לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-10-2009, 03:32
  CoPilot CoPilot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.08
לכל המתגייסים לתותחנים

אהלן,

יצא לי לשאול הרבה אנשים בנוגע לגיוס בכלל ובפרט על השירות בחת"ם. מצאתי לנכון לשתף איתכם מספר פרטים שעשויים לעניין אתכם או שרציתם לדעת. המידע שנמצא כיום באינטרנט ברובו אינו מעודכן, ומסתבר שעברו הרבה מים בירדן. המידע מעודכן מאוד.

נתחיל מההתחלה: הגיוס לתותחנים במחזור הזה יוצא ב2.12 (יום רביעי), המתגייסים אמורים היו לקבל כבר עלון בדואר עם יעד הגיוס שלהם-תותחנים.
על פי מה שהיה במחזור הקודם, נוסעים לשיבטה (בסיס האם של התותחנים, בערך 45 דקות נסיעה אחרי באר שבע) בסביבות אחה"צ בתום החיול ושם מתחלקים לסוללות זמניות (אאל"ט לפי צבעים-סוללה כחולה, אדומה וכו'.) תחת הגדודים של חיל התותחנים. יכול להיות שאיך שתגיעו תהיו בסוללה ששיכת לגדוד המנתץ כמו שקרה לחבר שלי, ובטירונות עצמה לאחר שתמלאו טופס העדפות של הגדודים, תגיעו לאחד מגדודי התומ"תים.

לפי מה שהבנתי-יום רביעי לא עושים הרבה חוץ מחיול ונסיעה לשבטה, כי עד שמגיעים נגמר היום. יום חמישי לפי מה שהבנתי מתחילים להכיר את בעלי התפקידים וקצת את הבסיס. בשישי של אותו השבוע יוצאים הביתה (כך היה במחזור הקודם).
חוזרים ביום ראשון שוב, לא עושים הרבה באותו שבוע. מי שרוצה הולך לגיבוש מורן.
גיבוש מורן לכשעצמו מסקרן רבים לפי מה שהבנתי והצלחתי לדלות מידע עליו, אז אני מביא לפניכם את מה שמותר לספר:
את הגיבוש לא כולם מתחילים ביחד והוא נחלק לשלושה חלקים עיקריים. החלקים לא מסודרים לפי סדר מסויים. יכול להיות שאחד יעשה ראיון-מבחנים פסיכוטכניים-חלק פיזי ואחר יעשה את החלק הפיזי קודם.
כפי שאמרתי, הגיבוש נחלק לשלושה חלקים: הראיון שהוא ראיון סטנדרטי, מה ההורים עושים, למה אתם רוצים להגיע ליחידה, מה הכושר הגופני שלכם וכו'.
המבחנים הפסיכוטכניים: לפי מה שהבנתי בערך חמישה פרקים בנושאים שונים. אין מה להתכונן, כי הם לא סטנדרטיים, אלא מותאמים כנראה מאוד לתפקיד.
החלק הפיזי: בגיבוש של אוגוסט הוא נחשב "קריעה". בעיקרון אלו היו ריצות בוריאציות שונות, לפי מה שהבנתי אפילו לא תחרות בית המתגבשים, אלא ריצות שהתכלית היחידה שלהם היא לבודד את האנשים שלא מוותרים. זאת המטרה. אז כמובן העצות בחלק הזה לא לוותר, ולהשתדל לא לעשות דברים כאילו אתם בתחרות, כי בסופו של דבר המפסידים יהיו דווקא אתם. אגב, מי שיכול לרוץ שלוש שעות במהירות גבוהה עם שק חול עליו שלא יתבייש להראות את זה.

כאן מסתיים הגיבוש, התשובות מגיעות כאשר מתחלקים לגדודים ביום ראשון אחרי שו"ש בבית (שו"ש שני בטירונות, לא נראה מזה הרבה).

ביום ראשון כאמור מגיעים ומתחלקים לגדודים וסוללות, כאן מתחילה גם הטירונות האמיתית, כל אחד עם במקום ועם אנשים שילוו אותם במשך שמונת החודשים הבאים.
כאן המקום גם לפרט על המגורים ב'בא"ח', ישנים בחדרים עם מזגן לרוב (אני לא יודע בדיוק מי ישן באהלים, אבל מסתבר שישנם כאלה, בכל אופן הם מיעוט).
האוכל סביר לפי מה שהבנתי, אין מה לחפש בצבא אוכל גורמה, והכל יחסי. העיקר שיש מה להכניס לפה.
הטירונות רובאי נמשכת חודשיים במהלכה מוסמכים רובאי 03: זה כולל מטווחים, פרט חולייה שזה תרגולים שהחברים שלי הכי אהבו, זריקת רימון חי, ירי במא"ג, מסעות, שמירות, שבוע שדאות סדרת חינוך, הגנ"ש וכו'.
הטירונות שונה ממקום למקום למרות שלעיתים מדובר באותו רובאי: חבר שלי בקו"מ וחבר אחר בשריון, ואצל החבר בקו"מ שמים הרבה יותר דגש על משמעת, בעוד בשריון הרבה יותר מקפידים על התוכן הרובאי ומתמקדים במשאות ארוכים יותר, זורקים רימון חי במקום אבן, יורים יותר במא"ג ועוד...

בסיום חודש לא קל של הטירונות, מגיעה ההשבעה שנערכת בחום או בקור של המדבר. בשלב הזה לדעתי כבר מקבלים תג לכומתה.

אחרי עוד חודש של טירונות (בתכלס יכול להיות פחות מחודש, סביב שלושה שבועות או אפילו שבועיים, סך הכל חודש וחצי בתוך הטירונות), מסיימים את טירונות הרובאי, ומגיעים לאימון מקצועות. שם מחלקים את הצוות בתומ"ת, מאתרים נהגי אלפ"א וכו'. בשלב הזה הלימודים מתמקדים בתומ"ת (בתפקיד טען, נהג, כוון וכו') או במשגר רקטות, או באיכון או במטארולוגיה או בכל מקום אחר שתגיעו אליו.
המשמעת עדיין נוקשה, והתכנים יותר ספציפיים לחת"ם ולתפקיד שלכם.
בסוף האימון מקצועות נערך מסך הכומתה, סביב 30-35 ק"מ אורך, אפשר להביא חברים או הורים לקטע הסופי של המסע ללוות, המסע לאוגוסט 09' נערך ב17 בנוב'. אם מחשבים מגיעי למסקנה שמדובר בשלושה וחצי חודשי טירונות ברוטו, ובשלושה חודשים נטו. אז צריך להחזיק מעמד ולחשוב חיובי כי זה לא ארוך כמו שזה נשמע.

בסוף הטירונות, עוברים לשבטה הקטנה ולנים באוהלים, ושם מבצעים את האימון המתקדם, שעוד פרטים עליו אדע באופן ודאי בחודש הבא כשחברים שלי יתחילו לספר חוויות.

הערות:

*אנשים עם בעיות רפואיות במהלך הטירונות יופנו לתפקידים תומכי לחימה בתוך חת"ם, יכול להיות קשר, רפואה ועוד. חבר מהשריון נמצא כרגע בתאג"ד כחובש אחרי שבמהלך המסלול התגלו אצלו בעיות אורתופדיות, למרות שהפרופיל שלו עדיין 97.

*החלק הבא תקף רק לאנשים שבאים בטוחים שלהילחם זה לא בשבילם, לא כאלה שרוצים להילחם בתנאים שבא להם: אם מגיעים למפל"ג ומדברים איתו דוגרי, שאתם לא רוצים להיות שם, וברמה בוגרת לא של כיתה א' "בא לי טופי בצבע צהוב", רוב הסיכויים שלא תהיו שם (לפחות כלוחמים). ככה שקחו את זה בחשבון לפני שאתם מתחילים לעשות דברים מטופשים כמו סירוב פינוי או בעיות, כי אם אתם לא רוצים להיות לוחמים ויראו שאתם לא משחקים, אתם גם לא תהיו.

המון בהצלחה, אני מקווה לעדכן בקרוב!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-10-2009, 09:09
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי CoPilot שמתחילה ב "לכל המתגייסים לתותחנים"

מס' הערות:
ציטוט:
ושם מתחלקים לסוללות זמניות (אאל"ט לפי צבעים-סוללה כחולה, אדומה וכו'.) תחת הגדודים של חיל התותחנים.
בחי"ר זה נקרא טרום טירונות.

ציטוט:
הטירונות שונה ממקום למקום למרות שלעיתים מדובר באותו רובאי: חבר שלי בקו"מ וחבר אחר בשריון, ואצל החבר בקו"מ שמים הרבה יותר דגש על משמעת, בעוד בשריון הרבה יותר מקפידים על התוכן הרובאי ומתמקדים במשאות ארוכים יותר, זורקים רימון חי במקום אבן, יורים יותר במא"ג ועוד...
למען הסדר הטוב, אתה בטח מדבר על טירונות באופן כללי ולא של גדודים שונים של חיל התותחנים, היינו, כלל צה"לי, שיריון וכו'.

ציטוט:
בסיום חודש לא קל של הטירונות, מגיעה ההשבעה שנערכת בחום או בקור של המדבר. בשלב הזה לדעתי כבר מקבלים תג לכומתה.
אין דבר כזה "תג לכומתה".
יש שני דברים, או תג עוצבה\א"א לכותפת או סמל חיל תותחנים לכומתה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:39

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר