לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-04-2010, 06:43
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
מה אורך החיים של כבל sata לפי היצרן?

ניקיתי היום את המחשב מאבק ובסה"כ פרקתי הכל והרכבתי מחדש את הצורבים, הכוננים הקשיחים ו 6 מאוררים שיש לי בתוך המחשב, אחרי שסיימתי את ההרכבה מחדש. אם יורשה לי לציין, המערך של המאוררים עושה את העבודה מצויין, אך עושה רעש חזק בגלל מספר המאוררים והמהירות המקסימלית בה המאוררים עובדים. המארז הזה בנוי ל 4 מאוררים בלבד לפי היצרן ואצלי מותקנים 6 וכנראה אני הולך להוסיף מאורר תעשייתי לקירור נוסף של המחשב.

עכשיו נחזור לבעיה, גיליתי שהלוח-אם לא מזהה את כל ההכוננים הקשיחים וכל הצורבים. אחרי ניסוי כל מנוי דברים ניסיתי לחבר רק את שני הצורבים והכונן של המערכת הפעלה של הלינוקס בלבד. התוצאה הייתה בסוף שהכבל sata התייבש,אחרי שהוחלף הלוח-אם זהה את הכל, כפי שמתרחש בכבלים של ide. הכבל היה בשימוש שלוש שנים (החלפתי אותו בחדש סגור, ששמרתי בצד.) ולכן השאלה מה האורך חיים של הכבלים של ה sata?
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 30-04-2010 בשעה 06:46.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-04-2010, 06:54
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "מה אורך החיים של כבל sata לפי היצרן?"

כבל התייבש? למה, הוא היה לח/רטוב קודם? אם כן, אולי זו הבעייה...

לא נתקלתי בתופעה שאתה מדבר עליה, ויש לי כבלי SATA בני 5+ שנים. למעשה, אני לא חושב שאי פעם שמעתי על איזשהוא סוג של כבל שמתקלקל מעצם זה שעבר זמן. אולי אם מישהו מחבל בו ומעקם אותו סתם שלא לצורך, הוא גורם ל"עייפות החומר" - אבל למה שמישהו יעשה דבר כזה. מצד שני, למה שלמישהו יהיו 6 מאווררים במארז שגודלו מתאים ל 4 לכל היותר, והוא עוד הולך להוסיף... אולי במחשבה שאיכשהוא, בכל זאת, חלל המארז יהפוך להיות קר יותר מהסביבה שמסביבו, וזאת בקירור שאינו כולל מדחס?

ישן 30-04-2010, 07:24

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "כבל התייבש? למה, הוא היה..."

שנתים בערך היו לו רק שלושה מאוררים, יכול להיות שזה גרם לבעיה.

המארז אולי בנוי ל 4 מאוררים, אך המארז הזה גדול יחסית (titan, מארז שרת) נמצא בפינה בלי אויר בחדר יחסית חם ומלא בחומרה.
טעיתי יש בתוך המארז עכשיו 7 מאוררים: 4 מאוררים לשני כוננים קשיחים, אחד למעבד ועוד שניים על הדלת של המארז והגב שלו, אם אני אוסיף עוד אחד זה יהיה 8 מאוררים.
antec לא חשבו על הקירור עד הסוף, במיוחד כאשר המארז מלא בחומרה, התיכנון שלהם לא היה הכי טוב ויחסית חם למארזים אחרים. במארזים אחרים באותו גודל או גדולים יותר בגובה, אין את הבעיה הזאת של החום.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 30-04-2010 בשעה 07:27.
ישן 01-05-2010, 06:28

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "אולי אתה לא קנית מארז שמתאים..."

מארז לא רע בכלל עולה על הטיטן בקירור בהחלט בכמה דרגות לפי הסירטון. ראיתי שיש לו פילטרים למאוררים נגד אבק ועוד כמה אופציות קירור, אירגון כבלים וכו... כמה הצעצוע הנחמד הזה עולה בארץ?
אני מניח, שהוא יותר חדש מה titan. (לא בדקתי את הנתונים שלו באתר של antec עדיין.)

לטיטן יש בעיה של קירור באמצע שלו בחלקו העליון בעיקר, בחלק התחתון של האמצע אין בעיה כבר, כי הוספתי מאוררים נוספים.
אני אבדוק, אם ניתן להחליף את המאוררים, שיש לו עכשיו בכאלה עם פילטר נגד אבק.

נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 01-05-2010 בשעה 06:33.
ישן 01-05-2010, 19:17

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "עולה 850 ש"ח. שים לב שמדברים..."

ל titan לא חסר משקל, הוא שוקל בערך 15 קילו, אני לא זוכר את המשקל המדוייק, ככה ש המשקל הוא לא בעיה.
נזק לחומרה אין, כי יש 4 מאוררים מורכבים על המארז עצמו, שניים מקדימה של 92mm מכניסים אויר פנימה למארז, אחד של 80mm על הדלת של המארז מוציא אויר החוצה, אחד של 120mm מורכב על החלק האחורי של המארז מוציא אויר החוצה ותוסיף לזה שני מאוררים ,שמורכבים על שני הכוננים הקשיחים עצמם והמאורר של המעבד עובד תמיד על המהירות הכי גבוה ואין overclock. (מאורר רגיל, שאינו מיועד ל overclock.)
הטמפרטורה של הכוננים הקשיחים לא עוברת את ה 28 מעלות ושומרת על יציבות ואין הזהרות לגבי חימום יתר או קירור יתר של כל החומרה.
אם הייתה בעיה, המערכת הייתה מוציאה על זה הודעה בלוג של ההודעות הכלליות ובלוג של ההזהרות של המערכת. יש לה מערכת מעקב אחרי כל הפעולות של החומרה והתוכנה, ככה שקל למצוא את רוב התקלות והבעיות בלי לחפש יותר מדי.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:36

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר