לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-08-2009, 21:50
צלמית המשתמש של ashoichet
  ashoichet ashoichet אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.07
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "הוא יכול לטעון טענה סבירה..."

ציטוט:
איך אתה היית נוהג אם המון זועם ואלים היה מתקרב אליך?

הדבר הראשון שהייתי עושה אם הייתי נתקל במצב כזה זה לשאול את עצמי האם החרדים נוהגים לבצע לינץ' לחילונים על חילול שבת. אחרי שהייתי עונה על השאלה הזאת הייתי שואל את עצמי שאלה נוספת. האם אני מוכן עכשיו לדרוס אנשים עם האוטו שלי בגלל שהם חסמו לי את הכביש.

דרך אגב, האירוע התרחש קרוב לגשר בין קניון ממילא ושער יפו. זה לא אזור שבו גרים החרדים והם באו לשם לא כדי למנוע מאנשים לנסוע בשבת אלא כדי לחסום את הכניסה לחניון קרתא. כאשר חרדים זורקים אבנים על מכוניות בשבת זה קורה בתוך השכונות החרדיות, ובכלל לא מעניין אותם כאשר חילונים נוסעים בכבישים רחוקים מהשכונות שלהם. אם הנהג היה בתוך שכונה חרדית (כמו למשל בכביש בר אילן, איפה שהחרדים זרקו אבנים בערב שבת) אולי היה לו ממה לפחד - החרדים היו עלולים לשבור לו את מגן הרוח, ולא שום דבר מעבר לכך.

אבל נניח שהנהג נפל כרגע לארץ מפלנטה אחרת ובאמת חשב שהוא בסכנת נפש. יותר מהמעשה של הנהג מגעילות אותי התגובות של הטוקבקיסטים החילוניים שלא יכולים להכיל את השמחה שלכם על כך שחרדים נדרסו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-08-2009, 17:32
צלמית המשתמש של ashoichet
  ashoichet ashoichet אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.07
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "אתה מאמין למה שרשמת? כמובן..."

ציטוט:
איך בידיוק הגעת למסקנה שהוא לא היה בסכנה של לינץ'?

כי החרדים לא מבצעים לינץ' באף אחד. החרדים לעולם לא הרגו איש בגלל חילול שבת. חרדים לא הורגים חילונים. אין. דבר. כזה. כמות החילונים שנהרגו על ידי החרדים בתולדות העולם היא אפס (0). עדיין לא ברור? אני צריך גם להסביר שאין להם קרניים על הראש ושהם לא הורגים ילדים נוצריים בערב פסח?

פשוט לא יאומן.

ציטוט:
מאיפה הגעת למסקנה שלא זרקו אבנים?

מהידיעה שהאבנים נזרקו ברחוב בר אילן ולא ברחוב חטיבת ירושלים.

ציטוט:
אותם אנשים הגיוניים ונחמדים שזורקים אבנים רק בשכונות שלהם (מגיע להם תעודת אזרחים למופת על כך)

ציניות זה בסדר גמור, אבל בכל זאת תנסה להבין את מה שאני כתבתי. במקום שבו התרחש האירוע לא הייתה זריקת אבנים.
ישן 30-08-2009, 05:31
  op9090 op9090 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.04.07
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "תאמין לי אם אותן יחידות משטרה..."

תראה, בynet רשמו דבר נכון, בסופו של דבר זה הכול מסחרה והכל יגמר אחרי החגים, לפגאנים האלו לא ממש אכפת שחילונים נוסעים בשבת.

ציטוט:
אז עד מתי יצאו החרדים לרחובות? אם תשאלו אותם, זמן הוא לא פקטור. "גם המערכה על כביש בר-אילן לקחה שלוש שנים", אמר ל-ynet הרב יוסף רוזנפלד, יו"ר "הוועדה למען השבת". "זה לא ייגמר כל עוד החניון לא ייסגר. עוד יהיו עליות ומורדות, אבל עד כמה שראש העיר עקשן, אנחנו יותר עקשנים ולא יעזור שום דבר. ראש העיר חייב לסגור את החניון בשבת, אבל אם הוא רוצה שהעיר תבער שנים - בבקשה", מזהיר רוזנפלד.

התרומה המכרעת של התרומות

גם אקדמאים המכירים את העולם החרדי מקרוב מתקשים להעריך עד מתי ימשכו ההפגנות האלימות. חוקרת החברה החרדית, ד"ר הדס חנני, סבורה כי הסיבה העיקרית לעיתוי הפגנות העדה החרדית היא דווקא כלכלית. "לדעתי, הסיבה להפגנות בתקופה הזו היא עניין התרומות שהם צריכים לגייס לקראת חגי תשרי", אמרה חנני ל-ynet. "זו התקופה בה מחפשים תרומות בחו"ל, מכינים ספרונים ועלונים ובהם הסברים על כמה שזה חשוב לא להשאיר משפחות רעבות בחגים".

לדברי חנני, להפגנות השבת חלק מכריע בגיוס התרומות. "הם מראים שהם שומרים בחירוף נפש על השבת, מביאים קטעי עיתונות חילונית ותמונות. זה באמת משרת אותם, זה נותן להם 'בשר' כשהם באים לתורמים ואומרים 'אנחנו עומדים מול החילונים, העירייה המשטרה וכולם'. גם ההפגנות בבר-אילן היו לפני החגים, אז צריך לגייס הכי הרבה תרומות".

חנני מאמינה שאחרי החגים סביר שההפגנות יפסקו. "כנראה שזה יירגע לאט לאט. הם ימצאו פטנט בדמות איזשהוא הסכם עם העירייה, או שהרבנים יגידו שההפגנות מביאות לחילול שבת נוסף. אחרי הכל, מדובר בציבור שמציית לרבנים, ואם הם יגידו להפסיק - אז זה ייפסק. כמובן שזה גם יכול להימשך, אם הם ימצאו סיבות. יכולה גם להיות סיבה שנעלמה מעינינו, כמו למשל משחקי כוח בתוך הקבוצות החרדיות בין המנהיגים השונים. יכולות להיות אלף סיבות".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3768914,00.html

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:24

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר