לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-03-2009, 12:37
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
מיקי איתן שר בלי תיק, כחלון שר התקשורת

המועמדים לשרים מטעם הליכוד החלו להכנס בזה אחר זה ללשכת נתניהו כדי לקבל את המינויים
שלהם. ראשון היה מיקי איתן, שקיבל הודעה שיהיה שר ללא תיק. משה כחלון יכהן כשר התקשורת.

מקור: רדיו.

-----------------------------------------------------------------

שני מינויים טובים. ראשית, היה חשוב שאיתן יכהן כשר. מדובר באיש רציני ומוכשר. שנית, כחלון הוא
אמנם לא המועמד המועדף בעיני לתיק התקשורת (ארדן הוא המוביל בזה בעיני, בעקבות פרשת ערוץ
10), אבל כחלון היה הקול השני, לצד זה של ארדן, באותה הצבעה עקרונית. אם רק יפעיל באותה
נחישות - יש סיכוי מצויין שערוצי שידור רבים ייפתחו בארץ ברשיון, וההטייה התקשורת הנוכחית, תהפוך
להיות נחלב רק של חלק מהתקשורת המגוונת שתהיה כאן. יותר ערוצים - יותר פלורליזם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-03-2009, 13:27
צלמית המשתמש של המממ
  המממ המממ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.01
Follow me...
זה בדיוק מה שאני לא מבין
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "זה לא מספיק חשוב, אבל הוא לפחות נמצא בפורום שמקבל החלטות..."

למה שמישהו ייפגע אם הוא לא קיבל תפקיד "ללא תיק" או סגן שר במשרד ללא שר?

ברור לכולם שכמות התפקידים ההגיוניים מוגבלת.
וברור שבקואליצה שבה ההפרשים במספר המנדטים בין הסיעות החברות בה קטנים כל כך
יש צורך לחלק את העוגה לפחות אנשים.

אני מוכן להבין במקרה קיצוני הוספה של תקן שר לצורך חיזוק תחום מסויים
למשל הפרדה של המשטרה ממשרד הפנים.

אבל יצירת תפקידי שרים וסגני שרים למשימות שמולאו עד כה על ידי פקידים?!
תראו, אפילו החייזר נהיה ירוק מזה

ישן 30-03-2009, 19:08
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא סתם שפוטים - סוגדים...
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי עופר123 שמתחילה ב "מה איכפת לי ממשלת שרון? לא תמכתי בשרון מעולם. אל תגיב כמו אוטומט"

אני לא חושד בך שאתה תומך אוטומטי באתרוג - אתה תומך אוטומטי בגירוש יהודים, ולשם כך אתה
מוכן לקבל גם 30 שרים...
שרים בלי תיק זה דבר רע - אבל אם כבר שרים כאלה, אז שיהיו מהקליבר של בני בגין, מיקי איתן,
בוגי יעלון. אנשים שעצם ישיבם במוקד קבלת החלטות, היא רווח נקי למדינה. אצלם לא יהיו דיונים מהסוג
שהעבודה-אט"ד הרגילו אותנו אליהם - הצבעות שהשרים מאשרים כמו אוטומטים. בגין ויעלון יתעקשו
ללהבין כל נושא שעולה לדיון.
הייתי שמח יותר לו קיבלו תיקים ביצועיים, אבל עדיף לי (ולמדינה) שיהיו בפנים ויהיו חלק מהקבינט, כך
שיווצר איזון מול השותפות הקואליציוניות.
ישן 30-03-2009, 20:15
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אין בי בדל הערכה ללבנת, אבל תיק התרבות והספורט - הוא כלום"

תיק התרבות והספורט הוא כלום ?
רק במדינה לא מפותחת כמו ישראל, בו שריון למיקי איתן הראוי (לא בציניות) חשוב יותר מאיוש תיק הספורט והתרבות.
בישראל אין ספורט, אין תרבות, אין תרבות ספורט, ולכן מושמעת אמירה שתיק הספורט הוא כלום.
אתה מציג אותו כתיק עונש, וזה לא נורא שבני בגין הראוי יותר לא קיבל אותו.
זו תולדה של פוליטיקה מסריחה לאורך שנים ,בו חשובים יותר הפוליטיקאים ומעמדם מאשר חשיבות התיק שהם מקבלים.
זאת לא ביקורת אישי אורי, אלא כללית, אתה מייצג כהלכה את חוסר התרבות הישראלית ולא באשמתך.

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

ישן 30-03-2009, 20:27
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

צודק, הוריי אשמים. אותם נמוכי המצח שפלים שלא לקחו אותי לראות סרטים והצגות על הכיבוש..
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "תיק התרבות והספורט הוא כלום..."

אין ספק שלו קראתי יותר שירים של עמיחי, יותר ספרים של ס. יזהר, לו ראיתי יותר סרטים של אסי דיין
(אה, אופס...), אזי הייתי בהחלט אדם רחב אופקים ותרבותי יותר.
במקום זאת, לא קראתי שירה, קראתי ספרים של סופרים ש-א-נ-י מעריך (במקום להבין שאני צריך להעריך
את מי שאומרים לי להעריך - עוד דבר שהוריי הכושלים אשמים בו, ללמד אותי לחשוב בעצמי...), וראיתי
בעיקר סרטים באנגלית שידעתי שכספי המסים שלי לא הושקעו בעשייתם, ועל כן לא חשתי עשוק כשראיתי
מה יצא מהם...
והתוצאה? אדם בור, צר אופקים, ציניקן חסר תקנה, שאין בו את העומק להבין את גדולתה של "התרבות
הישראלית" המופלאה ושאינו קולט שחובתה של מדינה לסבסד תעשייה שמשקיעה את רוב זמנה
בהשמצת אותה מדינה...

התיק לתרבות וספורט הוא שטות מוחלטת. מדינת ישראל לא צריכה להשקיע שקל בקולנוע ותאטרון -
ולא צריכה להשקיע שקל בספורט. אם הציבור רוצה לצרוך הצגות מטומטמות על הכיבוש המשחית,
שישלם מכיסו את מלוא העלות, ולא יכפו על הציבור (שברובו לא ממש חושב ש"הכיבוש" הוא משחית)
לסבסד לשמאל הקיצוני את מנת התעמולה החודשית שלו. אותו הדבר יש לעשות גם עם הספורט. אם
הספורט הישראלי כושל מכדי להשיג ספונסרים פרטיים וציבור אוהדים גדול דיו - אז שיצמצמו משכורות
בליגות השונות, והיפכו את העסק לחובבני. בין כה וכה מבחינת רמה, ההבדל היחיד בין הכדורגל
הישראלי לחובבנות, הוא המשכורות שמקבלים הכדורגלנים, ולא הרמה...
ישן 30-03-2009, 21:13
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כי הגיעה העת לקבוע סייגים לתחומים שאותם צריך לממן
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "ומה עם הצגות וסרטים שלא..."

אני סבור שתחום הבריאות, למשל, הופרט יתר על המידה - ביטוח הבריאות הלא המשלים, הוא בדיחה;
סל התרופות לא כולל מספיק תרופות, וראוי בהחלט להרחיבו. אני חושב שיש מקום לסבסד ספורט עממי,
שתרומתו לבריאות הציבור היא דבר אמיתי. אני לא חושב שצריך לממן ספורט תחרותי, ואני לא חושב
שצריך לממן הצגות, סרטים וספרים, שיש שוק שיכול לבחור אם לצרוך או לא לצרוך אותם.
עם כל הכבוד לגילה אלמגור, לבעלה, וכמובן, למשה איבגי - אני מעדיף שהם ינסו להתפרנס ממשחק
בשוק הפתוח - אם הציבור נהנה מהם, הם יתפרנסו בכבוד, ואם לא, אז לפעמים החגיגה נגמרת ועוברים
תחום...
עם כל הכבוד להתאחדות לכדורגל ולהישגים המופלאים של מאמנינו הלאומיים, אני לא חושב שראוי שהם
יהיו בעלי המשכורת הגבוהה ביותר במגזר הציבורי (לא רק בתקופה של משבר כלכלי - אנחנו חרא של
נבחרת כבר הרבה זמן...), ולמי שיקפוץ, אנא בדקו - מאמן הנבחרת הוא מקבל המשכורת הגבוהה ביותר
במגזר הציבורי.
ישן 30-03-2009, 21:19
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כי הגיעה העת לקבוע סייגים לתחומים שאותם צריך לממן"

כדורגל זה לא הכל.
הכדורגל בישראל נגוע בגועל נפש ורדידות ושואו אופ וחולצות של פוטה מדרה(המבין יבין)
אבל יש עוד ענפים שרוב מצליחים יותר מכדורגל וזונחים אותם.
היו לנו אלופי אירופה בג'ודו בקפיצה במוט בקיאקים בהדיפת כדור ברזל וסליחה אם שכחתי או בלבלתי. והיו גם כמה מדלית אולימפיות.
כדורגל מביא כבוד, אבל לא רק כדורגל וזו הבעיה ששוכחים את שאר הספורטאים ומדברים רק על בן עיון ובן סהר שבכלל מרווחים במטבע זר. קשטן הוא אכן דוגמה לסיאוב המערכת ושר טוב אולי יעשה קצת סדר. לימור לבנת בטוח לא. היא כבר פישלה עם גל ביון.

john reese

ישן 30-03-2009, 23:53
צלמית המשתמש של Au79
  משתמש זכר Au79 Au79 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אם יהיה רק חוק קטן שמחייב..."

למה שלא יעשו זאת במסגרת מערכת החינוך? למה שלא ישקיעו יותר בשיעורי הספורט בביה"ס?
חינוך וספורט קשורים אחד לשני ואהבת הספורט מגיעה בשלב מוקדם מאד.
יש נבחרות כדורגל, כדורסל, אתלטיקה וכן הלאה בבתי ספר שונים ברחבי הארץ. למדתי בתיכון עם אחת מכיתות הספורט
המובילות בארץ. התקציב הזה צריך להיות תקציב של מערכת החינוך, לא של משרד תרבות וספורט. לא רק שההשקעה
באותם תלמידים מוכשרים תניב להם תשואה אישית, אלא שזה יתרום גם ליתר התלמידים ומי יודע - אולי יגרום להם
לאהוב ספורט קצת יותר מאשר ישיבה על הכורסה.

ענף ספורט שלא מסוגל להביא קהל לא מצדיק את עצמו. זה נכון לגבי כל תחום בידורי.
אין פה הכרח קיומי או אפילו הסברתי. ספורטאי זה מקצוע, בדיוק כל מקצוע אחר. להשקיע כסף במישהו שעושה
הכל עבור עצמו זה לא מעניינה של המדינה, אלא מעניינו הפרטי ואולי של אגודות או אנשים פרטיים שיש להם עניין
להשקיע בו (ראה רכישות של שחקני נוער בידי מועדוני כדורגל, על מנת לעשות רווח גדול על מכירת כרטיס השחקן
שלהם. אני בטוח שזה קורה בענפי ספורט נוספים). כנ"ל לגבי אמנים, יוצרים וכן הלאה. מצטער, לא קונה את הקלישאה
כאילו מישהו בארץ עושה קולנוע בשבילי או כדי להלל את מדינת ישראל. איכשהו יש לי הרגשה שהם עושים בעיקר
לביתם ומקווים להשיג הכרה במקרה הטוב והרבה כסף במקרה היותר אישי. מאידך, גם ההכרה שווה להם כסף.

רוצה שהמדינה תשקיע כסף באגודות נוער? אין בעיה, שהכסף על מכירת שחקנים, זכיות בפרסים, הפרשי
שכר וכן הלאה יעברו לידי המדינה.
ישן 31-03-2009, 10:25
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "למה שלא יעשו זאת במסגרת מערכת..."

אתה משווה ספורט לבידור ? חבל

ללא כוונה להעליב, אבל אתה עונה כמו ORI.
ספורט זה לא רק מקצוע שבאים ספונסרים, ספסרים, סוכני הימורים וכולם עושים כסף.
בספורט יש עוד.
תרבות הגוף, חינוך לספורטיביות, אורח חיים בריא.
כמובן ש ORI מזלזל בדברים האלה וישר הולך למירוץ יאכטות ומרוצי מטוסים בשביל לנסות להראות כמה הוא חכם יותר מכולם. אל תלך בדרכיו.
אפשר כמובן למזג את הספורט בחינוך כפי שהיה פעם. אבל שר החינוך לא מתמודד עם מטלת החינוך אז נשאיר ו גם להרוס עוד יותר את הספורט ?

ספורט תחרותי הוא אכן מקצוע ולעתים מכניס עד מכניס מאד.
אבל יש בו אלמנט חינוכי שחסר בישראל. כבוד לענף שבו אתה מתמודד. דוגמה אישית לנוער. שימוש מקור להערצה וכו'.

אין שום דבר מפתיע בתגובות שאני קורא פה שמטילות את הכל על הספונסריים.
במדינה שבה זה מכובד לאדם עם חליפת שלושה חלקים לבקש נדבה במקום להוציא כסף מהכיס, הכל אפשרי. הבוז והזלזול בחשיבות הספורט בישראל מתבטאת בהתהנהות ובצורת החשיבה המעוותת של הישראלים. אפשר אחרת, אבל הישראלי הוא הכי חכם הכי יודע ובדרך כלל הכי מגעיל בסופו של דבר.

john reese

ישן 31-03-2009, 09:19
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני מאמין שאהיה מסוגל לאסוף את השברים ולהמשיך לחיות, גם אם שערי הקאמרי ייסגרו...
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אין לך בעיה לחיות במדינה שאין..."

אם התאטרון לא מצליח לקיים עצמו ללא סבסוד - אין לו זכות קיום, כי כנראה אנשים לא אוהבים אותו
מספיק. אני מבטיח לך שכדרוגל, למשל, ימשיך להתקיים בארץ, גם אם לא יסבסדו בו אגורה אחת, כי
יש מספיק אנשים שימשיכו לשלם כסף כדי לראות אנשים רצים ל-א-ט אחרי כדור, ומפגינים בו שליטה
בינונית עד מאוד...
חובבי התאטרון הם בהכללה במצב סוציו אקונומי טוב יותר מזה של חובבי הכדורגל, ונראה לי הזוי
לסבסד להם את התחביב, אם אני מסרב לסבסד את התחביב לאנשים עניים יותר.

המדינה צריכה לסבסד אך ורק את מה שהגדיר ז'בוטינסקי בשם "חמשת המ"מים":
1. מזון
2. מלבוש
3. מעון
4. מרפא
5. מורה
כל אזרח בישראל זכאי לקבל שירותים אלה מהמדינה אם אינו יכול להרשותם לעצמו. מעבר לחמישה
מ"מים של ז'בוטינסקי, אני מוסיף את המ"ם הששי והמובן מאליו של "מגן". המדינה צריכה לדאוג
לבטחונך, לחינוכך, לבריאותך ולתנאים סוציאליים מינימליים עבורך (מגורים ומחיה). מעבר לזה, זה
לא תפקיד המדינה.
ישן 30-03-2009, 20:53
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "צודק, הוריי אשמים. אותם נמוכי המצח שפלים שלא לקחו אותי לראות סרטים והצגות על הכיבוש.."

אמרתי לא אישית ולקחת את הכי אישי שאפשא כולל העלבות עצמיות וזה מיותר.
תיק התרבות והספורט עם דגש על הספורט הוא כלום בעיניך.
בעינך חשוב רק שיהיה לנו טנק ירוק יותר, מהיר יותר וחזק יותר.
בדיוק ככה אנחנו נראים.
וזה ממש לא קשור לכמות ספרים או מילים שקראת.
זה קשןר לסדרי עדיפות קלוקלים ששמים את הספורט בישראל בתחתית רשימת החשיבויות, לפניו נמצאת למשל השאלה מה יעשה מיקי איתן.
גם זו לא תגובה אישית כלפיך וגם לתגובה זו תגיב בטח כאילו מופנת רק לך.

john reese

ישן 30-03-2009, 21:03
צלמית המשתמש של Au79

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "כשהכסף מוגבל והאופציות שלך הן..."

אין קשר בין הדברים.

באופן כללי, אני לא חושב שהמדינה צריכה לסבסד שום דבר שאינו מסוגל להחזיק את עצמו בחיים, בהנחה ומדובר בתרבות
צריכה או בידור. קולנוע, תאטרון וספורט הם בידור, ואם אלו לא מצליחים למשוך קהל ולהחזיק את עצמם "בחיים", אין שום
סיבה להעביר להם כספים.
אם הכדורגל בארץ מחורבן, שיסגרו אותו ולא ימשיכו להעביר לו כספים. אם הקולנוע בארץ לא מצליח למלא עולמות, אולי
כדאי לחשוב איך לשפר את איכותו, או לעשות כמעשה פולמן ולקבל מימון חיצוני (שהרי הסרט זכה להכנסות לא רעות
ברחבי העולם), כנ"ל לגבי תאטרון שאמור למשוך אנשים (שאשכרה משלמים על הכרטיסים).
אם כל אלו לא מספיק פופולרים כדי שאנשים יצרכו אותם ויביאו להכנסות למשקיעים, אין שום סיבה שהמדינה תכלכל אותם.
בדיוק כפי שהמדינה לא מעבירה לי כספים כדי שאעצב. עיצוב זה גם תרבות.
ישן 30-03-2009, 21:14
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "אין קשר בין הדברים. באופן..."

תשובה גם לרברדק ולך.

המדינה משקיעה בצורה עקומה בספורט בישראל ולא מדובר רק בכדורגל שם שיא השחיתית אלא בספורט בכלל ובמשתתפים באולימיפאדה בפרט.
אינני בקיא במספרים, אני אפילו זוכר נתון שאומר שספורטאי אולימפי מקבל קצבה גדולה יותר מאשר יריביו האירופאים או אמריקאים. מהמדינה אני מדבר כמובן.
אבל תרבות לספורט אין בישראל.
הספורט המוטורי בישראל מפגר ברמה עולמית וזו בושה וחרפה.
תרבות לספורט בישראל לוקה בחסר.
אין תרבות ספורט, אין אקדמיות לספורט באגודות השונות כמו שיש במדינות מערביות אחרות מבחינת סטנדרטים ותקציבים.
הספורטאים המצליחים עושים זאת בעקבות אמביציה אישית וזוכים לאפס הערכה מהמדינה.
שר ספורט אסרטיבי יכול לשנות דברים, להשיג תקציבים, להאיר ענפים רדומים וליצור עניין אמיתי בספורט ישראלי שגם יכול למשוך תשומת לב של ספונסרים ופרסומת ויחסי ציבור בכלל.
ולא דיברתי על התרבות בכלל.
אני מעדיף כמה מדליות מזהב וליגות פעילות ומרכזי ספורט מוטורי בישראל על פני טנק חדיש.
זה שכרגע צריכים יותר טנקים מכדורי רגל ברור לי. אבל זה לא אומר אפס כדורי רגל. צריך לדעת לאזן ובישראל איזון זו מילה גסה.

john reese

ישן 30-03-2009, 21:22
צלמית המשתמש של Au79

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "תשובה גם לרברדק ולך. המדינה..."

התרבות מגיעה מהקהל, לא מהספורטאים.
להיות ספורטאי זה עניין אישי ופסיכולוגית ספורט זה עניין מורכב שאיני מבין בו מספיק על מנת לדון בו.

אתה לא צריך משרד תרבות וספורט כדי לקדם את העניין, זה עניין של מערכת החינוך שיכולה לעודד צריכה של תרבות
עוד בשלב שמשהו באמת נקלט בראש המתנוון שלנו. העובדה היא שאני ואתה צורכים תרבות ואחרים מזלזלים בה.
שום דבר לא השתנה פה בשנים האחרונות, לא משנה איזו ממשלה הייתה בשלטון ומי דאג לענייני התרבות והספורט.
תקציבים לא ישנו שום דבר, כי בשלב מסוים זה לא ייחנך אף אחד וידרום לו לאהוב אמנות. ההשקעה הזו צריכה להעשות
בבית הספר, לגרום לאנשים להיות סקרנים ולרצות להחשף לתרבות ולספורט. ברגע שאין לאנשים את הרצון הזה -
גם אין סיבה להשקיע כסף בתחומים האלו.

אני מסכים איתך שהרבה מאד תחומי ספורט ותרבות בארץ נמצאים במצב רע מאד (מי כמוני יודע איך נראה עולם העיצוב
הישראלי), ובכל זאת אני לא חושב שהממשלה צריכה להשקיע בזה יותר מדי משאבים, כשיש מסביב 6 מליון אנשים שזה
מעניין להם את קצה הבוהן. (יצאתי מנקודת הנחה שאפשר למצוא מליון אנשים שיטענו שתרבות מעניינת אותם).

אם אין קהל - אין סיבה להשקיע בתוצר. אין לנו מספיק משאבים כדי לייצר פה תרבות ספורט מוטורית אמיתית (ראה כמה משקיעה
קבוצת פורמולה 1), אין משאבים כדי לייצר קולנוע שהוא מעבר לאיזה סיפור איזוטרי (וסרטי אקשן לעולם לא יעשו פה.
המקסימום שנעשה היה הפרסומת המוזרה של יס עם מנחם גולן) וסרטי דרמה יכולים להיות גם דלי תקציב, אך אם
הם לא מצליחים אפילו להחזיר את ההשקעה בקופות - למה להשקיע בהם?
ישן 01-04-2009, 03:11
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
במידה מסוימת, זה לא סותר
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "כשהכסף מוגבל והאופציות שלך הן..."

צה"ל הוא בבואה של החברה הישראלית. הנוער בישראל ממעט (בממוצע) בפעילות גופנית וזה בא לידי ביטוי בכושר ירוד בטירונות ולארריה. הכושר הירוד מגביל ביצוע משימות (ובדבר בלט במיוחד במלחמת לבנון השניה) ובזמן המסלול העדר הכושר הבסיסי, זה שנבנה לאורך שנים, גורם לשכיחות גבוהה של פציעות שבמקרים לא מעטים גורמת לנשירה מתפקידי לוחמה. ודומני שהמחסור של צה"ל בלוחמים היה ונותר די חמור. אני כבר לא מדבר על מלואימניקים שמגיעים ללא כושר כלל.
העדר עיסוק בספורט כאורך חיים גם מגדיל סיכונים בריאותיים ולכן עולה למדינה ממון רב בטווח הארוך.
איך זה קשור למונדיאל?
הצלחה מקומית בספורט תחרותי מושכת ילדים ובני נוער לעסוק בו. כדורגל כנראה שיתקיים ושיהיו שישחקו בו בכל מצב (ואגב, כבר היום חלק ניכר מהמימון הציבורי לכדורגל מגיע בכלל מהמועצה להסדר ההימורים בספורט, קרי, לא מתקציב ממשלתי), אבל לא כל אחד מתאים לכדורגל או נמשך אליו.
יש עוד הרבה מאוד ענפי ספורט (למשל אתלטיקה וג'ודו) שאין בהם כסף, אבל היה כדאי מאוד שנוער (וגם מבוגרים) יעסקו בהם. איך משיגים את זה? עורכים בארץ תחרויות רציניות וממנים ספורטאים מקומיים. הצלחות של ספורטאים כאלו בתחרויות בחו"ל מושכות תשומת לב ומוסיפות לאטרקטיביות של העיסוק. כל זה עולה כסף ולמדינה בהחלט יש אינטרס לתת את הכסף הזה שהוא בסופו של דבר בטל בשישים ביחס לסעיפים אחרים בתקציב.
ישן 30-03-2009, 21:22
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

צודק, כתבת לי שאני חסר תרבות שאין לי סיבה לקחת את זה באופן אישי. ובכ"ז הגבתי אישית...
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אמרתי לא אישית ולקחת את הכי..."

מכיוון שהציניות שלי כנראה לא נקלטה, אני אכתוב לך בצורה ברורה: ודאי שאיני סבור שהוריי גידלו בן
חסר תרבות. הם גידלו בן ש-ב-ח-ר איזו סוג של "תרבות" הוא רוצה לצרוך, ונכון שאותך לימדו מה תרבותי
ומה לא, ואתה חושב שאם מישהו בוחר בדברים אחרים משלך, אזי אינו תרבותי (הוא ודומיו בחברה
הישראלית הלבנטינית והכושלת....), אבל באמת שאני (או הוריי, לצורך העניין) איני חש כל רגשי נחיתות
בהשוואה אליך, ואל המטען התרבותי שאתה משוכנע כנראה שיש לך...
אני בהחלט מודאג יותר מהשאלה מה סוג הטנק שיהיה לנו, מאשר מהשאלה האם בעלה של גילה אלמגור
ירוויח 70 או 80 אלף שקלים מעבודתו בתאטרון שממומן ע"י משלם מסים. אני הרבה יותר מוטרד
מהשאלה מתי יגיע ה-F-35 לארץ, מאשר מהסוגייה האם יוסי בניון יעשה הצגה של פצוע לפני המשחק
הבא עם יוון, או שהפעם יודה שהוא בריא ופשוט שיחק זוועה...
אני מאמין שיש דברים שהמדינה צריכה לממן (טנקים, תרופות, חינוך, קצבאות לחסרי יכולת), ויש דברים
ש-א-ס-ו-ר לה לממן, והם כוללים כל דבר שלא ייגרם שום נזק לאומי, במידה וייצרך בשוק החופשי. אם
שוחרי התרבות באמת להוטים לדאוג לכך שההצגה החדשה על הכיבוש תהיה הצלחה גדולה - שיתכבדו
וישלמו את מחירו המלא של הכרטיס, ולא המחיר המסובסד שהם משלמים כרגע. עם כל הכבוד, אין
סיבה בעולם שאני אשתתף במימון של התחביב שלך...
ישן 30-03-2009, 22:29
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "צודק, כתבת לי שאני חסר תרבות שאין לי סיבה לקחת את זה באופן אישי. ובכ"ז הגבתי אישית..."

התחביב שלי הוא להציק לך בפורום ואתה דווקא כן מממן אותו מכספך האישי.

אבל למה שלא תהיה פה רוח ספורטיבית ?
למה שספורט מוטורי לא יהיה ממוסד וחוקי כמו ברב חלקי העולם ?
זה משפר את החינוך, חינוך להתנהגות קבוצתית, למנהיגות, לספורטיביות, להתחשבות
לא רק חינוך למצוינות קרב, שליטה במורשת קרב ואולי קרב מגע שלומדים במהלך השירות.
אדם צריך לעשות למען גופו יותר מאשר ללכת איתו לקלפי.
מכיוון שישראל היא מדינה ללא תרבות ספורט אתה כותב את הדברים כמו שאתה כותב אותם. לא אשמתך. אשמת מדינת ישראל לאורך השנים, כמו עוד כמה עוולות.

john reese

ישן 31-03-2009, 10:26
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

עדיין לא הבנת, הא? אני אוהד ספורט - אני פשוט לא חושב שאחרים צריכים לסבסד לי את התחביב
בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "וממשיך וממשיך העיקר להגיב ..."

אתה חושב שהמדינה צריכה לזרוק כסף עבור ענפי ספורט יקרים להחריד, בטענה מצוצה מהאצבע ש"זה
מעודד יצירת מנהיגות" (ודאי שענף ש99.99% לא יכולים לחלום ליטול בו חלק, יעודד יצירת מנהיגות...).
אני סבור שמי שנהנה מתחביבים מתחביבים שונים, שיתכבד וישלם עבורם. אתה נורא אוהב מירוצי
מכוניות?הידד, רק אל תצפה שאנחנו נממן את זה עבורך...
מירוצי טנקים יש לנו בכל מקרה - קוראים לזה תרג"דים/תרח"טים/תראו"גים. אני לא נהנה מהם, אבל
מכיוון שהם עוזרים לך ולי להמשיך להתקיים כאן, אני סבור שהם נחוצים מאוד - אחרי הכל, לולא היו לנו
טנקים, לא הייתה לנו מדינה ואז איך היית יכול לבקש שאזרחיה יממנו לך את הענף יוצר המנהיגות של
מירוצי מכוניות?...
ישן 31-03-2009, 10:32
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "עדיין לא הבנת, הא? אני אוהד ספורט - אני פשוט לא חושב שאחרים צריכים לסבסד לי את התחביב"

לממן, ספונסרים, לא רוצה לממן לך, אל תממן לי.

הכל סובב סביב כסף אבל את הראש אתה מתעקש לא להפעיל.

סדרי עדיפויות.
על זה אני מדבר כל הזמן.
לא ביקשתי שתממן לי את התחביב.
אני לא מגיע ממקום של נדבנות ומסכנות.
אני נהגתי על מכונית פורמולה 1 במסלול של פורמולה 1 והיה נפלא. תודה רבה אני לא צריך את העזרה שלך במימון התחביבים שלי.
במקום להלחם בדברים שלי תנסה לצאת מהקופסה ולחשוב על משמעות חינוך ספורטיבי. אורח חיים בריא. מנהיגות בספורט וכיו"ב
במקום לזלזל בדברים שלי תצא רגע לרחוב ותראה כמה ילדים וילדות שמנים יש ברחוב.
אתה לא רוצה לממן להם את שעורי הספורט ? תפאדל.
תממן להם את הבריאות (של ז'בוטינסקי) ובסוף תראה שתוציא הרבה יותר ממה שחשבת לא להוציא על ספורט.

אצלך העיקר שהכסף יצא/לא יצא מהסעיף הנכון בתקציב, לא מעניין אותך להסתכל על זה מהצד.

כמו שטענתי מלכתחילה, זו מחשבה של עבד של המערכת.
מותר להוציא אין סוף על תרופות, אבל אפס על פעילות שתמנע תרופות ובסה"כ ההוצאה תהיה פחותה.

john reese

ישן 31-03-2009, 14:46
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כבר מזמן סיכמנו שאתה גאון ואני בור חסר תרבות. אתה לא צריך להדגיש כל פעם מחדש...
בתגובה להודעה מספר 62 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "לממן, ספונסרים, לא רוצה לממן..."

אני מבין שנורא חשובה לך ההכרה ביכולת המופלאה לך לנתח לעומק מצבים, ועל כן אני שב ומצדיע
לרעיון המבריק של טיפוח מנהיגות צעירה באמצעות מימון/סבסוד ענפי ספורט יקרים באופן הזוי. אני אמנם
לא קרוב אליך בחשיבה המבריקה מחוץ לקופסא, אבל טיפול בבעיית השמנה נראה לי אפשרי, גם אם לא
נממן ענף ספורט יקר להחריד זה. עידוד וטיפוח של ספורט עממי הוא זול לאין שיעור ובריא לאין שיעור
ממימון תחביב של פסיק זעיר מהציבור, שיכול להרשת לעצמו ליטול חלק בענף ספורט זה...

אתה תמשיך להיות חושב מקורי, איש בעל תפיסה מהירה כברק וידע אינסופי - ואני אשאר הדיוט חסר
תרבות, שאפיל לא מצליח לכתוב בלי סימני פיסוק (כתיבה ללא עצירות היא, כידוע, עדות ליכולת נהיגה
זריזה ומיומנת, כראוי למי שנהג על מסלול פורמולה 1, ולא עדות למשהו אחר, חו"ח...), ומצטט אנשים
לא רציניים, כמו ז'בוטינסקי (שכתב כל מיני שטויות על בריאות, במקום להבין שמירוצי מכוניות זה ה-דבר).

ובבניין מסלול תעופה למירוץ מטוסי מנהלים ננוחם...
ישן 31-03-2009, 19:42
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני פתחתי בהתנצחות? (זה היה כשכתבתי לך "באופן לא אישי" שאתה חסר תרבות, נכון?:))...
בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "תשמע אני מרים ידיים. אתה..."

התיק הזה הוא כלום. כל שקל שהמדינה מוציאה על תחביב, הוא שקל מבוזבז. לאנשים מותר להנות
מכל תחביב שירצו. אין סיבה שאחרים יסבסדו להם את התחביב. ספורט הוא דבר בריא ויש לעודד פעילות
ספורטיבית, שכן יש לה ערך בריאותי. בניית מסלולי מירוצי מכוניות (ננעלתי על הנושא הזה כדי להמחיש
את האבסורד של הרעיונות שהעלית - לכן גם הקצנתי את זה למירוצי יאכטות ומטוסים, אם לא הבנת עד
עכשיו מה עשיתי...) היא בזבוז משווע. זה מיועד לשימוש של מתי מעט, מפלח אוכלוסיה שיכול להרשות
לעצמו שלא יסבסדו לו את התחביב.
רוצה לדאוג לפעילות ספורטיבית? אחלה, תמוך בבניית מגרשי קט רגל בשכונות, מסלולי ריצה אופניים
בערים, וכל דבר שיקל על אנשים לקיים פעילות ספורטיבית בזמנם הפנוי.
ישן 30-03-2009, 20:11
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

בגדול, שר בלי תיק הוא ג'וב מיותר שהוא תוצאה של אילוצים פוליטיים שיש לראש ממשלה
בתגובה להודעה מספר 67 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "אני לא מבין את הקטע הזה של שר..."

במערכת נורמלית ראש ממשלה צריך לשאוף לממשלה נטולת שרים שכאלה. בישראל ניתן למשול היטב
גם עם 18 שרים - וגם עם פחות, במקרה הצורך. העניין הוא שבישראל הראו בעשור האחרון שאין גבולות
בתחום הזה, וכך כל ראשי הממשלה מ1999 ועד היום, פרצו בזה אחר זה, את כל המסגרות הסבירות
לממשלה בגודל מתבקש.
ניהול המו"מ הלא מוצלח של ביבי עם השותפות, יצר אצלו מחוייבויות עצומות להמון אנשים בליכוד, וכך
יש לנו המוני שרים - שחלקם לא היו יכולים לקוות להיות שרים במצב רגיל.

אני הייתי מעדיף ממשלת 18 ובה 8 שרים לליכוד, 3 לעבודה, 3 לליברמן, 2 לש"ס 1 לאיחוד הלאומי ואחד
לבית היהודי.
לדעתי, לו ביבי היה מאיים בבחירות חדשות (גם בבחירות חדשות גוש הימין היה מנצח, וסביר שליברמן
היה יורד), ניתן היה לקפל את ליברמן), אפשר היה להגיע למצב כזה. הוא מיהר מדי להתפשר, אבל אחרי
שפתח את הדלת בפני ליברמן - הוא יצר תקדים שהיה חייב לעמוד בו גם בנוגע לשאר המפלגות...
ישן 30-03-2009, 21:32
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
בתגובה להודעה מספר 71 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אתה טוען שהיו עוברים מנדטים מחנה הימין למחנה השמאל? אני מאוד מפקפק בכך..."

