לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-01-2009, 18:58
  nir933 nir933 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.07
שאלה פלחי"ק - ולאחר כל החיפושים, מה זה?

לאחר חיפושים, גם בפורום, ובכל החטיבות שבהם מופיע מידע זה: גבעתי, גולני, נח"ל צנחנים. לא הבנתי בדיוק מה קורה ביחידה הזאת.

מה שהבנתי - היא ממונה על מערכת הקשר של החטיבה, בעבר הייתה חלק מהגדס"ר, פלחי"ק - פלוגת חיל קשר.

השאלות בנושא:
מי מגיע לשם וכיצד מגיעים לשם?
איזה תפקידים יש ביחידה?
איך משתלבת היחידה?
מהי ההכשרה שהיא עוברת?
באיזו מסגרת היא עושה פעילות מבצעית? (יחידתית, יענתו כל הפלחי"ק או כחלק מהגדוד או היחידה אליה הלוחמים מסתפחים אם בכלל)
האם לוחמי הפלחי"ק משמשים כמו כל לוחם מלבד העובדה שהם מומחים לקשר ואיזו עדיפות יש להם?
האם קיים בפורום מישהו שיש לו נסיון?

ובכלליות: כל מה שניתן לדעת מבחינת בטחון שדה על התופעה הלא מוסברת בעיני, של הפלחי"ק.

תודה רבה לכל העונים
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-01-2009, 19:34
  GilBates GilBates אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nir933 שמתחילה ב "פלחי"ק - ולאחר כל החיפושים, מה זה?"

קודם כל, התנצלות מראש: נשבר לי מהטרנד של לשנות שמות של כל מקצוע בצבא. אני כותב את השמות שלי עושים הכי הרבה שכל.

מי מגיע לשם וכיצד מגיעים לשם? איזה תפקידים יש ביחידה?
- ענו לך נכון חלקית - דרך מיון יח"טיות בחטיבות סדירות עבור אלחוטן חי"ר, דרך טירונות רגילה לתפקידים אחרים (מפ"ט/פ"ט, צפ"ט, מצ"ן/טצ"ן ואחרים...) ודרך מסלול ייעודי לקצונה או קצונה רגילה בחיל (קשר"ג)
איך משתלבת היחידה?
- היחידה היא פלוגה בחטיבה הסדירה שאחראית על מתן קשר לחטיבה.
מהי ההכשרה שהיא עוברת?
באיזו מסגרת היא עושה פעילות מבצעית? (יחידתית, יענתו כל הפלחי"ק או כחלק מהגדוד או היחידה אליה הלוחמים מסתפחים אם בכלל)
- הפלחי"ק מלווה כל פעילות של החטיבה.
האם לוחמי הפלחי"ק משמשים כמו כל לוחם מלבד העובדה שהם מומחים לקשר ואיזו עדיפות יש להם?
- מופעלים לנושא הקשר, ואם החפ"ק מותקף לתת מענה. לא אמורים לשמש כלוחמי חי"ר לפי תורת ההפעלה. (יכול להיות שבפועל זה קורה פה ושם... אני לא יכול להגיד לך בוודאות שלא).
(Military Incompetence, הוצאת מערכות)

ישן 29-01-2009, 13:55
  crazyellow crazyellow אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.08.07
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי GilBates שמתחילה ב "קודם כל, התנצלות מראש: נשבר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי GilBates
קודם כל, התנצלות מראש: נשבר לי מהטרנד של לשנות שמות של כל מקצוע בצבא. אני כותב את השמות שלי עושים הכי הרבה שכל.

מי מגיע לשם וכיצד מגיעים לשם? איזה תפקידים יש ביחידה?
- ענו לך נכון חלקית - דרך מיון יח"טיות בחטיבות סדירות עבור אלחוטן חי"ר, דרך טירונות רגילה לתפקידים אחרים (מפ"ט/פ"ט, צפ"ט, מצ"ן/טצ"ן ואחרים...) ודרך מסלול ייעודי לקצונה או קצונה רגילה בחיל (קשר"ג)
איך משתלבת היחידה?
- היחידה היא פלוגה בחטיבה הסדירה שאחראית על מתן קשר לחטיבה.
מהי ההכשרה שהיא עוברת?
- הפלחי"ק מלווה כל פעילות של החטיבה.
- מופעלים לנושא הקשר, ואם החפ"ק מותקף לתת מענה. לא אמורים לשמש כלוחמי חי"ר לפי תורת ההפעלה. (יכול להיות שבפועל זה קורה פה ושם... אני לא יכול להגיד לך בוודאות שלא).

אין לי מושג לגבי פלחיקים אחרים אז אני יענה לפי פלחיק נחל..
מגיעים לפלחיק נחל דרך גיבוש יחטיות, צריך לסיים תגיבוש ואם ישך נתונים גבוהים בדרך כלל אתה מתקבל לפלחיק...
התפקיד של הפלחיק הוא בזמן מלחמה חפק מחט זה כולל מספר קשרים- קשר מחט סמחט ועוד כל מני אנשים בחטיבה ומספר אנשים שהם מאבטחים את כל העסק..
ההכשרה היא הכשרת גדס"ר לכל דבר כאשר ההתמקצעות שלך היא קשר - קורס לותם חיר בבהד 7 בצריפין..
היחידה מוציאה מבצעים כיחידה תחת הגדס"ר בזמן הבטש, יתכן שילוב עם צוותים אחרים בגדסר כמו פלחהן פלסר עורב..
לוחמי פלחיק הם לוחמים לכל דבר שלא יבלבלו לך תשכל, עוברים הכשרה של שנה ו2 ובסופו של דבר עושים פעילות מבצעית כחלק מהגדסר (מקבלים גם כן סיכת גדסר ויחידה ועוברים גם קורס צניחה).
היתרון של הפלחיק שהיא ברמת העיקרון יחידה עצמאית שהדבר היחידי שיש מעל המ"פ הוא המחט, בעבר הלוחמים היו זוכים לתש מטורף מכיוון שלא עשו כלום בבטש היום המצב משתנה בצבא ומבינים שהפלחיק צריך לעבור הכשרה קשה ופעילות בטש תמידית בגלל שאם יפרוץ מצב של מלחמה שוב שהפלחיק יהיה ביכולת גבוהה לכן הוא סופח לגדסר בבטש והתש ירד אבל אין כמו פעילות איכותית..
במלחמה האחרונה שפלחיק הותקל כמה פעמים ואני מבטיח לך שלא חסר אקשן גם שם למרות שאתה הולך אחרי הגדסר בדרך כלל שהוא מקבל יותר תאקשן האמיתי..

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.yehida.org/modules/coppermine/albums/userpics/10004/thumb_s-palchic.jpg]

נערך לאחרונה ע"י crazyellow בתאריך 29-01-2009 בשעה 13:58.
ישן 29-01-2009, 16:15
  finet finet אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.01.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nir933 שמתחילה ב "פלחי"ק - ולאחר כל החיפושים, מה זה?"

תבינו משהו קטן יש פלחיק שזה גו'בניקים ויש את הצוות לוחמים שנמצא בכל חטיבה
זה שאמרת שאח שלך עשה טירונות 02 זה נכון וטוב מאד כי הוא היה גובניק בפלחיק [ זאת יחידה שיש בה גם גובניקים אלחוטנים וכולי...] וצוות לוחמים...עכשיו לשתי הקבוצות האלה אין קשר אחד לשני והם אפםילו לא מכירים אחד את השני
בשביל ליהיות בפלחיק צוות לוחמים לפחות בנח'ל...אני יודע שצריך לעבור גיבוש ועובריןם מסלול גדסר מלא ...צניחה והכל וגם סיכה של גדסר! אז אל תזיינו פה את המח בדברים שאתם לא יודעים
והפעילות היא עם הגדסר באופן מלא באחת מהפלגות לוחמים שלהם...משום שהפלחיק זה צוות לוחמים ולא פלוגה משום שהוא נפתח פעם בשנתיים
אז הוא מצטרף אליהם כצוות בפלוגה כאחד מן הצוותים....ובמחלמה יעודו אחר שהוא אבטחת המחט ועוד כל מיני דברים שאין לי כח לפרט..
ישן 29-01-2009, 21:05
צלמית המשתמש של agent_amos
  משתמש זכר agent_amos agent_amos אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל agent_amos שלח הודעה דרך MSN אל agent_amos Facebook profile
תגובה...

כעיקרון פלחי"ק זאת פלוגה בפני עצמה והיא לא קשורה לגדס"ר של החטיבה.מפקד הפלחי"ק הוא הקשר"ח (קצין הקשר של החטיבה),מפקד הצוות-קצין בדרגת סג"מ-סגן שסיים בה"ד 1 במגמת להב.
לפלחי"ק יש מפקדה משל עצמה שכוללת עשרות טכנאים,נגדים ממוקצעים,וכל זה על מנת לתת מענה תקשובי לחטיבה שתחת פיקודה היא נמצאת.
תפקידים בפלוגה זה תלוי אם אתה במפקדה ששם יש אלחוטנים,טכנאים,בצ"קים ושאר אנשים שתפקדים לתת מענה לחטיבה מבחינה תקשובית.
יש את הצוות לוחמים שכולל מפק"צ,סמל,מפל"ג-רס"פ+סרס"פים,ולוחמים כמובן.
היחידה בחירום תתן מענה לגדודי החטיבה מבחינת תקשוב ולוגיסטיקת תקשוב,צוות הלוחמים ירכיב את חפ"ק המח"ט ויאפשר לו פו"ש מרמת הגדוד ועד האוגדה תוך חתירה לניצחון.בבט"ש יבצע הפלחי"ק בהתאם להחלטת המח"ט ייתכן ויהיה ת"פ הגדס"ר של החטיבה ואי לכך יבצע חלק מפעילותיו.
היחידה תכשיר את לוחמיה לרובאי 07 חי"ר,קורס לות"ם חי"ר,ניווט,לש"ב,סבך וכו'.
לוחמי הפלחי"ק בחלקם יהיו קשרי מח"ט ואחרים ישמשו ככוח מחפה למח"ט.
צוות נפתח פעם בשנתיים אצלי בחטיבה-נח"ל פעם בשנתיים של נוב' מחזור הבא הוא נוב' 09.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:45

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר