אחת הבעיות באתר שלי עם מנועי חיפוש, היא שרוב העמודים נגישים רק למשתמשים רשומים.
אך הבנתי שיש דרך לגרום לבוטים (של גוגל בעיקר) לגשת גם לתוכן שכזה, למשל באחד הפורומים שכתבתי ניתן לראות הודעה רק אם אתה משתמש רשום: http://ohioloco.ubuntuforums.org/sh...d.php?p=6977914
אבל את הלינק לעמוד הזה מצאתי דרך גוגל כשהוא קרא את תוכן האשכול.
בדר"כ השיטה שיצא לי לראות בהרבה מקומות היא ע"י וידוא כותר ה- user agent, אבל כדאי לוודא את ה-host name ובמיוחד את ה-IP Address (שהוא אמור להיות קבוע...)
1. בהתאם לתקנון גוגל, אסור לך בשום אופן להציג לרובוט שלהם נתונים שונים מאשר לכל גולש אחר, לכן התאמת התוכן בהתאם לערך המשתנה user agent לא מומלץ (הסיבות הן כמובן כדי למנוע קידום לא חוקי).
2. אני חושב שהכתובת ip לא קבועה, אם כי סביר להניח שיש איזשהו טווח קבוע.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי netaneldj שמתחילה ב "נגישות מנועי חיפוש לאתרים/פורומים שדורשים הרשמה"
אפשר לתת לגוגל באמצעות webmaster tools או איך שהם לא קוראים לזה (אחרי שהוכחת בעלות על האתר) הגדרת שם משתמש וסיסמא, וגוגל יתחבר לאתר שלך כמו כל גולש אחר.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי netaneldj שמתחילה ב "בדיוק נרשמתי לשירות הזה..."
טעות שלי. אני מכיר את השירות ממקום אחר. זה אפשרי במנגון הפרסומות שלהם (AdSense) שאמור להציג פרסומות גם בדפים "פרטיים", וככה הם עושים את זה.
אבל אתה באמת יכול תמיד לבדוק לפי useragent וטווח כתובות ה IP שלהם, וכמובן לסמן את הדפים עם כותרי no-cache כדי שכשמגיעים אליהם מגוגל, לא יהיה cached copy...
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "טעות שלי. אני מכיר את השירות..."
זכור לי שמלבד השירות שציינת יש שירות דומה גם למנוע החיפוש, השירות גם מאפשר (באמצעות כמובן הסכמה של בעל האתר לנוהל זה) להכנס מהקישור של גוגל לדף המוגבל ללא ההרשמה ורק מעבד מאותו דף לדפים אחרים ימנע ממנו במידה והוא לא רשום.
השם של השירות למיטב זכרוני הדל דומה ל"כניסה ראשונה" (מבוסס על הרעיון שהדף הראשון אליו יכנס הגולש מגוגל לא יהיה חסום לו ורק שאר דפי האתר יוגבלו במידה והוא לא רשום).
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ישראל K שמתחילה ב "זכור לי שמלבד השירות שציינת..."
כן, כזה דבר יש. אבל זה לא בדיוק מה שהוא רוצה, וה"שירות" הזה מתבסס על... הסתמכות על ה User agent כדי שגוגל יקבלו את התוכן, והסתמכות על referrer אחרי שהגולש מקליק על הלינק, כדי לתת לגולש לקרוא את הדף הראשון בלי להרשם/לשלם.