לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-05-2010, 08:27
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
ארה"ב ומצרים דנות בתוכנית לפרוז המזה"ת מנשק גרעיני

הוול סטריט ג'ורנל מפרסם שארה"ב מקיימת שיחות עם מצרים על קידום יוזמה לפרוז המזה"ת מנשק גרעיני. לקראת ועידת האו"ם בנושא אי הפצת נשק גרעיני שתפתח בנאום של אחמדינג'אד בשבוע הבא, דנות מצרים וארה"ב באפשרות למנות נציג מיוחד שיכין את הקרקע לועידה אזורית שתסדיר את עקרונות הפרוז והפרוק. האזור המפורז יכלול את מדינות ערב, איראן, תורכיה וישראל. זוהי הפעם הראשונה שהבית הלבן מוכן לדון באפשרות של פרוק ישראל מנשק גרעיני, ועם זאת בממשל מבהירים שצעד זה יעשה רק כאשר תהיה התקדמות של ממש בתהליך השלום בין ישראל לשכנותיה.

http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703871904575216443259477482.html

בנוסף, מדווח הוושינגטון פוסט, שבעימות הדיפלומטי בין איראן לבין ארה"ב על נושא הגרעין, יכול נשיא איראן לזקוף לזכותו השג נוסף. לאחר שאחמדינג'אד האשים את ארה"ב בצביעות בבואה לדרוש פרוז גרעיני בשעה שלה יש את ארסנל הנשק הגדול בעולם ובשעה שהיא היתה היחידה בהסטוריה לעשות שימוש בנשק גרעיני, תחשוף, ככל הנראה, מזכירת המדינה את מלאי הנשק של ארה"ב במטרה להוכיח שאמריקה פועלת בנחישות לצמצום הארסנל. השקיפות האמריקאית אמורה להגדיל את הלחץ על טהראן להענות לדרישות הקהילה הבינלאומית בנוגע לתוכנית הגרעין האיראנית.

http://www.washingtonpost.com/wp-dy...0043002950.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-05-2010, 11:12
  Bimler Bimler אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "הגדלת הגרעון זה אומר בעצם..."

בגדול אפשר להגדיר את זה ככה,
אני הייתי מגדיר את זה יותר בסגנון של תא משפחתי עם שני מפרנסים שההכנסה שלהם נמוכה מההוצאות שלהם, ובכדי להתמודד עם המצב, במקום להגדיל את ההכנסות או לקצץ את ההוצאות או גם וגם, הם מחליטים להוציא יותר כדי שהילדים שלהם ימשיכו להינות מהצעצועים החדישים שלהם ומרמת החיים העולה שלהם, כדי שהם לא יתפרעו כדרכם של הרבה ילדים קטנים שצריכים להתרגל למצב חדש בו הם לא מקבלים צעצוע חדש בכל שבוע.

הבעיה היא, ואת זה ה"חברתיים" ממפלגת העבודה, מרצ, ש"ס, יהדות התורה ושאר מרעין בישין לא מבינים, הוא שבסופו של דבר הזוג הזה יפשוט רגל. מה שעצוב הוא שגם חדלות הפירעון של יוון ושאר מדינות כושלות באיחוד האירופי, לא תגרום להם לשנות את סגנון התבטאותם מהסיבה הפשוטה: האזרחים הפשוטים לא מבינים את ההיגיון הבסיסי הזה בעיקר בזכות היעדר חינוך כלכלי בבתי הספר. הם מסתכלים על ה"עשירים" וחושבים שדפקו אותם. הרבה יותר קל לתעל את העוינות הזו לקלפי מאשר לפעול לטובת המדינה - מה לעשות, פופוליזם..
ישן 01-05-2010, 16:54
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
נקודת המבט של ההנהגה הישראלית כלפי ממשל אובאמה חייבת להיות כאל שלוחה חלקלקה של האויב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "ארה"ב ומצרים דנות בתוכנית לפרוז המזה"ת מנשק גרעיני"

אובאמה שגורר רגלים מול הגרעין האיראני שנועד במוצהר להשמיד את ישראל - פועל במקביל בכדי 'לפרז' את המזה"ת מגרעין. במילים אחרות - לפגוע ביתרונות קיומיים של ישראל הדמוקרטית מול רודנויות חמושות ואלימות. אויב מדיני הוא סוג של אויב. הנשק שלו הוא מילים, כספים והחלטות אבל שלוחיו הערבים כבר יתרגמו זאת בעבורו לדם יהודי.

אני חושב שמגיע לאיש קרדיט גדול יותר מאשר 'אינו מבין את המזה"ת' / 'תמים' וכו'. הוא יודע בדיוק את אשר הוא עושה. לא רק כלפי ישראל אלא כלפי עוד ידידות של ארה"ב. ממשלתה האבודה של פולין ועד גמגומו הבלתי אקראי בעת נסיונות המחאה באיראן. רייגן זצ"ל דיבר על ממלכת הרשע והעלה חיוך על פני רבים. מה היה אומר אם היה יודע כי עבד נרצע לממלכות הרשע ישב על כסאו כעבור שלושה עשורים?

מול אויב מדיני חזק - אסור להשיב אש. יש לגרור רגליים עד שיסתבך במקום אחר או עד שילך. עבד נרצע חוטף מעת לעת מכות מאדוניו וגם יומו של ממשל אובאמה יגיע מכיוון 'בני בריתו' החדשים.
ישן 01-05-2010, 18:17
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "נקודת המבט של ההנהגה הישראלית כלפי ממשל אובאמה חייבת להיות כאל שלוחה חלקלקה של האויב"

לא!

ממשל אובמה רע לישראל. בניגוד למה שכמה פה חושבים היו לי מעט מאוד אשליות בנוגע לממשל הזה ביחס לישראל וצייתי זאת בעבר (למשל בהודעה פה בפורום בתאריך השלישי בפברואר 2008, הרבה לפני שאובמה זכה אפילו בכרטיס הדמוקרטי וכשאורי עוד האמין שגם מול הילארי קלינטון לא יהיה לו סיכוי), אני מודה עם זאת שהממשל גרוע ה-ר-ב-ה יותר מכפי שציפיתי.

אבל, אנשים עושים פה שלוש טעויות חמורות: מבלבלים בין מצבו של אובמה בישראל לבין מצבו בארה"ב, מגזימים בעומק עוינות הממשל וממעיטים בגודל הנזק ארוך הטווח שהוא יכול לגרום לנו.

1. על מצבו ואיכותו של אובמה ביחס לישראל ובכלל:

אובמה הוא חרא של נשיא בשבילנו. אין לי מילה אחרת. המדיניות שלו בנוגע אלינו מתנכרת, לא הוגנת ונימצאת על סף העוינות. אין פלא שכל יום אנחנו שומעים הצהרות חדשות על מחויבותה הניצחית והמוחלטת של ארה"ב לישראל ועל הקשר הבלתי ניתן לפירוק בין שתי המדינות. בימיו של בוש הבן, נשיא מחורבן אבל ידיד אמת לישראל, שמענו הרבה פחות הצהרות כאלו כי לא היה בהן צורך וכל הצהרה נוספת שאני שומע רק מבהירה לי כמה חמור מצבנו הנוחכי.

כישראלי בבחירות הייתי מעדיף את מקיין על אובמה למרות שהייתי מעדיף את אובמה על רפובליקנים ימנים ממקיין. כיום, לאחר יותר משנה של ממשל אובמה הייתי מעדיף כבר כמעט כל רפובליקני על פניו.

כיהודי אמריקאי לעומת זאת הייתי מצביע אובמה בבחירות ואני לא בטוח שהייתי משנה דעתי כיום למרות סלידתי ממדיניותו במזה"ת. הנקודה שלי היא שבעוד אובמה איום ונורא בשבילנו עדיין לא ברור כמה הוא טוב או גרוע לאמריקאים ויש לו כמה הצלחות וכמה צעדים מוצלחים ובראשם רפורמת הבריאות ההיסטורית.

אסור ללכת שולל אחרי מצבו העגום של אובמה בסקרים. ברור שהדמוקרטים יפסידו מושבים בבחירות השנה אבל זה בעיקר משום שממצבם המעולה כרגע אפשר כמעט רק לרדת. אחוזי שביעות רצון מנשיאים באמצע קדנציה אומרים מעט מאוד על סיכוייהם להיבחר כפי שגילו, במהופך, בוש האב והבן. אובמה, ואת זה אף אחד לא יכול לקחת ממנו, הוא קמפיינר מעולה ובבחירות בהן רץ נשיא מכהן מלחתחילה סכוייו גבוהים מסכויי המתחרים.

2. על עוינות הממשל:

למרות שכאמור הממשל הזה גרוע לנו הרבה משצפיתי עדיין אסור להפריז בעומק העוינות. ארה"ב היא עדיין, גם תחת ממשל אובמה, הפטרונית העיקרית שלנו. אנחנו עדיין מקבלים סיוע בכסף וטכנולוגיה, הקשרים הבטחוניים יציבים ולמרות הקור שנודף מהבית הלבן כלפי נתניהו אישים ישראלים אחרים עדיין מתקבלים כאורחים רצויים.

נכון אמנם שחלק מכל זה נובע מכך שהממשל חייב להתחשב בגורמי פנים, הקהיליה היהודית שהיא גורם חשוב בתורמים למפלגה הדמוקטית וקונגרס ודעת קהל אוהדים לישראל. הממשל בהחלט מודע לנזק שיכול להגרם לו מהעמקת הקרע עם ישראל ולדעתי מעדיף להימנע מקרב מזיק שכזה. אבל, וזה אבל עצום, אם נזדרז אנחנו להחריז "מלחמה" על הממשל אנחנו עלולים לדחוף אותו להקצין את עמדותיו כלפינו עוד יותר (למשל משום שאנשי אובמה יגיעו למסקנה שהעימות והנזק הנילווה לו בלתי נימנעים ולפיכך אין להם יותר מה להפסיד מתסריט כזה).

3. על הנזק ארוך הטווח שהממשל עלול לגרום לנו.

אסור להפריז בכוחה וביכולתה של ישראל להשפיע על החלטות הממשל האמריקאי. יש לנו יכולת מסוימת אבל חייבים לדעת איפה הגבול. בכל מיקרה שממשלים החליטו ללכת עד הסוף איתנו, מערכות שליטה אויריות לסעודיה תחת ממשלו האוהד מאוד של רייגן, מכירות פאלקון וכתב"מים לסין תחת ממשלי קלינטון ובוש, תמיד ניצח הממשל בנוק אאוט. אף בכיר אמריקאי לא ירצה להראות כמי שמעדיף אינטרסים של מדינה זרה על פני מדינתו וממשלו.

על מידת הרגישות האמריקאית לכבודו של הממשל ניתן ללמוד מתקרית דיפלומטית בין ישראל לארה"ב באפריל 2008. הנשיא לשעבר קרטר ניפגש עם חאלד משעל ושגריר ישראל באו"מ באותו הזמן, דני גילרמן, אמר על כך שידיו של קרטר מגועלות בדם. למרות שהממשל היה ממשל בוש האוהד מאוד לישראל, למרות שראש הממשלה היה אהוד אולמרט שקיים יחסים אישיים מצויינים עם בוש ולמרות שקרטר, נשיא כושל של קדנציה אחת ואיש המפלגה היריבה הוא בהחלט לא דמות שהיתה אהודה בממשל בוש, למרות כל אלו לא היסס המימשל והגיש תלונה רישמית, ובצדק. על כבודם של נשיאים, גם לשעבר, לא מוחלים.

עם ישראל תתעקש מול ארה"ב שזה יהיה או אנחנו או אובמה אז זה יהיה אובמה, ב100% וכל ידידנו הגדולים, כולל הקהיליה היהודית, לא יוכלו לעזור לנו.

לקרע כזה בו תוצג ישראל כעוינת במוצהר ובמכוון לנשיא אמריקאי מכהן עלולות להיות השפעות ארוכות טווח וקטלניות על יחסי ישראל ארה"ב. למשל נשיא שיחליט להיכנס בנו ראש בראש ויצא בנזק סביר (מין אבדן הרתעה פוליטי). אם יהיה מזל ואחרי אובמה יבחר נשיא אוהד מאוד אפשר יהיה אולי לתקן את הנזק אבל אם יבחר נשיא אדיש או גרוע מכך קרע עם ממשל אובמה עלול להראות בפרספקטיבה היסטורית בעתיד כנקודת מפנה ביחסים.

ההימור גדול ה-מ-ו-ן יותר מידי!

אסור להסחף אחר סערת הרגשות המוצדקת, את היחסים מול הממשל של המדינה החשובה ביותר ביחסי החוץ של ישראל, ידידה שאין לנו תחליף בשבילה, יש לנהל בקור רוח, בראיה לטווח ארוך וגם, מה לעשות, בחירוק שינים.

ישן 02-05-2010, 06:22
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי johnson11 שמתחילה ב "אתה מסכים איתי שאם ברק חוסיין..."

מה שאתה בעצם אומר זה שבין שניים מהנכסים האסטרטגיים של ישראל, הנשק הגרעיני שכביכול יש לנו והיחסים עם ארה"ב אתה ללא היסוס מעדיף את הראשון.

מעבר לכך שאני בכלל לא בטוח שנשק גרעיני הוא נכס חשוב יותר לבטחון המדינה מהיחסים עם האמריקאים אתה לחלוטין פספסת את הנקודה שלי שהיא שצריך לנסות ולהימנע מלהגיע למצב בו צריך יהיה לבחור בין השנים.

אני לא כתבתי או התכוונתי שממשלת ישראל צריכה להיכנע לכל דרישה אמריקאית אלא שצריך להימנע מלהחמיר מצב גרוע ולקרוא לנשיא ארה"ב 'ברק חוסיין אובמה' (לא זכור לי שקראו פה לבוש ג'ורג' ווקר בוש או לקרטר ג'יימס ארל קרטר) ולהצמיד לשמו גידופים ותאוריות קונספירציה שונות ומשונות לא מעניק לנו שום יתרון (למעט שחרור תסכולים ילדותי) אבל גורם לנו להראות רע מאוד בארה"ב.

אתה תתפלא כמה טוב יודעים בארה"ב מה אנחנו חושבים על ממשל אובמה. ראה הסיפור הזה מהTime Magazine ב27 באפריל השנה:

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Time Magazine
The way many Israelis see it, the Obama Administration is making no headway in curbing Iran's progress toward the ability to create nuclear weapons. Instead, they say, President Barack Obama is pressuring Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu to make concessions aimed at restarting a hopeless peace process with a Palestinian leadership that can't deliver an end to the conflict. And they point to Obama's outreach to the Muslim world — including his Cairo speech and deferential bowing to the Saudi king — as evidence that priorities are skewed at Israel's expense.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Time Magazine
It is commonplace in Israel these days, even among educated and worldly people, to hear Obama and his aides labeled as anti-Semites. These Israelis cite Obama's association with the Rev. Jeremiah Wright and what they consider to be his tough approach to Israel. Netanyahu's own brother-in-law recently called Obama an anti-Semite.

כל המרקחת שגם בפורום הזה אפשר לקרוא יומיום נימצאת פה, באמצעי תקשורת אמריקאי חשוב: האנטישמיות כביכול, ג'רמיה רייט, הקידה למלך סעודיה, חגי בן ארצי וכו'. אם הTime שומע כך גם הממשל ולמרות שזכותנו להביע את דעתנו כאוות נפשנו הרי שכל זה לא עוזר לעניינו בוושינגטון, לא עוזר בכלל.

ישן 02-05-2010, 08:36

נשק המצוי בידי ישראל - הוא 'בידי ישראל'. הבטחות אמריקאיות הן 'בידי האמריקאים'.
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "מה שאתה בעצם אומר זה שבין..."

בעת איום קיומי - מוטב לי ולך לא לסמוך על הבטחות. אפילו לא אמריקאיות.

איני מבטל את משמעותה של ארה"ב כמרכיב בבטחון ישראל. מנגד - דווקא התנהלותו של ממשל אובאמה מבהירה כי אסור שבטחון ישראל יושתת על אמונה באמריקאים.

'חרות או מוות' הוא בטוי צרפתי והם, ביטוייהם ומטבחם אינם חביבים עלי אז אסתפק ב'אלוהים שמור אותי מידידי כי עם אויבי אסתדר בעצמי'.

ארה"ב אינה חזותו, משענתו היחידה ומהותו של החזון הציוני. יש כאן מיליוני יהודים יצרניים ויצירתיים, בני חרות שכיוון תפילתם המעשית או התאורטית הינו לירושליים ולא לוושינגטון.

זה כלל לא מענין אותי עם אובאמה אהוב בארה"ב בשל הצלחתו לדאוג לבריאות לכל, להקטין את החוב הלאומי האמריקאי ולצמצם את האבטלה - או שלא. אין לי אזרחות אמריקאית, לא תהיה לי ואיני רואה כל סיבה כי אחזיק באחת שכזו או שאאמץ את מחשבתי בכדי לשקול את שיקולי בעלות אזרחות זו. את ההבנה אם הוא רע או טוב לאמריקאים אשאיר להם וגם את המאבק לצמצום כוחו ולהחלפת שלטונו בבוא היום - אם יגיעו למסקנה כי הוא אינו משיחם.

אני ואתה ישראלים. מנקודת מבט זו הרי שתפקידי הצנוע הוא לדאוג ליקירי, לעמי ולמולדתי. מושגים שיעלו חיוך ציני על פני עבדי סיר הבשר באשר הם מצהלה ועד קליפורניה. צעד ראשון בהגנה על יקיריך, עמך ומולדתך הינו להבין מי הם אויביו. יש כאלה שעדיין מהססים בשאלה האם הנייה, נסראללה ואחמדיניג'אד הם אויבים. לי די ברור שהם אויבים. די ברור לי כי כל מדינה במרחב הערבי מבית טיבי הינה אויב או אוייב פוטנציאלי שיכוון צבאו כלפי תוך שעות מרגע שישנה דעתו או מחוייבותו לפיסות נייר.

אובאמה הוא אויב מדיני. כמו הרדיקלים באירופה. כמו האנטישמים בקמפוסים. כוחו מוגבל בשל היותו מנהיגה של מדינה דמוקרטית ומאחר ויש צעדים שבתי נבחרים במדינה דמוקרטית לא יאהבו לבצע כנגד מדינה דמוקרטית אחרת. לא כולם באמריקה משתחווים לעורפי ראשים, מלהגים בנחת עם מכחישי שואה ומתכנני שואה ונרעדים מכדי להגן ולו במלל על בני בריתם באירופה.

יהדות אמריקה חששה מ'מה יגידו הגויים' טרם שואה ולאחריה. רק כשעלו מסיר הבשר ריחות הצחנה וקולות בני המשפחה ההרוגים פקדוה בשנתה תקפו אותה אי אלו יסורי מצפון.

הקמת בסיסי טרור 12 ק"מ מבתינו, התעלמות מאספקת נשק לארגוני טרור, הסכמה שבשתיקה לחימוש גרעיני של 'מטורף' המבהיר מה ברצונו לעשות בנשק זה, הוצאתו גוף טרור רודני ואלים כסוריה מציר הרשע, התעלמות מהבנות והסכמות עבר ממכתב פורד ועד מפת הדרכים, נסיונות לכרסום בבירתי, בירתך ובירת הדורות שלפנינו ואחרינו - כל אלה אינם מעשיו של ידיד ואינם סממנים המעודדים הגברת בטחון באיש זה או בממשל שמאחריו.

חובתי כבן חורין לדבר, חובתי להצביע על אובאמה ולומר אויב, אויב, אויב [אויב מדיני רק מאחר וכרגע אינו יכול בעצת ידידו הזחוח לשסות בי את הצי השישי]. חובתי לומר לידי, לעצמי וגם לך - ארה"ב היא משענת קנה רצוץ. התמך בו אך זכור שהוא יכול להשבר בכל רגע. הן בשל עליית בן בלייעל פוטוגני לגדולה והן בשל משבר אג"ח כלשהו.

לא בקשתי להפיל את ברק חוסיין אובאמה [תסכים עימי כי הוא ראוי לשמו האמצעי]. נשאיר לאמריקאים למצוא את הNAF שהביאה מנהיג תומך דיקטטורות לראשות הדמוקרטיה הגדולה.

הבחירה בין עוצמה ישראלית להבטחות אמריקאיות תמוהה בעיני ובלתי מתקבלת בדיוק כמו 'הצעה אמריקאית למתן מיליון ויזות לפליטים ישראלים תמורת פרוק ישראל מנשקה'.

לא תודה. אובאמה חזק. עם זאת, הוא, 'תמיכתו' המדינית וכספו אינם בגדר חזות הכל.

ישן 02-05-2010, 15:43
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "נשק המצוי בידי ישראל - הוא 'בידי ישראל'. הבטחות אמריקאיות הן 'בידי האמריקאים'."

1. הדברים שכתבתי לא נכתבו ע"מ להגן על מדיניות אובמה אלא ע"מ להבהיר שנקודת המבט הישראלית אסור לה שתבולבל על נקודת המבט האמריקאית או האמריקאית יהודית. אובמה רע מבחינתנו אינו בהכרח אובמה רע מבחינתם (זה הם יחליטו) וחשוב, פשוט ע"מ לתכנן איך להתמודד עם ממשל קשה מאוד בשבילנו, להבין את זה.

2. לא הקשר עם ארה"ב ולא נשק להשמדה המונית אם אכן ישראל מחזיקה בנשק כזה הם חזותו את משענתו היחידה של החזון הציוני אבל שניהם נכסים אסטרטגיים של המדינה וככאלה כלים חשובים להבטחת הישרדותו של אותו חזון.

3. אכן יהודי אמריקה איכזבו בזמן השואה למרות שלבד מרעש ספק אם יכלו לעשות הרבה למען אחיהם אבל בסיוע בהגשמת המפעל הציוני הם דווקא היו אינסטרומנטלים ובמיוחד כשמדובר בהבטחת תמיכת ארה"ב בישראל. אל לנו לדחות את הסיוע והתמיכה שהם מוכנים לתת לנו גם אם ייתכן ובשעת חירום התמיכה הזו לא תגיע לרמה שהיינו רוצים.

4. אני לא חושב שמישהו, משמאל או מימין, מחייך בציניות כשמדובר בשלום קרוביו (ואגב, לרבים מיהודי ארה"ב קרובים בישראל). אל תיפול למלכודת אליה נפלו כמה מהשמאל כשהעירו למשל על הרצח המזעזע של טלי חטואל וארבעת בנותיה שהמתנחלים "אשמים" ברצח ילדיהם כי הם חושפים אותם לסכנות מתוך אידאולוגיה פוליטית. יושבי סיר הבשר בצהלה יושבים בדיוק באותה הסירה כמוך ולו תתמוטט המדינה יהיה גורלם כגורלך ויושבי סיר הבשר בקליפורניה היו מודאגים כמוך לו היתה הסכנה קרובה לביתם.

5. לא הצעתי להכנע לכל שגיון אמריקאי, על איפה צריך להתגמש והיכן יש להתעקש תחליט הממשלה. כל טענתי היתה על סגנון השיח הצבורי בישראל ביחס לממשל אובמה ולעומדים בראשו. לטענתי הסגנון הזה מזיק לענייננו ואינו מביא כל תועלת וזה מה שרציתי לומר לך כשהגבתי להודעה שלך (אבל זה לקח לי המון מילים)

ישן 02-05-2010, 16:50
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "1. הדברים שכתבתי לא נכתבו ע"מ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
4. אני לא חושב שמישהו, משמאל או מימין, מחייך בציניות כשמדובר בשלום קרוביו (ואגב, לרבים מיהודי ארה"ב קרובים בישראל). אל תיפול למלכודת אליה נפלו כמה מהשמאל כשהעירו למשל על הרצח המזעזע של טלי חטואל וארבעת בנותיה שהמתנחלים "אשמים" ברצח ילדיהם כי הם חושפים אותם לסכנות מתוך אידאולוגיה פוליטית. יושבי סיר הבשר בצהלה יושבים בדיוק באותה הסירה כמוך ולו תתמוטט המדינה יהיה גורלם כגורלך ויושבי סיר הבשר בקליפורניה היו מודאגים כמוך לו היתה הסכנה קרובה לביתם.

ניכר כי מישהו צריך לספר להם את זה ומהר... אני חושב שבליבם הם מקווים שהערבים שישטפו את המדינה לכשתיפול, יקבלו אותם בידיים פתוחות וחיוך רחב וימנו אותם לתפקידים בכירים - אך למעשה קיצונים אלה יהיו הראשונים לעמוד קשורים ומכוסי עיניים עם גבם אל הקיר מול כיתת יורים.
אני מציע לך לראות את הסרטון שאצלי בחתימה ("דוקטורינות שהיו פעם...") ואולי להתעורר קצת.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 02-05-2010, 18:35

בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "1. הדברים שכתבתי לא נכתבו ע"מ..."

ברור כי אינך מגן על מדיניות אובאמה. אובאמה מבחינתנו הוא עובדה ועיקר כוונתי היא כי נפמים שהוא 'עובדה רעה לישראל'. האמריקאים בוחרים את נשיאם לטוב ולרע ואנו צריכים לכבד את בחירתם כשם שהם מכבדים את בחירתנו .

מסכים כי הנשק המצוי בידינו עפ,י פרסומים זרים והיחסים האמריקאים הקיימים למרות פרסומים זרים הינם נכסים אסטרטגיים. כולי תקווה שלא נאלץ לבחור בין השניים אך אם כן - אני מעדיף נשק שההדק שלו מצוי בידי.

לגבי יהדות ארה"ב - ראשית אציין כי הם אינם חייבים לי דבר בעוד אני בעצם התיימרותי להחזיק מדינה יהודית מחוייב להם. יהדות ארה,ב יכלה והייתה חייבת לעשות הרבה בזמן השואה. לצעוק, לשבות רעב, לאיים בנציגיה בסנאט, לעצור תרומות ולתלוש שיער מול הבית הלבן. הפצצה של מסילה אחת הייתה מצילה עשרות אלפים. הקצאת 1% מהכח האוירי למטרה זו ב1945 חודשים טרם סיום המלחמה כשתוצאותיה היו ברורות הייתה מצילה עשרות אלפים. אולי יותר. פתיחת שערים ולו לטרטוריות חסות אמריקאיות נידחות ב1938 והלאה הייתה מצילה יותר. אבל הם רצו להיות 'יהודים טובים'. לא להרגיז את הפריץ. הרי הם לא ממש כמו אלה שבאירופה והם חלק מהמאמץ האמריקאי הקדוש למען המטרות שהגדירו בריטניה וממשלת צרפת הגולה והצלת העם היהודי לא היה בין אלה.
חייכו בציניות? לא הם לא. הם הביטו בחשש ב'אחים הגדולים' באמריקה והיו חרדים לאורח חייהם ותדמיתם. עצם היותם אנשים טובים ובעלי מצפון גרם להם להחרד מאשר ארע כשהתבררו מימדי האסון. האם הדור השלישי ליהודי אמריקה מאז השואה שינה את גישותו כלפי האח האמריקאי? מסופקני. לשמחתי תלותנו אנו לפחות פחתה.

אבל על אי הרמת קולם ברמה באותם ימים ספק אם יסלחו לעצמם.
ישן 02-05-2010, 19:16
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ברור כי אינך מגן על מדיניות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי .ישראלה היפהפיה
ברור כי אינך מגן על מדיניות אובאמה. אובאמה מבחינתנו הוא עובדה ועיקר כוונתי היא כי נפמים שהוא 'עובדה רעה לישראל'. האמריקאים בוחרים את נשיאם לטוב ולרע ואנו צריכים לכבד את בחירתם כשם שהם מכבדים את בחירתנו .

אכן, אין כמו הכבוד ההדדי לבחירתם הדמוקרטית של עמים אחרים
ציטוט:
מסכים כי הנשק המצוי בידינו עפ,י פרסומים זרים והיחסים האמריקאים הקיימים למרות פרסומים זרים הינם נכסים אסטרטגיים.

(הדגשה שלי)
רק בשביל משפטים כאלו שווה לי להתווכח איתך.
ציטוט:
כולי תקווה שלא נאלץ לבחור בין השניים אך אם כן - אני מעדיף נשק שההדק שלו מצוי בידי.

אני בהחלט רואה את ההגיון של הבחירה שלך ומקבל את תקפותו אבל אני יכול לראות גם טיעונים אחרים בעד ונגד שני הנכסים הללו וטיעון אחד בסיסי בעד היחסים עם ארה"ב לעומת פתרונות יום הדין כאלו או אחרים הוא שהיחסים הם פלטפורמה ורסטילית יותר שניתן להשתמש בה גם הרבה לפני שהגענו לרגע האמת. למעשה, בניגוד לאופציה הארמגדונית שהיא ממילא מיתוס למחצה הרי שהיחסים עמדו במבחנים ושימושים רבים בעבר.
ציטוט:
לגבי יהדות ארה"ב - ראשית אציין כי הם אינם חייבים לי דבר בעוד אני בעצם התיימרותי להחזיק מדינה יהודית מחוייב להם.

מבחינתי אולי המשפט החשוב ביותר שלך פה. אני לא יודע מה יהודי ארה"ב חייבים לנו או לא, זו מן הסתם החלטה שלהם אבל אני יודע שאנחנו חייבים לעצמנו את המחוייבות שלנו להם ולכל יהודי באשר הוא. ויתור על המחוייבות הזו שנטלנו על עצמנו יוציא עבורי חלק מהטעם שבהקמתה והחזקתה של מדינה יהודית עצמאית וכבר היבעתי דעתי פה בעבר שחוק השבות הוא בבחינת ייהרג ולא יעבור.
ציטוט:
יהדות ארה,ב יכלה והייתה חייבת לעשות הרבה בזמן השואה. לצעוק, לשבות רעב, לאיים בנציגיה בסנאט, לעצור תרומות ולתלוש שיער מול הבית הלבן. הפצצה של מסילה אחת הייתה מצילה עשרות אלפים. הקצאת 1% מהכח האוירי למטרה זו ב1945 חודשים טרם סיום המלחמה כשתוצאותיה היו ברורות הייתה מצילה עשרות אלפים. אולי יותר. פתיחת שערים ולו לטרטוריות חסות אמריקאיות נידחות ב1938 והלאה הייתה מצילה יותר. אבל הם רצו להיות 'יהודים טובים'. לא להרגיז את הפריץ. הרי הם לא ממש כמו אלה שבאירופה והם חלק מהמאמץ האמריקאי הקדוש למען המטרות שהגדירו בריטניה וממשלת צרפת הגולה והצלת העם היהודי לא היה בין אלה.
חייכו בציניות? לא הם לא. הם הביטו בחשש ב'אחים הגדולים' באמריקה והיו חרדים לאורח חייהם ותדמיתם. עצם היותם אנשים טובים ובעלי מצפון גרם להם להחרד מאשר ארע כשהתבררו מימדי האסון. האם הדור השלישי ליהודי אמריקה מאז השואה שינה את גישותו כלפי האח האמריקאי? מסופקני. לשמחתי תלותנו אנו לפחות פחתה.

אבל על אי הרמת קולם ברמה באותם ימים ספק אם יסלחו לעצמם.

לא יודע. אני לא אומר שאתה טועה, אני אומר שאני לא בטוח שאתה צודק אם יש פה בכלל עניין של לצדוק או לטעות.

להגנתם של יהודי ארה"ב אני אעלה שלושה טיעונים:
1. יהדות ארה"ב במלה"ע השניה היתה חזקה, עשירה ומאורגנת פחות מיהדות ארה"ב שאנחנו מכירים היום.
2. לקח זמן עד שנתגלו במלוא הקפם זוואות הנאצים וחומרתם. מפעל השמדת יהדות אירופה היה סוד מדינה נאצי וביחס להיקף מנגנון ההשמדה והמשאבים שהושקעו בו ייצרו הגרמנים כמות קטנה להפתיע של מסמכים.
3. רוזוולט, אדם דגול ככל שהיה, היה אוהב יהודים קטן מאוד ואני מתבטא פה בעדינות.

אבל, מעבר לטיעונים הללו (וניתן להביא שפע טיעונים מפורטים הרבה יותר לכאן ולכאן, כבר עסקנו בנושא הזה לא מזמן פה בפורום) ישנה נקודה עקרונית נוספת שאני רוצה להעלות פה: אחת מהתגובות היותר הממ... מאכזבות (ושוב, אני עדין מאוד בבחירת המילים שלי) לשואה היתה ההאשמות ההדדיות בין היהודים לבין עצמם, אם סיפורי הציונים על הרבנים שאסרו כביכול על צאן מרעיתם לעזוב את אירופה או ספורי החרדים על הסלקציה הציונית לכאורה בבחירת אלה שינצלו. אכן, עם התנהגות כזו יכול היטלר לנמנם לו בנחת בקבר שאין לו, הינה, היהודים ממשיכים לייסר את עצמם על מעשיו גם אחרי שטרח ופטר אותנו מנוכחותו הדוחה. בל נא נישכח ישראלה שהשמדת יהדות אירופה נעשתה לא ביד יהודים אלא בידי הנאצים ותומכיהם וכיהודי אני מסרב לקחת כל אחריות שהיא לזוואה שנעשתה בבני עמנו. פשוט, ישיר ולא מתפשר.

ישן 02-05-2010, 20:17

אתה לא שייך ליהדות ארה"ב ובטח לא לזו של שנות הארבעים אז נשרת כבר במוקדמות :)
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=.ישראלה היפהפיה]ברור..."

אין ויכוח כי מי שאחראי לשואה אלה הנאצים ועוזריהם. זהו הבסיס לכל דיון.

עם זאת הויכוח בדבר מה יכלו יהודים לעשות כדי לעזור ליהודים אחרים בשואה זהו נושא חשוב שהעסוק בו אינו מפחית במאומה מאשמת הצורר. הוא חשוב מפני שהיו אנשים שהתנהלותם הלקויה עלתה בחיי אדם ועיסוק והפקת לקחים ממעשיהם חשובים לעתיד.

העיסוק חשוב גם מפני שדור שלם ואני בתוכו למד את מעשי שליחי הציונות [באופן סלקטיבי] וחונך לבוז לכל מה שאינו דומה לנו. 'הלכן כצאן לטבח' היה הבטוי מלא הבקורת ששיננו בבית ספרי גם בשנות ה70.
גם העדר היוזמה של יהודי ארה"ב הינו נושא שאפשר וצריך לדון בו ואין הדבר מוריד במאומה מאשמת הרוצחים האמיתיים.

אם אח בריא מוליך את אחיו הנכה המדדה על קביים בתוך כביש סואן שלא במעבר חציה כי הוא באופן אישי ממהר והאח החלש והנכה נפגע - אין זה אומר שהאח הבריא פגע בנכה. זה רק אומר שיש לו סיבות טובות ליסורי מצפון.

החמצתי כנראה את הדיון בנושא יהדות ארה"ב כאן אבל תוכל למצוא דיון בנושא יהדות הונגריה בפורום הסטוריה.
ישן 01-05-2010, 19:11
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
נקודת המבט שלנו צריכה להיות שמדובר בנשיא שחצן מעין כמוהו
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "נקודת המבט של ההנהגה הישראלית כלפי ממשל אובאמה חייבת להיות כאל שלוחה חלקלקה של האויב"

האיש החליט לתקן את העולם ומעניין מהיכן שואב את החוצפה להאמין כי הוא האיש המתאים לכך.
אובמה דמגוג במובן הרע של המילה. הטקטיקה שלו שאובה מכנסי המטיפים הפועלים בארה'ב וסוחפים אחריהם קהל של שוטים.
בשנתיים לערך מאז שנבחר, הביא נזק שבחלקו יהיה כנראה בלתי-הפיך לאנושות, כל זאת משום שעיני העולם נשואות לארה'ב, כמי שיכול להנהיג את העולם. ייתכן וכך המצב - אך האיש אינו זה שמשמש דוגמא לכך.
את העולם מנהיגים חבורה של מטורפים קנאים דוגמת איראן, לוב, צפון קוריאה ועוד מספר ארצות בציר הרשע.
הדרך הקלה היתה מאז ומעולם להטיל את קולר האשמה על צווארם של היהודים. גם בפרוץ המגיפה השחורה באירופה האשימו בכך את היהודים (כזכור, תנאי ההגיינה של היהודים וסגירותם שמרו עליהם מפני המגיפה), אך לעולם היה כמובן שעיר לעזעזל.

אובמה אחוז תזזית לפתור את בעיות העולם. עד כה לא פתר ולו בעיה אחת.
על אחד כזה הייתי אומר כי "השתן עלה לו לראש".
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:01

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר