15-06-2009, 20:50
|
|
|
חבר מתאריך: 07.11.08
|
|
מגורי נשיאים וראשי ממשלה לשעבר
אחד הנושאים שמסקרנים אותי הוא איפה גרו בעבר נשיאי המדינה וראשי הממשלה.
חלק ידוע ומוכר לכולם - בן גוריון בת"א ובשדה בוקר, חיים וייצמן ברחובות, אריאל שרון בחוות השקמים.
אני לא מכיר אתר/שרשור מסודר שמציין את מקומות המגורים של כל השאר (לצורך העניין - מקום מגורים רלוונטי הוא זה שבו גר האח"מ ערב כניסתו לתפקיד, או המקום העיקרי בו גר בחייו).
משתדל לרכז פה את מה שידוע לי, מי שלא ציינתי, או שאין לי מידע או שלא ניסיתי לחפש את המידע.
הבנתי שיצחק רבין התגורר ברח' רב אשי בנווה אביבים - איזה מספר בניין?
מנחם בגין גר תקופה מסוימת באזור שדרות חן בת"א - (משהו שקראתי באחד המקומונים, אבל לא זוכר את שם הרחוב ומספר הבניין). אחרי שעזב את הפוליטיקה, התבודד ברחוב צמח 1 בירושלים, וערב מותו גר שנה וחצי ברח' גליקסברג 4 בת"א (המידע מויקיפדיה). מוכרת לי גם דירת המסתור שלו כ"רבי ישראל ססובר" ברחוב הבשן בת"א.
גולדה מאיר התגוררה ברח' הברון מוריץ הירש ברמת אביב - בויקיפדיה יש צילום שלט ההנצחה על הבניין, אבל את המספר עדיין לא מצאתי. היא גם גרה תקופה קצרה במרחביה ובמקומות נוספים.
משה שרת גר תקופה מסוימת (לא יודע כמה זמן) ברח' מקדונלד 3 בר"ג (שכונת תל בנימין), הבניין הוא מבנה לשימור אבל נכון לשנה שעברה מוזנח.
ביתו של הנשיא בן-צבי ברחביה זכה לערך בפני עצמו בויקיפדיה.
אחרים לא ברור לי - על אפריים קציר נכתב שהתגורר במכון וייצמן - איפה בדיוק?
מה לגבי השאר? (מסיבות אבטחה/צנזורה אפשר לוותר על כתובת המגורים הנוכחית של בנימין נתניהו בקיסריה.. לגבי ברק, כשהיה רוה"מ הוא גר כמדומני בכוכב יאיר, והוא כבר לא גר שם - אז מניח שאין בעיה בטחונית לפרסם את הכתובת המדויקת, אם מישהו יודע).
|