיוק מעלה האיבה שהתעצם מאז הבחירות ההן.
לא צריך להזכיר מפלגות שנבחרו באופן דמוקרטי ואיבדו את הלגיטימיות שלהן.
אם מפלגה מהימין הקיצוני תקבל לפתע 50-60 מנדטים ותעלה לשלטון יחיד, אנחנו אכן צפוים לדה-לגיטימציה של אותו שלטון שנבחר דמוקרטית אם וכאשר יכופף הת הדמוקרטיקה לצרכים שהם אנטי-דמוקרטים

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

ישן 31-12-2008, 10:31
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "מצד שני, אם היו מונעים מהחמאס להשתתף, היו טוענים כי אלו לא בחירות דמוקרטיות."

העלתי על הדעת אבל עדיין אני לא מקבל במלואה אם בכלל את הקביעה הזו.
כאשר יש לך אופציה לבחור בין נבילה ולבין טריפה, אתה לפעמים בוחר בנבלה כי אתה רוצה ריח אחר מהטריפה. זה סוג של LOOSE LOOSE ואנחנו מדבררים את מחשבותיהם כאילו בכלל יש לנו מושג איך זה להיות במקומם. זו אחת ההאשמות כנגד צדדים חזקים מול חלשים, ובמקרה שלנו ישראל מול הפלשתינאים. אתה יודע מה טוב להם ואתה יודע מה הם חושבים ורוצים. כאשר בסך הכל זו תעמולה מול תעמולה

john reese

ישן 31-12-2008, 11:26
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

אני, להבדיל ממך, מנסה להקשיב לדבריהם ולא מכניס מילים לפיהם.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "העלתי על הדעת אבל עדיין אני..."

עוד בתקופת הסכם אוסלו, בו היינו אמורים להיות באמצע תהליך "שלום" הדברים שנאמרו מהצד הפלסטיני היו בסגנון "בדם ואש נפדה את פלסטין" ותוכניות הלימוד שלהם היתה רוויה בשיטנה וארס כלפי ישראל, ופריצת ה"אינתיפאדה" השניה רק מוכיחה כי הם מעולם לא התוונו באמת לתהליך שלום שבסופו תוקם מדינה פלסטינית בשטחים שנכבשו ב-67 לצד מדינת ישראל יהודית אלא שאיפתם היא השמדת מדינת ישראל.

כל עוד לא נצליח לגרום להם להבין כי הליכה בדרכי מלחמה רק תוביל אותם ל"נאכבה" נוספת (ואת זה, לצערנו הרב, נוכל לבצע רק בדרך החרב), אין סיכוי לשלום. כל עוד הם לא יקבלו מכה כואבת במיוחד על כל תוקפנות מצידם, הם לא יפסיקו לנסות ולתקוף.

ישן 31-12-2008, 11:30
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "אני, להבדיל ממך, מנסה להקשיב לדבריהם ולא מכניס מילים לפיהם."

חבל שהבנת את ההפך.
אני הקשבתי ולא רק לתעמולה, אלא הדברים שלי מגיעים מהשטח מהכרות שלי עם תושבים ודעות.
ולא כחייל במחסום שדיבר עם מקומיים וזה לא שיש לי איזה חבר פלשתינאי ועל סמך זה אני מכיר ויודע מה הם חושבים.

לגבי סוף דבריך אני מסכים, ואני מקווה שזה מה שקורה בינתיים בלבנון.
צריך לשנות את המשוואה לאי שוויון. להבהיר להם שלא משתלם להתגרות בבריון אפשר רק על ידי בריונות חזקה עשרת מונים מהכח שהם מפעילים עלינו

john reese

נערך לאחרונה ע"י מצפון בתאריך 31-12-2008 בשעה 11:32.
ישן 31-12-2008, 12:19
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "עוד לא נתקלתי בפלסטיני שאמר שהוא מעוניין במדינה פלסטינית בגבולות השטחים"

שוב,
אני לא יודע עם כמה פלשתינאים דיברת ובאיזה הקשר, ומי הם ומה הם.
בערך כמו שמדי פעם מישהו אומר שהוא פגש גולה איראני ולא הצליח למצוא את הקרניים והזנב.
או דומה יותר לאלה שיש להם חבר או שניים הומואים ולכן הם אומרים שהם מכירים את ההומאים והם דווקא אנשים נחמדים.
הרי ברור לשנינו שיש הומואים לא נחמדים, ויש גם גולים או תיירים איראנים רשעים מרושעים.
אבל אני כן מכיר דעות אישיות שמדברות על שתי מדינות. על אנשים שרוצים לחיות, ולא רק משתמשים במתק שפתיים. השיחות לא היו שיחות אגב, אלא אנשים שהיו לי עמם יחסים אמיתיים. יחסים שבשל הנסיבות לא היו נורמליים, אבל השיחות היו נורמליות, וכל אחד גם ידע להביא את הדעות של חבריו וסביבתו.
עדיין אין זה אומר שכולם הגיעו לנהר ורוצים לשתות.
בערך כמו שתושבי ישראל הם לא ממש נופת צופים שרוצה לחיות בשלום עם שכניה (האשכנזים/ספרדים בבית ליד, הערבים בשטחים, והערבים במדינות השכנות).
קשה לקבל תמונה אמיתית, אבל היא לא שחור ולבן ויש הרבה גוונים באמצע.
תהליך שלום רציני ואמיתי, יכול לסחוף ולגרום לניצים לזנוח את המחשבות הרצחניות/אימפריאליסטיות בגלל שלפעמים טעם החיים יכול להיות עדיף מטעם המלחמה.

john reese

ישן 31-12-2008, 13:19
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

לאף אחד אין קרניים וזנב, ורוב אלו שיצא לי לדבר איתם גם דיברו בצורה מנומסת ולא מתלהמת
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "שוב, אני לא יודע עם כמה..."

הבעיה היא שהם מרגישים שנעשה להם עוול בעת הקמת מדינת ישראל (כי זה מה שלימדו אותם) ומבחינתם הדרך היחידה לתקן את אותו עוול היא ע"י הפסקת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית.

תהליך השלום נתפס בעיני רבים מהם כאמצעי להגשים מטרה זו כאשר אנחנו אלו הנוטים לחשוב כי מטרתם מוגבלת להקמת מדינה בשטחים שנכבשו ב-67 בעודנו מתעלמים מכך שאש"פ הוקם לפני מלחמת ששת הימים ועד היום הם לא הוציאו באופן נחרץ את הסעיפים הקוראים להשמדת ישראל מהאמנה שלהם.

לכן, כל הסכם עימם חייב לכלול צעדים אופרטיבים שאנחנו יכולים לבצע במידה והם מפירים את ההסכם (כלומר, משתמשים בהישגים אליהם הם הגקיעו מההסכם כפלטפורמה לביצוע התקפה עתידית), וחובה עלינו לבצע אותם על מנת שבעתיד, אולי, נוכל להגיע להסכם אותו הם כן יכבדו.

ישן 31-12-2008, 09:03
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
בלבנוןלא הושגו המטרות...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "בלבנון לא הושגו מטרות מגלומניות שמתחילתה לא היו ברי השגה"

מכיוון שהמגלומניות של המטרות עמדה בניגוד מוחלט להססנות ולפחדנות שבה הופעל כוחו של צה"ל. אילו צה"ל היה מופעל בכוחו המלא מהיום הראשון, לפחות חלק מהמטרות (אם לא כולן) היו מושגות.

וכן, יש צורך להתפרץ כמו פיל לחנות חרסינה, ולגרום להרס ולהרג בלתי פרופורציונאליים - אחר כך, האוייב יחשוב פעמיים ושלוש אם כדאי להרגיז את הפיל, נכון?

ואם הטרור יתפרץ ברגע שנצא, הרי אתה מקבל את העיקרון שיש פתרון צבאי לטרור, ושנוכחות צבאית ישראלית בשטח היא חיונית למניעת טרור ולהבטחת שקט וביטחון לאזרחי ישראל - וזה, לידיעתך, צריך להיות השיקול העליון, ולא שיקולי "מוסר" או "נאורות" או שאר עקרונות כת השלומיזם.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:15

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר