גורמים סורים המקורבים להנהגה אמרו לעיתון כוויתי כי "ישראל אינה מודעת להיקף הכוננות שהגיעו אליה כוחת הצבא הסורים" וכי "סוריה לא נחה" בזמן שישראל אימנה את כוחותיה. עוד אמרו הגורמים כי סוריה הכינה תוכניות לתקוף ברצועת החוף בישראל לכל אורכה במידה ותפרוץ מלחמה
"ישראל איימה על סוריה להחזיר אותה לתקופת האבן משום שהיא אינה מודעת להיקף הכוננות שהגיעו אליה כוחות הצבא הסורים ולרמה שהגיעו אליה חטיבות הטילים אם ישראל תכפה על סוריה מלחמה" – כך אמרו (שבת) לעיתון הכוויתי "א-ראי" גורמים סורים המקורבים להנהגה. הגורמים הוסיפו וציינו כי ישראל אמנם מאמנת את כוחותיה ומבצעת תרגילים ותמרונים לכל הזרועות בצבא, "אולם באותו זמן, גם סוריה לא נחה ולא בזבזה זמן".
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פטריוט1 שמתחילה ב "26.4.10 סוריה: "הכנו תוכניות לפלוש אל חופי ישראל""
בין אם הכוננות הסורית אמיתית ואם לאו
צריך לזכור תמיד כי מלחמה היא אמצעי דיכוי מועדף אצל עריציםם פאשיסטים כמו אסד. לא דיכוי שלנו, דיכוי של עמם שלהם. דיכוי מתנגדים פוליטיים שכאילו מחלישים את העם במלחמה. כפיית מצב חירום מלאכותי כדי לגייס את העם למשימת הישרדות מזוייפת.
אם ישראל לא הייתה קיימת, אז סוריה הייתה במצב מלחמה מול טורקיה או מול ארה"ב (כמו צפון קוריאה או קובה).
לכן, סוריה מסוכנת. לכן סוריה עלולה להתקיף גם אם מפלתה מובטחת מראש. לכן סוריה תתקיף מתוך מניעים פנימיים אפילו בתוך חצר השלטון עצמו.
לדעתיי, האופן שבו יתקיפו הסורים יהיה דומה מאוד לחיזבאללה. תקיפה העורף בכמויות עצמות של טילים ורקטות, כדי לאלץ את צה"ל לפלוש, ובדרכו לעלות על כל מטען, כל מארב נ"ט וכל פרובוקציה תעמולתית ומדינית שאפשר להעלות על הדעת.
הדרך להתמודד עם הסוריםתהייה מתקפת מנע, במהלכה יאבדו כמויות גדולות מאוד של רקטות וטילים בעודם במחסניהם. הפצצות שטח, באמצעות מצרר ונפלם יכולות לסייע בהתמודדות עם מארבים.
סוריה תדע שהפסידה לפי:
צה"ל ישחרר שטח סורי ויחזיק בו.
ותקיפת תשתיות כדי לצריבת תודעת הפסד. חיסול ההנהגה יכול להיות תוספת מעניינת.
לא פחות חשוב: להטיל על סוריה סנקציות מביכות: כגון שטחים מפורזים, ואיזורים אסורים לשיט או טיסה.
הגבלות חמורות על החימוש מחדש של סוריה, במטוסים ובטילים ארוכי טווח.
הגבול הכי שקט של ישראל בעשורים האחרונים הוא עם סוריה(אף על פי שאין לנו הסכם שלום)ולא נראה לי שיש לאסד אינטרס לשנות את המצב, למרות שמדי פעם שומעים אותו אומר "אם לא תתנו את הגולן, נחזיר את הגולן בכח". המצב הכלכלי שלהם לא בשמיים(וזה בלשון המעטה)ובמקרה של עימות הם יסבלו מאוד. כמובן שהעורף שלנו יסבול בצורה רצינית(הם ביום אחד יכולים לירות כמות של רקטות שחיזבאללה יורה בשבוע ומשהו שבועיים), אבל יש לאסד הרבה מה להפסיד(אולי גם את המשטר שלו).
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "הגבול הכי שקט של ישראל..."
מצבו של העם אינו אחד מהשיקולים של עריץ רצחני כמו אסד. סוריה, בהיותה עריצות פאשיסטית שבה מלחמה היא עוד מכשיר דיכוי של העם, אין שום בעיה לצאת למלחמה שבה המפלה מובטחת.
הגבול בגולן הסורי שקט, אולם סוריה היא מהתומכות הגדולות ביותר בטרור מאז נפילת סדאם חוסיין. סוריה מימנה, הפעילה והייתה אחראית למספר מעשי טבח מחרדים בישראל.
סוריה מחוברת לאיראן ולחיזבאללה. האיראנים מסוגלים ורוצים להילחם בנו עד הערבי האחרון.
כפי שכתבתי, אינטרסים פנימיים כמו התחזקות המפלגות האיסלמיסטיות או מלחומות חצר פנימיות יכולות להוביל למלחמה.
העם הסורי לא מעניין לו את החור של אתה יודע מה..השלטון שלו כן מעניין אותו...כמו שנרקומן מכור לסמים, דיקטטור מכור לשליטה ואם הוא יחשוב שהשלטון שלו יהיה בסכנה כתוצאה מפתיחת מלחמה נגדנו, אז הוא כנראה לא ייקח את הסיכון הזה.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "הגבול הכי שקט של ישראל..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי FRESHMAKER
הגבול הכי שקט של ישראל בעשורים האחרונים הוא עם סוריה(אף על פי שאין לנו הסכם שלום)ולא נראה לי שיש לאסד אינטרס לשנות את המצב, למרות שמדי פעם שומעים אותו אומר "אם לא תתנו את הגולן, נחזיר את הגולן בכח". המצב הכלכלי שלהם לא בשמיים(וזה בלשון המעטה)ובמקרה של עימות הם יסבלו מאוד. כמובן שהעורף שלנו יסבול בצורה רצינית(הם ביום אחד יכולים לירות כמות של רקטות שחיזבאללה יורה בשבוע ומשהו שבועיים), אבל יש לאסד הרבה מה להפסיד(אולי גם את המשטר שלו).
מקורות המים של הסורים נחסמים על ידי הטורקים, מה שגורם לבצורת קשה ביותר שגורמת לחקלאות הסורית להגיע לסופה המר אבל הכל כך ברור. יש לסורים סיבות רבות להינס למלחמה עם ישראל כאשר הכינרת זהו התירוץ הכי טוב.
הטורקים לא הולכים לפתוח להם את הברז כי לטורקים אינטרסים משלהם. להיכנס למלחמה עם טורקיה זה לאבד את הידידה שלהם. אז כל מה שנשאר זה אנחנו.
תוסיפו לחצים של האירנים (והטורקים כי בסופו של דבר עדיף שיתקפו אותנו) ויש לכם מתכון בטוח למלחמה שתגיע בתקופה הקרובה.
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי yizhaq שמתחילה ב "[QUOTE=FRESHMAKER]הגבול הכי..."
אם אני לא טועה טורקיה פעם איימה לפלוש לסוריה ובסוף זה לא קרה, כי הסורים נסוגו ממה שהם עשו(שכחתי מה הם עשו,אבל נדמה לי שזה היה קשור לכורדים או שזה היה קשור למים). כל עוד אנחנו לא מאיימים להפציץ אותם במידה והם ימשיכו לתמוך בחיזבאללה, אז אין להם סיבה להפסיק.
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "אם אני לא טועה טורקיה פעם..."
אתה מדבר על הסגרת אוצ'ילן, מפקד ה-PKK הכורדי נגד הטורקים. הטורקים הציבו לסורים שהחביאו את אוצ'לן הצעה שלא יכלו לסרב לה: לגרש את אוצ'לן מהמדינה או שהטורקים יכנסו לסוריה לאסוף אותו. אז הטורקים גירשו את אוצ'לן, והוא נתפס אחרי זמן קצר בנמל תעופה בקניה ? ומשם הוסגר לטורקיה.
על אוצ'לן נגזר גזר דין מוות, שביצועו נדחה, בעיקר מתוך התנגדות אירופאית לעונש המוות. הטורקים יוציאו את אוצ'לן להורג כקלף מיקוח.
אה. זה מראה שסוריה מבינה באיומים..אם נאמר להם שאם הם ממשיכים לחמש את החיזבאללה ויהיה עימות בינינו לבין חיזבאללה-הם גם יחטפו, כי אחרת אין להם שום סיבה להפסיק.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "כבר אמרנו. מספר פעמים.
לא..."
בוגי יעלון: "בזמה"ת התיכון לא צריך להגיד, צריך להסביר! אחרת לא יבינו". הטורקים הסבירו: הם ריכזו כוחות על הגבול והציבו אולטימטום. נדמה לי שהיו יחידות מיוחדות שתפסו צמתים וגשרים מסביב לגבול בתוך סוריה. אף רה"מ ישראלי לא יעז לעשות כזה דבר בגלל נוכחות הג'יהאד האיסלאמי, חיזבאללה ושלל ארגוני "חובבי ציון" הדומים להם או מעשי טבח במימון וארגון סורי.
....ובאותה הזדמנות, יש לטפל במצרים, כי מי יודע מה יהיה אחרי מוברק. הם התחמשו בצורה מסוכנת!
אה, כן, וגם ירדן. מדינה צמודה אלינו עם שלטון של מיעוט.
לא שכחנו מישהו?
מה עם טירפוד השלטון בתורכיה והחלפתו במשהו יותר רציונאלי?
מה עם עשיית סדר, סוף-סוף בעירק?
על הפרסים - שמעת?
אז, יאללה, קדימה, "דין אל חוכומת אל עיבריה בסייף!!"
נ.ב.: מייד לאחר החגים - להחרים את איקאה.
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 07-09-2010 בשעה 19:12.
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "...ואם כבר - אז גם את לבנון!! אל נשכח את לבנון!"
תוודה על הטיעונים החזקים! עכשיו אעדכן את הרשימה שלי. (אני באמת מחרים את איקאה. ).
אולם אני חושב שהתייחסות למצרים וירדן דורשות איזכורים נפרדים לכל אחד מהם.
לבנון איננה מדינה עצמאית אלא מדינת חסות סורית.
אבל לפני מצריים וירדן, אני חושב שכדאי להתרכז בסוריה. בכ"ז יש להם עשרות אלפי טילים ורקטות שונות, חלקן מלאות חל"כ. חל"כ שמטרתו המוצהרת של החל"כ הסורי הוא רצח עם.
כבר צדקתי בעבר, אני חושב שגם עכשיו אני צודק.
אני מעריך שבמלחמה הבאה נתמקד בהרס כלכלי של איראן וסוריה, הרס שיביא רווח גדול לתוקפים.
למשל 5 מיליון תיירים כל שנה בסוריה,סוריה בנתה תעשייה יפה גם אותה אפשר להרוס,בקיצור יש הרבה עבודה.
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי eli6778 שמתחילה ב "אני מעריך שבמלחמה הבאה נתמקד..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי eli6778
אני מעריך שבמלחמה הבאה נתמקד בהרס כלכלי של איראן וסוריה, הרס שיביא רווח גדול לתוקפים.
למשל 5 מיליון תיירים כל שנה בסוריה,סוריה בנתה תעשייה יפה גם אותה אפשר להרוס,בקיצור יש הרבה עבודה.
אתה רוצה להסביר לי את הקטע המסומן? איזו מנייה תעלה בבורסה של ת"א, וכיצד הורסים תיירות? ובכלל - איך הורסים את הכלכלה הסורית? היות ואני לא מבין בלוחמה כלכלית, הייתי רוצה לדעת.
ואם זה ענף רווחי כל כך - איך לא עשינו את זה קודם?
המממם, היתכן רבותי, שיש לנו כאן פוטנציאל לפרס נובל בכלכלה?....
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 09-09-2010 בשעה 16:19.
אך הורסים כלכלה,פשוט מפציצים ומשמידים מפעלים גדולים,מפציצים ומשמידים מתקני נפט,מפציצים אתרי תיירות,
הכל הפצצות ממטוסי הפצצה כבדים,כמו במלחמת העולם השנייה בעזרת אמריקה.
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "[QUOTE=DZZ]....אך נראה לי..."
ואם יום אחד תפרוץ מלחמה עם יוון.
איזה ערך טקטי ואסטרטגי יהיה בלהפציץ את האקרופוליס?
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "אני מדבר על בנקים אתרי ממשל..."
כלומר מקומות הומי אוכלוסיה אזרחית... למה שלא פשוט נשטח את דמשק? עפ"י פרסומים זרים יש לנו נשק אטומי... אני בטוח ששניים שלושה ראשי נפץ טקטיים על דמשק באמת יהרסו לבשאר את היום....
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "אני מדבר על בנקים אתרי ממשל..."
נרשם למעלה שצריך להפציץ גם אתרי תיירות.
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "כל מטרה שמשרתת את האויב..."
תצייד אותם במחרשות ובמלח? הלא כתוב איפהשהו בתנ"ך שצריך לחרוש את אדמת האוייב במלח?
או שתסתפק ב- AGENT ORANGE מן האוויר? או שאתה באמת רוצה ללכת עד הסוף בסגנון "וניפץ עולליך אל הסלע?"
אבל למה לעצור כאן? לך על תורתו של קאטו: Ceterum autem censeo, Carthaginem esse delendam המצדדים בו מזכירים לנו שמאז - קרטגו לא עשתה שום בעיות לאף אחד. אתה יודע היכן הוזכרה האנקדוטה החביבה הזו? בוואנזה!
ואם, רבותי, מישהו יאשים אותי באמירות פוליטיות, יזכור נא שמלחמה היא המשך הפוליטיקה (או כישלונה של הדיפלומטיה), אך זו לא סיבה לאבד צלם אנוש או פרופורציות.
איפה כתבתי שצריך לעשות שואה לאויב?...אולי מישהו אחר כתב את זה..אני כתבתי שכל מטרה שמשרתת את האויב בפעילות הצבאית שלו היא לגיטימית, לא כתבתי שצריך להשמיד את כל המדינה שלו.
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי eli6778 שמתחילה ב "אך הורסים כלכלה,פשוט מפציצים..."
יש דרכים קצת פחות יקרות והרסניות להרוס כלכלה של מדינה.
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי eli6778 שמתחילה ב "אך הורסים כלכלה,פשוט מפציצים..."
ההדגשה שלי...
ציטוט:
אך הורסים כלכלה,פשוט מפציצים ומשמידים מפעלים גדולים,מפציצים ומשמידים מתקני נפט,מפציצים אתרי תיירות, הכל הפצצות ממטוסי הפצצה כבדים,כמו במלחמת העולם השנייה בעזרת אמריקה.
כמובן שבמקביל תהיה פלישה יבשתית לאותן מדינות ,
כמובן, כמובן. נשלוף את הבי-17 מהנפטלין, נוציא את המיטשלים ממקום מחבואם מתחת למיטה...
כמובן, כמובן. נשלוף את הבי-17 מהנפטלין, נוציא את המיטשלים ממקום מחבואם מתחת למיטה...
אילו מפציצים כבדים בדיוק?
ציטוט:
אך הורסים כלכלה,פשוט מפציצים ומשמידים מפעלים גדולים,מפציצים ומשמידים מתקני נפט,מפציצים אתרי תיירות,
הכל הפצצות ממטוסי הפצצה כבדים,כמו במלחמת העולם השנייה בעזרת אמריקה.
כמובן שבמקביל תהיה פלישה יבשתית לאותן מדינות ,
כמובן שלא אנחנו נצטרך להוציא את המטוסים מהבוידעם, אלא האמריקאים
הם כמובן שומרים אותם מתודלקים, חמושים ומוכנים לטיסה - למקרה והנאצים יחליטו לעשות בלגן שוב פעם
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"