
10-02-2009, 19:20
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.06
הודעות: 181
|
|
לגבי יחידת האב"כ קשה לי לענות במדוייק, אבל יש לי חבר שמשרת שם והוא די מאוכזב ומשועמם ("כל היום שמירות"). מודיעין שדה יחידה ממש לא רעה, ממליץ בחום אם אתה חזק בקטע של קרבי אבל נרתע מנח"ל/גולני/גבעתי. במודיעין שדה יש גרעין אנושי איכותי מאוד ביחס לקרביים אחרים ויהיה לך אקשן מטורף כל השירות, קח בחשבון שזה הרבה מאוד להיות בשטחים.
כלוחם נ"מ אני יכול לפרט קצת יותר לגבי הנ"מ. כמו שאמר פלטיאל, חלק מהיתרונות הם הגנה על המרחבים והאתרים החשובים ביותר במדינת ישראל וזה יכול לגרום לתחושה מאוד חזקה של שביעות רצון מהשירות (חשוב לציין שזה לא נכון לכל סוללה, אלא לחלקן), מסלול הקידום די מהיר, תוכל לצאת למ"כים מוקדם בהתאם לשביעות הרצון של מפקדיך בתקופת שירותך בסוללה כלוחם צעיר ובהמשך תוכל לצאת לקצונה. כמו כן, מערכות הנ"מ הן מערכות המשלבות את שיא הטכנולוגיה- שים לב שאחת מססמאות מערך הנ"מ היא "טכנולוגיה קרבית". תוכל להתמקצע עד המקסימום במערכת הנשק אליה תגיע ולרכוש מקצוע לכל דבר ובעתיד להשיג סוג של יתרון במידה ותרצה ללכת ללימודים בתחום הטכנולוגיה- גם מבחינה מעשית וגם מבחינת תפיסה.
מצד שני, לא תמיד קל להיות לוחם נ"מ. אתה לובש מדי חיל אויר, אבל לא באמת תמיד תרגיש חלק מחיל הויר. אם אתה לא לוחם בפטריוט או בחץ, סביר להניח שתשרת במקומות נידחים בלי יותר מדי הזדמנויות ללמוד את חיל האויר ולבקר בבסיסיו. חשוב להוסיף שגם התנאים הכלליים לא נחשבים לטובים כל כך. אם אתה משווה לוחם נ"מ ללוחם בצנחנים, עוקץ או כל יחידת שדה שמעורבת בשטחים אתה תראה הבדלי רמה משמעותיים. נ"מ לוחמים שלא נמצאים בשטחים (למעט אבט"שים) וכאן יש להם יתרון על לוחמי חי"ר אבל לוחמי חי"ר שנמצאים בשטח מקבלים תנאים טובים יותר מלוחמי נ"מ- הן מבחינת אוכל, הן מבחינת הקצאות והן מבחינת תנאים כלליים ותברואתיים. ככה שבסופו של דבר הכל מתקזז. חסרון בולט נוסף הוא ניוון רציני שמתפתח עם הזמן.. תחשוב שבמשך כמעט שנתיים תעשה את אותה משימה כל יום בלי שום אתגר חוץ מפריסה פעם ב.. שלא נדבר על ירוטים שכר משנת 1982 לא היו. ככה שאם לא תצא לקורס פיקודי כלשהו ואתה בנאדם שנשבר מהר אתה תתאכזב מהר מאוד והשיעמום יגרור את השירות שלך מאוד מאוד לאט.
נערך לאחרונה ע"י forzamilan בתאריך 10-02-2009 בשעה 19:27.
|