13-04-2009, 01:41
|
|
|
חבר מתאריך: 07.06.03
|
|
שים לב שאני לא ממהר לשלוף את קלף הגזענות, אך אם נשנה את המילה חרדים, בטקסט שמילמלת ביכולת כה רבה, בשחורים, למשל, נראה שכם לשיטתך את גזען. כן, גזען.
כשאמרת שהחרדים משריצים את ילדיהם, ושעבורך הם אינם בני אדם - או אז הוכחת שאתה גזען מהסוג הנאלח ביותר.
טול קורה מבין עיניך. צחי. אם אתה יכול לשפוט מגזרים שלמים, אני יכול לשפוט אידיוט גזען שכמוך.
אותם סיפורי מעשיות שאתה כותב כאן נשמעים לי כמו "הארי פוטר והרב מאזקאבן". זה שלחבר שלך יש (או אין) בעיות נפשיות כאלו או אחרות שהתפרצו בישיבה, לא מונע מהן להתפרץ גם בבית ספר חילוני ו"נאור".
אל תנסה להתכסות באצטלה של בדיחות הדעת וציניות, לאחר שאמרת שעבורך חרדים אינם בני אדם. הפלת את עצמך, ואין ביכולתך לתקן זאת.
יפה לך להעביר ביקורת על החברה החרדית. אתה טוען שאורח החיים שלהם שגוי. ומה בכך, שהרי הם חושבים אותו דבר על אורח החיים שלך. אל תמהר לרחם על אותם ילדים, שוודאי מרחמים עליך ועל אורח החיים שלך. אתה אומר הרבה "עולם חשוך". אין במילים האלו כלום. החרדים שמחים בצורת חייהם, ותתפלא - מסוגלים לחיות יותר טוב מהרבה משפחות חילוניות, עם קצבאות זעומות
נחמד מצידך לנסות ולהיות ה"קורבן" בסיפור הזה. אף אחד לא קרא לך בכינוי-שאין-לומר. זוהי המצאה שלך, כתוצאה מהיסטריה שאחזה בך לנוכח כל אותם חרדים רעים.
אני בטוח שדני לא רמז שאתה דומה להיטלר. אם ארז צנזר את מילותיו אני מניח שהוא עשה זאת מסיבותיו הוא; עם זאת, אתה זה שכתב את כל אותם דברים נוראיים, שנאמרו על ידי טובי תועמלני שונאי ישראל
אתה שוב דוחף את עניין השידוכים הזה, והוא לא מובן לי. מה עסקך בחיי האהבה של משפחות דתיות? אם השיטה הזו טובה להם ועובדת עבורם, מה אכפת לך? לא נראה לך הגיוני, שאדם שמכיר אותך הכי טוב, ומכיר מישהי אחרת הכי טוב, מסיק שאתם מתאימים ומשדך?
אתה אומר שבמסגרת עבודתך הסתובבת בבתים חרדים. אני תוהה, מה היא אותה עבודה? שמא היית עובד סוציאלי לפני גיוסך?
אתה יכול לטעון דברים על טעויות של המגזר מפה ועד הודעה חדשה. זה לא משנה כהוא זה. להפך; אתה זה שצריך להשתנות ולדעת לקבל אנשים שאינם בבואתך המשתקפת במראה.
הטענה שלך לעניין מיסים לא מחזיקה מים, משום שמרבית החרדים נשענים על קצבאות (שניתנות מתרומות, אגב) שאינן מגיעות לרמה הדורשת תשלום מס הכנסה. ודע לך, כפי שטלי ציינה, שישנם חרדים שכן משרתים בצבא. היה לי העונג להכיר את חלקם.
עניין "דילול המשאבים" שלך, ערטילאי למדי. מה זה דילול משאבים? מה זאת אומרת "אין מספיק לכולם"? אוכלוסיית יפן למשל, מזדקנת וקטנה עם השנים. מי אומר שזה לא תקף גם עבור חברות אחרות? ובכלל, אם אכן נגיע לאותו מצב, מה מונע מאיתנו לייצר עבור עצמנו? אל תיכנס לפאניקה שמא יאזל לך הלחם במכולת בגלל משפחה חרדית ברוכת ילדים. אני מבטיח לך, שישאר גם לך, ואולי תמצא איזה שוקו במקרר החלב.
|