לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-06-2005, 11:31
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
ויסגלס: עזה תחילה, אחר כך תור המאחזים

"לאחר ההתנתקות הממשלה תבנה תוכנית מסודרת לפינוי המאחזים", כך אמר היום (ה') יועצו של ראש הממשלה, דב וייסגלס, בכנס "ההתנתקות והביטחון הלאומי" שהתקיים באוניברסיטת תל אביב.

ויסגלס אמר בנאומו: "התחייבנו לאמריקנים שנפנה מאחזים, קיוינו לסמוך על מועצת יש"ע אך היא אינה מסייעת לנו ולפיכך נסתדר בכוחות עצמנו". והוא הדגיש: "אנחנו עומדים מאחורי ההתחייבות לאמריקנים אלא שכאן לרצוי ולמצוי יש מגבלה. כמה טראומות ממשלה אחת, צבא אחד, ומשטרה אחת יכולים לקחת על עצמם בעת ובעונה אחת? ברור לנו שבאווירה הציבורית של היום, בחומר הנפץ שהדיו ממלא את האוויר, ניסיון לפנות את המאחזים עלול להביא למצבים קשים ביותר".

לדבריו, "אנחנו מתמקדים כרגע בביצוע ההתנתקות. ישראל תפעל לסילוק המאחזים, עד אז נמשכת העבודה של שינוי התשתית המשפטית הנדרשת על מנת להבטיח עמידה בהתחייבות לאמריקנים", אמר וייסגלס ברומזו להחמרת הסנקציות נגד המתנחלים שמקימים מאחזים הבלתי חוקיים.

הכתבה המלאה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3094004,00.html

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-06-2005, 17:40
  כלב טוב כלב טוב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.09.02
אם שאלת, אז אענה
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "וחלקת הקבר הבלתי חוקית שחפר אריק?"

אם יתברר שחלקת הקבר של לילי שרון ז"ל בנויה בניגוד לחוק, אזי יש לפרק את החלקה ואת הקבר ולהעבירם אחר כבוד למקום אחר - עפ"י החוק.
זה ש"אחרים" רצחו, אנסו, גנבו, פשעו או בנו באופן לא חוקי - לא נותן לי, לך או למתנחלים הכשר לעשות אותו דבר.

המתנחלים, בכמה העשורים האחרים, הפכו את הבניה האידאולוגית הבלתי חוקית לאמנות של ממש וצפצפו באופן בוטה ומקומם על החוק.
לכן, אל תתפלא שיש תומכים כה רבים להינתקות ולפירוק המאחזים הפיראטיים.

לכאורה, התכנית הזו לא היתה להיות "אמורה" להיות כה פופולארית בעם.
הרי אין כאן הסכם שלום הדדי ומזרח תיכון חדש.
כולה מקפלים את הפקאלך ועושים נסיגה חד צדדית בלי שום תמורה.

אלא מה? המתנחלים השניאו את עצמם על כה רבים בעם במסגרת המפעל הפנטזיונרי, המשיחיסטי הלא חוקי, עד שרבים (מאד) בעם הפכו לאילמים ביחס למצוקות ולשבר שהם חווים.
תוסיף לזה את המשך הבריונות הברוטלית בדמות חסימת כבישים ואונס אלפי נהגים חפים מפשע - דבר שרק יצק טונות נוספות של דלק לשנאה כלפי הסקטור הזה.

האמת? המתנחלים עשו טעויות פטאליות בניהול המאבק (לשמחתי, אני מודה).
למעשה, היו להם את כל הכלים לנהל מאבק אפקטיבי (דבר שחששתי ממנו מאד).
לדעתי, לו היו מנהלים מאבק חכם, היו להם סיכויים לא מבוטלים להצליח.
ישן 02-06-2005, 17:51
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אני לא מבקש הכשר , אני מבקש סטנדרט אחיד
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי כלב טוב שמתחילה ב "אם שאלת, אז אענה"

אבל אתה יודע שלא יהיה סטנדרט אחיד , שבתי המתנחלים יהרסו , אבל בתי הערבים לא יזוזו ממקומם וגם לא חלקת הקבר של שרון . בדיוק כמו שהכשירו בדיעבד יישובים בדואים בלתי חוקיים בנגב
היות ואתה יודע שלא יהיה סטנדרט אחיד , קל לך (מאוד) לטעון שעבריה אחת על החוק לא מצדיקה עבירה שנייה . אבל מה שאתה לא מבין זה שמאוד קשה לאדם לראות מבנה שאפילו שהיה בלתי חוקי על הנייר נעשה בהסכמת , בעידוד וברצון הרשויות , משהו שמגזרים אחרים זוכים להפוך אותו לחוקי . ולהבין שעשה פשע איום ונורא . אם כולם עושים את זה , זה אולי ישאר פשע בספר החוקים , אבל לא פשע בעיני החברה , זה ירחיב את הפער שבין ה"חוק" וה"צדק" .

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 02-06-2005, 18:08
  כלב טוב כלב טוב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.09.02
גם אני רוצה סטנדרד אחיד
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אני לא מבקש הכשר , אני מבקש סטנדרט אחיד"

אתה יודע, שאם אני אוסיף מרפסת - לא בית, לא שכונה, לא מאחז - כולה מרפסת מחורבנת - תוך ימים, יגיעו להרוס לי אותה וגם יתבעו לי ת'צורה?
למה זה מגיע לי ?
למה המתנחלים מצפצפים על כולם, בונים בתים, שכונות וישובים ואין פוצה פה ומצפצף ואילו אני הקטן, הראשון לשלם את המחיר אם רק אפליץ בכיוון הלא נכון?

זה פייר?
לא כל כך, נכון ?

כפי שאתה רואה, שנינו יכולים לראות את "אי הסטנדרט האחיד" משתי נקודות מוצא שונות.
וכן, הבניה הלא חוקית במגזר הערבי היא פשע ואני תומך נלהב בטיפול שורש בבעיה.
גם אני רוצה סטנדרט אחיד.

עם דבר אחד אני בהחלט יכול להסכים עמך.
התנהלות הממשלות והרשויות לדורותיהן, שהתנגדו לכאורה, מהפה אל החוץ, ב"כאילו" לבניה הלא חוקית של המתנחלים אך דה פקטו, תמכו בהם, עזרו להם, תקצבו אותם ונתנו להם רוח גבית - היא התנהלות מנוולת שגם ממשלות השמאל היו שותפות לה - לא רק הימין.

כולי תקוה שהחודשים הקרובים ישנו משהו בסיסי כאן.
אני מקווה שההתנתקות תעבור הכי חלק שאפשר בנסיבות הקיימות ואני מקווה שכל המאחזים הלא חוקיים יפורקו לאחר מכן.
אכן צריך להפסיק את המדיניות הפושעת של "עלאק התנגדות" לבנית מאחזים לא חוקיים אך אישורם והכשרתם בדיעבד.
זה רק יראה שהפשע משתלם והפשע לא צריך להשתלם.
זה רק מדרבן את הפושעים.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:39

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר