לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-06-2010, 08:51
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
אי אפשר לנתק את המשט מהרצף הכללי של האירועים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי RedBlossom שמתחילה ב "ישראל מסבירה לעולם: כך זה קרה באמת"

אני מקבל, שהיום לאחר שנכנסנו לדרך אין מוצא, אין כל ברירה אחרת אלא למנוע משטים ופריצת ההסגר בכוח. אני תומך בשתי ידיים ובעיקר בראש בעקרונות פעולת צה"ל למניעת הגעת המשט לעזה ועל פי המצב דהיום לעצירת משטים נוספים. קטונתי מלחות דעתי על עצם הפעולה - החל מתכנונה בצועה ו"הישגיה" (כמובן למעט ההישג שבבלימת המשט.

יחד עם זאת ממשלת ישראל חייבת לבחון את "חוכמת" הסגר עצמו (למעט סגר על חומרי לחימה ואמצעים המסייעים ללחימה) ואת מכלול היחסים בינינו לבין הרשות הפלסטינאית. אין כל הסברמשכנע מדוע נמנע (במטפורה וגם במציאות) הכנסת כוסברה לרצועה, אלא אם יוכח שמהכוסברה יכולים ליצר נשק קטלני כנגד מדינת ישראל, המשנה את "מאזן ה"אימה"" בין הגופים המעורבים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-06-2010, 11:52
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אני מצטער לאכזב
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ישראל_היום שמתחילה ב "אל תנדב להם רעיונות על מה..."

אבל עושה רושם שהם כבר לא ממש צריכים "רעיונות מבפנים" ויותר ויותר מסתבר לי שהם, באופן כללי, די מבינים איפה ישראל חלשה, איפה חזקה וכמה זמן צריך, וכמה כוח צריך להפעיל, על הנקודות החלשות כדי לפרוץ. למעשה אני עד כדי כך בטוח בזה (ולא מאתמול, ולא בגלל איזה משט או כתבה), עד שכבר די הרבה זמן אני משליך יהבי על איזושהי עמידה סטטית שלנו המשולבת בציפיה לשינויים שיכולו במפה הפוליטית של ארצות האיסלאם, או מוטב: בפוליטיקה העולמית. זה לא שאני כזה חסיד של תקוות גדולות עם סיכוי נמוך, פשוט ברור לי שמתוך הברדק שיש בישראל אין סיכוי להרכיב כרגע משהו מעבר לאיזו פלוגה מיומנת שמטפלת בבעיות נקודתיות, בעוד כל החזית תחת התקפה. דבר עם מר ישראל ישראלי - זה שאתה פוגש כל יום ושלא נחשב אף פעם לקיצוני מדי, תמיד משלם מיסים, עושה מילואים ולא זורק סיסמאות מנופחות: תראה כמה הוא מבולבל, תקרא את המיילים שהוא מעביר עם פליאה תמימה מדברים שהיו חדשות לפני שנתיים או איך כל פעם מחדש הוא בטוח שכל הרעות מקורן באיזה פוליטיקאי טיפש משלנו. אין אפשרות לסמוך על מהלכים מוצלחים מצד ישראל כשזה חוט השידרה, ולכן יש לדבוק בקנאות ב"מה שיש".

ישן 15-06-2010, 12:24
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אני אמנם לא "זצ"ל", אבל הבנתי את זה פחות או יותר בדיוק
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ישראל_היום שמתחילה ב "ועל כך אמר כבר מזמן האלוף..."

כשהפכתי בגיר לפי חוק...

"יהודים הם כמו דשן: פזר קצת פה, קצת שם - הם יעודדו צמיחה מטורפת. רכז בערימה אחת: פרט לחומציות, שום דבר לא יצמח". זה ציטוט של חיים וויצמן, אאל"ט, ובטח לא מדוייק.

אבל, וזה אבל גדול: הבעיות מהן אנו סובלים (נסיגה משמעותית באיכות המערכת הפוליטית, התפוררות משטר הפרדת הרשויות, השתלטות אינטרסנטים אנטי דמוקרטיים על חלקים גדולים של המערכת) לא מצומצמות רק לישראל, אלא תוקפות עוד לא מעט מדינות אחרות. הבעיה של ישראל היא ששלב היציבות, שלב "אזרחי", שהוא תקופת גדילה והתחזקות חשובה מאוד, לא היה כאן כלל, או שהיה קצר מאוד, ולכן עכשיו כשהמערכות שלנו מותקפות מכל הכוונים ע"י וירוסים, או סתם תסמונות של כשל מערכתי חוזר, אין לנו שלד חזק שיחזיק מעמד.

בעיה נוספת, שכן מיוחדת לישראל, היא האמונה בכך שישראל מדינה חזקה בליגה עולמית - אמונת הבל שאני יכול להבין את מקורה (קשורה לכך שבעבר ישראל הטילה צל גדול פי כמה ממידותיה) - ולכן רוב הישראלים, מהאזרח הקטן ועד מנהיגים, למעשה נוהגים על מכונית קומפקט, עם אינסטינקטים של מי שנוהג על ריאו 2.5. לטעמי ההבנה כי במציאות הקיימת - ללא שום קשר להתנהלות הפוליטית הנקודתית - ישראל היא רק "עוד" מדינה מבין לפחות 20 אחרות ששוות לה בכוחה המשוקלל, חשובה כצעד ראשון לאיזושהי הבראה של המערכת.

זה כלל לא אומר, אגב, שום דבר על הפעלת כוח, או אי הפעלת כוח, אלא על הבנת התנאים הסביבתיים: הבנה שממנה אפשר לצאת "לשמאל" או לימין", אבל בשני המקרים חשוב קודם להבין את השווי האמיתי של ה"גב" שלנו, ולא את שווי הבועה המנופחת שהיא תחושת החשיבות העצמית שלנו. יש עוד דרך ארכה מכאן, אבל מוראלית חשוב מאוד קודם להפנים שישראל של היום, משום בחינה, אינה עוד בליגת המדינות בהן היא הייתה ב 1975. אנחנו גם לא המדינה היחידה, אגב, שדירוגה העולמי ירד פלאים, ולא צריך להכנס למרה שחורה בשל כך. פרט לעבור אדם גוסס, אני מניח שאשליה לטווח ארוך אינה בריאה לאף אחד, בשום מצב.

ישן 15-06-2010, 12:05
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני מצטער לאכזב"

מר ישראל ישראלי, (שאני מקווה להיות כמוהו) מבולבל איפה שצריך, וחזק איפה שצריך יותר.
הוא לא מוותר על הזכות שלו לחיות חיים טובים בארץ.
הוא מוכן לשלם את המחיר האישי שכרוך בזה. בדרך כלל מה התשלום שלו יעיל יותר, מתורמתו של הטוקבקיסט מלא הפאתוס.
וכן, הוא מוכן להטיל ספק במה שצריך.

מר ישראל ישראלי, הוכיח ממזמן שהוא לא התעייף, כל פעם שהגיע משבר הוא עזב את כל מה שיש לו כדי לתת כתף, בעצם אין לא בעיה גם לתת בשוטף.
אגב, זה לא נכון להגיד שהוא נותן כתף, הוא עמוד השדרה האיתן. אלו שמסביב מקסימום מצטרפים ונותנים כתף.
הוא גם מבין מי האויב ולא סומך על זה שהאוייב יישתנה. לכן במקום כל פעם לרוץ ולתלות את האשמה בגורם חיצוני הוא בודק איך המערכת שלו יכולה להשתפר.

הבעיה היא שמר ישראל ישראלי הולך ונעלם. הוא מוחלף בעמי הארץ, ברדודים. שעונים בהתלהמות ומשתמשים באידאולוגיה כתרוץ (בהחלט לא מכוון אליך) אלו שבמקום לחשוב צועקים סיסמאות.

תנו לי הרבה ממר ישראל ישראלי הישן.

נערך לאחרונה ע"י eshely77 בתאריך 15-06-2010 בשעה 12:12.
ישן 15-06-2010, 09:15
  ספייקר ספייקר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.10
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אי אפשר לנתק את המשט מהרצף הכללי של האירועים"

פשוט לא יאמן, אתה כבר שכחת שהחמאס זכה בבחירות האחרונות ב 76 מושבים (מתוך 132). אתה שכחת שתושבי עזה בחרו בדרך הקיצוניות והאלימות שסופה - השמדת מדינת ישראל - הסגר על רצועת עזה מוצדק והכרחי כיוון שהחמאס ודרכו - דרך ההתנגדות - הוא הבחירה של תושבי הרצועה. אם תושבי הרצועה לא רוצים שיבחרו אחרת.
לתת להם פרס על הבחירות השגויות שלהם משול להפקרת ישבנך לטורקי במקלחת. התוצאות של זה יהיו קטסטרופליות.
כבר מזה כמה זמן שאני קורא את ההודעות שלך, ורק שתדע שלדעתי אם אתה היית בין מקבלי ההחלטות בתקופת מלחמת העולם השניה, היטלר עדיין היה שולט בארופה.
מדינת ישראל נמצאת במלחמה, והגיע הזמן שכולנו נפנים את זה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:19

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר