15-08-2009, 01:52
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
היי אילת.
קודם כל, מבחינת איכות, כל מצלמת DSLR תתן לך איכות מעולה. פה את לא צריכה בכלל להתלבט. אין מצלמת DSLR כיום בשוק שתתן לך תוצאות מחורבנות, כך שכל ליין הגופים עומד בפני הלבטים שלך.
בנוגע לחסרונות של ה D40 - למה הכוונה "אין LCD"? את מתכוונת לצג העילי? זה עניין של נוחות שימוש. אם לא התרגלת להשתמש בו מעולם, כנראה שהוא לא יחסר לך 
לדעתי, זה פיצ'ר מאוד נוח, אבל אני מניח שאפשר להתרגל לכל דבר כך שזה לא באמת כ-זה משנה.
בנוגע ל Live-view - הזכרת אותו מספר פעמים.
לי יש מצלמת DSLR עם אפשרות לצילום ב LIVE-VIEW ומלבד מספר פריימים בודדים ביותר, מעולם לא רציתי לעבור למצב הצילום הזה. הוא לא נוח, הוא לא מדוייק (מדידת הפוקוס למשל מתבצעת בשיטה של חיפוש הבדלי קונטרסט דרך החיישן במקום דרך מנגנון ה AF של המצלמה המשתמש בקווי מתאר דקים יותר, ומאפשר דיוק גבוה יותר בבחירת נק' הפוקוס הנכונה), איטי יותר ומאוד מגביל.
כאשר יש לך כוח של DSLR ביד, לרדת לצלם איתה ברמה של מצלמה קומפקטית, זה חוסר ניצול משווע של הכוח הזה. זה ממש ביזבוז.
את תתרגלי לעבוד עם העינית... קחי את המילה שלי בנושא הזה 
בנוגע לעדשה, לדעתי - כדאי ללכת על קניה שתהיה בטוחה, איכותית וטובה.
אני אוהב לקנות עדשות פעם אחת... לקנות את הטובה ביותר שאני יכול להרשות לעצמי בתחום מסויים, ולהשאר איתה לנצח מבלי לרצות להחליף אותה אחרי שנה.
מהנסיון שלי, הטמרון 17-50 f/2.8 תהיה בחירה מושלמת עבורך - כרגע.
היא לא יקרה מאוד, סביבות ה 2,000 ש"ח, היא קלה, קומפקטית ותהיה התאמה טובה ל D40. היא לא תכביד עליך ולא תגרום לך להתבאס לקחת אותה איתך בכל רגע.
מבחינת איכות - היא פנטסטית. מהירה מאוד ובעלת מפתח צמצם 2.8 לכל הדרך - מה שאי אפשר לקבל בעדשות קיט רגילות, ולא באף אחת מהעדשות האולטרה-זום שקישרת אליהן.
אז נכון, לא תקבלי איתה טלה ולא תוכלי לצלם איתה מאקרו, אבל מבחינת צילומי נופים, אורבני, פורטרטים ויום יום - היא עדשה נהדרת. לדעתי, תוכלי לסגור את הקניה שלך, כרגע עם העדשה הזו ולתת לעניינים לזרום עד שתרגישי שאת צריכה להתקדם למקום אחר.
הכיף הוא שלכל הטווח שבין 17 מ"מ בקצה הרחב ועד ל 50 מ"מ בקצה הצר - את מקבלת איכות!
זאת אומרת, שלא תהיה לך עוד עדשה שתרצי לקנות - שתעלה על הטווח הזה (מלבד אולי 10-20, אבל בקצה הרחב זה די בלתי נמנע).
בנוגע ל 16-85, אני אישית לא מכיר אותה. קן רוקוול טוען שהוא היה מעדיף לקנות את ה 18-200 במחיר הזה... בסך הכל זו עדשת מיינסטרים, ללא 2.8 ועם איכות שמזכירה את הקיט. אמנם רחבה מהקיט, אבל הייתי מעדיף משהו יותר רציני.
מקווה שעזרתי.
|