לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-01-2009, 13:36
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
שאלה הכחולים מחלחלים? טופולנסקי כיהן כראש מחלקת תכנון וארגון במז"י

ציטוט:
במקור נכתב על ידי דובר צה"ל
במסגרת טקס המינויים, הועלה אל"ם חגי טופולנסקי לדרגת תא"ל והתמנה למפקד בסיס חצרים. אל"ם טופולנסקי כיהן כראש מחלקת תכנון וארגון במז"י.

מקור
תא"ל חגי טופולנסקי הוא היום מפקד בסיס חצרים של חיל האוויר.
חוץ ממנו ומחלוץ האם מוכרים עוד טייסים ש"הטיסו שולחנות" בצבא היבשה ממש (להבדיל מכאלו שהשולנות שלהם היו באכ"א, חיל חינוך, אמ"ן וכדומה)?
מה הרציונל מאחורי מינוי כזה?
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
טופולינסקי נואם בטקס הענקת דרגות לבוגרי הקורס האחרון. צילום נחמיה גרשוני.

אולי הרציונל הוא להטמיע את התרבות האירגונית של חיל האוויר בצבא הירוק. כי אז אולי בטקסי סוף מסלול בגולני יוכלו לבזבז מיליוני שקלים כי "נשאר עודף תקציבי ממה שחסכנו בזכות התרבות האירגונית המדהימה" וגם "עשרות טנקים שיורים כמות עצומה של תחמושת על חביות סולר בטווחים מאד קצרים זה אימון חשוב. אתם יודעים מה זה לתזמן כניסה של ארפיגיסט + נשיא המדינה + אמא של בוזגלו עם המפרום?! זו עוד דרך לאמן את מפקדי החי"ר!"
(חלפה פה ציניות )

האם מי שמוצנחים לתפקידי יבשה של ממש עוברים איזשהי הסמכה (אשמח לקבל פירוט)?

נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 29-01-2009 בשעה 13:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-01-2009, 13:57
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.10.07
אנשי חה"א בתפקידי מטה במז"י? האם זה יעיל?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "הכחולים מחלחלים? טופולנסקי כיהן כראש מחלקת תכנון וארגון במז"י"

אני לא בטוח שזה יעיל למנות את אנשי חיל האוויר לתפקידי מטה בזרוע היבשה.
אחרי הכל קצינים בזרוע היבשה שאחראים על תחומים מסויימים המשפיעים על היחידות לא מכירים את הצרכים מלמטה- מדרג השטח, ולא יודעים כיצד החלטה כזו או אחרת משפיעה על השטח.
מה גם שהצרכים מעבר לנתונים יבשים לא תמיד ברורים ומובנים לעומקם לדעתי.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

ישן 29-01-2009, 15:07
צלמית המשתמש של יוסיפון

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "הכחולים מחלחלים? טופולנסקי כיהן כראש מחלקת תכנון וארגון במז"י"

בואו ננסה לשמור על דיון רציני (שמוליק). את הבדיחה הצפויה זרקתי כבר בהתחלה במטרה שנשאיר אותה שם ונעבור הלאה.

עוד נקודה שחשובה לדיון הזה היא תפיסת תקנים בזרוע היבשה. יש מעט מאד תקנים והרבה קצינים מוכשרים שמגיע להם.
את המצב בחש"ן אני מכיר מקרוב. יש קצינים שעושים כבר חמישה תפקידי סא"ל , כאלו שהיו מג"דים כבר ב2001-2002 והם עדיין מג"דים.
רשימה חלקית: ארז לברן, אמיר אבשטיין, אפי דפרין, איציק רונן.
נכון, לא רק הצנחה מחיל האוויר משפיעה. יש עוד פקטורים: סגירת שתי מפקדות חטיבה בלי להקטין את הסד"כ = יש יותר פלוגות וגדודים (או לפחות אותו מספר, לא נתווכח) ופחות חטיבות; עיכוב הדרגה של אמנון אשל, עיכוב הדרגה (הישן) של גדי מאירי (שני האחרונים אל"מים) ועוד.
מה שמדהים זה שהמשוכה שקשה לעבור היא מתקן סא"ל לתקן אל"ם. מי שמקבל פיקוד על חטיבה סדירה מגיע די מהר לתפקיד תא"ל (אלא אם הוא מלכלך על האוגדונר בטלוויזיה)
האם מי שהיה מג"ד טוב ורע"ן מצויין, לא יכול להיות רמ"ח מוצלח?
האם אשים שהיו יכולים להיות מועילים למערכת צריכים לעשות תפקידי רוחב, לנדוד מהמכללות, לקורס מ"פ, לבה"ד 1 ושוב ושוב לפקד על גדודי הכשרות ולבסוף, להבין את הרמז וללכת הביתה?

ישן 30-01-2009, 00:11
  צ'ומפי צ'ומפי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "בואו ננסה לשמור על דיון רציני..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי יוסיפון
את המצב בחש"ן אני מכיר מקרוב. יש קצינים שעושים כבר חמישה תפקידי סא"ל , כאלו שהיו מג"דים כבר ב2001-2002 והם עדיין מג"דים.
רשימה חלקית: ארז לברן, אמיר אבשטיין, אפי דפרין, איציק רונן.
נכון, לא רק הצנחה מחיל האוויר משפיעה. יש עוד פקטורים: סגירת שתי מפקדות חטיבה בלי להקטין את הסד"כ = יש יותר פלוגות וגדודים (או לפחות אותו מספר, לא נתווכח) ופחות חטיבות; עיכוב הדרגה של אמנון אשל, עיכוב הדרגה (הישן) של גדי מאירי (שני האחרונים אל"מים) ועוד.
מה שמדהים זה שהמשוכה שקשה לעבור היא מתקן סא"ל לתקן אל"ם.

זה מחזיר אותי לשאלה ששאלתי פה פעם בפורום, איך קורה שמג"דים של השיריון כמעט ולא מקבלים פיקוד על חטיבות מרחביות. וגם אם כן, זה יהיה בדרך כלל באזור נדחים (יחסית) כמו בבקעה או בערבה, לא בליבת העשיה של צה"ל. בכך למעשה יש לקציני החי"ר אופק קידום עדיף על קציני השיריון.
ישן 30-01-2009, 00:17
צלמית המשתמש של יוסיפון

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי צ'ומפי שמתחילה ב "[QUOTE=יוסיפון] את המצב בחש"ן..."

כעיקרון החטיבות המרחביות ה"חמות" דורשות מישהו עם חשיבה של יחידה מיוחדת, אפילו סתם חי"רניק לא מספיק. כך בעציון, בנימין, שומרון ויהודה. חטמ"רים פחות חמות כמו מנשה ואפרים מקבלות לפעמים מח"ט שריונר או גדודניק (באפרים למשל כיהנו אהרון חליבה גדודניק מ202 ותמיר היימן שבא מהטנקים. שניהם אגב, כבר המשיכו הלאה לתפקיד אל"ם מכובד: חליבה מח"ט צנחנים הסדירה והיימן ק' אג"ם פצ"ן), חטמ"רים קרירים כמו רמת הגולן, "סובלים" ממח"טים שריונרים.
פעם החטמ"ר היה תפקיד רוחב לפני בעיטה. מאז חומת מגן זה ממש לא כך (כמובן שזה עדיין תלוי בכמות האקשן בחטמ"ר. חטמ"ר יהודה ובנימין מצמיחים תא"לים, לפחות).

ישן 30-01-2009, 04:37
  ColMonty ColMonty אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.07.06
נכון, חלוץ פישל
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "|סמיילי נושם לרווחה|"

והוא אכן לא היה צריך להתמנות לרמטכ"ל, אבל אחרי המבצע הקצר בעזה, גם החי"רניקים וגם השריונרים מבינים כמה חשוב הסיוע האווירי בלחימה אסימטרית אם זה הסיוע של המסק"ר, המידע מהמל"ט או מטוס האיסוף והיכולת להוריד שתי טון פצצות על היורש של "שחאדה" - קבוצת מיגון אנושי לגג בע"מ. בנוסף, מומלץ ביותר לשאול את הוותיקים בפורום שלחמו במלחמת יוה"כ בשעות שלא היתה מטרייה אווירית והמיגים ירדו על כוחותינו איזו תחושת חוסר אונים הם חוו בשעות האלו שחה"א ניסה לאסוף את עצמו . אתם באמת חושבים שבלחימה סימטרית של חטיבות חי"ר ושריון עם מעורבות של מסק"רים ומטוסים שאין נחיצות לדיוק שמושג ממה שאתם קוראים "אימונים"? נכון, חה"א יכול וצריך לצמצם ולהוריד רמות שופוני אבל רבאק דיי כבר עם ההתייחסות הזאת כאילו החי"ר והשריון יכולים לנצח במערכה סימטרית לבד.

ציטוט:
אולי הרציונל הוא להטמיע את התרבות האירגונית של חיל האוויר בצבא הירוק. כי אז אולי בטקסי סוף מסלול בגולני יוכלו לבזבז מיליוני שקלים כי "נשאר עודף תקציבי ממה שחסכנו בזכות התרבות האירגונית המדהימה" וגם "עשרות טנקים שיורים כמות עצומה של תחמושת על חביות סולר בטווחים מאד קצרים זה אימון חשוב. אתם יודעים מה זה לתזמן כניסה של ארפיגיסט + נשיא המדינה + אמא של בוזגלו עם המפרום?! זו עוד דרך לאמן את מפקדי החי"ר!"
(חלפה פה ציניות )

לדעתי, אם הוא הצליח להטמיע את תרבות התחקור לאחר אימון או פעילות לרמת הפלוגה והכיתה, או לרמת צוות הטנק אז הוא עשה טובה גדולה לארגון. כל מי שהיה בתחקיר לאחר טיסה בחה"א אם באמצעות מערכת תעוד לאימונים, או באמצעות ה VTR ואמצעי תעוד אחרים יודע במפורש עד לאיזו רמת פרטים מגיעים ואיזה רמת שיפורים מצליחים להשיג.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:48

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר