לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-01-2009, 12:02
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אחר יהבלוף של א דורא הלך גנרל נכבד
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Pilon שמתחילה ב "ככה היה עם דורא, כי ככה אנחנו..."

(יום טוב סמיה) וערך ניסוי (יקר) שדימה את התקרית. הוא התגאה בכך שזה היה הדבר האחרון שרצה לעשות לפני שהשתחרר משירות: "לנקות" את צה"ל מ"אשמה" של האירוע הזה - "אשמה" שנתפסה אצלינו ככזאת רק משום שצולמה.

זה שורש הבעיה: ישראל נתפסת כארכי פושע המנהל קרב מאסף על כל מיני אנקדוטות זניחות בכתב האישום נגדה, ומנסה לקעקע אותו ע"י התלות בפרטים בירוקרטיים. זה לא מעורר אמון, ואני לא בטוח שאני הייתי קונה את זה לו הייתי בצד השני: מקסימום הייתי אומר "הפושע נבלה ועו"ד התובע טריפה".

בפעולות צה"ל כנגד תשתיות הטרור נפגעים אנשים שאינם מעורבים, כמו גם כל מיני מעורבים לא חמושים - אין עוררין על כך, ומוטב להפסיק ולהאמין בבלוף של "מלחמה נקיה".

אוייבנו מנהלים קרב שבו האוכלוסיה האזרחית הנה הביצור היחיד: זו תמונה ברורה וזועקת לשמיים. אפילו הם מודים בכך, החל מההצהרות המתלהמות של אמא שאיבדה מחבל גדול ומשכנעת את בנה בן ה-6 להגיד למצלמה כי גם הוא הולך באותה דרך, ועד לדוברים רישמיים המודים כי ישנו שימוש באוכלוסיה כבמגן אנושי "כי זה מה שיש לנו נגד ה F16".

ישראל נתבעת בבית דין מזוהם מהטיה פוליטית ורחוק מאוד מכללי ההגינות: במקום כזה התעקשות על פרט מז"פי זה או אחר נתפסת כהתפתלות נלעגת של פושע שקיבל יעוץ מעו"ד טוב.

משימת ההסברה של ישראל צריכה להיות מנוסחת בקווים ברורים, ולא באופן הנוכחי שבו היא נראית כמו פזורה ענקית של בודדים שרצים עם דלי לכבות שריפות קטנות. הקו הברור ביותר צריך להדגיש כי מדינת ישראל מנהלת מלחמה קשה, כואבת ושאינה מדבה נחת לאיש בצידנו נגד אוייב ציני העושה שימוש ברור, שיטתי ומכוון בכל אמצעי מתוך כוונה להכריע את ישראל בדרכים שכולם הן דרכי הפושע.

במצב הנוכחי חלק נכבד מדעת הקהל משוכנעת כי בדיוק כפי שצה"ל הוא רק זרוע אחת של החברה הישראלית - שיש לה פנים רבות ואחרות (מישהו אמר "ואלס עם בשיר"?) - כך גם מעשי החמא"ס, או החיזבלה, מייצגים רק פן שולי של החברה הערבית. במצב כזה ישראל נתפסת כמי שמגיבה באופן גורף כנגד אוכלוסיה שרק מתי מעט ממנה קשור באיזשהו אופן להתנגדות צבאית. הטפלות לפרטים טכניים, תוך הזנחה פושעת של הסברת התמונה כולה, רק מחמירה את המצב. מי שסופר מספר קסאמים ללילה על שדרות, יקבל תשובה מלומדת בדבר מספר הקורבנות מאותם הקסאמים, מה שיגביר את התדמית של ישראל המגיבה ללא פרופורציה.

מצב דומה קיים בעזה: ההרס הגדול, לפי כל הנתונים, שייך בעקרו לעיירות ופרברים מאוד מסויימים שצה"ל שלט עליהם: לא מדובר היה בהפצצות שטח חסרות אבחנה - ועובדה שגם הישראלים קונים את התמונה: מראים שכונה שכולה פגועה, ומייד הצופה חושב שכל עזה נראית כך.

אין טעם להתעכב על פרטי סיפורים ממוקדים, אם בזמן אמת התחלת בהתנצלות: מוטב היה כי מראש הייתה ישראל מצהירה - בדרגת רה"מ ושר בטחון - כי במידה וחמא"ס לא יפסיק את האש הרי שישראל תאלץ להגיד וכי במצב כזה האוכלוסיה האזרחית תפגע באופן נרחב וכי אחריות לכך מוטלת מראש על החמא"ס ועוזריו. זה נוסח שמוטב היה שיאמר באלף ראיונות ונאומים: באופן ברור, מוחלט וקולני.

ההתנהגות השיטתית של מנהיגי ישראל - במהלכה הם יורים ואחרי זה בוכים - רק מגדילה את הנזק. עדיף להתריע ולירות, מאשר לירות ולבכות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:17

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר