לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-06-2010, 20:57
  Mati Menkes Mati Menkes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.08.09
עזרה - מחשב חדש D;

אהלן חבר'ה, אז ככה מחר יש לי יומולדת ואני מתכנן לקנות מחשב חדש,
אשמח לקבל עזרה שתרכיבו לי מפרט שיצא זול ואמין, בעיקרון התקציב עומד על 3500 ש"ח
חריגה של מקסימום 500 ש"ח, בעיקרון מה שאני עושה זה מתכנת הרבה,
לפעמים גם משחק [גיימינג], פוטושופ, ואולי גם קיובייס, אממ תוכנת FTP ועוד כמה שטויות
זה בתור מחשב אישי ומחשב עבודה, אני גם עובד עליו וגם משחק עליו לפעמים,
אממ בלי מסך, אשמח שתבנו לי מפרט ותביאו לי הצעת מחיר והמלצות,
חשוב לי שיהיה כולל ציוד לא רק של המחשב עצמו אלא גם רמקולים [אני מאזין הרבה מאוד למוזיקה] לדוגמא וכו'
אם יש לכם עוד שאלות או משהו אז תשאלו ואענה, האמת שאשמח לקבל תגובות בהקדם
זה קצת דחוף לי, אם אני רוצה להיות עם מחשב [סיפור ארוך - אל תשאלו] תודה
סופ"ש מקסים לכולם, מתי מנקס.

---

באחד הפורומים אמרו לי לענות על שאלון:
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 ש"ח
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כמובן שעדיף לחסוך אבל אפשר לנצל את כל התקציב.
במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה, תכנות, סרטים [כולל HD], משחקים, עריכה, גרפיקה, מוזיקה וכו'.
א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אם לא נכלול את התוכנות שבאות עם הווינדוס אז בעיקרון לדעתי פוטושופ, תוכנות FTP וכו'.
ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:
* אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אממ אני לא זוכר בדיוק את הרזולוציה [המחשב לא עובד] ובאינצ'ים אם אני לא טועה הוא או 19 או 20, מסך רחב.
* לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? המשחקים הכי חדשים כיום, לדוגמא שיהיה אפשר להריץ את המשחק Crysis.
* לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף גבוהות.
3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן.
4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כן, צורב [מומלץ], ואממ יש את הדבר הזה שניתן לחבר את המחשב לTV ואז סרטים שאני רואה במחשב אני אוכל לראות אותם בTV פשוט ברח לי השם.
5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. לא צריך מפרט חלקי.
6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? כמובן שאני מעדיף שקט אבל זה לא הדבר הכי חשוב לי.
7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? אממ לא נראלי.
8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה לא, אבל רצוי לבצעה הרכבה בחנות.
9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. לא, אבל עדיף שיהיה מהאינטרנט.
10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? לא נראלי.
11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? כן.
12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? כן.

שיהיה כולל ציוד היקפי אבל בלי מסך, ז"א עכבר, מקלדת, רמקולים וכו', חשוב לי נורא שיהיה מערכת קירור שלמה למחשב.

---

שאלון ע"פ פורום פרש:
1. שימושים או מה ייעוד המחשב? גלישה, צפייה בסרטים, האזנה למוזיקה, סרטי HD, משחקים כבדים עתירי גרפיקה, תכנות, עיצוב, עבודה, ואממ זהו נראלי.

2. במידה ומשחקים הם חלק מהשימושים, יש לציין את הרזולוציה של המסך שלכם. אם אינכם יודעים, ציינו את החברה והדגם של המסך. ללא פרט זה, לא ניתן להתאים כרטיס מסך באופן מיטבי למערכת שלכם. מסך של סמסונג, אם אני לא טועה 19 או 20 אינץ', יש עליו מדבקות שרשום עליהם:
High Glossy (black design), 2ms, 2000:1 (Dynamic Contrast), HDCP

3. מה צריך לכלול המפרט? האם אתם זקוקים למערכת מלאה כולל מסך, מקלדת, עכבר ומדפסת? האם אתם לא זקוקים לציוד היקפי שכזה? חובה לציין זאת. אני צריך מחשב שלם, לא כולל מסך אבל כולל ציוד היקפי ז"א מקלדת, עכבר, רמקולים וכו', חשוב לי שיהיה מערכת קירור שלמה.

4. תקציב. נושא בעייתי לפעמים, שכן לא תמיד הרוכש יודע בדיוק כמה הוא מוכן לשלם. אבל אין ברירה, חובה לציין תקציב משוער. כמובן שניתן לציין גם טווח מחירים. תקציב 3500 ש"ח, חריגה של מקסימום 500 ש"ח.

5. הערות נוספות. באם אתם מתכננים לבצע OC, רוצים מחשב שקט במיוחד, מארז מיוחד וכו'. יש לציין זאת בבקשתכם. מעדיף מחשב שקט, אבל לא חובה.

6. מומלץ שלא לבקש מוצרים ספיצפיים כמו מעבד או לוח-אם מסויימים. ביצועי מערכת נמדדים לפי כלל המפרט ולעיתים בשל בקשתכם תקבלו מערכת נחותה מאשר הייתם יכולים לקבל ללא הגבלה זו.
לא מבקש משהו ספציפי.

נערך לאחרונה ע"י Mati Menkes בתאריך 12-06-2010 בשעה 21:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:03

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר