20-06-2010, 07:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,176
|
|
המטבח של אמא לטוב ולרע
כל אחד זוכר את המטבח של אמא בגעגועים. זה עניין של הטבעה מוקדמת שאינה אובייקטיבית לחלוטין. אני מכיר מישהו שמזיל ריר כשרק מזכירים לו את האוכל של אימו, ואילו אני לא מצליח להבין. אכלתי (נאלצתי לאכול - יותר נכון) אצלה, ולא פעם אחת - ואני חושב שהיא לא יודעת לבשל מים בלי לקלקל אותם, אבל מה, "על טעם ועל ריח...."
גם אני זוכר את הבישול של אמי בגעגועים, אך אני גם אסיר תודה על כך שלמדתי ממנה הרבה, וחלק ניכר מן המאכלים שאהבתי, אני יודע להכין בעצמי. מה שאינני יודע להכין, ולצערי גם נאסר עלי בערוב ימי, אלה העוגות המופלאות שלה.
לעומת זאת - דבר אחד לא אשכח גם כאשר הסניליות תאכל בי כל חלקה טובה: מרק הקימל שלה. זו זוועה שרק זיכרונה די בו להעלות באפי את הריח האפייני ואת הבחילה הנילווית אליו!
אז - כדי לשנות נושא, ולנקות את האווירה, אזכיר שני דברים אהובים במיוחד: האחד - צ'ולנט. יש כל כך הרבה וויראציות על הנושא הזה, וכל כך הרבה ויכוחים על ההרכב וההכנה "הנכונים", שלא אטרח בכלל להיכנס לפרטים, ולא אלאה אתכם.
השני הוא מאכל הונגרי (שגם לו, אגב, גירסאות מרובות) שהפך ללהיט אצל הסועדים על שולחני. להלן המתכון לארבעה סועדים רעבים:
חצי כוס פרורי לחם
שתי כפות חמאה ועוד אחת
עשר ביצים
ארבעה - חמישה תפוחי אדמה גדולים
שני גביעי שמנת חמוצה
מלח לפי הטעם
ההכנה:
בשל את תפוחי האדמה בקליפתם, יחד עם הביצים
המס שתי כפות חמאה במחבת וקלה בה את פרורי הלחם עד השחמה, תוך ערבוב מתמיד. זהירות - לא לשרוף.
קלף את תפוחי האדמה ואת הביצים.
קח כלי חרס עמוק, ומרח את תוכו בכף החמאה הנותרת.
שים שכבה של פרורי לחם על תחתית הכלי.
מעל זה - שכבה של פרוסות תפוחי אדמה.
מעל זה - שכבה של שלוש ביצים פרוסות.
מעל זה - שכבה של חצי גביע שמנת.
חזור על כל אלה שוב (פרורי לחם, תפ"א, ביצים, שמנת), בדיוק באותה צורה.
בפעם השלישית - שוב אותו הדבר, אלא שבשכבה הלפני אחרונה - ארבע ביצים, ומסיימים בגביע שמנת שלם, בלי פרורי לחם מלמעלה.
כסה את כלי החרס ברדיד אלומיניום, והכנס לתנור שחומם ל- 190 מעלות למשך 35-40 דקות.
הגש מייד בליווית חלב קר.
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 20-06-2010 בשעה 07:46.
|