לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-06-2005, 09:57
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
אמא, מה זה רוקט פוקט?

תרגיל סימולציה: אתם הורים. הורים ליברליים, פתוחים, יש לכם בבית מכונת אספרסו ואת כל הכרכים של ד"ר ספוק. בארוחת בוקר (קורנפלקס עם דבש וחלב דל) הילד שלכם, שסגר עכשיו עשור, מפתיע אתכם פתאום ב"מה זה רוקט פוקט?". דומייה בשולחן. אחד מכם נשנק והשני מתעניין מאוד בחדשות הכלכלה בעיתון. "שרון סילבר קנתה רוקט פוקט", אומר לכם הצאצא, כולו תמימות, החלב של הקורנפלקס עוד נוזל לו על השפתיים. "זה משהו יפה?" הוא מקשה. איך תגיבו?

"הסתכלתי על הטלוויזיה והייתי בשוק - רוקט פוקט!" מספרת טליה, אמא זועמת, "הייתי צריכה להסביר לילדה הקטנה שלי מה זה רוקט פוקט. זה פשוט הדהים אותי. אני תוהה אם צביקה הדר ויואב צפיר יושבים עם הילדים שלהם מול הטלוויזיה, רואים את הפרקים ומסבירים להם מה זה רוקט פוקט! ועוד בשמונה בערב!".

שאלת ה'מה זה רוקט פוקט'. הטרידה השבוע כמה ילדים שמסתובבים בפורומים של "השיר שלנו" ובאתרים האישיים של שחקני הסדרה. השאלה למה שרון סילבר קונה רוקט פוקט בפריים-טיים של הילדים שלהם הטרידה את ההורים. "השיר שלנו" (yes) והסדרה המתחרה בכבלים, "טלנובלה בע"מ" (HOT), מרבות לאחרונה לשלב סצנות בעלות אופי מיני או רמיזות מיניות, שלדעת הורים לא מעטים לא מתאימים לקהל היעד של התוכנית, שמורכב רובו מילדים. מספיק לראות מי מגיע להופעות של השיר שלנו ב"טעם העיר" או מי ממתין מחוץ לאולפנים ומתחנן לחתימות של "טלנובלה בע"מ", כדי להבין שלא מדובר בגילאים שאמונים על מצוות פרו ורבו.

"השיר שלנו" משודרת עם הגבלת צפייה, ומומלצת מגיל 14 בלבד. טלנובלה בע"מ מגיל 8. גם אם יטענו אחרת, בשורה התחתונה הסדרות מכוונות לאנשים הקטנים. ללהק את יעל בר-זוהר לתפקיד ראשי זאת אמירה. בר-זוהר היא טאלנט שמדבר אל נוער ומטה. הנסיונות שלה לכבוש את עולם המבוגרים (עיין ערך "תעביר את זה הלאה ") לא עלו יפה, ועוד לא התחלנו לדבר על רן דנקר ונינט טייב. האם זאת התחרות בין הכבלים ללווין? או אולי אלה הטלנובלות הדרום אמריקאיות שחיממו את האווירה?

יש מצב לשלישייה?

"יש לי ילדה בת 8, שלא מפסידה אף פרק", מתלונן שלומי, "וזה תמיד נושא השיחה למחרת בבית ספר. ראיתי אתמול סצינה עם נועה, גבעון ודנה שאומרים שם 'יש מצב לשלישייה?' ואז הבת שלי שואלת אותי מה זה שלישייה. חנה לסאלו ועליזה רוזן מדברות על זיקפה. אתמול הייתי עם הילדים בטיול מטעם בית הספר, והילדות כל הזמן מדברות על זיקפה. כשהבת שלי פנתה אליי בקשר לדברים שהיא לא הבינה העדפתי להעביר את זה הלאה, היא לא יודעת מה זה זוג - אז היא תדע מה זה שלישייה?"

מה לעשות, הפעם אי אפשר להאשים את אמריקה. הטלנובלות בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות דווקא מוגבלות מאוד כשזה מגיע לסקס. "צעירים חסרי מנוח", "היפים והאמיצים" או "ימי חיינו" – המקסימום שתקבלו שם זה נשיקה לוהטת, וגם אז המצלמה תעיף מבט ביישני הצדה ותשאיר אתכם לדמיין את השאר. לא תשמעו שם דיבורים על אורגיות, שלישיות, מין בכפייה ואף אחד לא יספור, רחמנא ליצלן, סנטימטרים. גם בסדרות מקבילות כמו "בוורלי הילס 90210" או או ב"O.C" הרלוונטית יותר לא ירחיקו לכת.

להמשך הכתבה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,73...98091,00.html#n

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-06-2005, 11:37
צלמית המשתמש של danielco2
  danielco2 danielco2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.01
נכון, ועל כן מקומן של כל התוכניות החינוכיות בערוצים הכלליים
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Jarvis שמתחילה ב "יש ה-מ-ו-ן ערוצים"

בשעות שבהן גם ילדים ונערים צעירים צופים, ושעתן של תוכניות הזימה, אם בכלל, בשעות בהן ילדים ונערים צעירים לא מול המסך.

אני מסכים שהטלוויזיה לא צריכה להיות גננת, אבל מקובל בכל העולם שיש תכנים שלא משודרים לילדים, ואם הביאו לתוכנית כמו "השיר שלנו" כ"כ הרבה כוכבים של ילדים ובני נוער, מן הסתם הם כן פונים אליהם. לכן זה לא המקום לדבר על נושאים כאלו.

אגב, גם הטלנובלות הספרדיות שילדים רואים, ומדברות על ענייני אהבה ומיני ירקות, לא עושות זאת בצורה כ"כ בוטה בד"כ (אבל רק בד"כ).

ישן 13-06-2005, 11:46
  m1011409 m1011409 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.04
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי danielco2 שמתחילה ב "נכון, ועל כן מקומן של כל התוכניות החינוכיות בערוצים הכלליים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי danielco2
בשעות שבהן גם ילדים ונערים צעירים צופים, ושעתן של תוכניות הזימה, אם בכלל, בשעות בהן ילדים ונערים צעירים לא מול המסך.

אני מסכים שהטלוויזיה לא צריכה להיות גננת, אבל מקובל בכל העולם שיש תכנים שלא משודרים לילדים, ואם הביאו לתוכנית כמו "השיר שלנו" כ"כ הרבה כוכבים של ילדים ובני נוער, מן הסתם הם כן פונים אליהם. לכן זה לא המקום לדבר על נושאים כאלו.

אגב, גם הטלנובלות הספרדיות שילדים רואים, ומדברות על ענייני אהבה ומיני ירקות, לא עושות זאת בצורה כ"כ בוטה בד"כ (אבל רק בד"כ).

בדיוק בשביל זה יש הגבלות גיל צפייה.
לדעתי, אין שום בעיה שנער בן 14+ ידע מה זה "רוקט פוקט". לעומת זאת, זהו אינו תוכן המתאים לילד בן 10. אם מוגדר "לצפייה לגילאי 14+" וההורים אינם מעוניינים שילדיהם יחשפו לתכנים הללו, יש פונקצייה מאוד פשוטה בממיר אשר על ידייה ניתן לחסום תוכניות לפי הגדרת גיל צפייה עם סיסמא וזה ממש לא מצריך את ההורה להיות גאון באלקטרוניקה על מנת לעשות זאת.
ישן 13-06-2005, 12:12
צלמית המשתמש של danielco2
  danielco2 danielco2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.01
הבעיה שלי היא פחות עם השחקנים
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי m1011409 שמתחילה ב "[QUOTE=danielco2]כיוון שאין..."

ואני אפילו לא אתווכח אם התוכנית הזו בכלל רואיה לשידור או לא, כיוון שלא צפיתי בה (ובאופן כללי, יש בעיניי הרבה מקום גם לתוכניות שמחוץ לקונצנזוס, עד גבול מסויים, בערוצי הנישה), אבל שעת השידור שלה, כשברור שהיא יותר מקורצת לילדים צעירים,צריכה להדאיג דווקא את yes. לשחקנים עצמם אין לי טענות.

בנוגע לחנה לסלאו - נו, באמת... את אותם טקסטים היא אומרת גם בהופעות שלה, ושם היא זו שבוחרת את הטקסטים. את אותם דברים היא אומרת גם בריאיונות (אפילו בריאיונות שהתקיימו איתה לאחר קבלת הפרס לאחרונה), ושם על אחת כמה וכמה שלא ניתן לטעון שכתבו לה את הטקסטים. אני מרחיק את ילדיי מכל דבר שהיא קשורה בו, כדי שהיא לא תפלוט בטעות עוד איזו יציאה מטורפת.

ישן 13-06-2005, 12:26
צלמית המשתמש של Jarvis
  Jarvis Jarvis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.01.03
LOL יפה אמרת על לסלאו :)
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי danielco2 שמתחילה ב "שאלות תם"

מספיק לי לראות אותה חצי דקה כדי להרגיש מבוכה נוראית... איך אני מתבאס בשביל נטלי פורטמן המתוקה שנקלעה שלא בטובתה לעיסת הזבל'ה של לסלאו וגיתאי המכונה "פריזון", ואיך, לפחות לטענת המבקר שניצר, גזלה דמותה המשנית של לסלאו את הבמה מדמותה הראשית של פורטמן, וקטפה את הפרס בקטגוריה שמראש לא הייתה אמורה להיות מועמדת לה (קטגוריית שחקנית ראשית).

לא יודע באיזו שעה התכנית משודרת כי לשמחתי לא התקנתי לווין (וגם כבלים ביטלתי לאחרונה - תענוג). לפי הכתבה התכנית מוגבלת ל-14+.

אגב, ב"פסטיבל" טעם האיכס שהתקיים לאחרונה, צפו אלפי ילדים רכים בשמנמונת המזמרת מעל מסכי ענק, ושם לא היה אף אחד שהכניס קוד לממיר (או שלא שמתי לב ). אז אם מישהו מחפש תביעה ייצוגית - אז הנה אחלה קייס שבעולם. אני אישית לא ידעתי מה יותר מעורר בחילה - האוכל המזוויע או "כישרון משחק" של נינט....

ישן 13-06-2005, 12:29
  m1011409 m1011409 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.04
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Jarvis שמתחילה ב "LOL יפה אמרת על לסלאו :)"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Jarvis
מספיק לי לראות אותה חצי דקה כדי להרגיש מבוכה נוראית... איך אני מתבאס בשביל נטלי פורטמן המתוקה שנקלעה שלא בטובתה לעיסת הזבל'ה של לסלאו וגיתאי המכונה "פריזון", ואיך, לפחות לטענת המבקר שניצר, גזלה דמותה המשנית של לסלאו את הבמה מדמותה הראשית של פורטמן, וקטפה את הפרס בקטגוריה שמראש לא הייתה אמורה להיות מועמדת לה (קטגוריית שחקנית ראשית).

לא יודע באיזו שעה התכנית משודרת כי לשמחתי לא התקנתי לווין (וגם כבלים ביטלתי לאחרונה - תענוג). לפי הכתבה התכנית מוגבלת ל-14+.

אגב, ב"פסטיבל" טעם האיכס שהתקיים לאחרונה, צפו אלפי ילדים רכים בשמנמונת המזמרת מעל מסכי ענק, ושם לא היה אף אחד שהכניס קוד לממיר (או שלא שמתי לב ). אז אם מישהו מחפש תביעה ייצוגית - אז הנה אחלה קייס שבעולם. אני אישית לא ידעתי מה יותר מעורר בחילה - האוכל המזוויע או "כישרון משחק" של נינט....

בדקתי עכשיו בטלויזיה. לפי מה שראיתי, התוכנית מוגבלת לגיל 8+ ולא 14+.
ישן 13-06-2005, 20:48
  hamta1 hamta1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.04
זבל! זבל במסווה של 'תרבות' שמאלנית!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "אמא, מה זה רוקט פוקט?"

לא יאומן כמה מאמצים עושים בארצנו כדי להיות כמה שפחות יהודים.

אחד המאפיינים של היהודים הוגדר במשנה כ"ביישנים".
בביקור אצל חברים בעיר הגדולה אני שומע בנות 11-12 בגינה למטה מקניטות אחת את השניה ואומרות "כן!, בטח רצית שתומר יאונן עליך". לא יאומן!

הזבל התרבותי הזה הוא שמאלני וירוד. הוא לא יהודי, הוא לא לכבודנו, הוא משחית כל חלקה טובה שנשארה בנו.
חינוך מיני לנוער הוא דווקא חיובי מאוד, אבל בינו ובין תרבות הזבל השמאלנית (99% מהכותבים, מפיקים, עורכים הם שמאלנים) המרחק רב!

חינוך מיני - כן!
תרבות זבל שמאלנית - לא!

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:19

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר