לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-05-2010, 20:07
  CoPilot CoPilot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.08
קורס קצינים-עניינים רפואיים ומנהלתיים

שלום,
אני מועמד לקצונה בחיל האוויר, מאחד המדורים בלמד"ן. התגייסתי ביולי 09'.
כחלק מההכנות לגיבוש נתבקשתי למלא טפסים, הטופס הרפואי שקיבלתי כותב שאני כשיר לקק"צ, במתכונת כ"מ 1. מה זה אומר מבחינתי בגיבוש קצונה ובקורס עצמו, איזה פטורים אני מקבל ואיך זה משפיע עליי?

עוד שאלה, במידה ואני לא רוצה לחזור ללמד"ן, אלא לתחום אחר לחלוטין מזה שאני בא ממנו, לדוגמא כנגד כל הסיכויים לנסות ולהגיע לקורס מפעילי כטב"מ או לקורס בקרים, למי אני פונה בנושאים האלה הבנתי שיש ועדת צרכים של חיה"א עצמו, איך ניתן שהנושא יעלה באותה ועדה?
כמוכן, איך אני מנסה לעכב את היציאה שלי לקק"צ במידה ואני מיועד למחזור אוקטובר, מטעמים של חוסר הרגשת מיצוי התפקיד הנוכחי? כמה מחזורים ניתן לדחות, האם העובדה שעברתי גיבוש שמייעד למחזור מסויים אומר שאני חייב ללכת לאותו מחזור?

תודה רבה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-05-2010, 20:22
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
לעניות דעתי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי CoPilot שמתחילה ב "קורס קצינים-עניינים רפואיים ומנהלתיים"

ואיני בא מלהניא אותך מלנסות, סיכויך להגיע לקורס בקרים או קורס מטיסים שואפים לאפס. מגיעים לשם מודחי טיס שלהם כבר רקע תעופתי לא קטן. קורסי ההסמכה לשני מקצועות אלו בונים על כך שלחניך המתחיל יש כבר ידע, שאותו אין צורך ללמד.

לגבי אפשרות של דחייה בקורס - זה המקום להתייעץ עם המפקדים שלך, שיתכן ולא ישלחו אותך למחזור הבא, כי במחזור הבא הם רוצים לשלוח מישהו יותר צעיר, שאי אפשר לשלוח עכשיו. כלומר - משמעויות פנימיות במקום בו אתה נמצא.

אחר עריכה - כמובן, הכל בנוסף לכך שמודחי טיס כבר עברו את כל המשוכות של הירפ"אות למיניהן והגיבוש, שהם אלמנטים ממיינים מדרגה ראשונה.

נערך לאחרונה ע"י YHS בתאריך 17-05-2010 בשעה 20:25.
ישן 17-05-2010, 21:42
  CoPilot CoPilot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי CoPilot שמתחילה ב "קורס קצינים-עניינים רפואיים ומנהלתיים"

לא, אני לא מחפש לעשות קורס קצינים בשביל לצאת מהיחידה שלי או להגיע לתפקיד אחר בחייל. טוב לי במקום שאני נמצא בו. אני רוצה לעשות קורס קצינים בשביל להתפתח מהרבה בחינות בין היתר מקצועית וזה המשמעות של זה בשבילי-להגיע לתפקיד עם אתגר חדש. בגלל זה אני רוצה לחכות כמה שיותר עם הקק"צ כדי שאוכל להגיע למיצוי בתפקיד הנוכחי שלי שאליו לא אגיע כקצין (שאלתי, ביררתי, התעניינתי- בוודאות).

בקשר לתחומים היותר מקצועיים, אני לא מתיימר להבין מה הרמה המקצועית הנדרשת לקורסים הללו.
אני יכול לרדת לפרטי פרטים בנושא קורס טייס. במכין לא "לומדים" דברים משמעותיים-מתמקדים בתכנים של טירונות ומיון בסיסי של החניכים. בבסיסי מתמקדים בתכנים שמכשירים את הפרחים באופן כללי להיות קצינים קרביים. שוב-אין כאן שום תכנים מתקדמים מאוד שלא ניתן להשלים אם צריך להשלים. בזיק ירוק עשו את זה כשהביאו לוחמי תותחנים להפעיל כטב"מים.
ישן 17-05-2010, 22:13
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
אני יודע מה התכנים של המכין וקורס הטיס.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי CoPilot שמתחילה ב "לא, אני לא מחפש לעשות קורס..."

ובתותחנים מטיסים מל"טים קצרי טווח. לא כאלה שעוברים אזורי טיסה שונים. כך שאין משמעות שלקחו לוחמים. אין כאן שום בסיס להשוואה.

אתה רוצה להתווכח על עובדות? לנסות לשכנע אותי שיאפשרו לך? תנסה. רק הבעתי את דעתי, שמשום מה יש לה ביסוס מסוים. התכנים לא צריכים להיות "מתקדמים". הם צריכים להיות כאלה של מעבר כל הירפ"אות, מעבר גיבוש והכשרות מסוימות בבית הספר לטיסה, כולל מעבר הצ'קים בסנוניות. לא הסברת לי איך יש לך את זה. (גם אין צורך להסביר. אני לא בוועדת קבלה, זה רק פורום).

נערך לאחרונה ע"י YHS בתאריך 17-05-2010 בשעה 22:15.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:01

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר