09-06-2010, 04:07
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.04
הודעות: 21,076
|
|
סלט ביצים אה-לה "לאנס"
כפיצוי על ה"מסתורין" עם השניצלים, אני משחרר לכם מתכון מקורי משלי לסלט ביצים
שאני תמיד נהנה להכין במסגרת של טיולים או כחטיף לנסיעות ארוכות במסגרת הופעות או אפילו סתם כארוחת בוקר זריזה.
סלט ביצים סטנדרטי הוא בעצם שילוב של ביצים, מיונז ובצל ירוק או עירית עם מלח ופלפל,
אני לוקח את הפורומולה המוכרת וקצת משדרג אותה למשהו שאני מאוד אוהב, אולי גם אתם.
המתכון מספיק לבערך 5 סנדוויצ'ים סטנדרטיים או 3 סדנוויצ'ים גדולים.
מצרכים:
4 ביצים קשות אורגניות
מיונז
חצי זוקיני (חתוך לאורך)
1 בצל ירוק (בינוני-קטן)
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
חרדל
ההכנה:
מבשלים בסיר קטן את הביצים על אש קטנה מאוד כדי למנוע סדיקה של הקליפה.
מפרידים את הבצל הירוק ל 2 חלקים, הירוק והלבן.
את החלק הלבן קוצצים דק, את הירוק חותכים באמצעות פס לאורך באמצע (כדי למנוע טבעות)
ואז גם אותו קוצצים לפרוסות דקות (אבל לא דקות מדי).
לוקחים את חצי הזוקיני ושורפים על להבה (בדומה לתהליך שעושים עם חציל),
או לחילופין, צולים על מחבת גריל (פלנצ'ה) עד שהחלק הפנימי רך מספיק.
לאחר שהחלק הפנימי מתרכך, מוציאים מהאש ומגרדים עם כפית את החלק הפנימי
לתוך צלוחית (רצוי לסחוט מעל קצת מיץ לימון כדי למנוע השחרה) ושמים בצד.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית איכותי, ושופכים פנימה 3/4 מהחלק הלבן של הבצל ו 1/4 מהחלק הירוק,
ביחד עם תכולת הזוקיני הצלוי שגירדנו, מערבבים היטב ומטגנים על אש נמוכה,
(להרפתקנים אפשר להוסיף לחגיגה מעט עלי שמיר קצוצים, אני לא מוסיף),
מורידים מהאש ברגע שכל העיסה מצטמצמת ומקבלת צבע זהבהב שחום.
קולפים את 4 הביצים וחותכים לרצועות, אני עושה את זה באמצעות פורס ביצים,
מניחים את הביצה על הפורס ופורסים פעם אחת לאורך,
אח"כ מזיזים את הביצה הפרוסה בזהירות לרוחב ופורסים בשנית.
את רצועות הביצים הפרוסות מכניסים לקערה עמוקה ומפזרים מעל פלפל שחור גרוס,
לתוך זה שופכים את כל תכולת המחבת כולל השמן והכל ומתחילים לערבב ערבוב ראשוני עם מזלג או כף.
לאחר מכן מוסיפים 2-4 כפיות מיונז, (כל אחד לפי הטעם שלו בעניין הזה)
בין חצי כפית לכפית חרדל איכותי (שוב לפי הטעם, צריך לזכור שלחרדל יש טעם חזק, אז מומלץ חצי כפית)
מוסיפים גם את החלקים החיים שנותרו מהבצל (1/4 מהלבן ו 3/4 מהירוק)
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם, ולערבב את הכל במרץ רב וביסודיות.
לצקת הכל לקופסא ולשים במקרר ללא פחות מ 12 שעות לפני שאוכלים (כדי שהטעמים ייתפסו היטב)
להגשה כל אחד יכול לבחור איך שטעים לו,
אני מגיש אותם בתוך סנדוויצ'ים מלחמניות טריות עם שומשום\פרג או ג'בטות קטנות,
מריחה של כף יפה של סלט הביצים באופן אחיד כשמעל זה פרוסות מלפפון ירוק ו\או פרוסות דקות של עגבניית תמר.
וזהו.. אני יודע.. שיהיה בתאבון
|