02-01-2009, 23:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.12.08
|
|
|
לא התכוונתי להצביע ליברמן בגלל הכישורים שלו לנהל מלחמה
התכוונתי שאצביע ליברמן כי נראה שהמדיניות הנוכחית לא אלימה / נוקשית מספיק ולא קיצונית מספיק. אז ליברמן.
ובנוגע לשליט:
1. אני לא חושב שנועם ואביבה שליט מעבירים את הימים והלילות בעיון במודעות ב"פרש". אין כאן עניין של "לאכול להם את הלב".
2. האסירים ששוחררו הם אנשי פת"ח ולא חמאס. לא שאני חושב ששחרור אסירים זה פתרון, אבל אם כבר שוחררו כל כך הרבה, עדיך היה לשחרר את אלו שבהם החמאס מעוניין.
3. הפתרון לגבי סוגיית שליט, אם תשאל אותי, הוא כל פתרון שאינו מו"מ! צריך להכות בהם, לחזור למדיניות חיסולים, לנתק חשמל ומים, לסגור מעברים, לקחת בשבי בכירים עד שהם ישברו. והם ישברו.
4. שליט חי וזה לא עניין של הערכה. החמאס מודה בכך. אם הוא לא היה חי הם לא היו יוצאים בהצהרה כזו שכובלת אותם לאמת. מרגע שאמרו שהוא חי, האחריות על חייו היא בידיהם. למרות שהם לא כל כך מצפצפים על דעת הקהל, הם לא ששים לאבד לגיטמציה בעולם. אם יהרגו את שליט זה מה שיקרה.
5. עם כל העצב והכאב שבסוגייה הרגישה ועם כל האמפתיה למשפחה ולחייל החטוף, את תוצאות חילופי השבויים עם חיזבאללה לא צריך להזכיר. החובה המוסרית של העם והמדינה לדאוג לכל חייל שיצא בשמה להגנת המולדת היא חובה נפלאה אבל גם במסגרתה יש גבולות. שחרור אסירי חמאס פירושו השבתם של מאות (או אלפי) מחבלים למעגל הטרור, וסיכון חייהם של אזרחים וחיילים אחרים.
כאן (לדעתי) בדיוק עובר קו הגבול בין מה שעל המדינה להקריב למען שחרור והשבתו של החטוף לבין מה שאסור בשום פנים ואופן לעשות.
|