לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-06-2010, 00:06
  ITZIK555 ITZIK555 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.10.09
התלבטות בין גיבוש צוללות לגיבוש חובלים

שלום,ביום שני עשיתי יום מיון חובלים צוללות ועברתי לגיבוש חובלים.המטרה שלי הייתה להגיע לקורס חובלים {אני מכיר ויודע עליו כבר הרבה זמן והוא עניין אותי מאד}וקצת התבאסתי ואמרו לי שם לשלוח ערעור למדור סיירות והם ישקלו אם לאשר לי לעבור גיבוש.העניין הוא שמאז השיחה ביום מיון עם צוללן אז גם קורס צוללן נראה לי קורס מעניין ומאתגר ויש הרבה פעילות מבצעית...אבל החסרון שאני רואה בו זה שאי אפשר להיות קצין,ובתור נגד וחייל סדיר עושים את אותו תפקיד כל הזמן בלי אפשרות קידום-שינוי תפקיד וזה יכול אולי לשעמם בשלב מסויים לעומת חובלים ששם מספיקים לעשות בשירות מספר תפקידים ויש גם פיקוד,ובנוסף הקורס{ממה שהבנתי מהשיחה עם הצוער בקורס}הרבה יותר מגוון וכולל ,עוברים בסיסים בארץ ,מתנסים ביותר כלי שייט{סירות גומי,דבורים,ספינות טילים}...
עד כמה קורס חובלים יותר קשה?בגיבוש של חובלים שמים יותר דגש על החלק הפיקודי?ומה כדאי יותר?

תודה לעוזרים,איציק
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-06-2010, 14:00
  mememe89 mememe89 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.10.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ITZIK555 שמתחילה ב "כמה זמן זה קורס מזורז?,בקורס..."

כל מקרה לגופו.
אני מאמין שנגד שמגיע מהצוללות יקבל פטור משלב אחד לפחות. למרות שזה מסובך ויש לא מעט נגדים (לאו דווקא צוללנים) שנאלצים לעבור את כל הקורס מההתחלה ועד הסוף.
לך עוד מוקדם לחשוב על זה.
בקורס חובלים אתה תחשף לכל כלי השייט של החיל ותוכל לקבל את ההחלטה אם אתה מעוניין להתמיין להיות חובל בצוללות או לא, וכמובן שבכלל לא בטוח שתתקבל גם אם תרצה.
מצד שני אתה תהיה קצין, מפקד מחלקה בכלי שייט, ותעבור כמה תפקידים במהלך השירות.
קורס צוללן הוא קורס פחות מגוון, למרות שזה קורס אדיר. אתה מראש מיועד לצוללות, אתה תהיה איש צוות ולא מפקד. להיות צוללן אם תשאל אותי זה אחד התפקידים המעניינים והמאתגרים.
לדעתי לך לגיבוש חובלים, תראה אם אתה עובר אותו. אם כן הייתי ממליץ לך בחום להתגייס לחובלים ובסופו של דבר במהלך הקורס אם תמצא מתאים ותרצה תוכל להגיע לצוללות.
אם לא תעבור, למרות שלא מגיע לך בעיקרון תפנה בכל זאת לביתן חיל הים ותנדנד להם לקבל גיבוש צוללן בכל זאת. אולי יתמזל מזלך ותקבל. סך הכל החיל שואף להגדיל מאוד את שייטת 7, אז אולי הם לא יסרבו לבן אדם שעלול להמצא מתאים לצוללות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:05

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר