לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-03-2010, 23:34
  DownLoad_Master DownLoad_Master אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.06.05
שלח הודעה דרך ICQ אל DownLoad_Master
תומך לחימה, ממר"ם, פקח טיסה ושאר ירקות. אני כבר לא יודע מה לחשוב (:

שלום חבר'ה,
עקב בעיית כליות פרופילי הרפואי נקבע ל-64, יחד עם קב"א 54 שביררו עבורי.
כמו כל פרופילניק מ"הדור החדש", עברתי את יום המא"ה, וקיבלתי גם את שאלון מילוי ההעדפות (מנילה) באינטרנט.
לאחר כל השלבים השונים, התבקשתי לבחור את מהתחומים הבאים כמועדפים עליי :
ציטוט:
מקצועות המחשב : שזה אחד מהשניים הבאים :
תוכניתן-

מהות התפקיד: התוכניתן מפתח מערכות תוכנה להגברת האפקטיביות של צה''ל בשגרה ובחירום. המערכות בצה''ל מפותחות בטכנולוגיות המתקדמות ביותר (net ,j2ee, .sap.) ובסביבות שונות ומגוונות כגון: סביבות לווין, סלולאר ועוד. הקורס מכשיר אנשי פיתוח תוכנה ומקנה יכולות מתקדמות של לימוד עצמי, מפתח את יכולת עבודת הצוות ומקנה כלים לעבודה נכונה ואיכותית.
הקורס מאתגר ביותר ובעל שם עולמי (תוכניתן ממר''ם).
משך ההכשרה: ההכשרה קדם צבאית (נערכת לפני הגיוס).
משך ההכשרה 25 שבועות.
הקורס נערך בבית הספר למקצועות המחשב - בסמ''ח, בקמפוס הטכנולוגי של יחידות התוכנה ברמת גן.
שיבוץ וקידום: ביחידות התוכנה השונות של כלל הזרועות (חיל האוויר, חיל הים, מודיעין, זרוע היבשה והמטה הכללי). יחידות התוכנה ממקומות באזורים הבאים: צריפין, קריה, שלישות, גלילות וחיפה.
מסלולי פיתוח וקידום במהלך השירות:
- ניתן במסגרת התפקיד ללמוד לתואר טכנאי/הנדסאי תוכנה במסגרת הצבאית בבסמ''ח.
- למתאימים תינתן אפשרות יציאה לקצונה, תפקיד ראש צוות פיתוח, תפקיד פיקודי הכולל ניהול צוותים ופרוייקטי פיתוח תוכנה.
- קורסים מקצועיים מתקדמים כגון: קורס עיצוב וניתוח מערכות.
- מתן אפשרות ייחודית ללימוד תוך כדי שירות לתואר הראשון כבר בשנת החובה השלישית לשירות.
- מכללות ואוניברסיטאות שונות מכירות הכרה אקדמית בקורס תיכנות, בנקודות זכות ופטורים לתואר ראשון במדעי המחשב.
תהליך המיון: איתור קדם צבאי. כולל שיחת פתיחה לכלל אשכול מקצועות המחשב ומבחני התאמה (ללא צורך בידע מוקדם) הקובעים את השיבוץ בהתאם לתוצאות המבחנים, ולאחר מכן תחקור בטחוני.

או מנהל תשתיות מערכות מחשוב-

מהות התפקיד: ניהול תשתיות מערכות מחשב במרכזי המחשב המערכתיים בצה''ל. מתן מענה ותמיכה לעשרות אלפי משתמשים המחוברים למרכזי המחשב {DATA CENTERS}, תוך רכישת ידע וניסיון בעבודה מול לקוחות. בקורס ילדמו פלטפורמות מחשב רבות:
Windows XP pro. & Server 2003, LINUX/UNIX, MainFrame, וכמו כן הנושאים הבאים: חומרת PC וחומרת שרתי מחשב, ניהול שרת דוא''ל (2003) Exchange , ניהול מסדי נתונים
{ORACLE, Office 2003}, אבטחת מידע, עקרונות התכנות, תקשורת, ניטור ובקרה, מערכות הפעלה, Storge ומתן שירות איכותי.
משך ההכשרה: 3 חודשים
שיבוץ וקידום: השיבוץ הינו במרכזי המחשוב ברוע היבשה, בזרוע המודיעין ובזרוע האוויר. המתאימים יוכלו לצאת לקורס קציני תוכנה.
תהליך המיון: איתור קדם צבאי. כולל שיחת פתיחה לכלל אשכול מקצועות המחשב ומבחני התאמה (ללא צורך בידע מוקדם) הקובעים את השיבוץ בהתאם לתוצאות המבחנים, ולאחר מכן תחקור בטחוני.

לבין פקח טיסה :
מהות התפקיד: ניהול התעבורה האווירית של שדה תעופה צבאי - אישורי המראה ונחיתה, סיוע לכלי טיס במצוקה. שותפות בפעילות המבצעית של חיל אוויר והחלל - הזנקת מטוסים ומסוקים למשימות חיל האוויר והחלל השונות (יירוט, תקיפה וחילוץ).
משך ההכשרה: 6 שבועות, עם סיום הקורס מפוזרים הפקחים במגדלי הפיקוח בחיל האוויר, שם ימשיכו במסלול הכשרה אישי תוך כדי התקדמות ב''סולם'' ההסמכות.
שיבוץ וקידום: בבסיסי טיסה של חיל אוויר והחלל - בסיסים סגורים.
למתאימים תינתן אפשרות יציאה להדרכה ולקצונת פיקוח טיסה לאחר ותק של שנה וחצי בשירות.
תהליך המיון: איתור קדם צבאי. כנס ראשוני הכולל הסבר על תפקידי האשכול ופאנל חיילים המשרתים במקצוע כיום, בתום הכנס נקבע זימון למיון נוסף הכולל מבחנים פסיכוטכניים. לאחר מכן יישלח לבדיקות רפואיות ותחקור בטחוני.

זהו המקום לציין שאני אמור לקבל זימון לגיבוש תומכי לחימה של שלדג לקראת סוף אפריל.
רציתי לברר מעט פרטים על תוכניתן (הבנתי שזה לימודים בבסמ"ח ובעצם זה ממר"ם?) - האם משך השירות הוא 6 שנים ויוצאים תואר בסופו של התהליך?
אני "טוב" במחשבים, מתעניין, ידע נרחב, "המבין". מעולם לא עסקתי בשפות תכנות או רשתות.. האם יש לי מה ללמוד לפני אם ארצה להתקבל\לעבור את המיונים?
בבית הספר מעולם לא הייתי מוצלח במתמטיקה, ולהבדיל גם לשון. שני המקצועות מעולם לא משכו ועניינו אותי. מכיוון שבשני המקצועות קיימת לוגיקה, האם ניתן להשליך מכאן שבעצם אין לי מה לחפש בממר"ם?
אם תוכלו לתת מעט רקע על שני התפקידים, אני יותר מאודה לכם.. יש לי עד יום ראשון להחליט.
מצטער שחפרתי מעט, ותודה רבה לכל מי שיגיב.

Life Is A Shitty Game, But The Graphic Is Awesome

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:04

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר