01-03-2009, 16:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.01.09
|
|
|
לברוא תעלומות
השאלות ששאלת הן בהחלט תמצית כתיבת ספרי מתח. ראשית דבר אני מנסה לגלות מהו המעשה המביש שסביבו יתנהלו חיי הגיבורים ועמם הספר. בין אם זה רצח, מעדשה הונאה, שוד, חטיפה וכו,. אני מקשיבה, מנסה להבין מה שם קרה. אני מנסה לראות את היריעה כולה, לא רק מה אלא, איך תיפתר התעלומה. וחשוב לא פחות, מאיזו נקודת מבט יסופרו הדברים. כשאני מתחילה לכתוב, אני כבר יודעת את סוף הספר. שהרי ספרות מתח היא חוזה עם הקורא: אני מגישה לך עולם משובש, ואתה הקורא יודע שבסופו של דבר העולם יחזור להיות מה שהיה. בעצם ספרי מתח הם חזרה לעולם מוסרי בו הרע נעקר מהעולם הבדיוני, והטוב מנצח..
בספרים שלי, בדיוק כמו שצינתם, הגיבורים הם אחד אנחנו. לא בלשים מושכלים ומלומדים, לא גאוני משטרה אלא אחד מאתנו, בדרך כלל נשים שנקלעות לתעלומה, שמישהו היקר להן מסתבך והן נחלצות לעזרה, וזאת בלי כשורים אלא רק עם אינטואיציה טובה. כך למשל בספרי "אבק יהלומים" נחלצת גבי לעזרת סבא שלה הנחשד ברצח ופותרת תעלומה משפחתית, או בספרי האחרון, דקלה ( דיקי) לא משלימה עם קביעת המשטרה כי אחותה האהובה התאבדה על פסי הרכבת ויוצאת למסע כדי להבין ולפתור את החידה.
פרנסה? יש כמובן הכנסות מהתמלוגים, אלא שראוי לציין כי גם שפרים שנמכרים היטב, ויש לי העונג להימנות בין הסופרים שספריהם בהחלט נמכרים כך, ההכנסה יחסית להשקעה הן זעומות מאד. תמצאו כי כל הסופרים מתפרנסים ממתן הרצאות, עבודות עריכה, הנחיית סדנאות כתיבה, ואפילו יש השולחים יד בכתיבה לאחרים.
עבורי הכתיבה זאת דרך חיים. וכשאני מתחילה ספר חדש, אני יודעת ששנתיים לפחות, אם לא יותר אני מושקעת בבורסה הזאת. בלתי מניבה, אבל בלתי נמנעת מבחינתי. כי זאת הבחירה. וזוהי מנת האושר שהתברכתי בה.
|