12-03-2010, 23:48
|
|
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש
|
|
חבר מתאריך: 01.02.09
|
|
הסלקה ואחזקה של אקדח
מעבר להומור שבפתיל הזה (ואני מת על הומר). הנושא מאד רציני, אחד העקרונות בנשיאת אקדח הוא "גורם ההפתעה".
למה הכוונה, אני מניח שאינך מתכוון להסתיר נשיאת נשק, מאנשים שמחובתם לוודא שהינך נושא או לא נושא כלי נשק קרי- מאבטחים, שוטרים וכו'.
הסלקת הנשק היא יתרון משמעותי בזמן אמת. כלומר, אם אתה נקלע למצב של חיים ומוות, אמיתיים, עדיף תמיד, שהתוקף, לא ידע שאתה נושא נשק, ושליפת הנשק תבוא לו בהפתעה. אם התוקף, יזהה מרחוק שיש עליך נשק, תגובתיו תהינה אחרות. ולזה אני קורא "יתרון ההפתעה".
לגבי אחזקה ונשיאת כלי נשק, אני מעדיף, תמיד, שכלי הנשק יהיה בהשג יד, גם בבית,
נשק הנמצא בכספת, מגורז ומשומן, ומוציאים אותו פעם בחמש שנים לאימון, לצורך חידוש הרשיון, זה לא רציני, ולדעתי הצנועה, זה גם מתכון לאסון, כלי הנשק הופך למעמסה ומיטרד, ומאחר ואתה לא "חי" את כלי הנשק, התפעול שלו (גם בזמן ניקוי, וגם בזמן אמת) יהיה לקוי.
כמו שכתבתי בפוסטים הקודמים, אני נושא נשק המון שנים, משתדל להתאמן לפחות כל שישה חודשים (ולא רק 50 כדור אלא לפחות 200).
כך הנשק הופך לחלק מהלבוש, ואם אני לא הולך עם נשק, (דבר נדיר מאד-במשך כל התקופה שאני נושא נשק, אפשר לספור על יד אחת, את מספר הפעמים שהייתי ללא נשק). אני מרגיש ערום ושכאילו משהו חסר לי.