לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-06-2005, 06:27
  rom10 rom10 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.07.03
כתבה מסקנות לאחר קניית מחשב חדש

אני מרגיש צורך עז לכתוב את מה שאני עומד לכתוב עכשיו לכל באי הפורום בלי קשר אם הם קונים מחשב חדש או לא.

אז ככה, לפני כמה חודשים משהו כמו 4וחצי חודשים החלטתי שאני קונה מחשב חדש. התקציב עמד על איזור ה-6800 ש"ח בלי מסך כי לא צריך ובעצם בלי כלום רק המחשב עצמו וכמובן עקב המלצות חמות פה על מחשבים מבוססי AMD והביקורות הפשוט מעולות ברשת אמרתי ננסה ובלי להסס פתחתי את חלון הדפדפן ובניתי לי מפרט בערך בתקציב הזה, קצת פחות. הדפסתי אותו והראיתי לספונסור שלי חחח :-). המממן ענה בחיוב והתחלנו לעשות שיעורים בנושא. ביררנו איפה לקנות וכמה בדיוק כל דבר עולה וידעתי בדיוק מה אני אמור לקבל.

לאחר כמה ימים נתקשרתי לסוכנות דל בארץ - אומניטק, ולא סתם. יש לי שם קצת קשרים ויכולתי להשיג משם הכל + אחריות מסודרת או לפחות להפוך לדילר ולקבל שירות הוגן. יצרתי את הקשרים המתאימים והופניתי ליבואן אסוס בארץ- ליגד מחשבים. שם פניתי לסוכן מכירות שלא אציין את שמו. הצגתי בפניו את המפרט דרך המייל והוא הבטיח תשובה. עבר בערך שבוע (!) של תזכורים עד שהוא ענה לי וכן הוא ידע שאני לקוח פרטי אך לא הייתה לו בעייה עם זה. בקיצור הוא החזיר תשובה ושינה את רוב החלקים ואני מן הסתם לא הסכמתי. אמרתי לו שאני רוצה חלקים מסוימים ושיתאמץ להשיג כי אני יודע שהוא יכול. טוב הוא שלח לאחר כמה ימים הצעה נוספת עם התיקון. אמרתי לו שיזמין. שבוע... שבועיים... שלושה והמחשב לא בא! עם נדנודים בטלפון ותירוצים משונים מצידו אך כלום לא עזר. הוא אפילו אמר לי פעם אחת לגבי רכיב של אסוס שאין ליבואן והוא צריך להזמין. אני הערתי לו על זה והוא התנצל ואמר שהוא מבולבל. כל פעם סיפור אחר. פעם המארז חסר ופעם הספק. בקיצור ככה עבר הזמן עם חגים ותירוצים שונים מצידו. בסוף ויתרתי ואמרתי שאני לא מוכן לזה אחרי שעבר לפחות חודש אם לא יותר. הוא הבטיח פיצוי אבל הוא כמובן לא קיים.

פוצצנו את העסקה ואני חשבתי מה לעשות. לבסוף החלטתי לקנות בחנות שכונתית פה ליד הבית בגבעתיים. החנות נקראת CHAPE מחשבים והיא ממוקמת בדרך השלום בדרך לעזריאלי. נכסתי לחנות וביקשתי לדבר עם עובד במקום כדי לבצע הזמנה. דיברתי עם שני בחורים נחמדים שרואים שיש להם ידע וסיכמנו על המפרט ההתחלתי שרציתי. הם נתנו הצעה ואני אישרתי יצא באיזור ה-6400.

סיכמנו שהם מזמינים לי הכל וזה יגיע בערך בעוד שבוע. תיכננו שאני אביא מארז +ספק ואז נרכיב ביחד שם. הסכמתי. כל החלקים הגיעו אבל בסוף החלטתי להזמין משם מארז+ספק וזה ייקר את העניינים לאזור ה7300. מחיר שאני יכול לעמוד בו למרות שהוא גבוה יחסית. זה לקח עוד יומיים עד שהכל הגיע והפלא ופלא המחשב מוכן תוך שבוע וחצי בלי בלבולים ובלי תירוצים עלובים. אדיבות ושירות כמו שצריך ובסך הכל אני מרוצה.

אני עכשיו כותב מהמחשב החדש והוא ממש אחלה. סוף טוב הכל טוב.

מפרט סופי (לא לבאס חברה אני יודע שיהיה לכם מה להגיד :-) ):

לוח-אם: Asus A8N-SLI Dluxe
מעבד: AMD 3200+
זיכרון: Kingston HyperX DDR 3200 2.0,2,2,5
כ.מסך: Asus N6600GT
צורב די וי די: NEC 3520A
מארז: Thermaltake Tsunami
ספק: Thermaltake PurePower 460W 2.0 Bluelight W0067
הארד דיסק: WD 160 SATA

זהו וקווה שלא שחכתי כלום חחח...

נערך לאחרונה ע"י rom10 בתאריך 11-06-2005 בשעה 06:41.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:34

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר