לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-04-2010, 11:15
  בנו בנו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.09
להיות קמ"ן דרך מוד"ש

שלום.
ידוע לי כי ישנה אפשרות להיות קמ"ן (קצין מודיעין) גדודי (ואולי לא בהכרח גדודי?) דרך מוד"ש\אס"ק.
אני יודע כי מחזור מרץ 10 היו הראשונים להתמיין למסלול הזה עוד לפניי הגיוס ובכך בעצם הם התגייסו במסלול ייעודי לקמ"נים, בו הם עושים טירונות 03 במוד"ש ואז עוברים לקורס מש"קי מודיעין במפרשית (למה לא בגלילות?) ואז לאחר כמה חודשים בתפקיד הולכים לבה"ד 1.

1.השאלה שלי היא, האם אני, כאחד שלא התמיין לתפקיד הזה, יכול בכל זאת להיות קמ"ן? אני במוד"ש, אבל עד כמה שהבנתי העבירו את הסמכות המודיעינית לחמ"ן (כחלק משינוי תפיסת ההפעלה והיעוד של מודש אולי?)
אני אוכל לצאת לקורס קצינים אבל להיות קמ"ן בסופו של דבר ולא קצין במודש, אלא ממש קמ"ן במקום אחר?

2.למה הקמ"נים עושים קורס של חודש וחצי במפרשית (קורס מש"קי מודיעין) ולא בגלילות?
3.האם קורס מש"קי מודיעין דומה לחלוטין לקורס חוקרי מודיעין\עח"מ שמועבר בגלילות ושבסופו משתצבים לחטיבת המחקר בקרייה או לפיקודים? אם לא, אז מה בעצם ההבדל? הרי שני הקורסים הם באורך זהה.

תודה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-04-2010, 11:24
  metooshelah metooshelah אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי בנו שמתחילה ב "להיות קמ"ן דרך מוד"ש"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בנו
שלום.
ידוע לי כי ישנה אפשרות להיות קמ"ן (קצין מודיעין) גדודי (ואולי לא בהכרח גדודי?) דרך מוד"ש\אס"ק.
אני יודע כי מחזור מרץ 10 היו הראשונים להתמיין למסלול הזה עוד לפניי הגיוס ובכך בעצם הם התגייסו במסלול ייעודי לקמ"נים, בו הם עושים טירונות 03 במוד"ש ואז עוברים לקורס מש"קי מודיעין במפרשית (למה לא בגלילות?) ואז לאחר כמה חודשים בתפקיד הולכים לבה"ד 1.

1.השאלה שלי היא, האם אני, כאחד שלא התמיין לתפקיד הזה, יכול בכל זאת להיות קמ"ן? אני במוד"ש, אבל עד כמה שהבנתי העבירו את הסמכות המודיעינית לחמ"ן (כחלק משינוי תפיסת ההפעלה והיעוד של מודש אולי?) כן, אתה יכול. פנה למפקדים שלך ודבר איתם. אם לא תצא עכשיו, בד"כ תוכל לצאת עם סיום המסלול.
אני אוכל לצאת לקורס קצינים אבל להיות קמ"ן בסופו של דבר ולא קצין במודש, אלא ממש קמ"ן במקום אחר? לא בטוח, לדעתי תצטרך לבקש לצאת לקק"צ בכדי להיות קמ"ן ולא קצין במוד"ש. אני לא יודע מה ההבדלים בין שני הסוגים (אם בכלל).

2.למה הקמ"נים עושים קורס של חודש וחצי במפרשית (קורס מש"קי מודיעין) ולא בגלילות? אממ, כי ככה החליטו?
3.האם קורס מש"קי מודיעין דומה לחלוטין לקורס חוקרי מודיעין\עח"מ שמועבר בגלילות ושבסופו משתצבים לחטיבת המחקר בקרייה או לפיקודים? אם לא, אז מה בעצם ההבדל? הרי שני הקורסים הם באורך זהה. לא יודע

תודה.
ישן 17-04-2010, 03:04
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי בנו שמתחילה ב "אם כך אני מבין שאין סיכוי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בנו
אם כך אני מבין שאין סיכוי להשתבץ בקרייה (לא שזה הלהיב אותי).
אז איזה הכשרה מודיעינית מעמיקה עוברים קמ"נים גדודים? עד כמה שאני יודע קורס מש"קי מודיעין וגם קורסי עח"מ למיניהם אינם קורסים עמוקים מאוד (את התפקיד של בוגרי קורס עח"מ יש חיילים הממלאים רק עם חפיפה מספרים, ללא הקורס). אז איפה בעצם מקבל הקמ"ן הגדודי עוד הכשרה? ישנו עוד קורס? ישנה העמקה בבה"ד 1?

זו מהות ההשלמה החילית בכל קורס קצינים, הכשרה לתפקיד הראשון. כמובן שזה תיאורטי, בפועל בכמעט כל תפקיד קצונה ראשון בצבא ההכשרה האמיתית היא הניסיון הנצבר במהלך החודשים הראשונים בתפקיד - OJT.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

ישן 17-04-2010, 15:33
  ג'ימי דין ג'ימי דין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.07.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי בנו שמתחילה ב "להיות קמ"ן דרך מוד"ש"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בנו
שלום.
אני יודע כי מחזור מרץ 10 היו הראשונים להתמיין למסלול הזה עוד לפניי הגיוס ובכך בעצם הם התגייסו במסלול ייעודי לקמ"נים, בו הם עושים טירונות 03 במוד"ש ואז עוברים לקורס מש"קי מודיעין במפרשית (למה לא בגלילות?) ואז לאחר כמה חודשים בתפקיד הולכים לבה"ד 1. אלא אם כן המסלול השתנה ואני לא הכרתי, אז שינית את שמו של קורס אחד (לא קורס מש"קי מודיעין אלא קורס מודיעין בסיסי) ודילגת על קיומו של קורס אחר בתום תקופת הסיפוח לגדודים (קורס מש"קי מודיעין, שהינו קורס מקצועי ופיקודי האורך כמעט שלושה חודשים) ושכחת גם כמובן את החלק החשוב ביותר- השלמה חילית בתום בה"ד 1.

1.השאלה שלי היא, האם אני, כאחד שלא התמיין לתפקיד הזה, יכול בכל זאת להיות קמ"ן? אני במוד"ש, אבל עד כמה שהבנתי העבירו את הסמכות המודיעינית לחמ"ן (כחלק משינוי תפיסת ההפעלה והיעוד של מודש אולי?) כן, יכול. במידה ואתה עונה לקריטריונים- רובאי 03, קורס פיקודי (במקרה שלך קמ"א ואם לא יצאת אליו תוכל לבקש לצאת לקמ"מ-קורס מש"קי מודיעין, במקום) ומתאם קצונה מתאים (אלו הם אגב התנאים ליציאה לקק"צ להב) תוכל לבקש לצאת לקמ"נים גדודיים - זוהי בדיוק אותה צורה בה ניתן להגיע לתפקיד גם מתפקיד לוחם בכל מקום אחר בצה"ל.
אני אוכל לצאת לקורס קצינים אבל להיות קמ"ן בסופו של דבר ולא קצין במודש, אלא ממש קמ"ן במקום אחר? כן, בהנחה ומראש יצאת בכוונה להיות קמ"ן גדוד וקיבלת גם הקצאה של חמ"ן בהתאם. (כבר היו דברים מעולם שמישהו יצא לבה"ד 1 ובסוף להב שונתה לו ההשלמה מסיבות כאלה ואחרות לקמ"נים אבל זה נדיר ועקום ולא תקין).

2.למה הקמ"נים עושים קורס של חודש וחצי במפרשית (קורס מש"קי מודיעין) ולא בגלילות?
3.האם קורס מש"קי מודיעין דומה לחלוטין לקורס חוקרי מודיעין\עח"מ שמועבר בגלילות ושבסופו משתצבים לחטיבת המחקר בקרייה או לפיקודים? אם לא, אז מה בעצם ההבדל? הרי שני הקורסים הם באורך זהה. שום קשר. מה שצריכים לדעת עח"מים לא קשור למה שצריכים לדעת מש"קי מודיעין בדרג הנפרס.

תודה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:11

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר