לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-06-2005, 15:48
  pakpak pakpak אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.08.02
חוסר התחרות בבנקאות - גידול ממאיר

שטרום: חוסר התחרות בבנקאות - גידול ממאיר
יום שלישי, 7 ביוני 2005, 14:18 מאת: צבי זרחיה, הארץ

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://wmh.walla.co.il/w/18-200/26841-18.jpg]

הממונה על ההגבלים, דרור שטרום (צילום ארכיון: "הארץ")

כך אמר הממונה על ההגבלים, בדיון שקיימה ועדת הכספים, בנוגע ליישום המלצות ועדת בכר. שטרום דחה הצעות ראשי הבנקים לבצע הרפורמה בהדרגתיות

"חוסר התחרותיות בשוק ההון ובבנקאות הוא גידול ממאיר. לבוא ולטפל בו באספרין, פירושו לזרוק אשליה בעיני הציבור. הפתרונות שאני שומע מהבנקים הם אספירין לגידול ממאיר" - כך אמר בצהריים הממונה על ההגבלים במשק, עו"ד דרור שטרום, בדיון שקיימה ועדת הכספים על הצעת החוק לישום המלצות ועדת בכר, לרפורמה בבנקאות.

שטרום אמר את הדברים בתום דיון מתוח, לאחר שראשי הבנקים הגדולים: הפועלים, לאומי, ודיסקונט, מתחו ביקורת על הצעת החוק וטענו, בין היתר, כי תפגע בשכבות החלשות ובתחרות במשק.

"כשאני שומע את הבנקים הגדולים מדברים גבוהה גבוהה, אני מתחיל להיות מודאג. אני רגיל בכך שבחוקים יש קבוצות אינטרסים שמנסות לשכנע את הח"כים, אך אני מודאג מרמת היושר האינטלקטואלי של בעלי העניין", שאל שטרום.

שטרום דחה את הצעות ראשי הבנקים הגדולים לבצע בהדרגתיות את הפרדת קופות הגמל וקרנות הנאמנות מהבנקים, תוך אפשרות לבחינה מחודשת בתום כל מהלך. "בישראל, הדבר הכי בטוח הוא לדחות פתרונות, כי לא יהיה בהם דבר. שוק ההון הוא תשתית רחבה ביותר של העסקים הקטנים והגדולים, שלוקה באותו גידול ממאיר ואין פותר".

שטורם יצא נגד ביקורתם של ראשי הבנקים הגדולים, אשר טענו כי לא מגדילים תחרות על ידי הוצאת מתחרים. "אלה סיסמאות ריקות מתוכן. איזה מתחרים מוציאים? על ידי מי יופצו הקופות? האם הבנקים יחדלו מלשווק קרנות וקופות גמל? התשובה היא לא", אמר שטרום.

הממונה הדף גם את הטענות של הבנקים הגדולים, לפיהן שכבות הביניים והשכבות החלשות ייפגעו כתוצאה מהרפורמה. הוא הזכיר את כשלונה של ועדת הכלכלה להגיע עם הבנקים להסדר על הפחתת גובה העמלות, שהיה מסייע לשכבות הללו. "אם אתם רוצים שהפרלמנט ימשיך לרפא את בעיות התחרות וח"כים יבקשו טובות מהבנקים, שירחמו על הצרכנים ולא יעלו את העמלות, אל תקבלו את הרפורמה המוצעת", אמר שטרום, "זוהי הדרך הבדוקה לא לטפל בסרטן הזה".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:16

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר