לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-06-2009, 01:25
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "זה לא מפריע לאיראן לעשות זאת,..."

היום, שלושים שנה לאחר מהפכה.
בשנים הראשונות הם איבדו את מירב השכבה המשכילה שלהם לטובת המערב.
חלק גדול מה"פזורה" האירנית הם צאצאיהם.
הם הגיעו לשלב בו הם יצרו את הבאסיג' שגייס ילדים לרוץ עם מפתחות פלסטיק ("מפתחות לגן עדן") לפני הלוחמים בכדי לפנות מוקשים.
זה היה יעיל - אבל זה היה מחויב המציאות רק בגלל שלא היו פתרונות טכנולוגיים, וזה קרה כי השכבה הטכנית ברחה מאימת המהפכה.
יכול להיות שגם מצרים, כמו אירן, עדיין תטיס F-16 עם חלפים מקומיים עוד 30 שנה, כמו שהאירנים עושים עם פאנטומים ו F-14 כיום. זה בהחלט מעיד על יכולת טכנית גבוהה, אבל לקח להם זמן רב, והם עדיין מפגרים אחרי הטכנולוגיה שלנו.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-06-2009, 06:36
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "נשק מתקדם פחות מדאיג..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
נשק מתקדם פחות מדאיג אותי.

ע"מ לתחזק אותו צריך שכבה מכילה יותר, של טכנאים ומהנדסים, שנוטים להיות חילוניים יותר.
חילוניים בעלי השכלה טכנית לא ישארו במצרים של האחים המוסלמים.
בדיוק כמו באירן ב79, תמצא אותם על המטוס הראשון לאירופה.

המשוואה נשק מתקדם יותר = קשה יותר לתפעול לא תמיד נכונה.

חיה"א המיצרי למשל התקשה מאוד לקלוט מטוסי F-4 פאנטום אבל ניראה שדווקה מסתדר עם הF-16.

טייסי חיה"א האירני לא היו על המטוס הראשון לאירופה ב1979 אלא דווקה בילו בכלא האירני ושוחררו רק כשהמשטר נזקק לשירותיהם בזמן מלחמת אירן עירק.

ההשוואה בין אירן לבין מצרים בעייתית גם היא. למרות שגעון הרדיפה של הישראלים שבטוחים שכל העולם נגדנו מדינות אחרות ספגו וסופגות סנקציות והחרמות קשות בהרבה ממה שכרגע לא חולמים אפילו לעשות לישראל(צפ"ק, בורמה, זימבבואה, סוריה, סרביה והרשימה כפי שאתה יודע טוב ממני עוד ארוכה). אירן כבר שלושים שנה היא אחת המדינות הפחות אהודות בעולם ונימנעת ממנה רוב הטכנולוגיה הצבאית המערבית. ההישגים האירנים המרובים כפי שציינת גם אתה, למשל תפעול מטוסי F-4 וF-14 (שני מטוסים לא פשוטים בכלל) מרשימים עוד יותר כשנזכרים שבמשך שלושים שנה לא היה להם כמעט כל סיוע, לא מהמדינה שיצרה את מערכות הנשק הללו ולא ממקורות עתירי טכנולוגיה אחרים.

הצבא המיצרי בכל אותה תקופה נהנה מסיוע אמריקאי נדיב כולל הכשרת ואימון צוותים. מהסיבוב האחרון איתם שהיה לפני שהם זכו לכל הסיוע המערבי הזה יצאנו בשן ועין.

הצירוף של משטר שהלגיטימיות שלו מפוקפקת, מנהיג בסוף דרכו שלא ברור מי יירש את מקומו, אפוזיציה פעילה מאוד שנוטה לקצוניות דתית וכלכלה רעועה הוא מתכון כמעט בטוח לצרות. תצליב את נתונים הללו בכך שהאוכלוסיה הזו גם עוינת אותנו מאוד ושכל זה קורה על גבולנו הדרומי ויש לך שפע סיבות לדאגה.

ישן 26-06-2009, 13:25
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=cre666]נשק מתקדם פחות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
הצירוף של משטר שהלגיטימיות שלו מפוקפקת, מנהיג בסוף דרכו שלא ברור מי יירש את מקומו, אפוזיציה פעילה מאוד שנוטה לקצוניות דתית וכלכלה רעועה הוא מתכון כמעט בטוח לצרות. תצליב את נתונים הללו בכך שהאוכלוסיה הזו גם עוינת אותנו מאוד ושכל זה קורה על גבולנו הדרומי ויש לך שפע סיבות לדאגה.

נכון, אבל אני עדיין חושב שמה שצריך להדאיג אותנו אלו לא אמצעי אמל"ח מבוססי טכנולוגיות עטירות ידע שמצריכות מערך אחזקה טכנולוגי.
מה שצריך להדאיג אותנו, כמו שציינת, זו יציבות המשטר.
לעניות דעתי יהיה לנו יותר קל להתמודד עם צבא מצרים במלחמה כוללת לאחר השתלטות האחים המוסלמים (במיוחד אם מדובר בשנתיים שלוש אחרי, כשחוסר האחזקה בא לידי ביטוי) מאשר עם לוחמת גרילה (מבוססת נ"ט ונ"מ אישיים) במרחב סיני.

ישן 27-06-2009, 03:33
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[QUOTE=hamora] הצירוף של משטר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
נכון, אבל אני עדיין חושב שמה שצריך להדאיג אותנו אלו לא אמצעי אמל"ח מבוססי טכנולוגיות עטירות ידע שמצריכות מערך אחזקה טכנולוגי.
מה שצריך להדאיג אותנו, כמו שציינת, זו יציבות המשטר.
לעניות דעתי יהיה לנו יותר קל להתמודד עם צבא מצרים במלחמה כוללת לאחר השתלטות האחים המוסלמים (במיוחד אם מדובר בשנתיים שלוש אחרי, כשחוסר האחזקה בא לידי ביטוי) מאשר עם לוחמת גרילה (מבוססת נ"ט ונ"מ אישיים) במרחב סיני.

אתה חושב שלוחמת גרילה תגרום לנו ליותר נזק מצבא סדיר?

הרי הצבא המיצרי ביום לחימה יחיד על גדות התעלה גרם לנו ליותר הרוגים ולאובדן של יותר טאנקים, מטוסים ושאר אמצעים מכפי שהחיזבאללה הצליח לגרום לנו בשלושים וארבעה ימי לחימה.

אפילו במילחמת ששת הימים שאנחנו רואים (ובצדק) כניצחון גדול נגרמו לנו בשישה ימי לחימה יותר משמונה מאות הרוגים.

ישן 27-06-2009, 22:05
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=cre666]נכון, אבל אני..."

אני לא התייחסתי לצבא הסדיר הקיים כיום.
התייחסתי למצב בו הוא יהיה לאחר הפיכה של האחים המוסלמים, כאשר הנחת היסוד שלי היא שההפיכה הדתית תגרום לחלקים נרחבים מהשכבות הטכנולוגיות ובעלי הממון לעבור לאירופה ע"מ לשמר את רמת החיים הנוכחית שלהם.
צבא מצרים במבנה הנוכחי הוא איום מהמעלה הראשונה, אבל פוטנציאל הנזק הגלום בו יפחת דראסטית לאחר מהפכה דתית.

ישן 27-06-2009, 22:31
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "אני לא התייחסתי לצבא הסדיר..."

אתה כמובן צודק וגם ניסחת זאת באופן ברור בהודעות הקודמות שלך. זה אני שלא ניסחתי את השאלה שלי כראוי אז, ברשותך, אנסה שוב:

מצרים, כמו אירן ובניגוד לעירק, לבנון וירדן למשל היא מדינה "אמיתית", היינו קבוצת אוכלוסיה הומוגנית יחסית שיושבת מספיק זמן על אותה הטריטוריה ע"מ למסד קשר היסטורי. מדינות כאלה נוטות לשרוד לחצים פנימיים או חיצוניים טוב יותר. כל ההקדמה הארוכה הזו היא בכדי לציין שכמו שאירן כיחידה מדינית עצמאית שרדה את המהפכה האיסלמית ב1979 (בניגוד כמובן למשטר) כך סביר להניח שמצרים תשתנה אולי מן הקצה אל הקצה אבל תשרוד כמדינה השתלטות של האחים. המשמעות כמובן היא המשך קיום מסגרת צבאית סדירה ומונופול של השלטון על השימוש בכח.

לפיכך, לדרכי, קשה לי לראות כיצד ישראל מוצאת עצמה מסובכת במלחמת גרילה בסיני. אחד החסרונות של צבא סדיר לעומת גרילה הוא המחויבות של הצבא לשימור הטריטוריה. צבא סדיר ייתן לאויב להשתלט על הטריטוריה שלו ויעלם לתוך האוכלוסיה כדי להמשיך ולקיים התנגדות בעצימות נמוכה רק כמוצא אחרון ולאחר שהובס בשדה הקרב. יתירה מזאת, מצב כזה משמעותו שהצבא כשל כבר במשימותיו העיקריות, הגנה על המולדת ועל המשטר והודה בחוסר יכולתו לקיים מטלות אלו (שלא לדבר על המחיר שהלקוח העיקרי של הצבא, האוכלוסיה האזרחית, נאלץ לשלם).

אפילו צבא מיצרי מדולל לאחר שנתיים שלוש ללא תמיכה מערבית ולאחר אובדן קבוצות אוכלוסיה איכותיות יילחם בנו לדעתי בנחישות, לפחות על הקרקע. מצרים היא עדיין מדינה ענקית אם רזרבות אוכלוסיה עצומות ולחימה כזו עשויה לגבות מצה"ל מחיר נורא.

נכון אמנם שצבא אירני מעוקר הוא שאיפשר לעירקים הצלחות ראשוניות שהיו בילתי סבירות בימי השאה אולם בסופו של דבר מצאו האירנים את דרכם, ברוטלית ככל שתהיה וגרמו לסדאם חוסיין להבין שהפלישה היתה מקח טעות.

ישן 28-06-2009, 17:58
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "אתה כמובן צודק וגם ניסחת זאת..."

יש הרבה במה שאתה אומר, ובראש ובראשונה האחריות שסביר שהממשל החדש יקח על האזרחים במדינה.
ועדיין, במלחמה כוללת, אם צבא מצרים, כפי שאני משער שהוא יראה לאחר המהפכה, ינסה להילחם בצורה "קונבנציונלית", הוא ישחק מהר מאוד.
אברמס נוטים לשפוך "מנוע" (טורבינת גז) מהר מאוד במדבר ללא אחזקה נאותה ו F-16 לא מתוחזק, כשלרוב הטייסים אין רקע טכנולוגי, הוא לא תחרות לצה"ל.
אני במקומם הייתי בונה על האמל"ח שקל יותר לתחזק ולנייד (איגלה וסטינגר בנ"מ, מילאן וטאו בנ"ט) ומפזר חי"ר נ"מ/נ"ט על פני סיני.
אנחנו לא היינו מצליחים להגיע לשום הישג משמעותי, במיוחד אם היינו מנצלים הצלחה ומסתערים קדימה, להם יש את כל סיני כמרחב לחימה, והם יסוגו מעיקר הכוח ויתקפו את שיירות ההספקה.
אבטחת כל שיירות ההספקה כמו גם אספקה אווירית באזור רווי נ"מ קל הן לא ישימות.
ומרכבה 4 שנשארת ללא תחמושת ודלק היא לא איום.

ישן 28-06-2009, 21:40
  rahsrv rahsrv אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.06.09
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "אני לא התייחסתי לצבא הסדיר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
אני לא התייחסתי לצבא הסדיר הקיים כיום.
התייחסתי למצב בו הוא יהיה לאחר הפיכה של האחים המוסלמים, כאשר הנחת היסוד שלי היא שההפיכה הדתית תגרום לחלקים נרחבים מהשכבות הטכנולוגיות ובעלי הממון לעבור לאירופה ע"מ לשמר את רמת החיים הנוכחית שלהם.
צבא מצרים במבנה הנוכחי הוא איום מהמעלה הראשונה, אבל פוטנציאל הנזק הגלום בו יפחת דראסטית לאחר מהפכה דתית.

אתה טועה ומטעה בכמה רמות:
א. ההפיכה הדתית לא בהכרח תגרום ל"שכבות הטכנולוגיות" לעזוב. גם אם אקדמאים ושות' יעזבו מה שחשוב יותר הוא טכנאים-תכלס והאנשים הטכניים ברמות הנמוכות ובדרגי הביניים אינם "אינטלקטואלים ליברליים" מהסוג שמיד יעזוב כי יש שלטון שקצת לא נעים לו.
ב. לא ברור שבכלל תהיה השפעה כזו על מרקם החיים במקרה של שלטון של האחים המוסלמים. אולי הם באמת ילכו לכיוון טאליבאני שבו מיד יכסו את כל הנשים מכף רגל ועד ראש ויחלקו לכל הגברים תחפושות זקן עד שיגדלו זקנים משלהם, ואולי מבחינת מדיניות חוץ הם יהיו יותר עויינים את המערב, אבל בענייני פנים "בסך הכל" ירדפו את הלא-מוסלמים, ולכל מי שמוסלמי, אפילו "חילוני" לא ממש יציקו. גם אז כל "השכבות הטכנולוגיות" שלך יברחו?
ג. גם אם כל מה שאמרת יקרה, זה ישפיע רק לטווח ארוך יותר - כשיצטרכו תיקונים, כשיצטרכו חלקי חילוף, כשיצטרכו פיתוחים חדשים. למערכה הראשונה מה שיש להם מספיק בהחלט, וגם זה לא בדיוק נעים עבורנו.
ישן 28-06-2009, 23:25
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי rahsrv שמתחילה ב "[QUOTE=cre666]אני לא התייחסתי..."

אחת המטרות העיקריות של האחים המוסלמים היא להקים חליפות דתית.
מאוד יטריד אותם אם חילונים יסתובבו ברחוב בלבוש לא-צנוע, יצאו לפאב או מסעדה בלילה וילכו ביום חמישי לים.
לבעלי השכלה טכנית תהיה אופציה- להגר.
ורובם כנראה יממשו אותה.
כמו באירן במהפכה וכמו ברודזיה עם הפיכתה לזימבבואה.
קשה לי לראות מעמד ביניים מוותר על הבורגנות וחוזר לחיות כמו ה"עמלים", הפועלים קשי היום שמתרוצצים ברחובות קהיר.

ישן 29-06-2009, 10:05
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי rahsrv שמתחילה ב "כי היום טכנאים במצרים חיים טוב, טסים לחו"ל כל שנה, יש להם שלוש מכוניות ועוזרת בית"

אתה מסתכל על המקדם הלא נכון.

אנשים מתחילים לחמוד ממה שנמצא מולם, לא ממה שנמצא רחוק מהם.
כרגע מצבם הכלכלי הרבה יותר טוב מזה של מירב האוכלוסיה.
מהפכה איסלמית תמנע מהם את כל מה שמפריד בינהם להמונים.

אם מחר בבוקר, כתוצאה מהפיכה, יכפה עלייך לחיות ע"פ אורח החיים של חסידי בעלז (ויחי הבדל שמים וארץ בינם לאחים המוסלמים), במדינה לא ציונית, אלא חסידית - ויש לך את ההשכלה שתאפשר לך לשמר את רמת חייך באירופה, האם לא היית מהגר?

וד"א - האחים המוסלמים במצרים מתונים בדיוק כמו שהרפורמיסטים באירן מתונים - רק בהשוואה למקבילים להם. בפני עצמם הם קיצוניים מכדי לאפשר ל"חילונית" להתפשט.

נערך לאחרונה ע"י cre666 בתאריך 29-06-2009 בשעה 10:08.
ישן 26-06-2009, 16:04
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אם תבדוק את תוכן התבשיל
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "מקומם מה שאתה/את כותבים!"

תראה שיש בו יותר מקורטוב "הגיון בריא אמריקני", בדיוק מאותו סוג שתמצא אצל אובמה ומיטשל, כך שלא ברור לי איך אתה מתפלא. אותה השקפה מתנשאת האופיינית לכותבי טוקבקים החתומים תחת "ישראלי לשעבר, ניו יורק, לא, לא חוזר". מנסיון די דל שיש לי עם עם המטומטמים המאכלס את אזורי החוף העירוניים של אמריקה, אני יודע מספיק כדי להכיר את ההתנשאות הזאת. מעניין שיש כותב או שניים די קבועים פה (ולא מזרם אידאולוגי מסויים, סתם ישראלים שלא חושבים עצמם ליגה מעל כולם), שגם גרים בארה"ב, אבל איכשהו מצליחים להביע עצמם בהצלחה בין ישראלים, בלי הפוזה הנפוחה הזאת.

ישן 27-06-2009, 22:23
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "מקומם מה שאתה/את כותבים!"

בדיוק כמו סרי לנקה נגד הנמרים הטאמילים, כשהם קיטרו על זה שכל העולם תומך במחבלים ולא בהם, גם לנו יש נטיה לשיר את "העולם כולו נגדנו" כל הזמן.
במקום להבין שהאו"מ מתייחס אלינו בדיוק כמו אל כל מדינה אחרת שהיא לא מעצמה (בעבר/הווה/בדרך), אנחנו בטוחים שכולם אנטישמים.

איך אתה היית מגדיר תופעה בה מתייחסים לאדם ע"פ אותם קריטריונים המשמשים ליתר הדומים לו, והוא עדיין טוען שמתנכלים לו אישית כי שונאים אותו?

ישן 27-06-2009, 22:52
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "בדיוק כמו סרי לנקה נגד הנמרים..."

אם אכן יש טענה שהעולם כולנו נגדנו, הטענה נכונה בהחלט.

1. האו'מ נשלט ברובו ככולו על ידי פורום מדינות ערב שמצליחות להעלות לסדר הציבורי ולהעמיד במרכז כל דיון של האו'ם את הנושא הפלסטינאי. (עד כה נמנעו הודעות הגינוי בזכות הווטו של ארה'ב-אך אין בטחון שממשל אובאמה ימשיך במדיניות הזאת).

2. האו'מ הפך ללובי ולאנית הדגל של המדינות המוסלמיות שמצליחות באופן טקטי לדחוק לקרן זווית את הטיפול בבעיות הומניות במדינות ערב ,כאשר עיקר הדיונים הם הבעייה הפלסטינאית. כפי שניתן ללמוד מהזוועות המתרחשות בעולם, הא'ום כמעט אינו נוקט בעמדה או שמשמיע עמדה רפה כלפי עוולות אחרות בעולם ותקצר היריעה מלתאר.

3. האו'מ אינו ממלא את תפקידו נאמנה ודי אם נזכיר את התנהגות החיילים ההודים בעת חטיפת אודי גולדווסר ואלדד רגב הי'ד בתאריך 12/07/2006.

גם אם לרגע נרצה לדחות הטענה שהעולם כולו נגדנו, אי אפשר להתייחס לנושא הדגל של אותה מצודת הומניות על פי הכרזת האו'מ, כאל גוף שמטפל בעניינו באופן דו-צדדי.
מבחינתי הגוף פשט את הרגל ברגע שהרשה לערפאת להופיע במדים צבאיים בפניו, נושא האקדח ועלה הזיית בידו.
זו היתה התגלמותה של הצביעות, כאשר כל העולם צופה מנגד בשלוות נפש באותו טרוריסט. עובדה זאת חזרה על עצמה כאשר אחמדינג'אד הופיע בפניה.
ישן 28-06-2009, 17:25
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אם אכן יש טענה שהעולם כולנו..."

האו"מ מתנהג באותה צורה בדיוק כלפינו, כלפי סרי לנקה וכלפי רוב מי שבמצבנו.
אני לא טוען שהדרך בה האו"מ מכלכל את מעשיו והחלטותיו היא נכונה. רחוק מכך.
אני כן טוען שאם נפתח את העיניים ונבין שאנחנו לא "עם בדד ישכון", אלא בשורה אחת עם רוב היתר.

רוצה דוגמא בוטה אפילו יותר ממה שקורה כאן?
קח את צבא לורדס (כבר נתתי את הדוגמא הזו פה בעבר, היא פשוט מאוד חדשה ומאוד בוטה):

בשלוש שורות - מדובר בטרוריסטים סאדיסטים משיחיים מהסוג הגרוע ביותר. קונגו-קינשאסה ואוגנדה הובילו מבצע צבאי נגדם. שליח האו"מ לאזור האשים את צבאות קונגו-קינשאסה ואוגנדה ברצח אלפי האזרחים שנטבחו במהלך המבצע - למרות שרובם המוחלט נרצח ע"י צבא לורדס (מוכח עובדתית). אותו שליח או"מ טען שאם הצבא לא היה תוקף, הטרוריסטים לא היו שוחטים כל כך הרבה אזרחים - ולכן זו אשמת הצבא, לא אשמת הרוצחים של לורדס .

ביתר פרוט (ואתם מוזמנים לדלג לפסקה השניה מהסוף אם יש לכם קיבה רגישה) :

מדובר בארגון טרור נוצרי-משיחי שרוצח - על רקע דתי - אנשים בארבעה מדינות שונות כבר מעל 20 שנה. צבא לורדס ומנהיגו קוני ידועים בעיקר בעובדה שהם חוטפים ילדים ומכריחים אותם לשרת כעבדים-לוחמים והופכים ילדות לשפחות מין. ואני לא סתם אומר "ילדים" או "ילדות". מדובר בגילאי 7-13 ברוב המקרים. מי שהגיע לגיל ההתבגרות הוא כבר מבוגר ש"לא יכול לכפר על חטאיו", ולכן דינו מוות אם הוא גבר, או אונס קבוצתי עד מוות אם זו אישה.
הם גם לרוב לא יורים באזרחים ע"פ העדויות.
הם חותכים אותם במאצ'טות, תולים, שורפים, קורעים גפיים, מכים באלות ומתעללים למוות באלו ש"נידונו למוות" ע"י המנהיג הצבאי-רוחני שלהם קוני, שמתקשר ישירות עם אלוהים.
יותר מ 25,000 ילדים נחטפו עד היום ע"י צבא לורדס ע"פ ההערכות. חלקם שוחררו, חלקם ברחו, רובם נעלמו כאילו האדמה בלעה אותם . חלקם משרתים בצבא לורדס כלוחמים או כשפחות מין כיום.
ב 28 בדצמבר 2008 צבא לורדס תקף מספר כנסיות ביום החג הנוצרי, ורצח במצטבר כ- 485 נוצרים. חלקם נשרפו חיים בכנסיות, חלקם נקצצו לחלקים. הנשים נאנסו בתוך הכנסיה.
עובד בסוכנות סיוע נוצרית שבא לעזור בשיקום נתן תיאור של המראה קצת לאחר שהגיע לזירה:
"There are body parts everywhere. Inside the church, the entrance and in the church compound,"
למה שארגון דתי נוצרי ירצח קתולים ויבתר כך את גופותיהם?
מסיבה פשוטה ודי מובנת מאליה (לאנשי צבא לורדס לפחות) - אותם "כופרים" לא קיבלו את מנהיג צבא לורדס כמשיח שמתקשר עם "הרוח הקדושה" ישירות.

לפני כחודש וחצי קונגו-קינשאסה ארגנה מבצע צבאי עם אוגנדה ובתאום עם צבאות דרום סודן והרפובליקה המרכז אפריקאית ע"מ להשמיד את הכוח הצבאי של צבא לורדס .
הם השיגו הצלחות מהותיות, אבל צבא לורדס הגיב ברצח אזרחים לאורך מסלול הנסיגה של כוחותיו
.

שליח האו"מ לאזור - ג'ון הולמס, סגן המזכ"ל לעניינים הומניטריים באו"מ - טען שהמבצע הצבאי הוא שגרם לצבא לורדס - שרוצח אנשים מעל 20 שנה מסיבות דתיות-משיחיות טהורות - לרצוח אזרחים, ולכן הרצח התבצע באשמת המדינות ששלחו את צבאותיהם לאזור.
נציג או"מ אחר שסרב להזדהות בעיתונות טען שהצבא "השליך אבן על קן צרעות" כשניסה להסביר למה הצבא, ולא צבא לורדס , אחראי על ההשלכות.

ואתה טוען שאותנו האו"מ מפלה לרעה במלחמתנו נגד הטרור?
הם מתייחסים אלינו באותה צורה מטומטמת, מתנשאת, צרת אופקים ורצחנית בה הם מתייחסים לאחרים הדומים לנו. אנחנו לא שונים.

ד"א - בתגובה להצהרות אנשי האו"מ, נשיא אוגנדה האשים את האו"מ בכך שבמשך שלושת השנים האחרונות הוא אפשר לצבא לורדס לפעול בשטחים בהם הוא היה פרוס ולא עשה דבר ע"מ לעצור את הזוועות שצבאלורדס עולל, ומכאן נובע שלמעשה האו"מ אשם בטבח באזרחים. אני חושב שיש לנו מה ללמוד מנשיא אוגנדה...

ישן 28-06-2009, 18:07

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "האו"מ מתנהג באותה צורה בדיוק..."

מדובר בארגונים אסלאמיים קיצונייים שרוצחים אנשים- על רקע דתי - אנשים במדינות שונות.

למה שארגון דתי מוסלמי ירצח את אחיו המוסלמים, יבתר את גופותיהם באמצעות מטעני תופת?(במקור:נוצרי ירצח קתולים ויבתר כך את גופותיהם?)
מסיבה פשוטה ודי מובנת מאליה (במקור: לאנשי צבא לורדס לפחות) - אותם "כופרים" נמנים על פלג אחר באסלאם , סונים את שיעים, שיעים את סונים (במקור: לא קיבלו את מנהיג צבא לורדס כמשיח שמתקשר עם "הרוח הקדושה" ישירות).

היו אלה שתי ציטטות מתוך המובאה שהבאת. בסך הכל שיניתי את הדמויות אך הארועים זהים.

כל זאת כדי לטעון כי האו'מ מפלה בין דם לדם.
1. מתי התקיים דיון מעמיק על הטרור האסלאמי באו'מ?
2. מתי האו'מ גינה את מעשי הטבח היומיומיים בעיראק?
3. מתי האו'מ גינה את הטאליבן, את בן-לאדן שאף הוא רואה את עצמו כממשיכה של שושלת הנביא?
4. מתי האו'מ גינה את כל ההתעללות בנשים והיחס המחפיר בעולם המוסלמי?
5. מדוע האו'מ לא שלח משלחת "מומחים לדיני הומאניות לעזה" כדי לראות מקרוב מה שהחמאס מעולל לבני עמו?

הדיספרופורציה הזאת קיימת רק כאשר אחד מהארגונים הקיקיוניים שנתמכים על ידי האו'מ באים לשטחים, מראיינים איזה שהוא מנהיג זב חוטם ויוצאים בהכרזות והצהרות.

המשקל שיש למדינות הערביות באו'מ הוא כל כך חזק שהאו'מ מנוטרל מלדון באופן פעיל, אקטיבי ואם צריך אסרטיבי בכל נושא.
הראייה לכך, איראן. עד שאותו טמבל בנ-קי-מון נאנס לצאת בגינוי, הטבח כבר נעשה, ההפגנות כבר דוכאו ורק הדם נותר ברחובות.

(אגב, אותו נושא כבר עלה כאן בפורום לאחרונה, קראתי שוב את דבריך שם, שבמהותם לא השתנו. למעט עובדה אחת, בינתיים נוסף עוד אירוע אחד - איראן - שבו שוב ראינו את אוזלת ידו של האו'מ).
ישן 28-06-2009, 20:06
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "מדובר בארגונים אסלאמיים ..."

מה אתה מנסה לעשות? להבהיר לע שאין הבדל מהותי בין החמאס/טאליבן/צבא המהאדי לבין צבא לורדס?
הרי זה בדיוק מה שאני טוען - והאו"מ מתייחס בדיוק באותה צורה לכולם.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג

כל זאת כדי לטעון כי האו'מ מפלה בין דם לדם.
1. מתי התקיים דיון מעמיק על הטרור האסלאמי באו'מ?
2. מתי האו'מ גינה את מעשי הטבח היומיומיים בעיראק?
3. מתי האו'מ גינה את הטאליבן, את בן-לאדן שאף הוא רואה את עצמו כממשיכה של שושלת הנביא?
4. מתי האו'מ גינה את כל ההתעללות בנשים והיחס המחפיר בעולם המוסלמי?
5. מדוע האו'מ לא שלח משלחת "מומחים לדיני הומאניות לעזה" כדי לראות מקרוב מה שהחמאס מעולל לבני עמו?

מספר החלטות של מועצת הביטחון בחצי השנה האחרונה:
החלטה 1872 - מגנה את ארגוני האופוזיציה על תקיפה של אזרחים בסומליה ומביעה תמיכה בממשל המרכזי.
החלטה 1870 - גינוי כל הכוחות המשתמשים באלימות בסוד, ובעיקר את האלימות השבטית בדרום סודןן, בדגש על כזו המופנת כלפי נשים וילדים.
החלטה 1868 - מגנים את הגורמים המפעילים אלימות באפגניסטן, בדגש על אלימות נגד גורמים הומניטריים, תוך התייחסות מפורשת לאל קעידה ולטאליבן.
החלטה 1861 - מגנים את כלל הארגונים הלוחמים בצ'אד, הרפובליקה של מרכז אפריקה, דרום סודן ודארפור, דורשים מהם לחדול מפעולות אלימות לאלתר, ומסמיכות את כוחות האו"מ בגזרות אלו להשתמש "בכל אמצעי אפשרי" ע"מ להגן על האוכלוסיה, כוחות האו"מ ולהפוך את המקום ל"בטוח יותר".
החלטה 1860 לגבי ישראל ועזה - מביעים דאגה לחיי האזרחים ומדגישים שאזרחים משני הצדדים אסור שיפגעו, מגנים כל אלימות המופנת כנגד אזרחים ובכלל זה כל פעולת טרור, קוראים לעצירה מוחלטת של הברחות הנשק ע"מ לאפשר הפסקת אש, וקוראת להסכם שלום פנים פלסטינאי בתיווך מצרי. בהחלטה זו ד"א, המועצה נותרה "חלוקה בעניין" - כלומר הם לא לקחו שום החלטה ביצועית.

מתוך 15 החלטות, 7 עסקו במדינות עם טרור מוסלמי, ובחמש מתוכן גינו אותו בצורה ברורה, ובחלק נקטו בפעולה ישירה.

אם התזה שלך הייתה נכונה, והאו"ם באמת היה נשלט ע"י מדינות מוסלמיות - אז זה לא היה קורה.

וד"א - הדיון הרציני האחרון במועצת הביטחון באו"מ לגבי הטרור המוסלמי בעירק היה ב 22/12/08.

כל המידע חשוף וגלוי. אתה רק צריך לרצות להיחשף בפניו.
עלה בדעתך אי פעם לקרוא את החלטות מועצת הביטחון, או להסתכל על התיעוד של ההצבעות בהחלטה זו או אחרת (כן, גם זה במאגרים הפתוחים), לפני שחרצת את דעתך על הארגון?
או שפשוט החלטת שהאו"ם נשלט ע"י המוסלמים, אז אין בכלל טעם?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
הדיספרופורציה הזאת קיימת רק כאשר אחד מהארגונים הקיקיוניים שנתמכים על ידי האו'מ באים לשטחים, מראיינים איזה שהוא מנהיג זב חוטם ויוצאים בהכרזות והצהרות.

זה קורה בכל מקום שהם מגיעים אליו.
מדובר לרוב באנשים מלאי כוונות טובות שמנסים להתערב יותר מדי בחיים של אחרים.
איך אומרים? הדרך לגהנום רצופה כוונות טובות.
כל פעם שאני רואה אחד מהם, אני נזכר שנמיגי ישראל ב WHO הם אלו שהעלו את ההצעה לשלוח "משקיפים הומניטריים" שך האו"מ ע"מ להגן על הנמרים הטאמילים המסכנים, כי הם רק ארגון טרור חלש שמפוצץ מכוניות במרכזים מסחריים.
ואז אני הרבה פחות כועס עליהם. כי ההתנהגות שלהם אנושית ומטומטמת בדיוק כמו זאת שלנו במצבים דומים.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג

הראייה לכך, איראן. עד שאותו טמבל בנ-קי-מון נאנס לצאת בגינוי, הטבח כבר נעשה, ההפגנות כבר דוכאו ורק הדם נותר ברחובות.

(אגב, אותו נושא כבר עלה כאן בפורום לאחרונה, קראתי שוב את דבריך שם, שבמהותם לא השתנו. למעט עובדה אחת, בינתיים נוסף עוד אירוע אחד - איראן - שבו שוב ראינו את אוזלת ידו של האו'מ).

שוב, אני מעולם לא טענתי שהאו"מ הוא ארגון יעיל או "חזק".
טענתי שאנחנו לא מופלים לרעה, שאנחנו רק חלק מהקהל.
תבדיל בין השניים.

ישן 29-06-2009, 18:18

מידתיות ידידי, מידתיות!
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "מה אתה מנסה לעשות? להבהיר לע..."

1. מספר הדיונים שהאו'מ דן בנושאים הקשורים לטרור האסלאמי משתרע על פני תקופה ארוכה יחסית ורק מוכיח את הכמות הדלה ביותר שהאו'מ משקיע לפתרון בעיות שהטרור הזה יצר ומספר הקורבנות שתבע.
2. הנתונים הללו אינם משקפים את המשך הטיפול של האו'מ בנושא, בתביעה להקמתן של וועדות חקירה
אשמח אם תפנה אותי לאיזה שהוא סעיף המדבר על אקטיביזם שיפוטי בתחום הנ'ל.

3. ציינת כי בחודש דצמבר האחרון התקיים דיון באו'מ בנושא. ואילו חודש קודם לכן (נוב 2008) התקיים דיון נוסף באו'מ בו התקבלו לא פחות משש החלטות בנושא הפלסטיני.
אתה מוזמן לקרוא בלינק הבא את ששת הנספחים שהתקבלו בעצרת, המדברים בעד עצמם.
http://www.un.org/News/Press/docs/2008/ga10791.doc.htm

יש להוסיף לכך את כל הפעילות הענפה של האו'מ בעקבות מבצע עופרת יצוקה והחלטות תת-הועדה לזכויות אדם על ה"ההפרות הבוטות" של ישראל ביחס לשימוש בציוד לחימה והדרישה להקמת וועדות חקירה שנמשכת עד היום.
מאידך, לא מצאתי סימוכין שהאו'מ דרש הקמת וועדת חקירה ביחס לשימוש שעשה החמאס בבתי ספר, מסגדים, בתים ועוד. אצה לו הדרך לחקור את הפגיעה במטה האו'מ.

דוגמא נוספת:
ב-8 בינואר קיבלה מועצת הביטחון של האו"ם את החלטה 1860, הקוראת להפסקת אש מיידית בין ישראל לחמאס[142]. ההחלטה קוראת לישראל לנסיגה מלאה מעזה, לאחר השלב הראשון של הפסקת אש‏‏ מוחלטת. בהחלטה לא מוזכר החמאס ולא גלעד שליט

המשאבים, הזמן ו"המסירות" שהאו'מ משקיע באמצעות חברות מועבי'ט האסלאמיות בפתרון סכסוכים הקשורים בטרור או מלחמות בארצות מוסלמיות, או קהלים מוסלמים אינו עומד בשום יחס למאמץ שמושקע בפתרון הבעייה הפלסטינית.

התחושה הלא נעימה היא כי האו'מ "נאנס" לעסוק בסוגיות הללו וכי המחאה קיימת, אך בקול רפה.
ראה את הטבח שבצעו הבאסיג' באיראן והזמן והעוצמה שנדרשו מהאו'מ כדי להגיב (עוצמה = קול רפה ששמעו אך בקושי במסדרונות האו'מ).

בקיצור, למרות שאני חושב שכן צריך להלחם על זכותנו באו'מ , מגיע למסקנה של בן גוריון "או'מ - שמו'מ
ישן 29-06-2009, 19:34
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "מידתיות ידידי, מידתיות!"

אתה משווה בין תפוחים לתפוזים.

בכדי להוכיח את הטענה שלך, שמתייחסים לישראל בצורה שונה מאשר ליתר המדינות במצבה, אתה צריך לבחון את תגובת האו"מ למדינות אחרות במצבים דומים - כמו סרי לנקה, אוגנדה וקונגו-קינשאסה כיום.
או לחליפין, ע"מ להראות שמתייחסים בצורה אוהדת לחמאס, להשוות בין החמאס לארגונים דומים (הנמרים הטאמילים וצבא לורדס בהתאמה).

אם אתה רוצה לשנות את הטענה שלך, ולטעון שהאו"מ נוטה לגלות הבנה מוגזמת לקבוצות טרור חסרות מדינה שמפעילות טרור על אוכלוסיה אזרחית - אני אסכים איתך לחלוטין. אבל זו טענה אחרת לחלוטין.

ביחס לעובדה שאתה טוען שרק טיעונים מעטים של מועצת הביטחון דנים באספקטים שונים של טרור איסלמי, הרי המספרים מדברים בעד עצמם. 7 מתוך 15 דיונים שנערכו בחצי שנה (2.5 דיונים בחודש סה"כ. לא מעט) עסקו בדיוק בטרור האיסלמי על גווניו השונים. מעל 45% מהדיונים.

מצד שני, בסתירה לכאורה לטיעון הקודם שלך, אתה טוען שמועצת הביטחון דנה בצורה לא פרופורציונאלית בנושא הפלסטינאי (ד"א - יעזור לי אם תחליט האם הם מתעלמים במכוון מטרור מוסלמי, או שמים עליו יותר מדי דגש).
העובדות מוכיחות שבאותה חצי שנה הייתה רק החלטת מועצת ביטחון אחת הנוגעת לפלשטינאים, וגם היא באה רק בעקבות מבצע עופרת יצוקה. אילולי המבצע, אולי גם זה לא היה.

בסה"כ נראה כאילו דיונים כאלו לוקחים את מקומם הפרופורציונאלי בחלוקת הזמן של מועצת הביטחון.
מה שאומר שברגע שמסתכלים בתמונה הרחבה, נראה כאילו כולנו תופסים פחות או יותר את מיקומנו הפרופורציונאלי בעולם.

ישן 30-06-2009, 00:12

בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "אתה משווה בין תפוחים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
אתה משווה בין תפוחים לתפוזים.

בכדי להוכיח את הטענה שלך, שמתייחסים לישראל בצורה שונה מאשר ליתר המדינות במצבה, אתה צריך לבחון את תגובת האו"מ למדינות אחרות במצבים דומים - כמו סרי לנקה, אוגנדה וקונגו-קינשאסה כיום.
או לחליפין, ע"מ להראות שמתייחסים בצורה אוהדת לחמאס, להשוות בין החמאס לארגונים דומים (הנמרים הטאמילים וצבא לורדס בהתאמה).

[B]ההתייחסות לישראל בצורה שונה מאשר לשאר המדינות קשורה בהתייחסות חסרת המידתיות בסוגיה הפלסטינית, כולל הקמות וועדות חקירה.
האם מצאת באיזה שהוא כינוס של מועבי'ט התייחסות להקמת וועדת חקירה לרצח בסרי לנקה, צבא לורדס בהתאמה, קונגו , הטאליבן , בן לאדן , מעשי הרצח של החמאס.
ושוב - האם מצאת איזכור בהחלטה 1860 לחמאס?
[/B]

אם אתה רוצה לשנות את הטענה שלך, ולטעון שהאו"מ נוטה לגלות הבנה מוגזמת לקבוצות טרור חסרות מדינה שמפעילות טרור על אוכלוסיה אזרחית - אני אסכים איתך לחלוטין. אבל זו טענה אחרת לחלוטין.

[B]על סמך מה אתה מבסס טיעון אבסורדי כזה?
אינני מאשים את האו'מ בהתייחסות אוהדת לטרור וזה נשמע הזוי להאשמה מעין זו.
אני טוען שהאו'מ פועל באובססיה כאשר מדובר בסכסוך הישראלי-פלסטיני ונוקט בעמדות ושמוש בכלים שאינם חלים על פעילות אחרת בנושא סכסוכים בין מדינות לארגוני טרור.
המילה סנקציות לא הועלתה באף אחד מהחלטות האו'מ שצטטת.
[/B]

ביחס לעובדה שאתה טוען שרק טיעונים מעטים של מועצת הביטחון דנים באספקטים שונים של טרור איסלמי, הרי המספרים מדברים בעד עצמם. 7 מתוך 15 דיונים שנערכו בחצי שנה (2.5 דיונים בחודש סה"כ. לא מעט) עסקו בדיוק בטרור האיסלמי על גווניו השונים. מעל 45% מהדיונים.

נא עיין שוב בלינק ששלחתי לך, שמראה כיצד בדיון אחת מתקבלות שש החלטות שונות ביחס לסכסוך.

מצד שני, בסתירה לכאורה לטיעון הקודם שלך, אתה טוען שמועצת הביטחון דנה בצורה לא פרופורציונאלית בנושא הפלסטינאי (ד"א - יעזור לי אם תחליט האם הם מתעלמים במכוון מטרור מוסלמי, או שמים עליו יותר מדי דגש).
העובדות מוכיחות שבאותה חצי שנה הייתה רק החלטת מועצת ביטחון אחת הנוגעת לפלשטינאים, וגם היא באה רק בעקבות מבצע עופרת יצוקה. אילולי המבצע, אולי גם זה לא היה.

אולי גם כאן צריך לחבר אותך ללינק באשר להחלטה 1860 בעקבות עופרת יצוקה. אין בה ולו פעם אחת איזכור לטרור הפלסטיני החמאסי
http://www.mishpuhe.co.il/viewArticle.asp?Ak=812&CK=17

בסה"כ נראה כאילו דיונים כאלו לוקחים את מקומם הפרופורציונאלי בחלוקת הזמן של מועצת הביטחון.
מה שאומר שברגע שמסתכלים בתמונה הרחבה, נראה כאילו כולנו תופסים פחות או יותר את מיקומנו הפרופורציונאלי בעולם.

לא ולא, בסה'כ נראה כאילו דיונים כאלה לוקחים את מקומם הדיס-פרופורציאונלי בחלוקת הזמן של מועבי'ט.
האו'מ נוהג להציג מצג שווא ביחס למצב בעזה, לטייח ולהעלים עובדות באשר למצב ההומניטרי בעזה. האו'מ פשוט נכנע ללחץ העצום שמפעילות עליו מדינות ערב בנושא הפלסטיני ומכאן נגזרות כל ההחלטות שלו.

(http://www.omedia.co.il/Show_Articl...hreadID=1014017)

יכולתי להביא עוד עשרות דוגמאות, אבל אני חושב שהבהרתי את עצמי באופן הברור ביותר.
ישן 30-06-2009, 17:08
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "[QUOTE=cre666]אתה משווה בין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
ההתייחסות לישראל בצורה שונה מאשר לשאר המדינות קשורה בהתייחסות חסרת המידתיות בסוגיה הפלסטינית, כולל הקמות וועדות חקירה.
האם מצאת באיזה שהוא כינוס של מועבי'ט התייחסות להקמת וועדת חקירה לרצח בסרי לנקה, צבא לורדס בהתאמה, קונגו , הטאליבן , בן לאדן , מעשי הרצח של החמאס.

בסרי לנקה יש עכשיו נציגים ש"בוחנים את המצב ההומניטרי" של הנמרים הטאמילים המסכנים, בין היתר בגלל שנציגי ישראל ב WHO דרשו שהם יהיו שם.
החקירה הרשמית לגבי צבא לורדס הסתיימה בכך שאוגנדה וקונגו אשמות בכך שצבא לורד רצח את האזרחים, בגלל שהן שלחו את הצבא לעצור אותו.
זה בדיוק כמו להגיד שישראל אשמה בנפילת הרקטות על שדרות, כי היא תקפה את החמאס.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
על סמך מה אתה מבסס טיעון אבסורדי כזה?
אינני מאשים את האו'מ בהתייחסות אוהדת לטרור וזה נשמע הזוי להאשמה מעין זו.

על סמך העובדה שכמעט בכל פעם שארגון טרור רוצח אזרחים, (בסכסוך שלא מעורבת בו ישירות מעצמה), האו"מ קורא "לשני הצדדים" להפסיק את האלימות, במקום לגנות את הטרוריסט ולסייע למדינה המותקפת.
זה מבחינתי התייחסות אוהדת לטרור, אם לא סיוע עקיף.

לגבי הטענה שלך לגבי דיס-פרופורציה - אתה מתעלם לחלוטין מהנתונים המספריים שהבאתי לגבי חצי השנה האחרונה, אני יכול לעשות את אותה סטטיסטיקה על טווחי זמן יותר ארוכים, אבל אין טעם.
אתה כנראה תתעלם גם מהם.
רוצה להוכיח שמתייחסים יתר על המידה בנושא הפלסטינאי?
תביא את הנתונים שמראים את אחוז הדיונים בטרור הפלסטינאי ביחס לדיונים המתרכזים בטרור אחר.
כי העובדה שדיון בנושא הפלסטינאי נגמר עם 6 החלטות בישיבה, לא אומרת דבר.
יש סיכומי דיון שנגמרים בהחלטה "דעתנו חלוקות בנושא" ויש כאלו שנגמרים בעשרים החלטות.
אם כבר תבחן כמה החלטות התקבלו בנושא הפלסטיני לעומת כמה החלטות התקבלו בממוצע בסיכומי דיון מהתקופה האחרונה. למספר הזה תהיה משמעות.

עד אז אין טעם להמשיך בדיון.

ישן 30-06-2009, 18:33

בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[QUOTE=פלמינג]..."

ידידי היקר, לא ברור לי מדוע אתה בוחר להגיב על סעיפי "החלטת האו'מ 1860".
הוספת אותה לרשימת הדיונים שנערכו במועצת הביטחון של האו'מ. אך אתה בוחר להתעלם במתכוון מהעובדה שאין, ולו איזכור אחד על הצד שכנגד, החמאס ואחריותו הישירה למבצע עופרת יצוקה, ירי ללא אבחנה לישובי עוטף עזה וכו'.

מבחינתי, אין הוכחה ברורה וחותכת יותר על חוסר המידתיות והצביעות של האו'מ.
אם ההיסטוריה תוכל אי פעם לשפוט ארגון מיותר ומזיק, הרי שתוכל להצביע על האו'מ שנכנע ללחצים מסוכני השפעה שונים בעולם ופועל למעשה על פי דרישתם. בין אותם נפגעים מחוסר המידתיות והצביעות תוכל למנות גם אותנו וגם את אותן וועדות חסרות השיניים שהם מקימים כדי לנקות את מצפונם.
ישן 30-06-2009, 20:46
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "ידידי היקר, לא ברור לי מדוע..."

העובדה שהאו"מ לא מטיל את האחריות לפתיחת מבצע עופרת יצוקה הוא חלק מהנטיה של האו"מ להקל עם ארגוני טרור.
אבל אם תשווה את ההחלטה הזו להחלטות הנוגעות לאיזורי מלחמה אחרים (סומליה, קונגו/אוגנדה, סהרה המערבית, סודן/צ'אד/הרפובליקה המרכז אפריקאית ועוד) אתה תגלה שרובם המוחלט של ארגוני הטרור זוכים בדיוק לאותו יחס.

העובדה שהאו"מ לא מטיל על החמאס את האחריות המלאה למעשיו לא מחזקת את הטענה שלך שהאו"מ הוא פרו-פלסטינאי.
רק אם תראה שהחמאס מקבל יחס טוב יותר בצורה מובהקת מאשר ארגונים אחרים במצבו - רק אז תוכל להוכיח שהחמאס מקבל יחס מועדף.

אתה מתעקש להשוות תפוחים לתפוזים.
רוצה להראות שמישהו מקבל יחס יוצא דופן? תשווה אותו לדומים לו, לא לשונים לו.
כי העובדה ששני גורמים שונים במהותם, בסיטואציה הפוכה, מקבלים יחס שונה, היא לא ממש מפתיעה את רוב האנשים.

ישן 25-06-2009, 14:23
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "ונניח שמצרים מתחמשת בנשק..."

צבא שמוקם ע"מ להתמודד עם התקוממות פנימית לא מאורגנת - נראה כמו מג"ב.
צבא שבנוי מטנקי מערכה, מטוסי קרב ומערכות נ"מ מהמתקדמות בעולם - בנוי להילחם בצבא אחר.
ללוב ולסודן, ביחד, אין צבא שמצדיק את הסד"כ והרמה של צבא מצרים.
מצד שני אם תסתובב בפורומי "צבא ובטחון" מצרים, אתה תמצא לא מעט דיונים על "הסכנה הישראלית" ועל הסיכוי שנתקוף אותם.
מבחינתם ב 48 אנחנו היינו התוקפן (נגד התושבים בפלשטינה), ולאחר מכן בקדש וששת הימים (הם "שוכחים" למרבה הנוחות את העובדה שהם פתחו גם במלחמה זו במצור שהטילו על מיצרי טירן).
ההתשה ו 73 מבחינתם היה המשך הכרחי של 67, לא משהו שעומד בפני עצמו (שוב, למרבה נוחותו של הנראטיב שלהם. מישהו צריך ללמד גם אותם ש"נראטיב" זו נקודת השקפה, לא היסטוריוגרפיה בוטה).

צבא מצרים בנוי ברובו ע"מ להתמודד עם צה"ל, לא עם אף אחד אחר.
למה? שילוב של היותנו היריב הפוטנציאלי החזק ביותר (לפני סעודיה ואירן), חוסר יכולתם לעמוד נגדנו בפעמים הקודמות ולא מעט קנאות דתית ואנטישמיות.

ישן 25-06-2009, 15:43
  ishaicohen ishaicohen אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.07
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "צבא שמוקם ע"מ להתמודד עם..."

מסכים איתך שוב !

גם אני קורא מה לבנונים רושמים עלינו הישראליים
הם כל הזמן אומרים לעצמם וכולם שם מסכימים שהם צריכים להשקיע ב-נ"מ בגלל התוקפנות של ישראל לאורך השנים...

והם משתמשים כל הזמן ב-Israel ו-enemy
לא די שיידע מפקד את מלאכתו. עליו להיות אוהב את האדם, שחיי הפקוד שלו יהיו יקרים לו והחייל שנשלח אליו יהיה יקר לו, שיאהב אותו. רק מפקד כזה ימצא בפקודיו את מסירות-הנפש שתלכם לכל אשר ישלח אותם. אם המפקדים יעוררו את האמון, את הדבקות ואת האהבה בחיילים שלהם-אזי תדע כל אם עבריה כי הפקידה את גורל בניה בידי המפקדים הראויים לכך.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i44.tinypic.com/bdqhi0.jpg]

ישן 25-06-2009, 18:46

בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "צבא שמוקם ע"מ להתמודד עם..."

אכן אני עוקב אחרי הצבא המצרי ואני ממליץ גם על אומדיה כמקור די טוב בנושא.
אני סבור כי הצבא המצרי בונה צבא על סמך המודל הישראלי , לאו דווקא בהיבט של התמודדות אחד על אחד, אלא בשל העובדה כי רואה בנו צבא מנצח שאפשר ללמוד ממנו ומשיטות הלחימה שלו.
אני מאמין שאחרי שלושים ומשהו שנים, מצרים היא הרבה יותר פרגמטית ביחס ליחסיה עם ישראל.
לדעתי מצרים מצאו בשלום איתנו מעין מודוס וויוונדי , שהכוונה שאפשר לחיות איתנו גם בלי להשקיע באופן מיוחד בשלום/או לחיות בצילו של שלום קר.
מצרים עסוקה בבעיות פנים רבות מצד אחד ומהצד האחר, השלטון במצרים מתחיל להבין שאנחנו לא הסכנה האמיתית לשלום השלטון (חתרנות חזבאללה בחסות איראנית, חתרנות איראנית ואיום איראני).

לדעתי האשלייה שאפשר לנצח אותנו ירדה מהאג'נדה וגם רוחות המלחמה כבר לא מנשבות שם כמו פעם. ברור להם שהמחיר שהם יתבעו לשלם במקרה של מלחמה, לא יהיה אותו מחיר של המלחמות האחרות.

מצרים גם זקוקה לרוח גבית ולא נראה לי שמישהו ממדינות ערב יחבור אליה דוגמת קע'מ והחזון הנאצריסטי.
היא גם מאומצת על ידי המערב וזה גם חסם עבורה.

לא רוצה להתנבא, אבל לדעתי המלחמה הבאה תפרוץ דווקא בין מדינות ערב המתונות לבין הקיצוניות שבראשן איראן.
אני מבסס זאת על סמך ארועי השבועות האחרונים, שקשה אמנם לראות לאן יובילו בסופו של תהליך (אולי כן תהיה התפוררות מבפנים), אבל הססנות העולם המערבי רק תזרז את חזיונות השגעון של המנהיגות שם (ראה דוגמת צפון קוריאה וההססנות לטפל בה כמו שצריך).
ישן 26-06-2009, 01:19
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אכן אני עוקב אחרי הצבא המצרי..."

ציטוט:
לא רוצה להתנבא, אבל לדעתי המלחמה הבאה תפרוץ דווקא בין מדינות ערב המתונות לבין הקיצוניות שבראשן איראן.

על זה אני מסכים איתך.
אבל בינתיים אנחנו מהווים סדין אדום שהמדינות הקיצוניות משתמשות בו ע"מ להסיט את היתר מהעיקר.
אנחנו צריכים לצאת מהמיקום הזה.
וזה יוכל להבנתי לקרות רק אם נצליח להגיע להסדר כלשהו פה (שיאכף ע"י מצרים/סעודיה על הפלסטינאים אם צריך).
המדינות המתונות מודעות לכך שאירן כרגע היא הסכנה הגדולה ביותר שלהן. צריך עדיין לבנות את האקלים הפוליטי שיאפשר להן להודות בזה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:09

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר