16-05-2009, 23:22
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי looopy
..אח"כ התבלבלתי. 
בינתיים כפי שכולנו מבינים, האירנים לא עוצרים באדום, הרוסים והסינים (כפי שכתבת) לא משתפים פעולה להגברת הסנקציות מטעמים ברורים והאמריקאים (אני כותב) שינו תפיסה ממדיניות של סנקציות למדיניות של "חארטבונה".
אז אם אתה מסכים לנתונים שהעלתי בנוסף לשלך, נשאלת השאלה, מה אתה מציע לתושבי מדינת ישראל?
|
זו שאלה מצוינת. הלוואי והיתה לי תשובה טובה בשבילך ולא נותר לי אלא לשמוח שלא בידי ההחלטה.
אבל אם אתה רוצה את שתי הפרוטות שלי אז ככה:
התשובה הקצרה - אם הברירה היא בין אירן גרעינית לבין הסתבכות בתקיפה אז עם המון הסתייגויות ופחדים לדעתי הבילתי מלומדת עדיין תהיה תקיפה בגדר האופציה הפחות גרועה (וואו, בכמה התפתלויות זה עלה לי לכתוב את זה).
אנשים מביעים פה דעות נחרצות על עניין כבר משקל, הרה גורל ומסוכן מעין כמוהו. בעיית התקיפה באירן היא בעייה מיקצועית ולדעתי אין אף אחד בפורום הזה, כולל כמובן אני, שיש לו את הכלים המקצועיים לשפוט את סכויי ההצלחה. האנשים שיש להם את היכולות לבצע הערכה אינטילגנטית של המצב הם לא לוחמי מקלדת כמונו אלא מקצוענים שעל כך פרנסתם.
יש לי אמון גבוה מאוד ביכולתם של אנשי חיל האויר הישראלי. הפחד שלי הוא לא כל כך מפיאסקו בתקיפה (ושוב, זו דעתי הבילתי מלומדת לחלוטין) אלא מכך שהיא תהפוך למה שהתקיפה בפרל הארבור היתה ליפנים; הצלחה טקטית מרשימה שגרמה לאסון אסטרטגי.
יתכן ולא תהיה ברירה וישראל תאלץ לעשות את מה שצריך כדי לשרוד ונקווה שיהיה לנו האומץ הקולקטיבי לעמוד באתגר. אין לי ספק עם זאת שכל אדם מבין עניין יגש למלאכה הזאת בלא חמדה ומתוך חששות כבדים. אנשי חיל האויר המצוינים שלנו (בלי שום ציניות) יכולים אולי לנבא באחוזים סבירים את סיכויי ההצלחה של תקיפה באירן. אף אחד, כולל הם, לא יכול לנבא מה יקרה בימים, שבועות ושנים שיבואו אחר כך! כדאי שכולנו נזכר זאת.
במאמר מוסגר, יש לי מחלוקת חלקית איתך בעניין אחד והוא מדיניות ממשל אובמה. לדעתי מוקדם לנבא לאן האמריקאים הולכים. אובמה מוכיח עצמו כמה שציפיתי ממנו מלכתחילה, פרגמטיסט. הוא הורה לסגור את בתי הדין הצבאיים בגוונטנמו ועכשיו פותח אותם חלקית שוב, הוא הורה לשחרר לפרסום תמונות של עינויי אסירים בידי הסי איי איי (כולל ווטרבורדינג של רוצחו של דניאל פרל) וחזר בו מטיעונים בטחוניים, הוא שחרר מסמכים שחשפו לציבור שורה של מעשים לא חוקיים שנעשו בידי הסי איי איי וממשל בוש אבל מתנגד להליכים משפטיים כנגד אנשי הסי איי איי (עמדתו בנוגע לדרג המדיני של ממשל בוש נותרה עמומה בינתיים). אובמה הוא אולי לא כוס התה שלך אבל הוא ממש לא מטומטם ומוכיח בינתיים סתגלתנות וגמישות. לדעתי צריך לתת לו עוד זמן.
נערך לאחרונה ע"י hamora בתאריך 16-05-2009 בשעה 23:38.
|