למה שמרצ תקבל ע"ח העבודה?
אנחנו הרי מדברים בתיאוריה שביבי לא היה מתחנן לליברמן כל כך, שזה הרבה לפני שהוא התחיל שיחות עם העבודה - מה שאומר שתומכי העבודה נשארו.
עכשיו, אנשים שבחרו בביבי לא בגלל סיבות של ימין או שמאל, אלא כי הם חושבים שהוא הרע במיעוטו או סומכים רק עליו או בוחרים בו משיקולי ביטחון יחליטו פתאום שברק הוא המוצא היחידי בעוד שציפי לבני לא טובה מספיק והם רוצים בטחון וכלכלה חזקה הם ייבחרו בעבודה, בברק.
הליכוד יאבד בוחרים לטובת מפלגת העבודה, לטובת ליברמן (עקב חוסר אמון בביבי על הכשלון בהקמת ממשלה) וגם בוחרים שכועסים עליו שחיזר אחרי קדימה זמן רב - הם ילכו ימינה יותר.

בקיצור, אני משער שבמידה וכל זה היה קורה הליכוד היו מגיעים למקום שני מקסימום והעבודה כאמור הייתה מגיעה לכמות נכבדת מאוד של מנדטים, שבקלות הייתה מקימה קואליציה רחבה שמאלנית ביחד עם מר"צ ואט"ד - והם אפילו לא היו צריכים להתחנף אל הדתיים, שהם גם ככה שונאים אותם. הם לא רוצים להיות עם ליברמן (מר"צ גם ככה תתחזק) ואולי אפילו היו מקימים ממשלת אחדות עם ביבי והיו הופכים את ביבי לבובה שלהם - וזה בהחלט אפשרי והגיוני. כמו שברק הפך להיות הבובה של ביבי עכשיו.
ישן 30-03-2009, 21:31
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

איזו התחמקות נואשת. כמה שרים היו בממשלת ביבי הראשונה? שמונה עשרה, נקודה
בתגובה להודעה מספר 73 שנכתבה על ידי עופר123 שמתחילה ב "החל מ-1999 הא?"

השר לתשתיות לאומיות היה א-י-ח-ו-ד של משרדים ובכך היווה צ-מ-צ-ו-ם של משרדי ממשלה ולא
המצאה שלהם, אבל מה לא עושים כדי להשמיץ את ביבי...
משרד התשתיות הלאומיות (המקורי) היה הוספה של מקורות, מינהל מקרקעי ישראל, וחלק מתשתיות
התחבורה, למשרד הקיים - משרד האנרגיה והתשתית.

אם תקרא קצת את הלינקים שאתה מעתיק, תגלה שעמור נכנס לממשלה אחרי שכבר נפלה (היא נפלה
בסוף 1998 והוא נכנס לממשלה בפברואר 1999, כשמספר השרים ירד ל17, אחרי התפטרות דוד לוי
והחלפתו ע"י שרון במחצית 1998 ומספר השרים בשום שלב לא עבר את ה18).

לעומת זאת, החלטתה הראשונה של ממשלת השמאל שקמה ב1999 הייתה ביטול המגבלה על מספר
השרים, וכמובן שחבריך למחנה לא ראו בכך כל בעייה - העיקר שביבי הרשע הובס...

אתה מבין, אני יכול לראות פגמים בביבי - אתה לא יכול לראות בו שום דבר פ-ר-ט לפגמים. אתה כמובן
לא אשם בזה. אתה קורא עיתונים בארץ וצורך רדיו וטלוויזיה בארץ, ושטפו לך את המוח. ביבי אינו כליל
השלמות, אבל גם הוא לא השטן - והוא עדיף לאין שיעור על האלטרנטיבות מהמחנה שלך...
ישן 30-03-2009, 21:35
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

לא ממש הבנת את מה שכתב, נכון?
בתגובה להודעה מספר 73 שנכתבה על ידי עופר123 שמתחילה ב "החל מ-1999 הא?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עופר123
טוב לפני זה היתה שיטה אחרת שבא הונפץ תיק כמו "שר התשתיות הלאומיות", "שר הממונה על המגזר הערבי" ו-4 (!!) סגני רה"מ + 2 סגני שרים במשרד ראש הממשלה.
אגב גם בממשלת נתניהו הראשונה היה שר ללא תיק (שאול עמור).
מה לא תכתוב כדי להוציא את ביבי צדיק.

חברי הממשלה ה-27
http://www.knesset.gov.il/govt/heb/...asp?memshala=27

בשום מקום הוא לא כתב שלא היה בממשלת נתניהו שר ללא תיק. ההפך, בדיוק מהסיבה הזו הוא טען שניתן היה למשול עם פחות מ- 18 שרים. לדעתי מספיקים תריסר.

שר התשתיות הוא אומנם המצאה של ממשלת נתניהו הראשונה, אבל הוא לא שר נטול סמכויות- היו לו המון סמכויות עד שהיו מי שחששו ששרון מרכז כח רב מדי. עובדה שעד היום התיק הזה נשאר על כנו.

אתה מכחיש את הצורך בשר הממונה על המגזר הערבי? נראה לך שלא צריך לתת עליהם את הדעת?

מעניין שדעות אלה לא הובעו על ידך בשעה ששרון/ אולמרט עשו מה שעשו. (התנתקות/עמונה)
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:55

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר