לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-06-2005, 19:23
צלמית המשתמש של לאל.מ
  לאל.מ לאל.מ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.05
כתבה הצעה...(חשובה?)

אני יודע שזה ארוך אבל זה נראה לי חשוב...

אז ככה רציתי להציע שינוי קטן ב"רוח" הפורום...
כיום הפורום ברמה מאוד גבוהה ולפי מה שהבנתי ברמה אף יותר גבוהה מפעם...במיוחד הרמה ה"אנושית" שבו אנשים מתיחסים בצורה מאוד יפה אחד לשני ומתנהלים דיונים "בוגרים"
כל זה טוב ויפה...אבל יש אנשים בפורום שמדי פעם משמיעם זעקת "אנשים למה אתם לא מגיבים" אני מפרש את זה שאנשים פשוט רוצים ללמוד יותר איך לצלם יותר טוב...אבל בתגובות לתמונות בצורה שקיימת די קשה ללמוד ממש איך לצלם יותר טוב...אותי לדוגמא די ביאס שהעלתי אשכול שצילמתי (לדעתי יש בו את התמונות הכי טובות שצילמתי עד היום...) ולצערי לא למדתי הרבה מהתגובות חוץ מהדברים הטובים שאמרו (שאותם די ידעתי...) והדברים הפחות טובים שאותם קיבלתי ולקחתי, אני גם לא יודע עד כמה היה אפשר ללמוד ממנו ע"פ התמונות בלבד...
מה שאני מציע הוא: הפיכת האתגר חזרה לחודשי אבל במתכונת שונה:
-כל חודש ינתן אתגר חדש באותו סגנון נושאים...
-האתגר יוגדר במפורט ע"י מחבר האתגר (המנחה-לא חייב להיות המנהל....)
-ינתנו דגשים עיקרים על מה צריך להקפיד מה יכול ליצור תמונה יצרתית וטובה באותו נושא...
-במשך החודש אנשים יעלו בעיקר תמונות בנושא על מנת ללמוד וללמד...(לא פשוט לשלוף תמונה מהארכיון....)
המטרה ליצור דיון רציני ברמה גבוהה בקשר לנושא שאגב יכול להיות גם יותר טכני לדוגמא: פנורמה...
בתקווה שבסוף החודש כל אחד שישתתף ילמד וידע על אותו הנושא הרבה יותר...
בעקבות כך אני גם מאמין שיווצר לפורום ארכיון מכובד ביותר של מדריכים ושות' (שכיום לא ממש מתפתח...)

נשמע לכם ראלי??? מופרח??? בסיס לשינוי???
אשמח אם תביעו דעתכם בנושא...

ערב טוב
לאל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-06-2005, 21:06
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לאל.מ שמתחילה ב "הצעה...(חשובה?)"

לא נשמע לי רעיון כל כך טוב...
א. הרבה אנשים סתם רוצים צומי, וקוראים "למה לא מגיבים לי?" אחרי שעתיים שהאשכול פורסם... זו סתם התבכיינות, ואני לא רואה איך למידה קשורה לנושא...
ב. בנוגע לנושא, אני חושב שזה טוב שיש 2 בחודש, ואפילו הייתי שמח לראות פה אפילו אתגר בכל שבוע, כמו בדי-ספוט. העניין הוא, שלפעמים הנושא לא כל כך מעניין אנשים מסויימים, ולא מדבר ולכן לעשות נושא אחד בחודש מאוד ישעמם (למשל, אני חולה על אבסטרקטים ואני ממש שמח שזה הנושא הפעם הזו... אבל יש אנשים שלא מבינים מה זה בכל, ולא מעניין אותם אבסטרקטים...).

אני לא חושב שצריך לנהל פה דיונים בנוגע לאתגר במיוחד.
למשל, איך ליצור אבסטרקט, מה הוא אבסטרקט מעניין ומה פחות...
זה לא מעניין הרבה אנשים, ומי שרוצה לדעת... בטח ישאל בעצמו את אלו שמעלים או משהו.

בכל מקרה, אני שמח שהפורום מתנהל כמו שהוא עכשיו... זה ממש לא רע, ובאמת, היחס פה בפורום בין המשתמשים הוא ממש טוב.
אז בהצלחה לכולנו!!
המשיכו לצלם, עם קשר, ובלי קשר לאתגרים ...

ישן 19-06-2005, 21:26
צלמית המשתמש של ArnonG
  ArnonG ArnonG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.01.05

לא הבנתי את הקשר בין תגובות לבין האתגר.
לדעתי מעריכים קצת יותר מדי את האתגר.
לטעמי האתגר הוא פשוט מתן נושא משותף כדי לראות איך כולם יתיחסו אליו.
לדוגמא - לאתגר "פורטרט של רגש" חשבתי להעלות את התמונה הבאה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הצטערתי לראות את הריבים שהתפתחו כתוצאה מהאתגר.לדעתי צריך להתחיל לקחת את הכל יותר בקלות. לפעמים מישהו לא זוכה או אפילו נפסל, ולפעמים לא עונים לתמונוה תוך שעה. אתה יודע מה - לפעמים אפילו התגובות לא מוצאות חן בעיני המפרסם.

יש לי רעיון להתנסות - תכנסו לפורום מקצועי של DPREVIEW כדוגמת פורום 20D או D1H.
תפרסמו תמונה ותראו מה יקרה.
מאד קשה להשיג תגובות בכלל ותגובות מפרגנות - כמעט בלתי אפשרי.
אבל תגובות שעוזרות ונותנות אפשרות להשתפר מקבלים בלי סוף.

ולדעתי זה מה שקורה כאן. התגובות הבונות - גם אם לפעמים נכתבות בשפה בוטה מדי לטעמי - עוזרות מאד וברוב המקרים לענין.

אז בשורה התחתונה (התגובה הארוכה ביותר שאי פעם כתבתי...) - המצב מעולה ומשתפר מיום ליום. למה לשנות ?

ישן 19-06-2005, 23:47
צלמית המשתמש של charly
  charly charly אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.04.02
כל דור ואיכויותיו...

לאורך ההיסטוריה של פורום צילום באתר פרש הוא עבר מספר תהפוכות.
בכל דור בהיסטוריה הזו אני זוכר שהיו טרוניות ותלונות. הפורום שמר לאורך כל הדרך על רמה זו או אחרת והוותיקים שמים לב שיש הרבה שידורים חוזרים.
בגדול, הפורום הזה שומר על רמה די ממוצעת ויתכן שזה נובע מהגיל הממוצע כאן (שלוש עשרה וחצי בערך ) וכמעט כל כניסה שלישית דנה בהמלצות מתבקשות למצלמה טובה בסדר גודל של אלף שקל אחרי מע"מ למרות שהארכיון מלא בכתבות נהדרות על סוגי מצלמות ומונחים בצילום והמון יעוץ וסיוע כמעט בכל נושא הנוגע לעניין. זה דרך אגב מראה על קבוצת חברים דומיננטית שעושה צעדים ראשונים בצילום וזה נהדר אבל יש לזה השפעה על ברמה של הפורום.
לצערי הרב אני מכיר מספר חברים שניסו לבצע כאן שינויים ולהפריד את הקטע הטכני מהקטע האומנותי (זוכרים את גילעד האקסטרהוגנדי, צלם מחונן ואיש יוצר) ובסוף התיאשו ועברו לפרסם באתרים מקצוענים כמו photosig ודומים לו (מעת לעת אני נתקל בהם ודוברי אנגלית יכולים ללמוד שם בלי אתגרים במיוחד בכיוון האומנותי).

על כן אני מציע להשאיר את הפורום במתכונתו הנוכחית, להרביץ צילומים בכיף ללא תחרות, לבקר האחד את השני מעת לעת בביקורת יוצרת והעיקר לנסות לפרגן כדי להוסיף מוטיבציה, במיוחד לצעירים ולנוער.

אנחנו עושים היום את המחר
מחר אנחנו נעשה את האתמול

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:37

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר