לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-10-2009, 15:30
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09
גולדסטון: "מה שמעציב אותי זה שיהודים מרגישים שכיהודי אני לא צריך לחקור את ישראל"

ישראל ביצעה פשעי מלחמה - ודווקא על שופט יהודי מוטלת חובת-יתר לחקור אותם; הנזק לתשתית הרצועה במבצע "עופרת יצוקה" היה חסר פרופוריצה וללא כל הצדקה צבאית; בנימין נתניהו אינו מבין את בסיס החקירה שנערכה; ומדיניות ישראל ברצועה משיגה תוצאה הפוכה למטרה שהציבה - אלו רק חלק מהכותרות שסיפק היום (א') השופט הדרום-אפריקני ריצ'רד גולדסטון, שחיבר את הדו"ח הקשה על פשעי מלחמה שביצעה לכאורה ישראל ברצועת עזה במהלך מבצע "עופרת יצוקה".

בראיון לתוכנית GPS של פאריד זכריה, ברשת החדשות CNN, אמר גולדסטון כי "אי אפשר להשוות בין מה שקרה פה למה שקרה ביוגוסלביה. זה לא מתקרב למקרה הזה. אנשים משווים את מה שקרה בשטחים לאפרטהייד, אבל יש הרבה הבדלים".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3785317,00.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-10-2009, 15:52
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "גולדסטון: "מה שמעציב אותי זה שיהודים מרגישים שכיהודי אני לא צריך לחקור את ישראל""

מה שמצער אותי זה שגולדסטון, (שהשם שלו קצת מזכיר את ״זה מבוטא פרונקנסטין״ מ״פרנקנשטיין הצעיר״ ) שהוא הרבה יותר אדיוט-מועיל מיהודי-אכול-שנאה-עצמית כמו שכמה בפורום אוהבים להכתיר כל ״שמאלן״ יהודי, הצליח להגיע לרום מעמדו ועדיין לא להבין איך עובדת התקשורת.

אז עכשיו, כשזה כבר הרבה מאוחר מידי ותיבת הפנדורה כבר פתוחה לרווחה הוא נזכר באותיות הקטנות, זה לא אפרטהייד, זה לא כמו ביוגוסלביה (וגם לא כמו הכיבוש הנאצי שאצל הערבים הוא גם לא היה וגם בדיוק כמו שהיהודים עושים לפלסטינאים).

גולדסטון טוען שהוא מאמין שהוא פועל לטובת ישראל, לדעתי הוא לא משקר, הוא רק לא מבין שהאנשים ששלחו אותו לתפקיד אינם רוצים בישראל, מוסרית או לא מוסרית, ומתים לראות את המדינה היהודית היחידה בעולם מתחסלת. היהדות של גולדסטון היתה התכונה החשובה ביותר בבחירה הצינית והניבזית כל כך בו לתפקיד והאדיוט צריך היה לראות את זה מייד ולסרב להצעה. עכשיו הוא יכול לזמר את ההבהרות שלו עד מחר, אף אחד כבר לא יקשיב, היהודי עשה את שלו ואפשר להפטר ממנו.

במאמר מוסגר, שהרי בלי לעצבן את נכבדי הפורום אי אפשר, אם ישראל היתה מבינה מהר יותר את חומרת הקטל הנורא בפלסטינאים במהלך עופרת יצוקה ובמקום לתת צל״שים מתגרים היתה חוקרת את מעשי צבאה ביתר זהירות ניתן היה, אולי, להקטין את הנזק.

ישן 04-10-2009, 18:17
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אתה צודק חוצמזה שלא הייתה לישראל שום סיבה לחקור עצמה
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "מה שמצער אותי זה שגולדסטון,..."

אתה צודק בכל לגבי גולדסטון אבל אני ממש לא חושב שהייתה לישראל סיבה לחקור את עצמה אחרי המבצע משום שישראל לא עשתה שום דבר יוצא דופן בלוחמה מסוג זה.צה"ל עשה מה שעשה כל צבא אחר בסיטואציה דומה, ולמעשה פעל ביתר זהירות. זה כולל את צבאות נאט"ו, ארה"ב ובריטניה בעירק, רוסיה וכל מדינה אחרת שניתן לחשוב עליה. בעצם זה שאתה חוקר את מודה כאילו היה משהו חריג בהתנהלות שלך.
הצבא כמובן היה צריך לקיים חקירה פנימית לגבי מקרים חריגים של חיילים ומפקדים שחרגו מההוראות שניתנו להם ופגעו בחפים מפשע וכיו"ב באלה מעשים שלא יעשו. מעשים כאלו מתרחשים ויתרחשו בכל מלחמה והענשת המבצעים שלהם חשובה.
ישן 05-10-2009, 01:34
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אתה צודק חוצמזה שלא הייתה לישראל שום סיבה לחקור עצמה"

חבל להרוות את האשכול בחזרות ולכן ראה תשובתי לאורי בעניין חקירות הצבא.

מאוד בקצרה, חקירה אינה בבחינת הודעה באשמה ובמיוחד אם היא נעשית כשיגרה. גוף החוקר את עצמו זו בעיה ובעוד זה בלתי סביר שגוף חיצוני יחקור את כל פעולות הצבא הרי שכשבפעולות אלו נהרגים אזרחים ראוי אולי לשקול חקירות חיצוניות בכ"ז, הרי האזרחים אינם חלק מהצבא ואם כתוצאה מפעולתו נפגעו גורמים חיצוניים ראוי שגם החקירה תעשה ע"י גורם חיצוני ובלתי תלוי.

(מובן שגם חיילי אויב ומחבלים אינם חלק מהצבא אבל מבחינת תפקודו התקין הרי הם ב"תחום שיפוטו", אין הדבר כך בנוגע לאזרחים)

ישן 05-10-2009, 02:32
  karinl karinl אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.09
זהו, שחקירות כן מתרחשות כשיגרה
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אתה צודק חוצמזה שלא הייתה לישראל שום סיבה לחקור עצמה"

מקרים חריגים נחקרו בכל מערכות ישראל והאחראים נענשו.
ולעניינו הספציפי-
הרי הסוגיה כאן היא המבצע הספציפי והאם כהקדמת תרופה למכה ישראל הייתה אמורה לחקור פעולות חריגות שנעשו בו, ועל כך יש 3 תשובות:
1. ישראל כן חקרה אירועים חריגים במבצע, כאמור לעיל
2. חקירה מיוחדת ומתוקשרת נוסח ועדת כהאן או (להבדיל) ויניגראד מהווה מראש הודאה כי "מעשים שלא יעשו" לא היוו חריגים כי אם העיקר במבצע. הודאה כזו היא שיקרית שכן פעולוץ ישראל במבצע לא חרגו מהמקובל במצבי מלחמה דומים. מה עוד שלישראל בניגוד לרוסיה ונאט"ו עומדת באמת ובתמים זכות ההגנה העצמית. רוסיה לא הייתה חייבת להחריב את גרוז'ני כדי להגן על חיי אזרחיה ומדינות נאטו"ו לא היו צריכות להפציץ ערים בסרביה כדי להגן על חיי אזרחיהן ובוודאי שארה"ב לא הייתה צריכה לנהל בפלוג'ה מערכה זהה לזו של ישראל בעזה בשביל להגן על חיי אזרחיה.
3. גם אם ישראל הייתה ממנה ועידת חקירה אזרחית בעולם היו מתעלמים מתוצאותיה ומצעדי ענישה שנקטה וכל שהיה נשאר היא ה"הודאה באשמה" של ישראל בפשעים האיומים שעשה ועל השאר יסופר בתולדות ועדת כהאן.
ישן 05-10-2009, 00:35
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ואפשר היה גם למסור לפלסטינים מצות של פסח.."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
כלות הכל, הן עשויות מקמח ודם פלסטינאי משובח, בתי החולים שם ודאי היו יכולים להעזר בזה.

נ.ב. - לאור העובדה שאין שום הבדל בין קטל נורא (מילה שמשמשת עבור רציחות) ובין פשעי מלחמה, ניסיתי למצוא את ההבדל בינך לבין גולדסטון. חבל, לא הייתה לי פינצטה..

נידמה לי לוקלוק שלבד משגיעות כתיב איומות אין לי בעיה מיוחדת להביע את עצמי בעיברית! לו רציתי לכתוב "רצח", "פשעי מלחמה", "פשעים נגד האנושות", "טבח" וכו' יש לי את אוצר המילים הדרוש. אני כתבתי "קטל נורא", ביטוי שניתן להשתמש בו גם במקרה תאונה המונית באיילון, צונמי בפיליפינים, רעידת אדמה באירן (את הדוגמה הזו אתה בטח אוהב במיוחד) או הוריקן בניו אורלינס. אל תכניס לי מילים לפה, כמדומני שזו ההתנצלות השניה שאתה חייב לי בשלושה ימים!

התייחסות עניינית לבטוי ולמה התכוונתי תוכל למצוא בתגובות שאכתוב עוד מעט לאורי וקגנס, שני כותבים (לא היחידים ובד"כ גם אתה כזה) שמסוגלים להתווכח איתי מבלי לעוות את המסרים שלי.

את הדוגמאות המגעילות עם קמח ודם תשמור בבקשה לחבר שלך אלוויס ושלא תחלום אפילו להדביק לי את הגועל הזה! בד"כ אתה כותב ברמה גבוהה הרבה יותר וגם מקבל ממני יחס הולם, אשמח להמשיך לא להסכים אתך תוך חילופי דעות מכובדים.

ישן 05-10-2009, 14:05
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "לא זכור לי שאני חייב לך התנצלויות כלשהן"

ושוב אתה מכניס לי בכח מילים. אני לא השתמשתי במילה רצח וגם לא האשמתי את צה״ל בפשעי מלחמה לא באשכול הזה ולא בשום אשכול אחר, זה אתה שמתעקש על המונחים הטעונים הללו וזו כמובן זכותך אבל על תדחוף לי אותם בכח לגרון ואל תנסה לדחוף אותי לאותו מרחק בשמאל שאתה מתעקש ללכת בימין.

הרג של למעלה מאלף אנשים מהם לפחות שלוש מאות חפים מפשע (לפי נתוני צה״ל) מהם הרבה יותר ממאה צעירים מ16 וכחמישים נשים (כולם מתוך ה״בלתי מעורבים״ כפי שצה״ל קורה לזה) הוא לא בדיוק הרג דק אבחנה ולמרות שבניגוד למה שאתה כותב זה עדיין לא אוטומטית פשע מלחמה (שלא לדבר על רצח) זה כן, לדעתי, ראוי לבדיקה.

אתה חייב לי התנצלות על מספר פעמים בהן סילפת את מה שכתבתי ע״מ לגרום לדברי להראות קיצוניים בהרבה משכוונתי, לא שממש החזקתי נשימה בציפיה להתנצלותך כך שתסלח לי אם לא שמרתי את הלינק לאשכול הקודם בו הגבת לדברי בחוסר הגינות לדעתי.

פרוט רב יותר של עמדותי תוכל למצוא באשכול הזה בתגובותי לאורי.

ישן 06-10-2009, 08:13
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב ""הבלתי מעורבים" בעזה [b]הם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי elvis1977
"הבלתי מעורבים" בעזה הם בדיוק, אבל בדיוק, כמו "הבלתי מעורבים" בברלין, מינכן, וברמן, שהופצצו בצדק על ידי בנות הברית.

מי שלא מבין את זה, הוא או טיפש, או עיוור, או דפוק בראש מרוב שנאה עצמית, או הכל ביחד.

בעלות הברית לא בדיוק נתכוונו להפציץ אוכלוסיה אזרחית. התעשיות הצבאיות, הן הגרמנית והן היפאנית הורכבו במידה רבה ממפעלים קטנים יחסית שמוקמו (לא תוך איזו תכנית חומש אלה סתם מתוך אבולוציה) קרוב יחסית לסביבות מגורים. הגנרל קרטיס לה מיי פתר את הדילמה מהר מאוד כהחליט פשוט להפציץ הכל ורוברט מקנמרה, לימים אחד משרי ההגנה המשפיעים ביותר בתולדות ארה"ב והאחראי מספר אחת לפיאסקו בויאטנאם וששירת במלחמה תחת לה מיי ציין שהגנרל היה מודע לחלוטין שלו הפסידה ארה"ב במלחמה היו הוא ואנשיו נשפטים כפושעי מלחמה.

לא לחינם ביסס סטנלי קובריק את דמותו של גנרל חיל האויר ג'ק די ריפר בסרט ד"ר סטריינג'לאב בעקבות לה מיי שעוד ניסה לדחוף להפצצת אתרי הטילים בקובה בזמן משבר הטילים ב1962, פעולה שעלולה היתה להביא את העולם עוד קרוב יותר למלחמה גרעינית.

מי שלא מבין לפחות את הבעיתיות של המעשים של לה מיי מפגין תפישת עולם ברוטלית וכהות חושים מוסרית אבל אין חשש שפגמי אופי שוליים כאלה יטרידו במיוחד את מר אלויס שההודעות שלו בפורום אינן מצטיינות ביתר רגישות לניואנסים כאלה או אחרים.

ישן 06-10-2009, 08:20
  elvis1977 elvis1977 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.07
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=elvis1977]"הבלתי..."

ציטוט:
מעולם לא היתה תדמית ישראל כה בשפל כמו אחרי מבצע "עופרת יצוקה". לא היו שם הוצאות להורג, לא ביזה ולא אונס. המבצע אושר אישית על ידי מני מזוז, וכל מח"ט היה קשור למוקד של ייעוץ משפטי. 1,200 מטרות סומנו כרגישות, ולא נגעו בהן. הודינו בכל טעות, ודאי כשבטעות הרגנו גם שניים משלנו. הפעולה אולי התארכה מדי, ברק היה בעד קיצורה, אך אולמרט התנגד.

אה כן, היו לנו עשרה חללים ולא 200. אם זה מעצבן את העולם הנאור, אין לנו אלא לבקש סליחה על שניצחנו.

http://www.haaretz.co.il/hasite/spa...075.html?more=1

אבל אנשים מסוגך לא ישוכנעו אפילו ע"י יואל מרקוס, שימני הוא בטח שלא.

תמשיך עם השנאה העצמית שהיהודים תמיד לא צודקים, וכשתתקדם, גם תוכל להזדהות עם הגמד האיראני.

ישן 04-10-2009, 19:32
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
"הקטל הנורא בפלסטינים" הוא אפילו לא פסיק מכפי שיכול היה להיות לולא נזהר צה"ל כ"כ...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "מה שמצער אותי זה שגולדסטון,..."

מערכות סופר יקרות הופעלו כדי להתקשר לפלסטינים הביתה ולהגיד להם להסתלק, כוחות עמדו וחיכו,
ובזבזו יתרון הפתעה כדי לא לפגוע בפלסטינים - ואנשים עוד מעזים להתלונן.
עופרת יצוקה הוא אכן שונה ממבצעים קודמים בכך שלא שלחנו חיילים למות בכדי ש"יחס הנפגעים ייראה
טוב" הן ל"אכולי השנאה העצמית" (תנוח דעתך, איש לא חושד שהם אכולי שנאה עצמית - הם כלל לא
רואים עצמם כחלק מאיתנו, אלא כחלק מלאום גלובאלי, נאור ונשגב, ואנו הלבנטינים שמונעים מהם את
ההשתלבות המופלאה) ובעיקר לאדיוטים המועילים (גודלסטון הוא אדיוט ה-ר-ב-ה פחות מועיל מאלה
שמשוכנעים שאם רק נרביץ לעצמנו ונגיד שאנחנו רוצחים, אז אחרים לא יקפצו על ההזדמנות ויגידו
"היי, אפילו אתם מודים שאתם רוצחים"...).
החקירה היחידה שצה"ל היה צריך לבצע אחרי עופרת יצוקה היא של מקרי הדו"צים שהביאו לרוב
ההרוגים, ולגבי השאלה מדוע לעזאזל הופסק המבצע בטרם הורד חמא"ס לברכיים והשיב את לוחם
צה"ל למשפחתו ולמדינתו. זה מה שצריך לחקור, ולא השאלה של "קטל נורא", מהסוג שיש בכל מלחמה
בעולם.

אגב, מי שקרא מקור ראשון בשבוע שעבר - יודע שגולדסטון הוא חנטריש שקל לעבוד עליו - לפני עשר
שנים הוא הגיש כתב אישום על פשעי מלחמה כנגד פושע מלחמה שהומצא ע"י עיתונאי סרבי בתור
בדיחה, ושמו נלקח מתוך הגירסה הסרבית ל"מלכוד 22" ומוכר להמוני סרבים...
אדם לא קיים, עם שם שכל סרבי משכיל יכול לזהות כדמות בדיונית, הועמד לדין על פשעי מלחמה
בידי מר גולדשטון. למה? כי זו הייתה עבודתו באותה עת: לחפש פושעי מלחמה סרביים, וכך עשה.
כעת נשלח לטעון שישראל היא פושעת מלחמה, וכך עשה. האיש נלעג, אבל ייאמר לזכותו שאני מניח
שאהרן ברק היה מגיע לאותן מסקנות - שניהם מתייחסים לאותו מילייה, הגם שלברק עברית טובה יותר...
ישן 04-10-2009, 19:40
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

העניין עם "פושע המלחמה" הסרבי, מזכיר את המערכון של קישון..
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב ""הקטל הנורא בפלסטינים" הוא אפילו לא פסיק מכפי שיכול היה להיות לולא נזהר צה"ל כ"כ..."

במערכון "יצחק הסוף איננו" , מבחין עורך עיתון, כי סופה של אחת מהכתבות נשמט מהעיתון שיוצא לדפוס. מכיוון שהוא ממהר ללכת הביתה, הוא כותב למדפיס הערה בעט על גבי הכתבה . יצחק - הסוף איננו. למרבה הצער, העורך שוכח לפסק והכתבה סמוכה לידיעות האבל. מכיוון שלא נהוג לשנות עיתון ברגע האחרון עבור סתם מודעת אבל פשוטה, מניח המדפיס שיצחק הסוף הוא כנראה איש חשוב מאוד ומפרסם הודעת ענק מטעם מדינת ישראל האבלה כולה ומשתתפת בצערה של משפחת הסוף. מכיוון שהשרים חושים להתפס בקלקלתם כמי שאינם מכירים דמות היסטורית חשובה כל כך , הם נותנים ליצחק הסוף את פרס ישראל ונושאים הספד מרגש....

*
ישן 05-10-2009, 01:28
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב ""הקטל הנורא בפלסטינים" הוא אפילו לא פסיק מכפי שיכול היה להיות לולא נזהר צה"ל כ"כ..."

לעניין ה"קטל הנורא":

ראשית, לפי מספרי צה"ל, היינו המיספרים הפחות גרועים, נהרגו כמעט שלוש מאות "לא מעורבים", מתוכם כמעט מאה בני פחות מ16 וכמעט חמישים נשים. אפילו כפשוטם אלו מספרים חמורים שראויים לתשומת לב וחקירה רצינית. ללא קשר לשמאל או ימין אם מותם של לפחות שלוש מאות חפים מפשע (שוב, לפי עמדת הצד לו יש את האינטרס להצביע על מספרים נמוכים) הוא עניין של מה בכך בעיניך הרי שיש בינינו חוסר הסכמה על עניין מוסרי בסיסי מאוד.

עכשיו בו ונתייחס מעט למספרים, למשל מה זאת אומרת "בני פחות מ16"? נכון שבחור בין 16 או אפילו 12 חמוש בקלצ'ניקוב מסוגל למעשי זוואה גרועים לא פחות מבן שלושים כפי שראינו באין ספור דוגמאות (הכ'מר רוג' בקמבודיה, אין ספור מיליציות באפריקה וכו', אתה מכיר את הדוגמאות טוב ממני) אבל פה אנחנו לא מדברים על חמושים אלא על "בילתי מעורבים" אליבה דצה"ל, מדוע לא להכיל עליהם את הסטנרד של 18? המספר שלוש מאות אינו כולל גם שוטרים של החמס ששיוכם האוטומטי לכנופיות משגרי הרקטות הוא מפוקפק. יש עוד למעלה ממאה וחמישים אנשים שצה"ל יודע הכל עדיין לא החליט אם היו חמושים או לא....

(אגב, לפי בצלם מדובר ביותר משש מאות לא חמושים, מתוכם למעלה משלוש מאות בני פחות מ18 ויותר ממאה נשים, שוב, לא מדובר בחמושים).

האם "קטל נורא" שווה לרצח?

לא לדעתי. אני מעולם לא חשדתי בצה"ל שניתנה פקודה מפורשת להרוג "כמה שיותר פלסטינאים". כן יש לי חשד שצה"ל לא כל כך סופר את האנשים שבצד השני או, במילים פשוטות, רצח לא, רשלנות אולי כן.

אז מה צריך לעשות?

חקירה אינה בבחינת הודעה באשמה כל שהיא. הרי צה"ל אמור לתחקר כל פעולה ומבצע, מוצלחים או לא מוצלחים. מצד אחד כל גוף שחוקר את עצמו מאבד לכל הפחות חלק מאמינותו בעוד מצד שני לא יעיל או אפילו סביר שכל פעולה של הצבא תחקר בידי גוף חיצוני. מדינת ישראל היתה עושה בחוכמה לדעתי לו היתה מקימה גוף חיצוני לצבא שהיה חוקר אך ורק מקרי מוות בהם מעורבים אזרחים. מעבר לכך שגוף כזה היה משפר את אמינות המדינה בהפיכת חקירה שכזו לפעולה שיגרתית ניתן היה גם לטעון על כל מקרה שהחקירה היא בסה"כ פרוטוקול ומכאן שבוודאי שאין בה הודעה מראש בכלום (מובן שהחקירות עצמן, אם רוצים שיתקבלו ברצינות, חייבות להיות מקיפות ורציניות).

האם צה"ל באמת מוסרי יותר מצבאות אחרים?

התשובה לשאלה הזו תלויה, לטעמי, במידת מה באיזו מדינה אנחנו רוצים להיות. השוואות לרוסיה בצ'צ'ניה אולי מוציאות אותנו נהדר אבל אוי לנו אם שאר המדינה הולכת להראות כמו הממלכה של פוטין ושו"ת (אפשר להיות יותר ספציפיים אבל בו נתמצט).

מה בדבר צבאות מערביים כמו צבאות ארה"ב או בריטניה? עד מלחמת לבנון השנייה ומבצע עופרת יצוקה היה מצפוני נקי כשלג. לא אנחנו טבחנו בסברה ושתילה למשל ועל יחס הרג של כאחד לשניים בקרב בג'נין ניתן לומר שצה"ל עבר בהרבה את גבולות הסביר בזהירותו על חיי האויב. הקטל באזרחים בשני המיבצעים/מלחמות האחרונים שם אותנו במקום הרבה יותר בעייתי ואפשר לומר שלפחות סגרנו פער עם האמריקאים (יש המון דרכים לחשב יחסי הרוגים, הרוגים פר ימי לחימה, כאחוז מהאוכלוסיה, כאחוז מההרוגים וכו' וכו', ואפשר לעשות דיי הרבה מניפולציות עם מספרים).

לאמריקאים רקורד גרוע למדי ביחס לחיי אזרחים באזורים בהם הם נילחמים אבל יש הבדל אחד גדול מאוד בינינו לבינם, הם יכולים להרשות לעצמם! זו כמובן עמדה פגומה מאוד מבחינה מוסרית אבל זו גם מציאות חיינו העגומה.

האם אפשר גם אחרת?

התשובה ההוגנת היא "אין לי מושג". אין לי את הכלים המקצועיים לשפוט. אבל, למשל, בתקיפות חיל האויר בעזה השתפר (לפי צה"ל) יחס ההרוגים בין מחבלים לאזרחים מ1:1 ב2003 ל1:30 ב2007! האם היה חיל האויר אפקטיבי פחות ב2003 משהיה ב2007?

ולסיכום:

כמעט מייד לאחר עופרת יצוקה כתבתי פה בפעם הראשונה שהמספרים מזעזעים ושעוד ירדפו אחרנו בגללם ומיד התנפלו עלי. לא רק שנותרתי בדעתי, השתלשלות הארועים מאז רק מוכיחה לדעתי שצדקתי. אין לא לך ולא לאף אחד פה מה להתנפל עלי, העניין כואב לי ומאוד לא לרצוני, הרעיון שקציני צה"ל יעצרו באירופה מזעזע אותי ובוודאי שמעולם לא תמכתי וגם גיניתי את אלו שרצו לתקשורת הישראלית וחמור מכך, העולמית, בסיפורים מבושלים למחצה ולא בדוקים על כל מיני זוועות שנעשו או לא נעשו. העניין הוא שתמיד יהיו כאלה ומרגע שיצא השד לא ניתן יותר לשלוט בו, הנזק נעשה וממשיך להעשות ולעניות דעתי רוב המגיבים בפורום כולל אתה מפחיתים מחומרתו וזו טעות מסוכנת.

ישן 05-10-2009, 02:33
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[B]לעניין ה"קטל..."

בשני מילים "או"ם שמום". ביטוי שכדי לך ללמוד היטב וכמה בן גוריון צדק כאשר אמר אותו.
האו"ם זה אחד האירגונים שעושה מה שנוח לו בעיקר.
בדרפור, יש רצח עם באמת. ראית את האו"ם עושה משהו באמת בעניין? התשובה היא לא.
מצרים, כאשר פיליטים מאפריקה מגיעים לישראל ונתקלים בחיילים של מצרים. הם נהרגים על ידי החיילים המצרים. זה שהתיקשורת שותקת בעניין זה משהו אחר.
החמאס כאשר נלחם עם שלוחה של אל קאידה בעזה, כמה אזרחים נפגעו? התיקשורת והאום ישבו בשקט.
כאשר חיזבלה הרג אזרחים ישראלים עם טילים ופלש לגבול הישראלי וחטף ממנו חיילים, למרות שישראל עזבה את דרום לבנון. איפה האו"ם היה? הכוחות של האו"ם בלבנון לא עושים כלום כנ"ל.
כאשר סין באמת פוגעת בזכויות האוכלוסיה שלה,לוקחת איברים לאסירים שלה ולא עוזבת את טיבט ויש עוד כמה דברים ברשימה הזאת. איפה האו"ם והעולם? בשקט ולא אומרים כלום!

הדו"ח של גולדסטון, הוא שטויות במיץ. מראש אדון גולדסטון כבר החליט שישראל אשמה. איפה האו"ם וגולדסטון היו שירו על שדרות והדרום כולו אלפי טילים? מהם הם עשו? התשובה היא כלום.
אם צה"ל היה מקשיב לך ולאו"ם. עדיין היו טילים על חיפה. וטילים על שדרות צר לי לומר לך.
בטרור הערבי אי אפשר להילחם עם דמוקרטיה. חוץ מזה שצה"ל הודיע מראש לבתים שיופצצו. זה שהם לא עזבו צה"ל לא אשם אדוני. עובדה כמובן שגולדסטון שלא ציין. על זה החמאס נע בלי נשק ורוב האזרחים שמתו מחקירה של צהל, היו לוחמי חמאס. עוד עובדה שהוא לא ציין.

המצפון שלך יכול להיות נקי ואל תקשיב לאו"ם, האו"ם גוף צבוע ובלי שיניים נגד מדינות עם כוח צבאי ופוליטי. האו"ם זהו אחד האירגונים בלי אמינות, שצריך לפרק וכמה שיותר מהר עדיף. טרור ניתן לנצח רק בכוח צבאי וצה"ל מתחשב באוכלוסיה האזרחית יותר מדי אפילו לדעתי. האו"ם יפה נפש מדי לעשות את זה, חלק מהסיבות שיש לנו צרות מחיזבלה בגבול הצפון זה האו"ם והכוחות "קומנדו" שלו!
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 05-10-2009, 02:47
  karinl karinl אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.09
יש עניין צבאי "מקצועי" שחייבים להבין

לחימה עירונית היא עניין מאוד מורכב, מסוכן וקטלני. מידת הקטלניות בכלל ושל בלתי מעורבים בפרט תלויה בהמון גורמים מבצעיים-טקטיים וגם באופי האויב ומטרות המלחמה.
כשאתה מנהל לחימה כזו קשה מאוד להבחין בין לוחמים ובלתי לוחמים ופגז שנורה על בית שבו חמושים יכול בקלות לפגוע בבית שלידו ולהרוג משפחה שלמה.
דומני שאיש איננו יכול לטעון שצה"ל הרג אזרחים במתכוון כאמצעי טרור או ענישה נוסח הפצצות רוסיה בצ'צניה או בעלות הברית על ערי גרמניה או, קרוב יותר אלינו, הרעשות החמאס על היישובים הישראליים.
השאלה אם כן היא האם צה"ל עשה די להגנה על חיי אזרחים או להבחנה בינם ובין לוחמים. ובכן, סוגית ההבחנה מאוד מסובכת בזמן קרב כפי שתיארתי למעלה, ובייחוד כשהואייב פועל מתוך האוכלוסה האזרחית ממש. ולגבי ההגנה על חיי אזרחים-כאן יש מתח מסוים בין זה ובין הגנה על חיי חייליך שלך. הרצף יכול לנוע בין אי סיכון חיילים בכלל והשמדת העיר כולה מהאוויר ובאש ארטילרית ובין פקודות פתיחה באש מחמירות שאוסרות ירי כמעט בכל מצב. צה"ל בחר הפעם בפשרה הגיונית שבמסגרתה צימצם את הסיכון לחיילים למינימום. אין צבא שיכול לפעול טוב יותר מבחינה זו.
השאלה איננה לדעתי האם צה"ל פעל באופן לא הגון במבצע כי אם היה מותר בכלל לצאת למבצע מקיף כזה. בשורשי הטענה של אבירי זכויות האדם קיימת הנחה מובלעת ולפיה אם אין בכוחך למנוע שפך דם של אזרחי האויב (ואין בכוחך בתנאים הנתונים) הרי שאסור לך לצאת למבצע צבאי מקיף (הדיבורים של גולדסטון על כך שלישראל יש זכות הגנה עצמית הם כמובן חסרי משמעות שכן אסור לה לבצע שום פעולה אפקטיבית במסגרת זכות זו). החמאס, כמו החיזבאללה, "בונה" על הלך חשיבה זה כשהוא מתגרה בישראל.
ובכן, מה משתמע שמותר לישראל לעשות לפי גולדסטון ושות'? ובכן הם ממילא מאמינים הרי שישראל היא הצד הלא צודק בסיפור ולכן מצופה מימנה להסכים "לדבר" ולהגיע לפתרון פוליטי שבמסגרתו בעצם תוותר על עמדותיה.
לצערי, זה פשוט עד כדי כך.
ישן 05-10-2009, 07:20
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אכן יש בינינו חוסר הסכמה על עניין מוסרי בסיסי מאוד: חובת המדינה לדאוג לאזרחיה קודם-כל

...וחובה זו כוללת גם את הצורך להציב את חיי אזרחיה לובשי המדים לפני אזרחי הצד השני. חבל לי על
כל אחד מ300 הבלתי מעורבים שנפגעו, אבל אם תמצא דרך שלא ייפגעו בלתי מעורבים במהלך לחימה
בשטח בנוי מ-ב-ל-י לקריב את חייליך-שלך על מזבח אותו "עקרון מוסרי, (אין שום דבר מוסרי בלהעדיף
אזרחי אוייב על חיילי צה"ל - זו התחסדות לשמה).
תחקור עופרת יצוקה החל שתי שניות אחרי סיום האירוע. חקירת כל אירוע חריג התבצעה ומתבצעת
ללא קשר לפוזות פסאודו-מוסריות שתופסים כל מיני ישראלים, שחושבים שסביר שאוכלוסיה אזרחית שלנו
(מהפריפריה, כמובן...) תחיה 8 שנים תחת אש, ובלבד ששונאינו בחו"ל לא יגידו שאנחנו פושעי מלחמה...

השתשלות העניינים מאז עופרת יצוקה לא מוכיחה שצדקת - אלא שצדקו אלה שאמרו שלא משנה מה נעשה, תמיד יתנפלו עלינו, ועל כן עלינו לעשות כל מה שנדרש בכדי להגן על אזרחינו (קודם האזרחים
ואח"כ לובשי המדים שבהם). יחס הרוגים גבוה הוא מה שמבטיח שהצד השני יחשוב 77 פעמים לפני
שינסה לשחק איתנו במלחמות התשה. עופרת יצוקה לא השיג את כל מטרותיו (כיוון שהופסק לפני כן),
אבל אופי הלחימה של צה"ל (כן, אותו אופי לחימה שהראה לאוייב ולעולם כולו שהפעם לא נאפשר לחיילים
למות רק כדי שאנשים יתפעלו מיחס הנפגעים ויגידו שהוא "יותר מסביר"...) היה כזה, שגרם לכך שהרבה
משפחות ישראליות שהיו עלולות להיות שכולות - נותרו שלמות, כנראה למגינת ליבם של חובבי "יחס
הנפגעים הסביר"...

לא נעשה שום נזק, מעבר למה שהיה נעשה בכל מקרה. כ-ל תגובה ישראלית הייתה מביאה לחקירה
נגדנו, באותה מידה, והמסקנות היו אותן מסקנות. למעשה, אם למדנו משהו מהחקירה הזו, זה
שבפעם הבאה צריך להפעיל אפילו יותר כוח כדי להגיע להכרעה מהירה, שכן בכל מקרה יגנו אותנו.
ההבדל בין מלחמת לבנון השנייה וחומת מגן לבין עופרת יצוקה - זה שראשי הצבא והממשלה יכולים
להסתכל למשפחות ההרוגים בעיניים ולהגיד בפה מלא שצה"ל לא שלח חיילים למות למען כותרת
חיובית בעיתונים, ולמען השקט הנפשי של כמה אנשים שחושבים שמוסרי יותר שחייל ישראלי ימות,
מאשר שאזרח אוייב ימות.
ישן 05-10-2009, 12:29
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אכן יש בינינו חוסר הסכמה על עניין מוסרי בסיסי מאוד: חובת המדינה לדאוג לאזרחיה קודם-כל"

אתה נותן פה משוואה פשטנית מאוד אורי, אחד שלנו שווה כל מספר שלהם. ברור לי שכמעט כל הקוראים שלך מסכימים מייד עם המשוואה הזו, היא מפתה למדי, אבל בוא נחשוב לרגע מה עלולה להיות המשמעות שלה.

לפי המשוואה שלך למה לא לתת לחיל האויר פשוט להפציץ הפצצות שטיח את כל הרצועה? בעצם, לפי ההגיון שלך, למה האמריקאים לא פשוט זרקו פצצה גרעינית על טורה בורה ב2001 וסגרו עניין? בשביל מה אפילו הרוסים, לא בדיוק אבירי הטיפול המעודן באויבים, סיכנו (ושילמו מחיר כבד מאוד) את חיי חייליהם בצ׳צ׳ניה?

אני לא אעשה לדברים שלך מניפולציה מכוערת אבל אתה בוודאי כבר מבין שהטיעון שלי פה הוא שאפשר לקחת את הטיעון שלך לכוון השמדת עם. ברור לי שלא לכך נתכוונת אבל נשאלת השאלה איפה אתה שם את הגבול?

ישן 05-10-2009, 18:49
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני נוטה להאמין בפישוט דברים כדי להבהירם, ואיני רואה פגם במשוואות פשטניות
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "אתה נותן פה משוואה פשטנית..."

אני סבור שחייו של חייל שלנו שקולות לחיי הרבה אזרחי אוייב. אני לא נוקב במספרים כיוון שזה לא רלוונטי
וכיוון שאני לא מאמין שאפשר לכמת חיי אדם.
אני רוצה שכל אבא ואמא ששלחו את בנם לצבא בידיעה שהוא יסכן חייו כדי להגן על בטחונם של אזרחים
ישראלים, יידעו שהוא ל-א יסכן חייו כדי שלמור על אזרחי אוייב המשמשים מגן אנושי למחבלים. אני לא
מוכן לקבל את הרעיון של שחזור האסון מג'נין, במסגרתו נהרגו 23 לוחמים שלנו במטרה למנוע את
ההשמצות בנוגע לטבח המתחולל שם כביכול (ולמרבה האבסורד, כמובן שמות לוחמינו לא מנע את
אותן השמצות בדיוק). שום חוו"ד בינ"ל לא שווה את דמו של חייל שלנו, ואסור שנסכים לרעיון עיוועים
של בדיקה עצמית, רק כדי לפייס את מי שבכל מקרה יקראו לנו רוצחים (אם החקירה הפנימית אכן
תתחנף ותגדיר אותנו כרוצחים - ואם החקירה תגיע למסקנה שאנחנו דווקא בסדר, אז היא פשוט תוגדר
כטיוח ושוב יקראו לנו רוצחים...).

רפול, בספר שכתב בעזרת דב גולדשטיין, התייחס לסוגייה של הקמת וועדת כהאן, ועסק רבות בסוגייה
של התגובות בעולם לדו"ח הקטלני של הוועדה - והוא קבע נכונה שעל כל אדם בחו"ל שאמר "כל הכבוד
על החקירה הנוקבת", היו עשרות שאמרו "הנה, אפילו הוועדה שלכם טוענת שיש לכם אחריות לטבח"...
אין סיבה שנספק נשק למי שבין כה ישתמש בו נגדנו...
ישן 06-10-2009, 07:15
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני נוטה להאמין בפישוט דברים כדי להבהירם, ואיני רואה פגם במשוואות פשטניות"

מה המשמעות של "מספרים הם לא רלוונטיים? שעבור ישראלי אחד אתה מצדיק הרג אין סופי של פלסטינאים? האם בשביל להציל ישראלי בודד תהרוג אם צריך מליון פלסטינאים? את כולם אולי?

תרצה או לא תרצה, תכוון או לא תכוון החיים יציבו תעריף לחיי אדם.

במשך כארבע שנים, בין אוגוסט 1945 לאוגוסט 1949 היה לארה"ב מונופול שברור היה שהוא זמני על נשק גרעיני. האם היו האמריקאים צריכים לנצל את חלון ההזדמנויות הזה בכדי לחסל את בריה"מ ובכך לחסל את הסכנה הגדולה ביותר לקיומם לפני שעוד נתהוותה? הרי בהתחשב בסיכונים של תקופת המלחמה הקרה ניתן היה להצדיק רציונאלית פעולה כזו (למשל בטענה שבחישוב כלל האנושות השמדה של מעצמת על אחת עדיפה על השמדה הדדית כי פחות אנשים ימותו).

אם כל הכבוד לבהירות ולמשוואות פשטניות הן לא עונות לדעתי על מורכבויות החיים.

ישן 06-10-2009, 08:04
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "מה המשמעות של "מספרים הם לא..."

אין משוואת הרג ולעולם לא תהיה. הרג לא מבוצע בהתאם למספרים, ולכן, גם כשהיו בעולם 4 בני אדם בלבד -עדיין אחד מהם היה רוצח (קיין).

אף אחד לא מתכנן לחסל מיליונים של פלסטינים, או כמו שציינת - כמות אינסופית, אבל תפקידה של מדינת ישראל היא קודם כל ובראש ובראשונה להגן על אזרחי ישראל. להגן על אזרחי ישראל לא אומר לפנות התנחלויות ולהגן על אזרחי ישראל לא אומר לשבת עם אבו מאזן במחסום ארז. להגן על אזרחי ישראל הוא לפגוע ולהשמיד כל מנגנון שמנסה לפגוע באזרחי ישראל בשיקול דעת ובמינימום נפגעים חפים מפשע.

במונחים המשפטיים קיימת הגדרה שונה למי שהוא "רוצח" ולמי שהוא "שותף לרצח". רוצח הוא זה שביצע את הרצח בפועל. שותף לרצח הוא זה שעמד מנגד, ראה את כוונותיו של הרוצח ולא עשה דבר למנוע זאת. הפלסטינים, על אחת כמה וכמה בתקופת לחימה, מקבלים אינסוף אפשרויות שלא להיות שותפים לרצח. צה"ל וההנהגה, לעומת מנהיגי ימין כאלה ואחרים, אינם מצפים מהם להלחם בחמאס, אבל הם צה"ל שולח עשרות אלפי כרוזים, SMS ומה לא (מניסיון) לאזרחים הפלסטינים שהאזור שהם נמצאים בו מסוכן בגלל הניסיונות לרצח של מחבלי הטרור הפלסטיני. ברגע שנעשים כל הפעולות האלה והפלסטינים מחליטים להשאר בבתיהם למרות הרצח הם שותפים לרצח. זו ההגדרה וזו משמעותה.

ישראל לא אמורה להחליט שבגלל שהפלסטינים, שאינם רוצחים, מחליטים לקחת את הסיכון להיפגע, אז עליה לסכן יותר חיי חיילים בשביל לפגוע במחבלים. האחריות במקרה על זה היא על אלו שמחליטים להיות "שותפים לרצח".
ישן 06-10-2009, 08:15
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

גלשת לדמגוגיה מכוערת. אני לא כתבתי בשום מקום שעלינו ל-י-ז-ו-ם הרג אזרחים פלסטינים
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "מה המשמעות של "מספרים הם לא..."

אני כתבתי שכאשר מגיעים לסיטואציה מבצעית שבה כדי למנוע נפגעים ישראלים עלולים להפגע אזרחים פלסטינים,
הרי שזו ההחלטה שיש לקבל. אתה הפכת זאת ליוזמה שלי להשמיד את העם הפלסטיני, ואני מבין
את מצוקת הטיעונים שלך, אבל היא לא מצדיקה גלישה לדמגוגיה כ"כ לא הגונה.
אתה סיבכת עצמך עם הביטוי המכוער "קטל נורא", כאילו שמישהו אצלנו עמד וריסס לכל עבר סתם
בשביל הבידו - ולכן גולש לי לתחומי הדמגוגיה של האבסורד, כאילו קראתי להשמדת עם או משהו שדומה
לזה. הגיע הזמן לטיפה הגינות. נהרגו 300 אזרחים שם - בשטח צפוף להחריד, עם מאגרי נשק
ותחמושת אינסופיים, שכולם הוצבו במכוון שלב אזורים אזרחיים. אם פגיעה באזרחים במהלך פגיעה
במתקנים צבאי היא בעיניך "קטל נורא", אז אתה אמנם יכול לראות בעצמך הומניסט, אבל האמת היא
שמאותו רגע הפכת להיות דובר-שלא-מרצון של האולטרה-שמאל, אלה שמוכנים לישון בשקט עם ירי על
אזרחים שלנו, אבל מזדעזעים מעצם הרעיון של תגובה שלנו (או מצפים שהיא תהיה כ"כ מדוייקת שנשלח
את החיילים שלנו לתוך מחסן הנשק כדי לפרקו בידיים - ולא משנה כמה מהם ייהרגו תוך כדי...).
אתה מבין, אתה הדמגוגיה שלך קל מאוד להפוך ולשאול כמה חיילים לדעתך ראוי שייהרגו לנו עד
שתחליט שזה מספר שמצדיק ירי לעבר המבנה האזרחי שמתוכו יורים עליהם?...
ישן 06-10-2009, 08:26
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "גלשת לדמגוגיה מכוערת. אני לא כתבתי בשום מקום שעלינו ל-י-ז-ו-ם הרג אזרחים פלסטינים"

אני לא גלשתי לשום דמגוגיה מכוערת או לא מכוערת אבל אולי לא הבהרתי את עצמי כראוי (הקטע הזה זיכה את התגובה שלי הרגע בתואר התגובה המנומסת ביותר בתולדות פרש) ובוודאי שלא האשמתי אותך שקראת לרצח עם ואתה מכיר אותי פורומית טוב מספיק כדי לדעת את זה מצויין.

ננסה עבורך לנסח את השאלה אחרת:

אתה טענת שעופרת יצוקה הופסק מוקדם מידי וזאת לאחר שהרגנו למעלה מאלף פלסטינאים ועדיין הם לא נכנעו. כמה היית מוכן להרוג כל עוד הם מסרבים להיכנע? אלפיים? עשרת אלפים? מליון? את כולם?

הינה, לא יזמת, רק הגבת, עכשיו אפשר אולי לדעת איפה אורי שם את הגבול?

אני גם לא סיבכתי את עצמי במאומה. אפילו אם הקטל היה בלתי נימנע לחלוטין הרג של שלוש מאות חפים מפשע (לפחות) הוא קטל נורא והואיל ואתה כמדומני דווקה כן רגיש לחיי אדם אתה גם יודע זאת היטב.

ישן 06-10-2009, 08:46
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הנה שאלה הוגנת שראויי לתשובה הוגנת: הגבול שלי הוא בהשגת כמה יעדים:
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "אני לא גלשתי לשום דמגוגיה..."

עופרת יצוקה היה צריך להיות מופסק רק אחרי:
1. הפסקה טוטאלית (עם או בלי רצון) של ירי לעבר ריכוזי אוכלוסיה אזרחית בישראל.
2. חיסול תשתיות הטרור ברצועה.
3. הגנה מקסימלית על חיילינו בשטח - דהיינו, לוודא שהסיכון לחיילים הוא מינימלי ולעולם לא לסכן לוחם
בשטח רק למען פוטו-אופ עתידי באיזה פרסום של שונאי ישראל כלשהם.
4. חשוב ביותר - השבת לוחם צה"ל גלעד שליט למשפחתו.

אתה שואל כמה פלסטינים אני חושב שראוי שימותו למען השגת יעד - ותשובתי היא : כמה שפחות. אני
רוצה להגשים את יעדי הלחימה שלנו במחיר מינימלי לנו, ואם אפשר, גם במחיר מינימלי לאזרחי הצד
השני. מה שברור הוא שחייב להיות מדרג סיכון של אלה שבשום מצב איננו מקבלים פגיעה בהם, והוא
הולך כך:
1. אזרחים ישראלים.
2. לובשי מדים ישראלים.
3. אזרחי אוייב.
4. לוחמי/מחבלי אוייב.

אין לי מושג כמה פלסטינים היו צריכים למות כדי להשיג את היעדים שהצגתי, אבל זה לא השמדת עם
ולא ולא נמצא 500 ליגות מתחתיה. זו מלחמה בשטח עירוני - ומלחמות כאלה נוטו להיות לא נעימות,
כאשר הצד שיזם אותן, חלש מיריבו, והיריב מחליט שחיי חייליו יקרים לו.

הריגת 300 בלתי מעורבים היא דבר מצער - ולחלוטין בלתי נמנע (בהכללה - אם היו חריגות, היה
מקום לחקירה פנימית, שכבר בוצעה), כאשר האוייב מחופר בתוך אוכלוסיה אזרחית אוהדת, שמסרבת
לעזוב את בתיה. אין כאן קטל נורא. קטל נורא מתבצע כאשר יש הרג המוני שניתן להימנע ממנו. כאן
היה מצב הפוך.
ישן 06-10-2009, 10:15
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
אתה פשוט יורד מהפסים בהשמצותיך - בעצם אף פעם לא הייתה על הפסים
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אכן, אתה רצית חקירה מרגע שהיה חשש שאנחנו מנצחים..."

כל תגובה לדבריך מיותרת

למעט, שאני מסכים לדבריך, שצה"ל כגוף, פעל היטב ובאופן יוצא מגדר הרגיל במטרה לצמצם פגיעה באוכלוסיה אזרחית. אבל כמו שבכל גוף, למעט הגוף ה"מושלם" שלך, קיימים פגמים הניתנים לרפוי, גם צה"ל איננו חף מלקויים.
החקירה, שאני מדבר אליה, נדרשת על מנת לודא בעבורינו, שצה"ל פעל כהלכה בנסיבות שהיו בשטח ולאתר חריגים במטרה למנוע כאלו בעתיד לבוא.

חבל שאני נדרש לחזור על עצמי ואיני עושה זאת לעיניך הערלות (ORI), אלא למען כלל הציבור, שעדין לא הושפע מהכפשותיך:
1. כמובן שאני בעד נצחונו של צה"ל. רק נצחונו ונצחונותיו מבטיחים את קיומנו.
2. אני בפירוש בעד השבת אש למקורות הירי, בעת פעולה צבאית.
3. אני בעד תקיפה ממוקדת כנגד מחבלים: לקראת פעולה, במהלך פעולה ובנסיגה.
4. אני נגד ירי ספורדי כלפי מטרה בלתי מוגדרת
5. אני נגד ירי על אזרחים בלתי חמושים, לרבות ילדים.
6. אני נגד רצח מחבל שנוטרל ואיננו מזיק עוד.

אני בפירוש מאמין, שאלו הן פקודות הצבא ומתקיימות במרבית המקרים.

נכון יש המפקפקים באמינות דברי - אבל מה לעשות , לאף אחד אין את הזכות לשים בפי דברים שונים מהרהורי ליבו או ממסקנותיו ההזויות כאשר לא הצליח לעלות כדי להבין את מכתבי כאשורם.
ישן 04-10-2009, 19:36
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "גולדסטון: "מה שמעציב אותי זה שיהודים מרגישים שכיהודי אני לא צריך לחקור את ישראל""

כמובן שרשת cnn האנטי ישראלית תעזור לגולדסטון. cnn שתמיד אהבה לתת יד לערבים והצגת צה"ל כהורג ילדים ונשים בלי לבדוק עובדות בשטח. זה לא דבר חדש. הם עשו את גם בלבנון עם חיזבלה.

עדיין זכור לי התמונה שהם פירסמו עם הילד הפלסטיני הקטן והחייל עם הרובה מולו. מה ש cnn רשמו על אותו חייל וצה"ל אני לא אשכח אף פעם. אחרי בדיקה של צה"ל, החייל הציל את אותו ילד פלסטיני מהמתנחלים בכלל.
הילד "התמים" הזה בכלל זרק אבנים על המתנחלים עם פלסטינים אחרים והמתנחלים על הפלסטינים. החייל האומלל הזה היה תקוע באמצע של העסק בכלל, כי מדינת ישראל שלחה אותו לשם. cnn הציגו אותו, כמי שרוצה לרצוח את הילד בכלל עם הרובה. cnn כמובן לא ביקשו סליחה על אותה טעות אחרי הבדיקה של צה"ל.
cnn וגולדסטון די דומים. הם לא בודקים עובדות בשטח ושונאים את ישראל. למרות שהאדם לו cnn שייכת טוען אחרת.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:28

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר