לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-08-2009, 16:42
  guyxgreen guyxgreen אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.07.09
קבילות רופא יחידה - האם אפשרי?

שלום לכולם!
יש לי בעיה וכיוון שאני לא נמצא כל כך הרבה זמן בצבא רציתי להתייעץ איתכם.
אני אשתדל לתמצת את הבעיה שלי כמה שאפשר...
אני מעוניין להגיע לקורס מסויים שדורש ממני פרופיל 64 ומטה ומה שיש לי הוא 82 עם 4 סעיפים.
לפני הצבא עברתי תאונת דרכים ומאז יש לי בעיות גב, לב, ראש שלא עברו לי מאז ואני רוצה להוריד עליהם פרופיל כיוון שזה פוגע בתיפקוד היומיומי שלי ואני רוצה להתאים לעצמי את התנאים בתלות למצב הבריאותי שלי.
התחלתי להיכנס לקטע של ההורדה כיוון שאני רוצה לעשות את זה הכי מהר שאפשר וגם כי לפי מה שסיפרו לי זה קשה להוריד פרופיל בזמן הצבא.
היום הגעתי לרופא היחידה וסיפרתי לו את הסיפור והתלוננתי שיש לי כאבים ודקירות בחזה, סחרחורות, בלאקאוטים וכאבי ראש וכאבי גב תחתון וצוואר (ושתבינו, כל הבעיות האלו אכן קיימות אצלי כרגע).
הרופא מצידו לא התרשם כלל וניסה להוכיח לי שלא הגיוני שאחרי כמעט שנה מאז התאונה אני עדיין אסבול מהפציעות ועשה לי בדיקה ממש שיטחית עם הסטטוסקופ.
לבקשתי לקבל הפניה לרופא מומחה הוא סירב עד שיהיו בידיו יותר איבחונים ובדיקות.
לפני שהתגייסתי עברתי בדיקות אורטופד + 15 טיפולים שאחריהם לא הוקל לי אך הרופא הפסיק לי אותם בטענה שהזמן יעשה את שלו... רק שהזמן לוקח את הזמן.
עשיתי בדיקת נוירולוג שמצא לי תסמין שקוראים לו WHIPLASH וזה מה שגורם לי לסחרחורות, כאבי ראש, בלאקאוטים.
משם שלחו אותי לקרדיולוג שיבדוק אם יש קשר בין הראש ללב כיוון שבזמן שאני סובל מהבעיות של הראש זה מלווה על ידי כאבי חזה, דופק מואץ והרגשת קוצר נשימה.
עברתי בדיקות לב שונות, מיפוי עצם ומה לא.
יש לי תיקייה שלמה בבית עם כל החומר הרפואי שרופא היחידה רוצה לראות ו"לנתח" (מומחה גדול עאלק) ביום ראשון ואז להחליט.
בנתיים אני צריך לעשות ביום ראשון בדיקת דם כדי לבדוק את עניין הסחרחורות והזמנתי טור לאורטופד אך את ההפניה אליו אני אקבל (במידה ואני אקבל) כשרופא היחידה יחליט אם זה נצרך או לא.
עכשיו העניין הוא שהזמן עובר ואני סובל מכל הבעיות הללו ואני מאד רוצה לראות רופא מומחה ובמידת הצורך להוריד פרופיל.
יש לי חבר שהוא חובש והוא מאד כעס על זה שהרופא אדיש בעניין שלי והציע לי שאם אחרי יום ראשון אני לא אקבל הפניה אני אקבול אותו (ככה אומרים את זה?)
מה אתם אומרים וחושבים?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-08-2009, 19:50
  משתמש זכר oren101 oren101 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.01.09
תשמע
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי guyxgreen שמתחילה ב "שמע, כשבאתי לרופא היחידתי..."

תשמע, עקבתי אחרי הדיון הזה ונמנעתי מלהגיב.

אין לך קייס, אם תקבול סתם תושפל אח"כ, עדיין תצטרך את עזרת הרופא ביחידה.

WHIPLASH היא סוג של מכה שמקבלים בזמן תאונה (בעברית מכת טלטול).
אכן גוררת כאבים בעיקר ממקור שרירי ומעט כאבי ראש וסחרחורות אך לרוב עוברת בתוך מספר ימים.
תסמין היא תלונה של חולה שהיא סובייטקטיבית, זאת אומרת שבניגוד לסימן אין אפשרות לרופא לראות ממצאים.

דקירות בחזה לא מופיעות ממקור לבבי ולכן אין צורך לעשות אקג.
מה שאתה מתאר כדקירות בחזה, סחרחורות, דופק מואץ וכו' נשמע יותר (בדיוק כמו) תסמינים של לחץ נפשי ( או התקף חרדה בשפת להדיוטות).

בקשר למצבך הרפואי אני חושב שאתה נעול על הקורס הזה ותוריד פרופיל בכל מחיר, במה אתה שונה מכל אלה שמנסים להוריד פרופיל כדי לצאת מגדוד או משטרה צבאית? הם גם יחפשו הכל בשביל לצאת.
זה לא המקום לרשום פה "אבל באמת יש לי א, ב, ג"

אם אתה מתכוון לקחת ברצינות את מצבך הרפואי תיגש לרופא עם החומר הנדרש, (כשאמרת 15 טיפולים אני מניח שהתכוונת לפיזוטרפיה?),
תוכל לקבל ממנו הפנייה ישירה לפיזוטרפיה,
תוכל לבקש (ואני מדגיש לבקש) הפנייה לאורטופד להעמקת בירור כאבים ונוירולוג להעמקת בירור סחרחורות.
בקשר לכאב שלא חולף גם לאחר פיזוטרפיה- תוכל לבקש הפנייה למרפאת כאב באחד מבתי החולים בארץ, בדיוק בזה הם מתמחים!
לכל זה כדאי לשקול טיפול קב"ן (ועכשיו תיקח את זה ברצינות), ולבקש לעבור לקורס ע"י טופס 55 כמו שצריך, תתפלא אבל מדיי פעם כן מאשרים חריגים.

בקשר לקבילה אני מציע לך להתייעץ עם רופא שמשמש כעד מומחה בבתי משפט כדי שיסביר לך שאין פה רשלנות רפואית של ממש.

ושיהיה לבריאות.

נערך לאחרונה ע"י oren101 בתאריך 27-08-2009 בשעה 20:10. סיבה: הרחבתי את התשובה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:52

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר