03-06-2010, 17:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.02.09
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי vekfoz
סיימתי הכשרת רובאי 07 ונפלטתי למז"י בסוף אימון מתקדם.
בדקתי בשלישות והמקצוע שלי הוא לוחם ח"ר..רובאי 07
הזמן שחלף מאז שנפלטתי ממז"י ועד הלום הוא 4 חודשים שאני בכל מיני תהליכים
ועדיין אין לי תפקיד. אמור להיות לי משפט על סירוב יציאה לקורס שהיה אמור לשנות לי את המקצוע (כך אני חושב לפחות) וכרגע אני לא יודע לאן מועדות פניי ....כי הכל יכול לקרות
רציתי לדעת...אחרי כמה זמן יכולים/צריכים לפסול לי את המקצוע ? אני מתכנן לחזור לקרבי אבל זה יכול לקחת לי קצת זמן מכל מיני סיבות. כרגע אני בהמתנה למשפט מאוד קריטי בקשר לתפקידי בצה"ל....אני מניח שחייבים להתקבל שם החלטות קריטיות לגביי תפקידי אבל בכל אופן הייתי חייב לבדוק את כל העסק...
ו.עוד שאלה..תעות לוחם לאחר כמה זמן מקבלים? (על הנייר כמובן.) ואך אני אמור לדעת האם אני זכאי לה בכלל? הרי המקצוע שלי הוא לוחם ח"ר...אך בפועל אני לא בקרבי ..וגם אני מקבל משכורת על סך 300 ומשהו שקל..לא זוכר בדיוק (הורידו לי..עד לא מזמן קיבלתי 700)
|
דבר ראשון אפשר לפסול לך מקצוע בכל שלב בשירות.. הם יפסלו לך את המקצוע ברגע שתעבור קורס אחר, או שהם יחליטו שבא להם להפוך אותך לעובד כללי...
דבר שני, תעודת לוחם מקבלים אחרי 20 חודשי לחימה ( לא כולל טירונות) ז"א אחרי שנתיים בתור לוחם בפועל ברמה א+ ולא לוחם במקצוע אתה זכאי לקבל אותה.. מה שאומר שאם פרשת אחרי אימון מתקדם אתה לא תקבל אותה כי יש לך בקושי 4 חודשי לחימה..
ורק שתהיה בעיניינים אם לא תחזור לקרבי ותשרת ברמה א+ בתור לוחם ב4 חודשים הקרובים שלך גם לא יהיה לך סיכוי לקבל את התעודת לוחם..
לגבי המשכורת מן הסתם אם נפלת למז"י אתה ברמת סיכוון הכי נמוכה ז"א משכורת הכי נמוכה..
|