לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-05-2009, 21:58
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
החלטתי סופית - אני מתקין אובונטו

עכשיו רק צריך לחכות שהמחשב יחזור מתיקון, עוד יום אחד של גיבויים של כל החומר.
ואז אני מתקין אובונטו.

האם אפשרי להתקין את המערכת מ-DVD ולא CD?
פשוט אני לא חושב שזה יעלה על CD, ואין לי CD יש לי רק דיסקים של DVD.

האם יהיו לי בעיות של דרייברים?
או כל מיני דברים שעליי להיות מודע אליהם מראש?
אולי הקבצים שלי לא יעבדו על המערכת החדשה?

החומרה שלי:
motherboard: Asus P5K-SE
graphics: Asus Nvidia GeForce 8600GT

האם יהיו לי בעיות?
האם הדיסק של הדרייברים שלי שקיבלתי עם החומרה יעבוד על הלינוקס? יהיה אפשרי להתקין ללא בעיות?
הלינוקס לא מסוגל להריץ קבצי EXE? אם לא, האם ישנו פתרון? אולי תוסף שיאפשר לי להריץ את זה?
אשמח לכל האפשרויות, גם מה שעולה כסף.
אם הוא לא מסוגל להריץ EXE, הוא גם לא יוכל להתקין דברים מדיסקים? לדוגמא הדרייברים או משחקי מחשב או תוכנות?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-05-2009, 10:10
  GreenBerret GreenBerret אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "החלטתי סופית - אני מתקין אובונטו"

דבר ראשון, אתה פשוט מוריד ISO, תצרוב אותו על איזו מדיה שבא לך. כל עוד המחשב שלך יכול לבצע Boot ממנה.

לגבי דרייברים, מה"מפרט" שרשמת, סביר להניח שלא יהיו לך בעיות. אתה לא צריך את הדיסקים של היצרן בשביל שהמערכת תזהה את החומרה. אובונטו יודע לדאוג לרוב סוגי החומרה הנפוצה. ואם אתה לא בטוח, הISO מגיע עם הפצה מוכנה להרצה בפנים ותוכל לראות אם הוא מזהה את החומרה שלך (הכוונה היא שלא תצטרך להתקין כדי לבדוק), וגם אם הוא לא מזהה תמיד תוכל למצוא את הדרייבר/מודול המתאים עם חיפוש בגוגל.

"הלינוקס" לא מסוגל להריץ קבצי EXE. יש תוכנה שנקראת Wine "שמריצה" בשבילך את הEXE.

לגבי תוכנות, דרייברים ושאר ירקות. אתה ממש לא מחפש קובץ EXE להתקנה באינטרנט.
יש לך שתי דרכים עיקריות להתקין תוכנות:
1. מנהל החבילות - באובונטו יש מנהל חבילות (במקור הוא מ Debian). כל חבילה בעיקרון מגיעה כקובץ עם סיומת deb. התוכנה הגרפית שמתקינה בשבילך חבילות עם מנהל החבילות נקראית Synaptic. (מגיעה עם אובונטו).
2. מקוד המקור - לקמפל ולהריץ את סקריפט ההתקנה (לא מומלץ למשתמש מתחיל). הרבה משתמשים מתחילים מנסים להוריד את קוד המקור על מנת לקמפל. זה יעבוד אבל אתה צריך להכיר את ההפצה שלך כדי לדעת אילו פרמטרים להוסיף לקומפילציה. ככה שלפחות בהתחלה תימנע מזה כמה שיותר.
באובונטו/דביאן, סביר להניח שלא תמצא תוכנת קוד פתוח שאין לה חבילה מוכנה. חבילה מוכנה הכוונה למקומפלת ושההתקנה היא בלחיצת כפתור. ככה שאם אתה רוצה להתקין משהו ואתה רואה שזה לוקח לך יותר מחמש דקות, כנראה שאתה לא עושה את זה בדרך הנכונה.

לגבי משחקים. לי לא יצא להתקין בכלל משחקים של ווינדוס באובונטו. אבל ממה שאני שומע Wine דווקא עושה את העבודה.
אם אתה פריק משחקים, אני לא חושב שאתה צריך למחוק את הווינדוס.

דבר אחרון, בלי כוונה לפגוע, לפי מה שכתבת לא נראה שיש לך ידע כלל בלינוקס ובעולם הקוד הפתוח. משתמשים מתחילים נוטים לחשוב שהם בסביבת ווינדוס ולשחק עם קבצים בכל מיני נתיבים במערכת ההפעלה או להריץ כל מיני פקודות שהם מוצאים באשכולות עזרה למינהם שלעיתים לא מקרבות אותך לפתרון של בעיה כלשהי. לפי דעתי, אם אין לך חבר זמין שידע לתת לך תשובות נכונות על שאלות שאתה שואל אותו, תתקין את אובונטו במחיצה נפרדת ותשאיר את ווינדוס ליתר ביטחון.
ישן 25-05-2009, 10:59
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי GreenBerret שמתחילה ב "דבר ראשון, אתה פשוט מוריד..."

תודה רבה!

כמובן שאין לי ידע נרחב בנושא, אני משתמש מתחיל בתחום הלינוקס והקוד פתוח.
הכי קרוב שהתקרבתי לקוד פתוח היה הפיירפוקס. אבל אני רוצה עדיין לנסות את לינוקס, יש לי תמיד התקנה של XP ליתר ביטחון...

תודה על העזרה.
עוד שאלה:
1. בשביל להתקין תוכנה אני מחפש באינטרנט אותה עם סיומת DEB ואז אני יכול להתקין אותה דרך המנהל חבילות?
2. מה זה "לקמפל" ושאר הדברים שכתבת עליהם?

למזלי, יש כאן את הפורום הזה שיכול לתת לי מענה בעת הצורך, ככה שאני לא דואג
עכשיו, השאלה ששאלתי את השאלה על ההתקנה של המערכת היא כי שמעתי איפשהו או שקראתי אפשהו (יכול להיות שבפרש) שאי אפשר להתקין מ-DVD.
עכשיו אני רגוע. תודה רבה
ישן 25-05-2009, 11:21
  flasker flasker אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.03.06
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "תודה רבה! כמובן שאין לי ידע..."

1. הדרך הכי טובה להתקין היא דרך מנהל החבילות. בכמעט כל המקרים לא תצטרך לחפש קבצי DEB באופן ידני, אלא תוכל להתקין אותם באופן אוטומטי דרך מנהל החבילות של אובונטו.
2. רוב הסיכויים שלא תצטרך לקמפל תוכנות בכלל. הכוונה היא שאתה מוריד קובץ TAR שמכיל את קבצי המקור (קוד) של התוכנה המסויימת ואז פשוט אתה מקמפל ומתקין באופן ידני.

ושוב, ככל הנראה שתשתמש לרוב רק באפשרות הראשונה.

עריכה: אתה תמיד יכול לנסות דרך DVD, לדעתי אין סיבה שזה לא יעבוד.
ואם אתה מכור למשחקים, תשאיר את הווינדוס למטרות משחקים בלבד. עם כל הכבוד ל-WINE, ויש כבוד, הצליח להריץ את כל המשחקים של Valve, לצערי הוא עדיין לא מהווה פיתרון מושלם למשחקים של ווינדוס.

נערך לאחרונה ע"י MoYiZ בתאריך 25-05-2009 בשעה 11:23.
ישן 25-05-2009, 11:38
  GreenBerret GreenBerret אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.05
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "תודה רבה! כמובן שאין לי ידע..."

לגבי לקמפל, בעולם הקוד הפתוח כל אחד יכול לכתוב תוכנה והיא לא מותאמת להפצה מסויימת (בד"כ). אם אתה רוצה להתקין אותה, אתה צריך להוריד את קוד המקור שלה ולקמפל אותה בהתאם להפצה שלך. הכוונה בקימפול היא שמה שאתה מוריד הוא קוד מקור, ואתה צריך לקמפל אותו עם פרמטרים מיוחדים שידע לייבא את הספריות המתאימות. עבור משתמש מתחיל זה סיוט, זה כמו שתקמפל את פיירפוקס לווינדוס.

מה שעושות ההפצות זה להקל עליך. בד"כ הן מספקות לך סוג של מנהל חבילות שמוריד בשבילך את התוכנה מוכנה עם הפרמטרים שמתאימים להפצה שבה אתה משתמש, וההתקנה מאחורי הקלעים היא פשוט פריסה והגדרה של קבצי קונפיגורציה. (בהפצות כמו Gentoo מנהל החבילות מוריד קוד מקור וגם מקמפל אותו בהתאם לפרמטרים גלובליים שאתה מגדיר מראש, אבל זה כרגע רחוק ממך)
"חבילה" מכילה את כל מה שאתה צריך כדי להתקין את התוכנה שאתה מבקש להתקין. היא מכילה את התוכנה עצמה ועוד קבצים שמתארים חוקים מסויימים לגבי החבילה עצמה שבד"כ מסתכמים בחבילות נוספות שהחבילה שביקשת צריכה על מנת לעבוד.
ספציפית בדביאן/אובונטו יש מנהל חבילות שנקרא dpkg. הוא יודע לפתוח קבצי deb (חבילות של דביאן) ולהתקין אותן כנדרש. כמו שאמרנו בקבצי ה deb גם מתוארים החבילות שבה תלויה החבילה שאתה מתקין, כך שאם הן לא קיימות dpkg לא יתן לך להתקין את החבילה שלך (אני חושב שאפשר להכריח אותו, אבל אין טעם כי הוא ברוב המקרים צודק). את החבילות "הנדרשות" (Dependencies) מנהל החבילות לא יתקין בשבילך, הוא יבקש ממך להתקין אותן לפני זה. פה נכנס לתמונה Synaptic הגרפי, או apt-get או aptitude שעובדות מתוך שורת הפקודה. הן מבצעות בשבילך את העבודה השחורה מול dpkg ומורידות את החבילות הנדרשות ומתקינות עבורך את החבילה שלך.
ככה שאם תרצה למשל להתקין pidgin (תחליף קוד פתוח למסנג'רים למינהם), כל מה שתצטרך הוא להריץ את הפקודה apt-get install pidgin או לחילופין לחפש את pidgin ב Synaptic ולבחור בהתקנה.

לגבי DVD, את האמת אף פעם לא ניסיתי להתקין מDVD, ככה שאני לא יכול להגיד לך ב100% - אבל אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד.

שוב פעם, תצרוב את אובונטו. תכניס את הדיסק ותפעיל אותו, לא יקרה שום דבר ותוכל להתנסות בה. באתחול הבא ווינדוס יחזור (בהנחה שתוציא את הדיסק )
ישן 25-05-2009, 14:19
צלמית המשתמש של המממ
  המממ המממ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.01
Follow me...
הצעה ידידותית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "החלטתי סופית - אני מתקין אובונטו"

תוריד את ה ISO של אובונטו 9.04 מהאתר שלהם:
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

שים לב שהקובץ בגירסת 32 ביט שוקל 699MB
ubuntu-9.04-desktop-i386.iso

והקובץ בגירסת 64 ביט שוקל 697MB
ubuntu-9.04-desktop-amd64.iso

ז"א שהגירסאות ניתנות לצריבה על תקליטור רגיל ואין צורך לצרוב DVD

צרוב לך את הקובץ המתאים על תקליטור

ועכשיו...

תכניס את התקליטור לכונן ותעשה RESTART למחשב

בחר באפשרות הראשונה (הפעלת אובונטו ללא שינוי במערכת)

ככה תוכל להתנסות בממשק ובאפשרויות של ההפצה בלי להתקין כלום על הדיסק שלך.

אם תאהב את מה שראית, יש על שולחן העבודה אייקון שתחתיו כתוב "install"

הוא יתקין אובונטו על מחיצה פנויה (או שיפנה לך את המחיצה הקיימת)

תהנה.
תראו, אפילו החייזר נהיה ירוק מזה

ישן 25-05-2009, 15:01
צלמית המשתמש של המממ
  המממ המממ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.01
Follow me...
הצעה נוספת
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "הורדתי את ה-32. היא שוקלת על..."

אל תהיה כל כך נחרץ!

("למרות שלא נראה לי שתהיה לי סיבה לחזור לווינדווס")

כמו שאמרת אין לך נסיון עם לינוקס.
וייתכן שתגלה שיש משחקים או תוכנות שאתה לא מצליח להסתדר בלעדיהן
(יש תחליפים לינוקסיים להרבה תוכנות חלונאיות, אבל כמו כל תחליף הם לא תמיד זהים - לטוב ולרע)

ולגבי גודל הקובץ, תבדוק שוב שהורדת את הקובץ הנכון
(למרות שניתן לצרוב גם 714 מגה על CD רגיל)

לנוחותך, הנה קישור ישיר לרשימת הקבצים באתר מראה ישראלי של אובונטו:
http://mirror.isoc.org.il/pub/ubuntu-releases/9.04/
תראו, אפילו החייזר נהיה ירוק מזה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:51

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר