לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום מוזיקה כללי ! חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > מוזיקה וזיהוי שירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
צפה בתוצאות הסקר: Depeche Mode-אתם מתכוונים להגיע למופע הגדול של השנה?
כמובן, אין סיכוי שאחמיץ זאת. 0 0%
סוג המוזיקה הזאת זה לא כוס התה שלי 3 60.00%
אני עדיין מתלבט. 2 40.00%
מצביעים: 5. אינך רשאי להצביע בסקר זה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-04-2009, 15:50
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
או !..יפה!...ועכשיו נגעת בדיוק בפן המוזר של האישיות שלי.....
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי שומר סוד שמתחילה ב "LOL"

אני איש של קצוות!
אני יכל להעיד על כך שתמצא אצלי עכשיו באוטו הן דיסקים של להקות כמו אפופטיגמה/לאייבאך/דר בלוטהארש ושכמותן וגם את דיסק האוסף של.....חנן יובל או לחליפין "קצת שקט" של אושיק לוי !
למה זה ככה?
ואללה, אין לי מושג !...אולי פסיכולוג טוב או פסיכיאטר יוכלו למצא לכך הסבר "מדעי"....

בעניין ה"סינת'פופ" - למיטב ידיעתי מדובר בז'אנר שהתפתח מה"ניאו רומנטיקה" שאפיינה להקות כמו "אולטראווקס" (עליה גדלתי והם התאחדו לסיבוב הופעות ממש החודש), שפנדאו בלט וכו'...
הניאו רומנטיקה צצה לה היות ומה שאותן להקות ביצעו לא היה נחשב כ"פופ" ...
בקיצר, יש כל מני תתי ז'אנרים שצצים להם עם השנים והאמת, די קשה כבר להבדיל ולהכיר כל דבר מה הוא...
למיטב הבנתי/ידיעתי/זכרוני דפש מוד התחילו דווקא יותר כהרכב/להקה שהתאפיינה בצליל תעשייתי משהו...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-04-2009, 16:59
  שומר סוד שומר סוד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.02.05
שפנדאו פחות מוגדר כסינתפופ
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "או !..יפה!...ועכשיו נגעת בדיוק בפן המוזר של האישיות שלי....."

ידידי, אין פה בעיה של תתי ז'אנרים, או על מה להתווכח, יש פה בעיה שלך לקבל הגדרה מסויימת (ותחושה שלי? בעיקר בגלל שהיא מתאימה גם ללהקות שוליים המוגדרות כסינתפופ ואתה אוהב). ברמת העיקרון זה סגנון מוזיקה שמבוסס בעיקרו על סינתייסייזרים. דפש מוד היו מלכי התחום ועדיין חזק בתחום (אפילו אם בגלגול הקודם בטרם בחרו את השם הנוכחי, הם ניגנו להם על גיטרות בלבד...)
בשביל להיות בטוח בעצמי, ריפרפתי בכל אתרי המוזיקה הנחשבים, שאני מכיר, אין אחד שלא מגדיר את דפש מוד כלא סינתפופ, נהפוך הוא.. דפש מוד באה מאותו זרם שציינת בעצמך , מהגל החדש ומהנאו רומנטי. מה שמפריע לך, ככה זה נראה וזה אפילו צורם, זה שהם עשו זינוק מטאורי ממוזיקת שוליים אל תוך המיינסטריים. אולי אם תתנתק רגע מהסלידה למיינסטרים, תמצא גם אצלהם משהו שאתה אוהב.

מה רע במיינסטרים?
ואני שואל בשיא הרצינות. אצלך זה כבר לא עיניין של העדפה מוזיקאלית, אלא סוג של אנטי-דתי.
אין לי בעיה עם קצוות, אני איש קצוות בעצמי, אבל לא יכול לשלול את כל מה שמהשוליים כלפי המרכז.

נערך לאחרונה ע"י שומר סוד בתאריך 25-04-2009 בשעה 17:04.
ישן 25-04-2009, 19:59
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
ראשית, לא טענתי ש"שפנדאו" היו "סינתפופ" אלא "ניאו רומנטיקה"....
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי שומר סוד שמתחילה ב "שפנדאו פחות מוגדר כסינתפופ"

שנית - טענתי כאן בהודעה קודמת (מס' 4 כמדומני) שגם אצל דפש מוד יש כמה דברים שאני בהחלט אוהב....
בעניין עצם ההגדרה/קביעה שה"סינת פופ" הנה מוזיקה/סגנון המתבסס בעיקר על סינתיסייזרים, אתה בטוח שזו ההגדרה?..
שהרי אם כן כיצד תגדיר מוזיקה שעושים ואנגליס/קיטארו/ג'אן מישל ז'אר?...
הם (ואחרים) הרי מתבססי גם כן על סינתיסייזרים לא?..
ואם כך הרי אני ממש לא חושב שלהגדיר את ואנגליס/קיטארו וכו'...אמני סינתפופ זה ממש מדוייק (בלשון המעטה)...

לא יודע, בתקופה בה התחלתי לגלות את המוזיקה ולעצב את הטעם האישי שלי (בא נומר תחילת שנות השמונים) זכור לי שהיו סגנונות מוזיקאליים די מוגדרים כגון - רוק/רוק כבד (AC/DC למיניהן), פאנק(סקס פיסטולס וכו'...),פופ (סמנטה פוקס סידני לאופורד וכו'...), וגל חדש (דפש מוד, באהוהואס וכו'...)...
אני מאמין שהיו עוד כמה וכמה (ובא נעזוב את הדיסקו שנפטר רשמית בתחילת השמונים)...
אבל לא יותר מדי.....

אתה זוכר (ואני מאמין שאתה זוכר טוב את אותה תקופה לפחות כמוני) שדיברו אז על סגנונות כמו אסיד/טכנו/האוס/וכו'?... אני לא !
זה לא אומר שלא היו דברים דומים ,אבל לא נראה לי שהם עדיין "קוטלגו"...
תראה מה קרה עם הגל החדש - מגל חדש "ניו וויב" קיבלנו את ה"דארק וויב" שהתייחס ללהקות גל חדש אבל "אפלות" יותר ע"ע סיסטרס אוף מרסי/ה"מישן" ואחרות ולדעתי ההמשך הנוכחי של ה"דארק וויב" הוא הסגנון שנקרא היום "גות' ", אותו הדבר קרה לפופ, מהפופ התפתחה הניאו רומנטיקה (שהרי היה צורך להבדיל להקות כמו אולטראווקס/שפנדאו ואחרות מיוצרים כמו "סנדרה"/סמנתה פוקס)ואגב, היום אותו "פופ" של סמנתה מכונה כבר "יורוטראש"...

זה בגדול מה שאני חושב שקרה במהלך שני העשורים האחרונים במוזיקה שמיוצרת היום בחו"ל....
וזו כוונתי לז'אנרים ותתי ז'אנרים...

ובעניין ה"מיינסטרים" - לא יודע...אישית תמיד נמנעתי מלהשתייך ל"כולם"... לא מצאתי בכך שום אמירה מיוחדת ושום דבר מיוחד...מן סוג של הליכה אחרי העדר כי כולם הולכים...תראה את שלמה ארצי, אמן שבתחילת דרכו שר/יצר שירים נפלאים ! נהדרים...
אבל מבחינתי משהו התקלקל אי שם בשלהי שנות השמונים, הטקסטים הפכו מבחינתי לבלתי נסבלים ובמקביל היוצר עצמו הפך לסוג של תעשייה שלמה, מי שלא אוהב את שלמה ארצי פשוט "לא מבין במוזיקה"...
ובכלל, המשפט האדיוטי הזה ה"אתה לא מבין במוזיקה" בכלל מוציא אותי מדעתי ובפרט כשהוא נאמר אחרי שאתה אומר לזה או אחר שאתה לא ממש אוהב את הזמר הזה או ההוא...
מה זאת אומרת "לא מבין במוזיקה"?...
ועכשיו, תראה מה קרה, מר ארצי ממלא את קיסריה, יוצר מוזיקה שמדברת אל כל העם, מן סוג של קונצנזוס לאומי שכזה, ומי שלא ממש אוהב את זה הוא "לא מבין במוזיקה"....

אז אני תמיד העדפתי את "הקליק" !
את "פורטיס" !
לא רוצה להיות כמו כולם כי צריך או כדי להוכיח משהו למישהו, אלא ללכת עם האמת שלי (ולאו דווקא כפרנציפ) !
תמיד אהבתי את האמירה הבוטה/סוג הלחנים/סוג המוזיקה והכלים בהם נגנו דווקא יוצרי השולים/המועדונים/האוירה...
לא יודע..
זה תמיד דיבר אלי יותר...

אני מקווה שמכל המלל שנשפך כאן הצלחתי גם להעביר איזה מסר...
ואם לא - חבל....

ישן 26-04-2009, 00:08
  שומר סוד שומר סוד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.02.05
וכל השמות שהזכרת עושים פופ ? :)
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "ראשית, לא טענתי ש"שפנדאו" היו "סינתפופ" אלא "ניאו רומנטיקה"...."

אנחנו מדברים על סינתיסייזרים של פופ ואתה ברחת לכיוונים אחרים לגמריי.
אתה לא חייב לקבל את ההגדרות שלי - לך לבדוק
כבר בהודעה הראשונה שלי ציינתי שההגדרות לסינתפופ הן מאד רחבות, אבל כן זהו הבסיס - מוזיקת סינתיסייזרים, גם למוזיקה כזו יש מקצבים שונים.
הנה מויקיפדיה, במיוחד עבורך (לא תברח מזה, אולטראווקס ודפש מאד נכנסים בהגדרה לאותה נישה ספציפית זו, אבל כמובן שזו נישה מאד רחבה).

הסינת'פופ הוא זרם מוזיקלי אשר פרח בקצה שנות השבעים והפך דומיננטי במהלך שנות השמונים של המאה ה-20.
סינת'פופ הוא פופ של סינתיסייזרים כפי שעולה משמו, אך זו הגדרה שיטחית שאינה ממצה. סינת'פופ במובנים רבים, פרץ את הדרך למוזיקה אלקטרונית שבאה לאחר מכן.

בין חלוצי הז'אנר ניתן למנות את דוראן דוראן (Duran Duran), הליגה האנושית (The Human League), גארי נומן (Gary Numan) ודפש מוד (Depeche Mode).

מדובר ביוצרים שבחרו לנסות ליצור מוזיקה מצלילים סינתטיים לחלוטין ולא לצרף כלים נוספים מעבר לסינתיסייזרים שלהם, לפחות בתחילת דרכם.

מאחר ומכשירים אלו לא היו מפותחים אז כשם שהם היום, נשמעו הצלילים צורמים ומוזרים, ולא היה שינוי משמעותי בגוון הצליל בין שיר לשיר מאחר ולסינתיסייזרים לא היה מבחר צלילים עשיר. עם השנים עברו האמנים למכשירים משוכללים יותר ולסימפול צלילים (הקלטת דגימות והכנסתם לקטע מוזיקלי כמקצב, כמוזיקה תווית של ממש ואף כקטע בפני עצמו). הצליל הפך חם יותר, והסינת'פופ נכנס לתקופתו הפחות פופית והיותר דרמטית ואף גותית במקרים מסוימים.

בתקופה הזו הצליח לברוח הסינת'פופ מעט הצידה מתדמית הפופ הנערית שהוצמדה לו ונכנס לנישות יותר "איכותיות" של מוזיקה מיוחדת וטקסטים עמוקים יותר.

לאט לאט לקחו על עצמם אמנים רבים בשנות השמונים את הסינת'פופ כז'אנר מוביל ויצרו מה שנחשב לצירות מופת במוזיקה של שנות השמונים.

ביניהם, מעבר לאמנים שהוזכרו כבר, אן קלארק (Anne Clark), תומאס דולבי (Thomas Dolby), ניו אורדר (New Order), יוריתמיקס (Eurithmics), אולטראווקס (Ultravox), סופט סל (Soft Cell) ורבים אחרים.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1...%A4%D7%95%D7%A4

ותפסיק עם השפנדאו בלט - שופן לא יוצא לי מהראש בגללך, נתקע לי בלופ (וזה לא שיר שאני אוהב כל כך אם בכלל)

לגבי המיינסטרים, אתה בהחלט דתי ואפילו קנאי.
אתה מתנהג בצורה זהה לאלו, שטוענים שאם לא אוהבים את המוזיקה של שלמה ארצי, אזי לא מבינים במוזיקה. אתה אמנם לא טוען בריש גליי כי חובבי המינסטריים לא מבינים במוזיקה, אבל הביטויים החזקים שלך מעידים אפילו על יותר מכך. מחריד שנהיה מיינסטרים, הליכה אחר העדר, שולל לא מעט פעמים (עיין ויכוחים קודמים ביננו, כולל זה של כוכב נולד, וה"ירידה ברמה"), מתנשא מוזיקאלית בדרך שלך. אז אם זו לא כמעט כמו "אתם לא מבינים.." אז אני מתקשה בהבנת הנקרא והבנה בין השורות.

באופן אישי, ממש לא מעניין אותי אם המוזיקה מיינסטרים או שוליים או כל סגנון אחר, נעימה לי לאוזן, תפסה אותי, אני מתחבר אליה, אז אני אוהב ומעניין את זקנתי אם אחרים אוהבים או לא, אם היא מיינסטרים או שוליים. יש לא מעט סגנונות ושירים שאני לא סובל, אבל מעולם לא חשבתי שהמוזיקה שאני מעדיף היא העדיפה איכותית או ביצועית, או ברמה גבוהה יותר וכו'. כל אחד ומה שהוא אוהב, יש מקום לכולם וכבוד כלפי כל אחד והעדפתו.

לא הסברת לי עדין מה רע במיינסטרים. לתאר את זה כהליכה אחרי העדר , זה לא הסבר, זו סיסמא שמכבדת אולי את פורום סקופים

חוץ מזה, שאפו לאירה שלנו על ההופעה היום בתחרות (כן, אתה לא סובל גם תחרויות ספורט, אבל תן לי לנצל את הבמה )

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:00

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר