לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-02-2009, 06:49
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "~~~~~~~~~~ חברי כנסת ישראל ה-17- שירות צבאי ~~~~~~~~~~"

א) נדמה לי שדב חנין היה חובש, אבל אני לא סגור על זה ב100%

ב) ברטוריקה של ש"ס מצויין ש"חברי הכנסת של ש"ס שירתו כלוחמים" - כנראה שלא ממש...

ג) באופן "מפתיע" מרצ היא מפלגה קרבית יותר מ"ישראל ביתנו". ליברמן עצמו השתחרר בדרגת רב"ט, מה שאומר שה"ביטחוניסט" ו"האיש החזק" עשה פחות צבא מזהבה גלאון. פרט פיקנטי - כ"שר לעניינים אסטרטגיים" לא נתנו לו להכנס לכל מיני משרדים ומתקנים של אמ"ן כי הוא לא הצליח לעבור סיווג ביטחוני מספיק...

ד) ציפי ליבני שירתה בהמשך במוסד - כנראה לא משהו זוהר מידי אלא סתם בתור משגיחה על דירת-מסתור בפריז.

ה) פואד היה בסיירת שקד ומאוחר יותר היה קשור להקמת אד"ל (מה שהפך אח"כ לרצועת הביטחון).

ו) מי זה לעזאזל "הדרך הטובה"?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-02-2009, 09:20

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ab988 שמתחילה ב "[QUOTE=עבדול אלהזרד] פרט..."

הקריטריונים לא הכי סודיים. בינהם ניתן למצוא רקע פלילי, היכרות עם אנשים מפוקפקים וכו'. מצד שני, השב"כ הוא יחידה במשרד ראש הממשלה וכפוף לו. מצד שלישי, נדרשת עצמאות לחשאיות של ארגוני הביטחון - צונזר, שים לב למה אתה כותב ולנטייה להודעה פוליטית.

בעיה אחרת שהועלתה היא שמבחנים פסיכולוגיים שנכללים במערכת המיון של יחידות ביטחוניות כאלה ואחרות מבוססים על מבחן שנכתב בארה"ב בשנות ה40 ועודכן מתישהו בשנות השבעים (ותורגם ו"הותאם" לישראל בשנות התשעים). כך מלש"בים שמתמיינים למודיעין נתקלים בשאלות רלוונטיות להפליא כמו "אני אוהב לצוד" או "הייתי רוצה להסתובב עם אמנים" ו"אני מכיר היפים".

נערך לאחרונה ע"י chatulim בתאריך 05-02-2009 בשעה 09:24.
ישן 06-02-2009, 12:35

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי omry n שמתחילה ב "תעשה טובה ותפטור אותנו..."

נתחיל בזה, שאני כן יודע מה הידע של ליברמן בתחום הביטחון - תואר ראשון ביחסים בינ"ל. זה בערך אותו נסיון שיש גם לצחי הנגבי בתחום, ולשניהם יש משהו משותף נוסף בתחום הביטחוני - שניהם הלכו הרבה מכות בתור סטודנטים, רק שצחי השתמש בשרשרת של אופניים נגד סטודנטים ערבים וליברמן השתמש באגרופיו ורגליו כנגד שתיינים ללא הבדל דת וגזע. לליברמן גם יש נסיון מאוחר יותר של לחימה בשטחים - הוא בעט בילד מההתנחלות בה הוא מתגורר.

שנית, הוא לא העולה החדש היחיד שגוייס לצה"ל בגיל מבוגר, אבל מביטחוניסט שרוף שכזה הייתי מצפה לעשות קצת יותר מאשר שירות מקוצר, או לפחות לצבור מספיק פז"ם במילואים כדי לעלות מעבר לדרגת רב"ט. ראבאק, אם עוכר-ישראל אנטישמי כמוני עשה מספיק מילואים כדי לקבל רס"ל, למה דרקון הציונות הדגול איווט לא יכול? איך זה שעם כל הדיבורים דיבורים הוא עדיין עשה פחות צבא אפילו מזהבה גלאון?

שלישית, הקטע שצונזר בהודעה שלי עסק במפלגה שהכניסה לכנסת נציגה של משפחת פשע (לצורך הדיון, לא משנה איזו מפלגה, אבל שימו לב - גנגסטרים נוטים לתמוך בשמרנים ולאומנים, לא בליברלים). אתם באמת רוצים שלאלפרונים למיניהם תהיה גישה למידע חסוי של צה"ל, השב"כ והכי חשוב - המשטרה? זה טיעון בדבר הצורך בעצמאות הסיווג הבטחוני מהפוליטיקה והפוליטיקאים.

רביעית, ציפי ליבני הייתה "קצינה מצטיינת" לדבריה - מצד שני, ההצטיינות הזו הושגה כמדריכת נוער בגדנ"ע ומדריכה בקורס קצינות כלשהו. במוסד היא כנראה בסה"כ שמרה על דירת safe house בפריס.

חמישית, צביה גרינפלד הייתה חרדית עוד הרבה לפני שהייתה במרצ, ולבנות דתיות יש פטור-למעשה מגיוס - אותו סוג פטור לו זכתה גם דליה איציק, הרחוקה מלהיות אישיות דתית. בעוד שעל חרדיות מופעל לחץ חברתי מאסיבי שלא להתגייס ולא לעשות שירות לאומי (הבנות שעושות שירות לאומי במוסדות חרדיים? הן בכלל דתיות-לאומיות) הרי שאיציק עשתה כנראה מעשה מאיה בוסקילה, רק שבניגוד לבוסקילה דליה איציק לא מסתובבת עם מחשוף ענק, ונודה לאל יהא-אשר-יהא על חסדים קטנים אלו.

ישן 06-02-2009, 13:17
  omry n omry n אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.08.07
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "נתחיל בזה, שאני כן יודע מה..."

כנראה לא הבנת שלא דיברתי רק על הקטע המצונזר אלא על הנטיות הפוליטיות שקופצות בכל הודעה שלך. רק לשם הגילוי הנאות, השר לעניינים אסטרטגיים זו המצאה של אדון אהוד אולמרט שרצה להכניס את ליברמן לממשלה, ואתה לא יודע במה הוא מתעסק. ואני לא חושב שדרגתו היא איזשהו פרמטר. התגייס?
לא כל בן אדם חייב לבחור בקריירה צבאית, בטח ובטח לא אדם שלא חייב אלא עושה זאת בהתנדבות. דרך אגב, אתה לא יכול לבנות לעצמך סולם דתיות ולהכריז (לפי דעתך) על אחת שהיא "מספיק דתייה" כדי לא לשרת ואחת אחרת לא. רק ששתיהן לא התגייסו. אולי גם גברת דליה איציק הייתה דתייה?
ועדיין, אתה עדיין לא יודע, למרות שאתה מתיימר לדעת, מה הידע של אביגדור ליברמן,וכנראה שאתה גם לא יודע שיש לו עוד בסדר היום המפלגתי.
ישן 06-02-2009, 14:28

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי omry n שמתחילה ב "כנראה לא הבנת שלא דיברתי רק..."

אבל כמו שציינתי, אני יודע שלרב"ט לעניינים אסטרטגיים לא ניתנה גישה לשום חומר מהותי כי לא היה לו סיווג בטחוני מספיק. יחסית לתדמית הביטחוניסטית שהוא המציא לעצמו גם בתחום הזה (צבאי או אזרחי) הרקורד שלו שואף לאפס, וגם בתור "איש חזק" הוא כנראה חזק רק על ילדים קטנים ושיכורים.

"שבועת נאמנות" לליצן הזה? לא תודה, אני מעדיף להיות בוגד.

ב"על אומנות המלחמה" מקיאבלי מתאר בלעג את דמותו של איש צבא ש"מטיל אימה בכוח זקנו ובגידופיו". לא צריך הטייה פוליטית כזו או אחרת כדי לקלוט עד כמה התיאור הזה מתאים לרב"ט השמנמן.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:15

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר